Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021 στις 11.00

8 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8

[Αθήνα] Κάλεσμα αλληλεγγύης στο σύντροφο Κώστα Κ.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΚΤΗΡΙΟ 9 Πέμπτη 4/11 10:30 π.μ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ

ΚΤΗΡΙΟ 9

Πέμπτη 4/11

10:30 π.μ

Στις 21/10/2021 ο σύντροφός μας και αγωνιστής Κώστας Κ. λαμβάνει κλήση για να παρουσιαστεί στον ανακριτή την επόμενη μέρα. Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει απόπειρες ανθρωποκτονίας κατά συρροή και έκρηξη που θα μπορούσε να προκαλέσει κίνδυνο σε ανθρώπους και πράγματα για την επίθεση με μολότοφ στο υπουργείο πολιτισμού το 2007(!), στην οδό Μπουμπουλίνας στα Εξάρχεια. Δεκατέσσερα χρόνια μετά, το μοναδικό στοιχείο που επικαλείται η αστυνομία είναι το «ατράνταχτο» εύρημα dna σε ιμάντα σακιδίου.

Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε ολοένα και συχνότερα τις κατασταλτικές μεθοδεύσεις του κράτους και την τακτική των διωκτικών αρχών να στοχοποιούν αγωνιστές/ριες του επαναστατικού-ανταγωνιστικού κινήματος με το πλήρως αμφισβητήσιμο ως στοιχείο ενοχής dna, κατασκευάζοντας διαρκώς σαθρά κατηγορητήρια.

Αν νομίζουν ότι ο σύντροφος Κώστας Κ., που επί 35 συναπτά έτη δίνει το παρών στους αγώνες για δικαιοσύνη και ελευθερία, θα γίνει βορά στα διωκτικά σκυλιά είναι βαθιά γελασμένοι.

Στις 4 Νοέμβρη ο σύντροφος περνάει από ανακριτή όπου θα κριθεί η προφυλάκιση του. Θα είμαστε όλες και όλοι εκεί και θα σταθούμε στο πλευρό του συντρόφου μας, εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη μας.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ/ΡΙΕΣ

ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Ταμείο Αλληλεγγύης Φυλακισμένων και Διωκόμενων Αγωνιστών/ριών

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1615037/


1 2 3 4 5 6 7 8

Το δόγμα μηδενικής ανοχής και η στρατηγική προληπτικής αντιεξέγερσης αποτελεί προτεραιότητα για το καθεστώς που θωρακίζεται διαρκώς αναβαθμίζοντας το νομικό και κατασταλτικό του οπλοστάσιο απέναντι στους ταξικούς αγώνες και τις κοινωνικές εκρήξεις που θα ξεσπάσουν από τις φτωχές υλικά και σε περιεχόμενα ζωές που επιβάλλουν οι κυρίαρχοι. Την Πέμπτη 4 Νοέμβρη ο σύντροφος Κώστας Κ. καλείται να απολογηθεί στον ανακριτή. Εκεί δεν θα είναι μόνος του. Θα είμαστε μαζί του όσοι και όσες αναγνωρίζουμε την σημαντικότητα της επιχειρούμενης προφυλάκισης. Όσοι και όσες αντιλαμβανόμαστε την επίθεση στον Κώστα σαν επίθεση στο σύνολο της αγωνιζόμενης κοινωνίας αλλά και πιο ειδικά σε μια ολόκληρη αντιεξουσιαστική γενιά που αντιστάθηκε και συνεχίζει να αγωνίζεται, σθεναρά και δυναμικά διατηρώντας την σπίθα αναμμένη, γκρεμίζοντας τον μύθο της παντοδυναμίας του εχθρού και αμφισβητώντας το κρατικό μονοπώλιο της βίας. Καταφέρνοντας, με κορυφαίο παράδειγμα την εξέγερση τον Δεκέμβρη του 2008, η έφοδος στον ουρανό να μη μοιάζει ουτοπία..

"Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος

δε θα πάψεις ούτε στιγμή ν' αγωνίζεσαι για την ειρήνη και για το δίκιο."

Τ. Λειβαδίτης

Στις 22/10/2021 ο σύντροφος Κώστας Κ. καλείται στον ανακριτή, κατηγορούμενος για την εμπρηστική επίθεση στο υπουργείο πολιτισμού το 2007.

Στην ανάληψη ευθύνης για την ενέργεια αυτή αναφέρεται ότι:

"η επίθεση εναντίον του υπουργού πολιτισμού Γ.Βουλγαράκη έγινε ως ένδειξη αλληλεγγύης στους φυλακισμένους αγωνιστές. Επιλέχθηκε ο υπουργός πολιτισμού γιατί ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης είναι πάντα στόχος αγωνιστών πόσο δε μάλλον όταν έχει διατελέσει υπουργός δημοσίας τάξης και η θητεία του έχει παραμείνει αξέχαστη. Πολιτικός προϊστάμενος της ασφάλειας όταν υπέκλεπτε και παρακολουθούσε τις συνομιλίες εκατοντάδων πολιτών μέσω της vodafone. Πολιτικός προϊστάμενος της ασφάλειας και υπεύθυνος για τις απαγωγές και ανακρίσεις δεκάδων Πακιστανών μεταναστών. Τέλος υπο τις διαταγές του κ. Βουλγαράκη και με αφορμή την ληστεία στην Εθνική τράπεζα τον Γενάρη του 2006 για την οποία δικάζεται ο Γιάννης Δημητράκης στις 6 Ιούλη , ο αντιεξουσιαστικός χώρος δέχθηκε μια από τις πιο λυσσαλέες επιθέσεις των τελευταίων ετών με πογκρόμ, απαγωγές, κατασυκοφάντηση, λασπολογία και εν τέλει διώξεις αναρχικών. Λευτεριά σε όσους είναι στα κελιά. Αλληλεγγύη σε όλους τους διωκόμενους συντρόφους. Όσο για τους πυροβολισμούς τους επίτηδες στο ψαχνό και όχι στον αέρα καλά θα κάνουν να προσέχουν οι μπάτσοι γιατί τέτοιες κινήσεις μπορούν να απαντηθούν με το ίδιο τίμημα".

