Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021 στις 19.00

5 καλέσματα : 1 2 3 4 5

[Θεσσαλονίκη] Μικροφωνική - Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον σύντροφο Κώστα Κ.

Την Πέμπτη 4 Νοέμβρη ο σύντροφος Κώστας Κ. καλείται εκ νέου να απολογηθεί στον ανακριτή κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατα συρροή και έκρηξη, σχετικά με εμπρηστική επίθεση στο υπουργείο πολιτισμού το 2007 εναντίον του πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης Γ. Βουλγαράκη, κατά τη θητεία του οποίου έλαβε χώρα μία έξαρση της κατασταλτικής πολιτικής εναντίον αγωνιζόμενων και μεταναστών με συλλήψεις, απαγωγές, βασανισμούς, μαζικές-αβάσιμες διώξεις, λασπολογία και κατασυκοφάντηση.

Δεκατέσσερα ολόκληρα χρόνια μετά την ενέργεια, τα κατασταλτικά επιτελεία της αστυνομίας και της αστικής δικαιοσύνης, προσπαθούν να εμπλέξουν τον σύντροφο σε μία υπόθεση που μπορεί να τον οδηγήσει ακόμη και για χρόνια στη φυλακή, με μοναδικό στοιχείο τις επιστημονικοφανείς μεθόδους ταυτοποίησης δειγμάτων DNA. Στην προκειμένη η δίωξη με βάση μία μέθοδο, που επιστημονικά θεωρείται πλήρως αμφισβητίσιμη όσον αφορά την ενοχοποίηση ενός κατηγορουμένου, είναι κάτι περισσότερο από αμφιλεγόμενη αφού το DNA του συντρόφου βρίσκεται στην κατοχή των διωκτικών μηχανισμών ήδη από το 2009.

Άλλωστε, η σκοπιμότητα πίσω από την συγκεκριμένη δίωξη, που έρχεται να συμπληρώσει την κατα συρροή στοχοποίηση του συντρόφου από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς εδώ και δεκαετίες, έχει κίνητρο, κι αυτό δεν είναι άλλο από την συνεπή αγωνιστική συμμετοχή του συντρόφου εδώ και σχεδόν 40 χρόνια σε όλα τα πεδία ταξικής πάλης.

Εν μέσω μίας εντεινόμενης οικονομικής κρίσης, και της όξυνσης της ταξικής επίθεσης από την πλευρά της αστικής τάξης, πλαίσια δηλαδή μίας συγκυρίας που αναπόφευκτα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την μετουσίωση της λαϊκής οργής σε κοινωνικές εξεγέρσεις, η στοχοποίηση του Κώστα Κ. είναι ένα κομμάτι ακόμα στο παζλ της στρατηγικής προληπτικής αντιεξέγερσης που προσπαθεί να εφαρμόσει το κράτος υπολογίζοντας στην αδρανοποίηση των οργανωμένων και αγωνιζόμενων κομματιών της κοινωνίας αλλά και στην εγκαθίδρυση ενός καθεστώτος φόβου με αποδέκτες το σύνολο της εργατικής τάξης.

Στην ίδια κατεύθυνση με την εν λόγω δίωξη, λοιπόν, το κράτος φροντίζει να δημιουργήσει ένα καθεστώς τρομοκρατίας με παρακολουθήσεις, τραμπουκισμούς, πυροβολισμούς και δολοφονίες, επιθέσεις , ξυλοδαρμούς και μαζικές συλλήψεις. Ταυτόχρονα, αναβαθμίζει το νομικό του οπλοστάσιο ενάντια σε αγωνιστές και αγωνίστριες, αναβαθμίζει το ρόλο της αστυνομίας και την εμπλοκή της σε όλα τα πεδία της κοινωνικής ζωής (από τις πλατείες και τα πάρκα μέχρι τα πανεπιστημιακά ιδρύματα), ενώ θεσμοθετεί ουσιαστικά την απαγόρευση απεργιών και διαδηλώσεων.

Στην αιχμή του δόρατος αυτού του σχεδιασμού ο οποίος βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και προσπαθεί να επιτύχει και την πλήρη νομιμοποίηση των διώξεων με βάση το DNA, άλλωστε, βρέθηκαν πρόσφατα κι οι 14 αγωνιζόμενοι φοιτητές που καλούνται σε λήψη DNA για υποθέσεις προ 7ετίας καθώς και ο σύντροφος Χάρης Μ., ο οποίος προφυλακίστηκε -μάλιστα- για υποθέσεις αρκετών χρόνων νωρίτερα, με μοναδικό στοιχείο και πάλι ένα "ορφανό" δείγμα DNA.