Ο σύντροφος βρίσκεται αντιμέτωπος με τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή και της έκρηξης, κατηγορίες που μπορούν να τον οδηγήσουν για αρκετά χρόνια στη φυλακή ή σε μια παρατεταμένη δικαστική ομηρία. Ο Κώστας Κ. τα τελευταία 37 χρόνια, από μαθητής, συμμετέχει ενεργά σε όλα τα πεδία των κοινωνικών και ταξικών αγώνων και γι' αυτό άλλωστε έχει βρεθεί επανειλημμένα στο στόχαστρο των αρχών.

Οι κατασταλτικοί μηχανισμοί επιχειρούν 14 χρόνια μετά, με ξεκάθαρα ρεβανσιστική διάθεση να εμπλέξουν τον σύντροφο με μοναδικό "στοιχείο" την εύρεση δείγματος dna πάνω σε κάποιο κινητό αντικείμενο. Κατά δήλωση των διωκτικών αρχών το δείγμα d.n.a. του συντρόφου βρίσκεται στην κατοχή τους από το 2009, γεγονός που αδιαμφισβήτητα προκαλεί ερωτηματικά και αποδεικνύει περίτρανα την πολιτική σκοπιμότητα της δίωξης.

Η δίωξη αυτή δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη καθώς δεν είναι μόνο μια επίθεση στον αγωνιστή Κώστα Κ, αλλά άλλο ένα αναβαθμισμένο κατασταλτικό χτύπημα ευρύτερα στον κόσμο του αγώνα. Η βιομηχανία διώξεων που έχει στηθεί αποσκοπεί στο τσάκισμα των αντιστάσεων και στην δημιουργία ενός κλίματος φόβου και παράλυσης του ανταγωνιστικού κινήματος. Η στοχοποίηση αγωνιστών/ριών με συνεπή και αδιάλλακτη παρουσία στους πολύμορφους κοινωνικούς αγώνες σε αυτή την συγκυρία μόνο τυχαία δεν είναι.

Το δόγμα μηδενικής ανοχής και η στρατηγική προληπτικής αντιεξέγερσης αποτελεί προτεραιότητα για το καθεστώς που θωρακίζεται διαρκώς αναβαθμίζοντας το νομικό και κατασταλτικό του οπλοστάσιο απέναντι στους ταξικούς αγώνες και τις κοινωνικές εκρήξεις που θα ξεσπάσουν από τις φτωχές υλικά και σε περιεχόμενα ζωές που επιβάλλουν οι κυρίαρχοι.

Την Πέμπτη 4 Νοέμβρη ο σύντροφος Κώστας Κ. καλείται να απολογηθεί στον ανακριτή. Εκεί δεν θα είναι μόνος του. Θα είμαστε μαζί του όσοι και όσες αναγνωρίζουμε την σημαντικότητα της επιχειρούμενης προφυλάκισης. Όσοι και όσες αντιλαμβανόμαστε την επίθεση στον Κώστα σαν επίθεση στο σύνολο της αγωνιζόμενης κοινωνίας αλλά και πιο ειδικά σε μια ολόκληρη αντιεξουσιαστική γενιά που αντιστάθηκε και συνεχίζει να αγωνίζεται, σθεναρά και δυναμικά διατηρώντας την σπίθα αναμμένη, γκρεμίζοντας τον μύθο της παντοδυναμίας του εχθρού και αμφισβητώντας το κρατικό μονοπώλιο της βίας. Καταφέρνοντας, με κορυφαίο παράδειγμα την εξέγερση τον Δεκέμβρη του 2008, η έφοδος στον ουρανό να μη μοιάζει ουτοπία..

Για τους αγώνες που έρχονται...

Συνεχίζουμε.

Κάτω τα ξερά σας από τις αγωνίστριες/ τους αγωνιστές.

Σε αυτούς τους δρόμους σε αυτή την κοινωνία μια μέρα η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ δεν θα ναι ουτοπία

Συγκέντρωση, Δικαστήρια Ευελπίδων 4 Νοέμβρη - 11:00 π.μ. - Κτήριο 9

Ταξική Αντεπίθεση - Αθήνας- (ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1615026/


1 2 3 4 5 6 7 8

Αλληλεγγύη στο σύντροφο Κώστα Κ. - Καλεσμα στα δικαστήρια 4/11

από Συνέλευση ενάντια στην υποχρεωτική λήψη DNA

Στις 21/10/2021 ο σύντροφος Κώστας Κ. λαμβάνει κλήση για να παρουσιαστεί στον ανακριτή καθως και να δώσει δειγμα dna για μια υπόθεση του 2007. Αφορά επίθεση με μολότοφ στο υπουργείο πολιτισμού και το κατηγορητήριο περιλαμβάνει απόπειρες ανθρωποκτονίας κατά συρροή και έκρηξη που θα μπορούσε να προκαλέσει κίνδυνο σε ανθρώπους και πράγματα. Μοναδικό στοιχείο για την στοχοποίηση του παρουσιάζεται να είναι γενετικό υλικό σε ιμάντα σακιδίου. Παρόλο που η ΕΛ.ΑΣ δεν έχει επίσημα δείγμα dna του συντρόφου και ενώ η υπόθεση χρονολογείται 14 χρόνια πριν, ο σύντροφος απειλέιται ακομα και με προφυλάκιση, δεδομένων των κατηγοριών.