Σε αυτή την πραγματικότητα, η αλληλεγγύη με τις διωκόμενες αγωνίστριες και αγωνιστές είναι κάτι παραπάνω από καθήκον. Είναι χρέος όλων όσων αντιλαμβανόμαστε την επίθεση εναντίον τους ως επίθεση στην αγωνιζόμενη κοινωνία, ως μία ακόμη μορφή επίθεσης ενάντια στην εργατική τάξη, να βρεθούμε στην αντιπαράθεση με την αστική τάξη, το κράτος και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς τους. Είναι χρέος μας να υψώσουμε αναχώματα λαϊκής και προλεταριακής αυτοάμυνας απέναντί τους.

Αλληλεγγύη στον σύντροφο Κώστα Κ. , και στον προφυλακισμένο σύντροφο Χάρη Μ. που διώκονται με μοναδικό στοιχείο δείγματα DNA.

Αληλεγγύη στους 14 διωκόμενους φοιτητές που καλούνται σε λήψη γενετικού υλικού.

Να οργανώσουμε την λαϊκή και προλεταριακή αυτοάμυνα.

Να τολμήσουμε να αγωνιστούμε, να τολμήσουμε να νικήσουμε.

Ταξική Αντεπίθεση Θεσσαλονίκης (ομάδα αναρχικών και κομμουνιστών)

πηγή : https://www.taksiki-antepithesi.gr
πηγή : email που λάβαμε στις 31 Οκτωβρίου 22h


1 2 3 4 5

Μικροφωνική - Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον σύντροφο Κώστα Κ.

ΛΗΨΕΙΣ DNA KAI ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΣΩΡΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΝ ΖΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΔΩ

Στις 4 Νοεμβρίου καλείται για απολογία ο σύντροφος Κώστας Κ. με τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή και έκρηξη για μια υπόθεση του 2007. 14 χρόνια μετά οι διωκτικές αρχές συνδέουν υποτιθέμενο δείγμα γενετικού υλικού (DNA) με τον Κώστα Κ. παρόλο που έπειτα από εισβολές στο σπίτι του τα έτη 2009 και 2012 δεν υπήρξε οποιοδήποτε εύρημα που να τον συνδέει με την συγκεκριμένη υπόθεση για την όποια κατηγορείται.

Έχουν προηγηθεί άλλες δυο υποθέσεις που σχετίζονται με ορφανά δείγματα DNA που τα τζιμάνια των αρχών αγωνιούν να φορτώσουν σε συντρόφους. Η πρώτη αφορά 14 φοιτητές που έλαβαν κλήση για υποχρεωτική λήψη DNA. Όλοι υπήρξαν συλληφθέντες κατά την διάρκεια της εκκένωσης της κατειλημμένης Πρυτανείας του ΕΜΠ στις 13/11/2020. Η κλήση αφορά την ''ταύτιση'' γενετικού υλικού από αντικείμενο (μπουκαλάκι νερό) στην πρυτανεία με DNA που βρέθηκε σε γάζα στα Εξάρχεια το 2014. Η δεύτερη υπόθεση αφορά τον σύντροφο Χ. Μ. ο όποιος απαγάγεται από τους μπάτσους κάτω από το σπίτι του. Αντιμετωπίζει κατηγορία για απείθεια. Κατά την διάρκεια της κράτησης του αποσπούν DNA και μια μέρα μετά βρίσκεται κατηγορούμενος για συμμετοχή σε ληστεία χρηματαποστολής που πραγματοποιήθηκε το 2018 και μια εμπρηστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε το 2009, ο σύντροφος μάλιστα έχει προφυλακιστεί.