Η επίθεση του κράτους στον κόσμο του αγώνα με τη χρήση του dna ως ενοχοποιητικό στοιχείο φαίνεται να γενικεύεται. Βλέπουμε όλο και πιο σαθρές στοχοποιήσεις να εμφανίζονται, με υποθέσεις εώς και δεκαετίες πριν και στοιχεία υποτιθέμενα δείγματα dna σε κινητά αντικείμενα που είναι γελοίο να αξιοποιούνται καταδικαστικά. Να μην επιτρέψουμε την νέα κατασταλτική επέλαση.

Αλληλεγγύη στον Σύντροφο Κώστα Κ.

Καμία λήψη dna από τους 14 καταληψίες της πρυτανείας Ε.Μ.Π.

Άμεση απελευθέρωση του συντρόφου Χ.Μ.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ, ΠΕΜΠΤΗ 4/11 10:30, ΚΤΗΡΙΟ 9.


1 2 3 4 5 6 7 8

Αναρχική Συλλογικότητα Μασόβκα - Αλληλεγγύη στο σύντροφο Κώστα Κ. - Κάλεσμα στα δικαστήρια.

Καλούμε στις 4 Νοεμβρίου στα δικαστήρια (Ευελπίδων) στις 11.00. Όλες και όλοι να σταθούμε στο πλευρό του συντρόφου.

«Δεν ξέρω, αλλά νομίζω πως όταν ο άνθρωπος ξανακατακτήσει την ανθρωπιά του, όταν ξαναρχίσει να δημιουργεί ανθρώπινο πολιτισμό, να γράφει πια την ιστορία κάθετα, όχι για λαούς και μάζες, αλλά για τον Παύλο, για τη Ρηνιώ, για την Ελένη, για τον μαστρο-Στέφανο… Τότε μονάχα οι άνθρωποι θα ξέρουν τι κοστίζει η ιστορία, τι κοστίζει η συμμετοχή, τι θα πει η φράση «εκατό χιλιάδες νεκροί» ή «βασανίζεται ένας άνθρωπος σε κάποια ασφάλεια». Χρόνης Μίσιος

Η προσφιλής και μόνιμη κρατική επιδίωξη στοχοποίησης αγωνιζόμενων ατομικοτήτων ή συλλογικοτήτων της κοινωνικής βάσης, συνεχίζεται απρόσκοπτα. Πριν στεγνώσει το μελάνι από την προηγούμενη ανακοίνωσή μας για την σκευωρία που έχτισαν για τους συντρόφους Ματαράγκα και Καλαϊτζίδη, ένας ακόμα σύντροφος βρίσκεται ξαφνικά και από το πουθενά, αντιμέτωπος με προφυλάκιση.

Η Κρατική Κατασταλτική Φάμπρικα Παραγωγής Σκευωριών, όπως την ονομάσαμε σε παρελθόντα χρόνο, δουλεύει πυρετωδώς. Το κράτος ως γνωστόν δεν ξεχνά. Φροντίζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα να κλείνει τους ανοιχτούς λογαριασμούς, ενώ παράλληλα ανοίγει καινούριους. Σε περιόδους κοινωνικής αναταραχής, οι στοχοποιήσεις οφείλουν να μετασχηματιστούν σε σκευωρίες και εκείνες με τη σειρά τους να αποδώσουν τα αντίστοιχα κατηγορητήρια στους στοχοποιημένους και στοχοποιημένες. Η επιλογή προσώπων δεν είναι τυχαία, ούτε στο σωρό. Στο στόχαστρο βρίσκονται συνήθως αγωνιστές και αγωνίστριες με μακρά διαδρομή στους αγώνες για την εδραίωση ενός άλλου κόσμου δίχως εξουσία και εκμετάλλευση. Αγωνίστριες και αγωνιστές που φιγουράρουν ψηλά στις κρατικές λίστας χαρτογράφησης των ταξικών εχθρών. Σύντροφοι και συντρόφισσες που καλούνται να πληρώσουν το κόστος της ανυπακοής, του μη συμβιβασμού με τα εξουσιαστικά καθέκαστα. Που αρνούνται να σκύψουν το κεφάλι. Που όσο και δυνατός κι αν είναι ο εχθρός, βρίσκονται εκεί, απέναντί του. Πληγώνοντάς τον. Ξανά και ξανά. Μέχρι που θα'ρθει η ώρα και η στιγμή να λυγίσει, όταν και όποτε συμβεί αυτό.

Το κράτος αγνοώντας πλήρως τις δομές και τις αξίες του χώρου που καλείται να καταστείλει, διατηρεί την ψευδαίσθηση ότι επιλέγοντας και απομονώνοντας πολύτιμες μονάδες του αναρχικού ή του ευρύτερου ανταγωνιστικού κινήματος, θα λύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ενάντια στην κοινωνία. Θαρρεί πως κόβοντας τα κεφάλια των αρχηγών, θάβει και τους αγώνες. Αδυνατεί να κατανοήσει -πως θα μπορούσε άλλωστε- ότι στο κίνημα που επιτίθεται δεν υπάρχουν αρχηγοί και ηγεμόνες. Αδυνατεί να συνειδητοποιήσει πως η επίθεση σε μια μονάδα, φέρνει ακαριαία τη συσπείρωση και αντίδραση του συνόλου.

Για τον σύντροφο Κώστα Κ. δεν χρειάζεται να μιλήσουμε εμείς. Μιλά η ίδια η πολύχρονη, πολύπλευρη και αδιάλειπτα συνδεδεμένη με τους κοινωνικούς αγώνες πορεία του. Επέλεξε από νωρίς το μετερίζι του δηλώνοντας παρών όπου ορθωνόταν ένα τείχος αντίστασης. Πλήρωσε και πληρώνει για τις επιλογές του.