Τρεις διαφορετικές υποθέσεις με ένα κοινό, το μέσο καταστολής, αυτό της λήψης γενετικού υλικού που οι διωκτικές αρχές φορτώνουν στο σορό. Δεν είναι η πρώτη φορά που άνθρωποι διώκονται και φυλακίζονται με βάση το DNA. Χαρακτηριστικότερα παραδείγματα από το παρελθόν είναι οι υποθέσεις του αναρχικού κομμουνιστή Τάσου Θεοφίλου και της Ηριάννας. Συγκεκριμένα, στην υπόθεση Θεοφίλου ο οποίος πρωτοδίκως καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 25 ετών το μοναδικό στοιχείο που τον ενέπλεξε ήταν ένα καπέλο (!) που παρουσιάστηκε αργότερα και όχι κατά τη ληστεία, το οποίο σύμφωνα με το κατηγορητήριο έφερε το DNA του. Στην περίπτωση της Ηριάννας, η οποία καταδικάστηκε σε 13 χρόνια κάθειρξη για οπλοκατοχή, το μόνο στοιχείο ήταν ένα χαμηλής ποσότητας και κακής ποιότητας δείγμα DNA και έμεινε προφυλακισμένη πάνω από ένα χρόνο. Οι υποθέσεις αυτές αποτελούν κραυγαλέα παραδείγματα για το πώς οι διωκτικές αρχές χρησιμοποιούν το DNA ως τάχα αποδεικτικό στοιιχείο. Τι και αν οι προαναφερθέντες τελικά αθωώθηκαν; Ποια δικαιοσύνη θα πληρώσει για αυτές τις καφκικού τύπου διώξεις, την φυλάκιση, το διασυρμό, την ψυχική οδύνη και το χαμένο χρόνο από τη ζωή τους;

Τι και αν επιστήμονες έχουν κριτικάρει ως αντιεπιστημονική και ασαφή τη δήθεν ταυτοποίηση DNA ως τεκμηρίωση ενοχής; Παρ΄ όλα αυτά, βλέπουμε ότι η εν λόγω μέθοδος τείνει να επιβληθεί ως κανονικότητα και έτσι χρησιμοποιείται σε υποθέσεις που ξεθάβει η ΕΛΑΣ αναλόγως με τους κατά καιρούς σχεδιασμούς της, δημιουργώντας νέους κύκλους ενόχων.

Οι υποθέσεις των τελευταίων μηνών δείχνουν αναβάθμιση και διεύρυνση της καταστολής. Από την προληπτική αστυνόμευση επιχειρείται να περάσουμε στην προληπτική ενοχοποίηση. Ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να φυτευτεί το DNA οποιουδήποτε αγωνιζόμενου και αγωνιζόμενης σε όποιο σημείο επιλέξουν οι κουστωδίες του κρατικού μηχανισμού.

Είναι γεγονός ότι παγκόσμια το σύστημα παρακολούθησης και ελέγχου με χρήση και βιομετρικών στοιχείων γιγαντώνεται δημιουργώντας τράπεζες δεδομένων για όλους/ες με συνεργασία κρατικών, ευρωπαϊκών και διεθνών οργανισμών.

Την ιδία στιγμή που το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας δέχεται τη βία του κράτους και του κεφαλαίου, την εντεινόμενη φτωχοποίηση και το αυξανόμενο κόστος διαβίωσης, τους ξυλοδαρμούς απεργών και φοιτητών από τις δυνάμεις καταστολής, τις δολοφονίες των μπάτσων, τις δολοφονίες στα κάτεργα της μισθωτής σκλαβιάς , τις επαναπροωθήσεις και δολοφονίες των μεταναστών. Την ίδια στιγμή διευρύνουν και το νομικό τους οπλοστάσιο και οξύνουν την επίθεση τους σε όποιον και όποια σηκώνει κεφάλι και σε όποιον και όποια επιχειρήσει να αντισταθεί στο σύγχρονο ολοκληρωτισμό. Το ελληνικό κράτος επιδιώκει με στημένα κατηγορητήρια να κάμψει το ηθικό όσων αγωνίζονται . Οι αγωνίστριες και οι αγωνιστές οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες δηλώνουμε παρόντες, δεν οπισθοχωρούμε στεκόμαστε στο πλευρό κάθε εκμεταλλευομένου και καταπιεσμένου στο πλευρό των διωκόμενων και κρατούμενων συντρόφων και συντροφισσών. Έτσι κι αλλιώς, στην αρχή η ταυτοποίηση του DNA έρχεται για τους αγωνιζόμενους, μετά θα καθιερωθεί για όλους/ες.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΛΗΨΗ DNA ΑΠΟ ΤΟΥΣ 14 ΦΟΙΤΗΤΕΣ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ Χ.Μ.