Τις ίδιες επιλογές που εγκυμονούν κινδύνους για όσους και όσες αποφάσισαν να κοιτάξουν κατάματα την τρομακτική ασχήμια τούτου του κόσμου και έβαλαν τα χέρια τους στη φωλιά του φιδιού. Αρκεί ένα μικρό παράδειγμα για να περιγράψουμε το ήθος, την αξιοπρέπεια και την επαναστατική φλόγα του συντρόφου. Την ώρα που χιλιάδες διαδηλωτών συγκρούονταν με τους πραίτορες των ταγμάτων ασφαλείας της τότε κυβέρνησης κατά την επιβολή των πρώτων μνημονίων, αναγνωρίστηκε ένας από το πλήθος από υποτιθέμενα πλάνα καμερών. Ποιος ήταν αυτός; Μα ποιος άλλος από τον Κώστα Κ. Στη συνέχεια σε μια δίκη παρωδία καταδικάστηκε σε λίγους μήνες φυλάκισης τους οποίους θα μπορούσε κάλλιστα να εξαγοράσει ή να συγκεντρώσει το αντίτιμο ακόμα και μέσω μιας λιτής μη δημόσια καλεσμένης εκδήλωσης αλληλεγγύης. Αντ'αυτού, ο ίδιος επέλεξε τον ακόμα πιο δύσκολο δρόμο, εκείνον της φυλάκισης, ακόμα και αν επρόκειτο για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Εξέθεσε τους κρατικούς σκευωρούς με ένα τρόπο που δεν θα μπορούσαν καν να διανοηθούν. Τους έφτυσε κατάμουτρα. «Φτιάξατε μια σκευωρία, γελοιοποιηθήκατε, αλλά εγώ δεν πληρώνω για δαύτη, δεν τη φοβάμαι τη φυλακή, τη ξέρω και με ξέρει», δήλωσε τόσο λιτά και επαναστατικά.

Σήμερα, ο σύντροφος καλείται στον ανακριτή για ταυτοποίηση δήθεν αποτυπωμάτων του τα οποία ήρθαν στην κατοχή των διωκτικών αρχών από προσωπικά αντικείμενα που πάρθηκαν από το σπίτι του. Σημειωτέον, το σπίτι του συντρόφου αποτελεί κέντρο διερχομένων για κάθε λογής μπάτσους διαφόρων υπηρεσιών που ανά τακτά χρονικά διαστήματα πραγματοποιούν «επισκέψεις». Τα συγκεκριμένα αποτυπώματα μέσω του περιβόητου DNA, που τον τελευταίο καιρό αποτελεί βασικό όπλο στη φαρέτρα των διώξεων, ταυτοποιήθηκαν με αποτυπώματα από μια επίθεση που έλαβε χώρα στο μακρινό 2007, εναντίον του αυτοκινήτου του τότε υπουργού Γ. Βουλγαράκη και της φρουράς του. Εμείς λέμε ότι αν δεν έφτιαχναν τη συγκεκριμένη υπόθεση, θα εφεύραν κάτι παρόμοιο. Αν αθωωθεί εδώ ο Κώστας Κ. ποιος ξέρει τι θα ακολουθήσει, ίσως οι διώκτες του ανατρέξουν στο ακόμα πιο παλαιό παρελθόν του.

Η ατέρμονη στοχοποίηση αγωνιστών και αγωνιστριών με αναβαθμισένα κατηγορητήρια δεν προδίδει μονάχα το ποιόν μιας αυταρχικής ακροδεξιάς κυβέρνησης που σβήνει τη ρεβανσιστική της δίψα στις σκευωρίες σκευωρίες. Προδίδει τον πανικό μιας αυταρχικής ακροδεξιάς κυβέρνησης που τρέμει τα μελλούμενα και σπεύδει να προλάβει καταστάσεις.

Εκεί θα είμαστε όλες και όλοι να εκτραχύνουμε αυτές τις καταστάσεις. Και εκεί, στις γραμμές των από τα κάτω, των καταπιεσμένων, θα βρίσκεται και ο Κώστας Κ., όσο και αν το κράτος του προγράφει άλλο μέλλον.

Καλούμε στις 4 Νοεμβρίου στα δικαστήρια (Ευελπίδων) στις 11.00. Όλες και όλοι να σταθούμε στο πλευρό του συντρόφου.

Κανείς μόνος του απέναντι στο κράτος.

Κάτω τα ξερά σας από το σύντροφο Κώστα Κ.

κάλεσμα : Αναρχική Συλλογικότητα Μασόβκα

masoexvka@espiexv.net


1 2 3 4 5 6 7 8

Κίνηση της Βιολέττας (ΚτΒ): Αλληλεγγύη στο σύντροφο Κώστα Κ. Συγκέντρωση. Δικαστήρια Ευελπίδων, 4 Νοέμβρη, 11.00. κτ. 9

από Κίνηση της Βιολέττας (ΚτΒ)

από prolprot.espivblogs.net

Αλληλεγγύη στο σύντροφο Κώστα Κ.

Στις 22/10 λαμβάνει κλήση από τον ανακριτή ο σύντροφος Κώστας Κ. προκειμένου να απολογηθεί για μια εμπρηστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο πολιτισμού το μακρινό 2007 (!), με βάση την εύρεση μετά από 14 χρόνια ενός -υποτιθεμένου-δείγματος DNA και παρά το γεγονός ότι το γενετικό υλικό του συντρόφου ήταν διαθέσιμο στους διωκτικούς μηχανισμούς ήδη από το 2009.

Η δικογραφία αυτή, πέρα από τη βαρύτητα των κατηγοριών και το ενδεχόμενο πολυετούς φυλάκισης και παρατεταμένης δικαστικής ομηρίας του συντρόφου, εντάσσεται στη ίδια βιομηχανία διώξεων του τελευταίου διαστήματος, που «ορφανά» δείγματα DNA, όλως παραδόξως μετά από πολλά χρόνια ταυτοποιούνται. Στη πραγματικότητα όμως το μόνο που ταυτοποιεί η συγκεκριμένη δίωξη είναι η συνεχής παρουσία του συντρόφου, για περισσότερες από 3 δεκαετίες, στους πολύμορφους κοινωνικούς αγώνες. Μια παρουσία για την οποία έχει κατηγορηθεί, διωχθεί και φυλακιστεί και στο παρελθόν.

Στόχος των κατασταλτικών μηχανισμών με τη δίωξη του συντρόφου Κώστα Κ., με την προφυλάκιση του συντρόφου ΧΜ, μετά την απαγωγή του από την ΕΛ.ΑΣ. και με την κλήση για υποχρεωτική λήψη DNA από 14 συλληφθέντες κατά την εκκένωση της πρυτανείας του ΕΜΠ για μια υπόθεση του 2014, είναι αφενός η ενίσχυση των βάσεων δεδομένων των εργαστηρίων της ΓΑΔΑ και η γενετική χαρτογράφηση του αναρχικού χώρου, όσο και η δημιουργία ενός αισθήματος φόβου προς τους αγωνιζόμενους ειδικότερα ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να κληθούν να αποδείξουν ότι προ δεκαετίας δεν ήταν «ελέφαντες». Είναι στο χέρι του ευρύτερου ανταγωνιστικού κινήματος να υπενθυμίσει ότι οι μόνοι που είναι υπόλογοι για τις εγκληματικές τους ενέργειες είναι οι καπιταλιστές, οι πολιτικοί τους υπάλληλοι, οι μπάτσοι και οι δικαστές.

Τέρμα στη νέα βιομηχανία διώξεων με βάση το DNA

Κάτω χέρια από τους αγωνιστές & τις αγωνίστριες

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στο σύντροφο Κώστα Κ.

Δικαστήρια Ευελπίδων 4 Νοέμβρη - 11:00 π.μ. - Κτήριο 9

κάλεσμα : Κίνηση της Βιολέττας (ΚτΒ)

Αθήνα, Νοέμβρης 2021


1 2 3 4 5 6 7 8

Κάτω τα ξερά σας από τον Κώστα Κ. - Συγκ. Αλλ. στα Δικαστήρια Ευελπίδων, 04/11, 11:00

Ενημέρωση από παρέμβαση αλληλεγγύης με τον Κώστα Κ. και κάλεσμα στα δικαστήρια της σχολής Ευελπίδων, την Πέμπτη 04/11, στις 11:00.

post image

H Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές πραγματοποίησε σήμερα, Τρίτη 02/11 το απόγευμα, παρέμβαση έξω από το πολιτικό γραφείο του υπουργού δικαιοσύνης Κ. Τσιάρα, σε αλληλεγγύη με τον Κώστα Κ. Στην παρέμβαση πετάχτηκαν τρικάκια, άνοιξε πανό και φωνάχτηκαν συνθήματα.

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Κώστα Κ., που περνάει ανακριτή στα δικαστήρια της σχολής Ευελπίδων, την Πέμπτη 4/11 στις 11:00.

Στις 03 Ιουλίου του 2007 πραγματοποιείται εμπρηστική επίθεση στο υπουργείο πολιτισμού επί θητείας Γ. Βουλγαράκη. Η επίθεση αυτή έγινε ως απάντηση στο πογκρόμ που χε ξεκινήσει ο Βουλγαράκης στην αμέσως προηγούμενη θητεία του στο υπουργείο δημόσιας τάξης με απαγωγές, κατασυκοφάντηση και διώξεις αναρχικών. Αυτό το κύμα καταστολής είχε ξεκινήσει με αφορμή την ληστεία της εθνικής τράπεζας τον Γενάρη του 2006, υπόθεση για την οποία τότε δικαζόταν ο σύντροφος Γιάννης Δημητράκης.

Δεκατρία χρόνια μετά, στις 15 Οκτωβρίου του 2020, οι μπάτσοι μπαίνουν, για άλλη μια φορά, στο σπίτι του συντρόφου Κώστα Κ. και κατάσχουν διάφορα αντικείμενα. Αρκετούς μήνες αργότερα, στις 15 Μαΐου του 2021, το "Τμήμα Ανάλυσης Βιολογικών Υλικών" εμφανίζει μια "Έκθεση Εργαστηριακής Πραγματογνωμοσύνης", στην οποία ταυτοποιεί το DNA από τα αντικείμενα της έρευνας αυτής, με DNA που βρέθηκε σε ιμάντα τσάντας που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση του υπουργείου πολιτισμού δεκατέσσερα πλέον χρόνια πριν. Το ακόμη πιο ενδιαφέρον στοιχείο εδώ είναι ότι έχουν πραγματοποιηθεί άλλες δύο έρευνες στο σπίτι του συντρόφου το 2009 και το 2012, αρκετά πιο κοντά χρονικά στο συμβάν. Και παραδόξως, σε καμία από τις δύο εργαστηριακές αναλύσεις που ακολούθησαν τις έρευνες αυτές, δεν υπήρξε τέτοια ταύτιση DNA.