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΚΩΣΤΑ. Κ.

αναρχική ομάδα Θεσσαλονίκης Πυρανθός

https://bit.ly/3GKn8Mo


1 2 3 4 5

Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε όλοι και όλες μάρτυρες μιας εσπευσμένης προσπάθειας του κράτους να προλάβει όσο είναι καιρός να σπείρει τον τρόμο και την καταστολή σε όλο και περισσότερα κοινωνικά κομμάτια που επιλέγουν και επιμένουν να αγωνίζονται. Θεσπίζονται νομοσχέδια για περιστολή των κινητοποιήσεων, των διαδηλώσεων και των απεργιών ενώ στην πράξη κάθε κινητοποίηση χτυπιέται βίαια (από τις απεργιακές διαδηλώσεις μέχρι τις τελευταίες αντιφασιστικές πορείες).

Την πρωτοκαθεδρία όμως για ακόμη μια φορά στο κυνήγι κεφαλών έχουν οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες των ριζοσπαστικών ρευμάτων πάλης και αντίστασης. Με ατράνταχτο στοιχείο την παρωδία του μείγματος DNA οι κατασταλτικοί μηχανισμοί βάζουν στο στόχαστρο του 14 αγωνιστές και αγωνίστριες απο την κατάληψη της πρυτανείας, προφυλακίζουν τον σύντροφο Χάρη Μ. για υπόθεση απαλλοτρίωσης που συνέβει το 2018 και για εμπρηστική επίθεση του 2009. Σειρά έχει ο σύντροφος Κώστας Κ. που καλείται για ανάκριση, διωκόμενος για εμπρηστική επίθεση στο υπουργείο Πολιτισμού το 2007 έπειτα απο μείγμα DNA που βρέθηκε σε ιμάντα απο σακίδιο. Ο σύντροφος παραπέμπεται με κατηγοριες που αφορούν απόπειρες ανθρωποκτονίας κατά συρροή και έκρηξη από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος σε ανθρώπους και πράγματα για μια υπόθεση 14 χρόνια πίσω. Η προφυλάκιση του συντρόφου θα εξετασθεί έπειτα απο αίτημα αναβολής στις 4 Νοέμβρη.

Κοινό στοιχείο σε όλες τις υποθέσεις είναι η σαθρότητα των κατηγορητηρίων απέναντι στην αδιάλειπτη επιλογή αγώνα ενάντια στο κράτος και την καταστολή. Οι μηχανισμοί καταστολής ξεθάβουν από τα συρτάρια τους κάθε ανεξιχνίαστη υπόθεση επιχειρώντας να γεμίσουν για ακόμη μια φορά τις φυλακές της δημοκρατίας. Ο αγώνας όμως συνεχίζεται. Ο ίδιος ο πόλεμος συνεχίζεται και σε αυτόν τον πόλεμο το μεγαλύτερο όπλο που διαθέτουμε είναι η έμπρακτη αλληλεγγύη μεταξύ μας. Τίποτα δε θα μείνει αναπάντητο. Όλοι και ολες στα αναχώματα ενάντια στην κρατική καταστολή. Όλοι και όλες στα οδοφράγματα για την υπεράσπιση των συντρόφων και συντροφισσών μας.

Καμία δίωξη στον σύντροφο Κώστα Κ.

Άμεση απελευθέρωση του προφυλακισμένου συντρόφου Χάρη Μ.

Κάτω τα ξερά σας από τους 14 αγωνιστές-ριες της κατειλημμένης πρυτανείας

κάλεσμα : Κατάληψη Terra Incognita


1 2 3 4 5

Μικροφωνική - Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον σύντροφο Κώστα Κ.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΛΗΨΗ DNA ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΔΙΩΞΕΩΝ

Το χρονικό

Στις 13.11.2020 πραγματοποιείται βίαιη εκκένωση της κατειλλημένης πρυτανείας του ΕΜΠ εν όψει της επετείου της 17 Νοέμβρη και συλλαμβάνονται συνολικά 25 άτομα. Περίπου ένα χρόνο αργότερα, στις 04.09.2021, ένας εκ των τότε συλληφθέντων καλείται από τη ΓΑΔΑ για υποχρεωτική λήψη DNA. Η αιτιολογία είναι ότι την ημέρα της εκκένωσης βρέθηκε σε ένα άδειο μπουκάλι γενετικό υλικό το οποίο ταυτίζεται με αντίστοιχο που είχε συλλεχθεί από ένα χαρτί με αίμα μετά την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου το 2014, κοντά σε σημείο που έγινε επίθεση με μολότοφ εναντίον διμοιρίας Δέλτα. Μέσα στις επόμενες μέρες για το ίδιο γενετικό υλικό πραγματοποιούνται 13 ακόμα κλητεύσεις σε άτομα του ευρύτερου ανταγωνιστικού κινήματος. Άτομα τα οποία ως επί το πλείστον το 2014 είτε ήταν πολύ μικρής ηλικίας, είτε δεν βρισκόταν καν στην Αθήνα.

Στις 13.10.2021 συλλαμβάνεται/απάγεται κάτω από το σπίτι του ο Χάρης Μ. και μεταφέρεται στη ΓΑΔΑ, διωκόμενος για απείθεια, ενώ του αποσπάται δείγμα DNA. Την επόμενη μέρα και ενώ περνούσε αυτόφωρο, διώκεται εκ νέου, αυτή τη φορά όμως για τη ληστεία μιας χρηματαποστολής το 2018, αλλά και για εμπρησμό σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων το 2009, πάλι με τη δικαιολογία της ταύτισης γενετικού υλικού, με αποτέλεσμα να προφυλακιστεί.

Στις 22.10.2021 καλείται στον ανακριτή ο Κώστας Κ. κατηγορούμενος για εμπρηστική επίθεση στο υπουργείο πολιτισμού το 2007(!), εναντίον του πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης Γ. Βουλγαράκη (υπεύθυνου για διώξεις, συλλήψεις/απαγωγές και βασανισμούς ανθρώπων). Μεταξύ των κατηγορίων βρίσκεται και η απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή. Και αυτή η υπόθεση βασίζεται στην εύρεση γενετικού υλικού πάνω σε κάποιο αντικείμενο που υποτίθεται ότι ταυτιζόταν με εκείνο του συντρόφου, παρότι αυτό ήταν διαθέσιμο στις αρχές από τις εισβολές στο σπίτι του το 2009 και το 2012, και δεν είχε βρεθεί τίποτα που να τον συνδέει με την υπόθεση, κάνοντας ξεκάθαρο πως ο σύντροφος στοχοποιείται για τη συμμετοχή του στους ταξικούς/κοινωνικούς αγώνες. Στις 4 Νοέμβρη καλείται να απολογηθεί στον ανακριτή και εκεί θα κριθεί το εάν θα προφυλακιστεί.

Η κρατική μεθόδευση

Και στις τρεις υποθέσεις πρωταγωνιστής για την πραγματοποίηση των διώξεων αποτελεί μία γνωστή μεθόδευση της αστυνομίας και της αστικής δικαιοσύνης, αυτή της ταύτισης γενετικού υλικού. Μία αντιεπιστημονική μέθοδος που βασίζεται σε αμφισβητούμενα στοιχεία, γνώριμη στον κόσμο του κινήματος από διάφορες υποθέσεις-φιάσκο, όπως του Τάσου Θεοφίλου, της Ηριάννας και των κατοίκων των Σκουριών που στερήθηκαν την ελευθερία τους, ενώ στη συνέχεια αθωώθηκαν πλήρως από όλες τις κατηγορίες.