Με βάση τα παραπάνω "ευρήματα", ο σύντροφος έλαβε κλήση στις 22 Οκτώβρη 2021 για να απολογηθεί στον ανακριτή, κατηγορούμενος για απόπειρες ανθρωποκτονίας κατά συρροή και έκρηξη από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος σε ανθρώπους και πράγματα. Οι κατηγορίες αυτές είναι βαριές και μπορούν να οδηγήσουν τον σύντροφο για αρκετά χρόνια στη φυλακή ή σε μια παρατεταμένη δικαστική ομηρία. Στις 4 Νοέμβρη 2021 ο ανακριτής θα αποφασίσει την προφυλάκιση ή μη του αγωνιστή Κώστα Κ.

Η δίωξη αυτή έρχεται και σε μια εποχή που η αστυνομία ανοίγει διάφορες υποθέσεις συντρόφων και συντροφισσών, ακολουθώντας την πλέον συνήθη τακτική. Εμφανίζει δείγματα DNA συλλεγμένα από διάφορα μέρη, χωρίς να έχει καμία σημασία το αν κάποια από αυτά βρίσκονται πάνω σε μη "παράνομα" και κινητά αντικείμενα, που πιθανότατα έχουν βρεθεί στην κατοχή πολλών ανθρώπων σε διαφορετικές χρονικές στιγμές. Στην συνέχεια ταυτίζει πρόσωπα με αυτά τα δείγματα ακολουθώντας τουλάχιστον παράτυπες διαδικασίες και προσπαθεί να αποδείξει ενοχή μόνο με αυτό, κάτι που αποτελεί παραβίαση του ίδιου του νομοθετικού πλαισίου. Και μετά από όλα αυτά, έχει και το θράσος να απαιτεί από συντρόφους και συντρόφισσες να παραδώσουν δείγμα DNA για να επιβεβαιώσουν τα ευρήματα της παραπάνω διαδικασίας. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα αυτής της τακτικής είναι φυσικά οι 14 σύντροφοι που καλούνται να δώσουν δείγμα DNA επειδή το γενετικό υλικό που βρέθηκε σε κουτάκια μπύρας (!) στην κατάληψη της πρυτανείας του πολυτεχνείου στην οποία και συμμετείχαν, ταιριάζει με δείγμα που βρέθηκε σε αίμα σε ένα χαρτί στην πλατεία Εξαρχείων (!!) μετά από συμπλοκές που έγιναν το 2014.

Οι υποθέσεις αυτές δεν αφορούν μόνο τους συντρόφους και τις συντρόφισσες που έχουν την ατυχία να βρεθούν στο στόχαστρο της καταστολής. Οι βάσεις DNA χρησιμεύουν ως πρώτη ύλη σε μια βιομηχανία κατασκευής διώξεων που χρησιμοποιείται ευρύτερα προς το κίνημα. Θυμόμαστε άλλωστε και την δήλωση του πρώην υπουργού Προ.Πο. Μ. Χρυσοχοΐδη της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ότι θα ανοίξουν όλες οι υποθέσεις που αφορούν "τρομοκρατία", από το 2006. Φυσικά η χρήση του όρου-ομπρέλα "τρομοκρατία", δεν είναι τυχαία, καθώς χωράει ότι έχει ανάγκη κάθε φορά το κράτος να χτυπήσει.

Κάθε τέτοια δίωξη εντάσσεται καταρχήν στο δόγμα "νόμος και τάξη", με το οποίο το κράτος προσπαθεί να αδρανοποιήσει κοινωνικά κομμάτια που προβάλλουν διεκδικήσεις σε διάφορα ζητήματα. Βοηθάει και την κυβέρνηση να προβάλει ένα πρόσωπο "μηδενικής ανοχής" ώστε να τρομοκρατεί ευρύτερα την κοινωνία. Αποτελεί όμως και μέρος της στρατηγικής της προληπτικής αντιεξέγερσης, με το κράτος να θωρακίζεται απέναντι σε ενδεχόμενες μελλοντικές αναταραχές που θα προκύψουν λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης.

Για τον σύντροφο, η στοχοποίησή του από το κράτος δεν είναι κάτι καινούριο. Στις σχεδόν 4 δεκαετίες που είναι ενεργός στο κίνημα, έχει προσαχθεί, συλληφθεί και φυλακιστεί. 14 χρόνια μετά από το συμβάν, το κράτος εμφανώς προσπαθεί να πάρει ρεβάνς και από τον ίδιο τον αγωνιστή Κώστα Κ., αλλά και από τα πιο δυναμικά κομμάτια του κινήματος. Αναγνωρίζοντας αυτήν την συνθήκη, δεν έχουμε παρά να συνταχθούμε δίπλα του και να κάνουμε σαφές πως ο σύντροφος δεν είναι μόνος του.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης, την Πέμπτη 4/11 στις 9:00,στο κτήριο 9 στα δικαστήρια της σχολής Ευελπίδων, όπου ο σύντροφος θα παρουσιαστεί ενώπιον του ανακριτή.

Κανένας μόνος, καμία μόνη στα χέρια του κράτους!

Η αλληλεγγύη το όπλο μας!

Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1615104/


1 2 3 4 5 6 7 8

Κάλεσμα αλληλεγγύης στον Κώστα Κ. Πέμπτη 4/11 10:30 Ευελπίδων κτήριο 9

Κάλεσμα αλληλεγγύης στον Κώστα Κ. Πέμπτη 4/11 10:30 Ευελπίδων κτήριο 9

Ένα πλεονέκτημα που έχει το κράτος απέναντι στους υπηκόους του είναι ότι δε ξεχνάει τίποτα και δεν αφήνει τίποτα αναπάντητο. Ένα άλλο είναι ότι έχει στα χέρια του τον χρόνο. Δεκαετίες μπορεί να περάσουν μέχρι να κρίνει ότι πρέπει να κάνει την κίνησή του, να κατασκευάσει τον «άσσο» που θα βγάλει από το μανίκι όταν κρίνει πως είναι η ώρα.

14 χρόνια πριν, στον μακρινό Ιούλη του 2007, πριν τη δολοφονία Γρηγορόπουλου, (επί πρωθυπουργίας Κωνσταντίνου Καραμανλή) γίνεται επίθεση με μολότοφ στο υπουργείο πολιτισμού στην οδό Μπουμπουλίνας στα Εξάρχεια. Δεκατέσσερα χρόνια μετά, η Ελληνική αστυνομία ανακαλύπτει «εξετάζοντας τα ευρήματα» πως δράστης είναι ο γνωστός κοινωνικός αγωνιστής Κώστας Κ. Ένας σύντροφος με διαρκή παρουσία στην πρώτη γραμμή του κοινωνικού πολέμου για τρεις και πλέον δεκαετίες. Όχι κάποιος άγνωστος ως τώρα στις αρχές, αλλά ένας που έχει συλληφθεί και φυλακιστεί πάντα στοχοποιημένος από κατασταλτικούς μηχανισμούς και τις παραφυάδες τους στα ΜΜΕ.

Με κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας!

Η αλλαγή τακτικής από τον Χρυσοχοίδη στον Θεοδωρικάκο, στο υπουργείο των μπάτσων, είναι φανερή. Οι ψευδομάρτυρες απέτυχαν σα μέθοδος κι επιστρέφουμε στην εποχή κατασκευής στοιχείων. Η τακτική άλλαξε αλλά η στρατηγική παραμένει η ίδια. Και ξεδιπλώνεται πλέον ανοιχτά.

Ένας νέος κύκλος σκευωριών έχει ξεκινήσει. Και ας μη μας παρασύρει ούτε το κακότεχνο του σχεδιασμού ούτε ότι δεν κρατάνε τα βασικά προσχήματα. Τόσο πολύ θράσος μόνο ότι αισθάνονται δυνατοί και βιάζονται μπορεί να δείχνει. Δυνατοί γιατί η κοινωνική βάση ακόμα δεν έχει βγει από το σοκ της πανδημίας και της ανασφάλειας. Βιάζονται γιατί ξέρουν τι έρχεται, το μέτρο της επερχόμενης επίθεσής τους, τις παράλληλες κρίσεις που θεριεύουν όλες μαζί και θέλουν να ξεδοντιάσουν το ριζοσπαστικό κίνημα και να τρομοκρατήσουν την σιωπηλή έως τώρα κοινωνική πλειοψηφία.

Από την δίκη των δύο μελών μας έως την υπόθεση του Κώστα Κ., την απόπειρα υποχρεωτικής λήψης DNA από τους δεκατέσσερις καταληψίες της πρυτανείας το 2020 για επεισόδια το 2014, τα νομικά όργια στην υπόθεση Σταθόπουλου, η προφυλάκιση του συντρόφου Χ.Μ…. πρέπει να περιμένουμε ότι έρχονται κι άλλα.

Η εξουσία οπλίζεται και καλά κάνει για τα συμφέροντά της. Για τα δικά μας συμφέροντα τι πρέπει να κάνουμε; Για τα συμφέροντά μας ως κοινωνική πλειοψηφία, ως οι από κάτω;

Σίγουρα όχι να αφήσουμε τέτοιες προκλήσεις αναπάντητες. Και δε θα μείνουν αναπάντητες. Οι σκευωρίες τους θα καταρρεύσουν. Η κατασκευή στοιχείων για εξόντωση αγωνιστών με κατηγορίες του βάρους αυτών που απαγγέλλονται στον Κώστα Κ. είναι μια παλιά τακτική της καταστολής που θα ηττηθεί και πάλι, όπως ηττήθηκε και «τότε». Με κόστος βέβαια για τους ίδιους τους ανθρώπους που στοχοποιούνται, με κόστος για τις αγωνιζόμενες δυνάμεις αλλά με κόστος και για το κράτος, να το λάβουν αυτό υπόψη στους διάφορους ορόφους της ΓΑΔΑ και στις κυβερνητικές κλίκες. Ούτε εμείς ξεχνάμε, ούτε χάνουμε την προοπτική του χρόνου.

Πέμπτη 4/11 10:30 Ευελπίδων κτήριο 9

Ρουβίκωνας

πηγή : https://rouvikonas.gr/archives/5331


1 2 3 4 5 6 7 8

Δεν τρέφουμε καμία αμφιβολία ότι η δίωξη με βαριές κατηγορίες του συντρόφου Κώστα Κ. έχει να κάνει με τη συνεπέστατη αγωνιστική του στάση στο ανταγωνιστικό κίνημα. Είναι αυτή η συνέπεια, που μετρά πάνω από 37 χρόνια στους αγώνες για ελευθερία και αλληλεγγύη, που μπαίνει στο στόχαστρο των διωκτικών μηχανισμών. Αυτή τη συνέπεια σε κάθε αγωνιζόμενο άνθρωπο φοβούνται και αυτή θέλουν να χτυπήσουν, ειδικά και ενόψει των συγκρουσιακών καταστάσεων που θα έρθουν σαν απάντηση στις επιθέσεις που εξαπολύει ο καπιταλισμός στην κοινωνία. Το βαρόμετρο δείχνει καταιγίδα λοιπόν και εμείς δηλώνουμε ότι δεν θα αφήσουμε το σύντροφο μόνο του στις ορέξεις των κατασταλτικών μηχανισμών , όπως και καμμία και κανέναν που αντιστέκεται απέναντι σε αυτόν το σάπιο κόσμο. ΠΕΜΠΤΗ 4/11, 10:30, ΚΤΗΡΙΟ 9, ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ

Για την υπόθεση του συντρόφόυ Κώστα Κ. / Κάλεσμα στην Ευελπίδων Πέμπτη 4/1, 10:30

Η νέα δυστοπική "κανονικότητα", στην τραβηγμένη από τα μαλλιά, μετά-πανδημική περίοδο, επιφυλλάσει ραγδαίες αλλαγές σε όλα τα κοινωνικά πεδία. Περιλαμβάνει άγρια και στυγνή αναδιάρθρωση του κεφαλαίου εις βάρος της κοινωνικής βάσης, υγειονομικής φύσης διαχωρισμούς, ακρίβεια ειδών πρώτης ανάγκης (που επιφέρουν επισιτιστικά προβλήματα ακόμα και σε χώρες του πρώτου κόσμου), υπέρογκες αυξήσεις στην ενέργεια, λεηλασία της φύσης. Αλλά περιλαμβάνει επίσης και καταστολή. Πολύ καταστολή και θάνατο. Σαν αυτόν μετά από γάζωμα με δεκάδες σφαίρες μπάτσων σε μικροπαραβατικούς Ρομά στο αττικό far west.

Το δόγμα "Νόμος και Τάξη" δείχνει τα δόντια του σε κάθε ευκαιρία. Είναι αυτό που προτάσσεται "δια πάσαν νόσον", τη στιγμή που οποιαδήποτε άλλη πολιτική διαχείριση στις σύγχρονες μεταδημοκρατίες πετιέται από ξεκάθαρη επιλογή στον κάλαθο των αχρήστων. Τέρμα οι γιατροί, τέρμα οι εκπαιδευτικοί, τέρμα γενικώς και αορίστως τα όποια κοινωνικά προσωπεία. Ο άγριος και αχαλίνωτος νεοφιλελευθερισμός προελαύνει με τα φρένα σπασμένα και αλοίμονο σε όποιον και όποια βρεθεί στο διάβα του. Τα γκλομπς, τα δακρυγόνα, οι αύρες και τα όπλα θα είναι εκεί...

Εκεί θα είναι, όμως, και κάποια άλλα πιο "εξελιγμένα" όπλα που βρίσκονται στη φαρέτρα των κατασταλτικών μηχανισμών και την κατάλληλη στιγμή θα επιστρατευτούν για να κάνουν όποιον και όποια, από τον κόσμο του αγώνα στοχοποιηθεί, να πρέπει να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας. Το DNA, το υποτιθέμενο αδιάσειστο στοιχείο, είναι εδώ και κάποια χρόνια η ναυαρχίδα του οπλισμού των διωκτικών μηχανισμών για την πάταξη του εσωτερικού εχθρού. Πάρα πολλές οι περιπτώσεις συντρόφων και συντροφισσών που διώχθηκαν με αποκλειστικό στοιχείο του DNA τους, που υποτίθεται πως βρέθηκε κάπου και στοίχησε περιοριστικούς όρους, προφυλακίσεις, ακόμα και καταδίκες. Τι και αν ολόκληρες δικογραφίες έχουν καταρρεύσει με πάταγο, τι και αν υπήρξαν τελικά αθωώσεις; Το κράτος με θρησκευτική ευλάβεια "μαγειρεύει" τα "αμαγείρευτα". Πρόσφατη η κλήση των 14 του Πολυτεχνείου να δώσουν το DNA τους, πρόσφατη η προφυλάκιση του Χ.Μ. με βάση αυτό, πιο πρόσφατη και η περίπτωση του συντρόφου Κώστα Κ., ο οποίος καλείται να περάσει από ανακριτή για γενετικό υλικό που υποτίθεται ότι βρέθηκε σε καθημερινής χρήσης κινητό αντικείμενο, μετά από επίθεση σε κρατικά οχήματα έξω από το υπουργείο πολιτισμού τον Ιούλιο του 2007. Το οξύμωρο στην περίπτωση του συντρόφου είναι ότι οι διωκτικές αρχές, ενώ κατέχουν το DNAτου παράτυπα από το 2009, όπως προκύπτει από τις δικές τους επίσημες εργαστηριακές εκθέσεις που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, εμφανίζονται τώρα, 14 χρόνια μετά το συγκεκριμένο συμβάν, να τον κατηγορήσουν για αυτό.

Δεν τρέφουμε καμία αμφιβολία ότι η δίωξη με βαριές κατηγορίες του συντρόφου Κώστα Κ. έχει να κάνει με τη συνεπέστατη αγωνιστική του στάση στο ανταγωνιστικό κίνημα. Είναι αυτή η συνέπεια, που μετρά πάνω από 37 χρόνια στους αγώνες για ελευθερία και αλληλεγγύη, που μπαίνει στο στόχαστρο των διωκτικών μηχανισμών. Αυτή τη συνέπεια σε κάθε αγωνιζόμενο άνθρωπο φοβούνται και αυτή θέλουν να χτυπήσουν, ειδικά και ενόψει των συγκρουσιακών καταστάσεων που θα έρθουν σαν απάντηση στις επιθέσεις που εξαπολύει ο καπιταλισμός στην κοινωνία. Το βαρόμετρο δείχνει καταιγίδα λοιπόν και εμείς δηλώνουμε ότι δεν θα αφήσουμε το σύντροφο μόνο του στις ορέξεις των κατασταλτικών μηχανισμών , όπως και καμμία και κανέναν που αντιστέκεται απέναντι σε αυτόν το σάπιο κόσμο.

ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΚΑΝΕΝΑΣ-ΚΑΜΜΙΑ ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΑ ΝΥΧΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΠΕΜΠΤΗ 4/11, 10:30, ΚΤΗΡΙΟ 9, ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ

Συντρόφισσες και σύντροφοι από τον Κοινό Τόπο

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1615110/