Σε μια συνθήκη που η οικονομική κρίση βαθαίνει συνεχώς και η επίθεση κράτους και κεφαλαίου στις ζωές μας εντείνεται, κι ενώ η λαϊκή αγανάκτηση αυξάνεται και οι αγώνες ολοένα και πληθαίνουν και μαζικοποιούνται, αυτέςοι κινήσειςέρχονται να προστεθούν σε μια γενικευμένη στρατηγική του κράτους να σπείρει τονφόβοκαι την καταστολή.Σε μια πολιτική προληπτικής αντιεξέγερσης που έχει ως στόχο να αδρανοποιήσει τους αγώνες και τις αγωνιζόμενες με ποινές, κατηγορίες, συγκέντρωση χρημάτων, κοκ, και να καλλιεργήσει το φόβο σε όλους του υπόλοιπους, που ενδεχομένως να το αμφισβητήσουν. Δεν είναι τυχαίο το ότι τα τελευταία δύο χρόνια, μέσα στην κρίση τούκορωνοϊού, το κράτος έχει ξοδέψει δισεκατομμύρια για να εξοπλίσει τόσο την αστυνομία όσο και το στρατό, προκειμένου να θωρακίσει την άμυνα του όχι μόνο απέναντι στον "εξωτερικό", αλλά και στον εσωτερικό εχθρό. Κι αφού προετοιμάστηκε με τη θωράκιση, αλλά και τη θέσπιση νομοσχεδίων που αφορούν την περιστολή των διαδηλώσεων, την απαγόρευση της απεργίας και την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης στους χώρους εργασίας, αφού καταστέλλει βίαια και απροκάλυπτα διαδηλώσεις,τώρα ξεθάβει υποθέσεις μετά από χρόνια για να εμπλέξει κόσμο του αγώναχωρίς κανένα απολύτως στοιχείο, ή προχωράει στην υποχρεωτική λήψη DNA ώστε να δημιουργήσει τράπεζες ενοχοποιητικών στοιχείων για το μέλλον.

Να νικήσουμε το φόβο με συλλογικούς αγώνες.

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΚΩΣΤΑ Κ.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΧΑΡΗ Μ.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ 14 ΔΙΩΚΟΜΕΝΕΣ ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Συλλογικότητα αναρχικών από τα ανατολικά // https://anatolika.espivblogs.net/


1 2 3 4 5

Μικροφωνική - Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο σύντροφο Κώστα Κ.

Στις 21/10/2021 ο σύντροφός μας και αγωνιστής Κώστας Κ. λαμβάνει κλήση για να παρουσιαστεί στον ανακριτή την επόμενη μέρα. Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει απόπειρες ανθρωποκτονίας κατά συρροή και έκρηξη που θα μπορούσε να προκαλέσει κίνδυνο σε ανθρώπους και πράγματα για την επίθεση με μολότοφ στο υπουργείο πολιτισμού το 2007(!), στην οδό Μπουμπουλίνας στα Εξάρχεια. Δεκατέσσερα χρόνια μετά, το μοναδικό στοιχείο που επικαλείται η αστυνομία είναι το «ατράνταχτο» εύρημα dna σε ιμάντα σακιδίου.

Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε ολοένα και συχνότερα τις κατασταλτικές μεθοδεύσεις του κράτους και την τακτική των διωκτικών αρχών να στοχοποιούν αγωνιστές/ριες του επαναστατικού-ανταγωνιστικού κινήματος με το πλήρως αμφισβητήσιμο ως στοιχείο ενοχής dna, κατασκευάζοντας διαρκώς σαθρά κατηγορητήρια. Τελευταιά παραδείγματα η κλήση για λήψη dna 14 αγωνιστών από την κατάληψη της πρυτανείας ΕΜΠ το Νοέμβρη του 2020 και η σύνδεσή τους με συγκρούσεις στα Εξάρχεια το Δεκέμβρη του 2014, καθώς και η απαγωγή του Χ.Μ., με σκοπό τη λήψη dna, και, κατόπιν, η δίωξη και προφυλάκισή του για απαλλοτρίωση το 2018 και εμπρησμό το 2009.

Αν νομίζουν ότι ο σύντροφος Κώστας Κ., που επί 35 συναπτά έτη δίνει το παρών στους αγώνες για δικαιοσύνη και ελευθερία, θα γίνει βορά στους διωκτικούς μηχανισμούς είναι βαθιά γελασμένοι.

Στις 4 Νοέμβρη ο σύντροφος περνάει από ανακριτή όπου θα κριθεί η προφυλάκιση του. Θα είμαστε όλες και όλοι εκεί και θα σταθούμε στο πλευρό του συντρόφου μας, εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη μας. Στις 3 Νοέμβρη στις 19:00 καλούμε σε μικροφωνική συγκέντρωση αλληλεγγύης στη συμβολή Τσιμισκή με Ναυαρίνου (Γούναρη).

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ, ΚΑΜΙΑ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ DNA

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ/ΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ/ΡΙΕΣ

ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Ταμείο Αλληλεγγύης Φυλακισμένων και Διωκόμενων Αγωνιστών/ριών (συνέλευση Θεσσαλονίκης)