Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021 στις 9.00 πμ

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Αλληλεγγύη στους διωκόμενους για την παρέμβαση στο πολ. γραφείο της Σοφίας Νικολάου

Αλληλεγγύη στους διωκόμενους για την παρέμβαση στο πολιτικό γραφείο της δολοφόνου κρατουμένων Σ. Νικολάου που δικάζονται στις 3/11/2021

Την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020, οι σύντροφοι Γ. Β. Β. και G. G. συνελήφθησαν έξω από το πολιτικό γραφείο της γ.γ. αντιεγκληματικής πολιτικής Σ. Νικολάου στην οδό Αμερικής, στα πλαίσια της μηχανοκίνητης παρέμβαση με τρικάκια που πραγματοποίησε η "Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές". Η προσωπική φρουρά της ακινητοποίησε τους συντρόφους και πλήθος μπάτσων κατέφθασε στο σημείο για να τους μεταφέρει στην Γ.Α.Δ.Α. Ακολούθησε μήνυση της ίδιας της Νικολάου, με τους συντρόφους τελικώς να κατηγορούνται για εξύβριση, απειλή και απείθεια λόγω άρνησης δακτυλοσκόπησης.

Σε πρώτο χρόνο, το δικαστήριο αποφάσισε, με την σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως, την αθώωση των συντρόφων για την απειλή και την απείθεια και ανέβαλε την εκδίκαση περί της εξύβρισης, ώστε να κληθεί να καταθέσει η ίδια η Σ. Νικολάου. Την προσεχή Τετάρτη, 3 Νοέμβρη, θα πραγματοποιηθεί το εν λόγω δικαστήριο και αναμένεται να είναι παρούσα και η ίδια η Νικολάου, ώστε να εξηγήσει για το αν αισθάνθηκε προσβολή, τρόμο και απειλή.

Γιατί πήγαμε στην Νικολάου

"Ήταν μία κίνηση αντιπληροφόρησης προκειμένου να απευθυνθούμε στην κοινωνία. Να γίνουμε η "φωνή των κρατουμένων" που δεν έχουνε ούτε συνδικαλιστικό όργανο, ούτε κομματική εκπροσώπηση. (...) Το να καταδεικνύεις ότι η πολιτική ενός υπουργείου, κατά προέκταση και οι εκφραστές του, είναι δολοφονική, ουσιαστικά είναι μία πολιτική κριτική η οποία είναι διαχρονική στα κινήματα και στον κόσμο που αντιστέκεται. (...) η συγκεκριμένη κυρία και ο λόγος που την αναφέραμε ως τέτοια (σ.σ. δολοφόνο) είναι γιατί είναι υπεύθυνη για την εγκληματική διαχείριση που επικρατεί στις φυλακές και μετρά μέχρι σήμερα 3 νεκρούς κρατούμενους από τον covid 19 και εκατοντάδες που έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό."

-Απολογία Γ. Β. Β., 16/12/2020

"Δεν έχω την πρόθεση να απολογηθώ για κάτι το οποίο θα ξαναέκανα άλλες 100 φορές. Γνωρίζω το ρόλο της κυρίας Νικολάου. Γνωρίζω πως είναι αυτή η άμεσα υπεύθυνη για την εγκληματική διαχείριση του covid 19 στις φυλακές. (...) Αποκαλώ τα πράγματα με το όνομα τους. (...) Εάν κάποιος με τις επιλογές του και τις αποφάσεις του σκοτώνει ανθρώπους, τον αποκαλώ δολοφόνο."

-Απολογία G. G., 16/12/2020

Η γ.γ. αντιεγκληματικής πολιτικής είναι ένας εκ των βασικών εκφραστών της πολιτικής της Ν.Δ. για τις φυλακές. Ο πυρήνας της ακροδεξιάς ατζέντας της είναι η όσο το δυνατόν χειροτέρευση των συνθηκών στις φυλακές, η παράταση του εγκλεισμού και η κατάργηση των όποιων δικαιωμάτων των κρατουμένων έχουν κερδηθεί με σκληρούς αγώνες. Η ίδια κάνει σαφές με κάθε ευκαιρία ότι ο στόχος της είναι η αναρρίχηση στην εξουσία, κι ο δρόμος που έχει επιλέξει είναι πάνω από τα σώματα των κρατουμένων.

Οι μέρες της στο Υπ. Προ.Πο., σε πλήρη συνεργασία κι αλληλοεκτίμηση με τον πολιτικό χαμαιλέοντα Μ. Χρυσοχοΐδη, είναι πλούσιες σε κυβερνητικό έργο. Με την ευρωπαϊκή πρωτοτυπία της μεταφοράς της αρμοδιότητας των φυλακών στο Υπ. Προ.Πο., η κυβέρνηση επί της ουσίας αναθέτει την διαμόρφωση των συνθηκών διαβίωσης των κρατουμένων στους μπάτσους, με άμεσο επακόλουθο τις συνεχείς εφόδους στα κελιά τους, συνοδευόμενοι από ξυλοδαρμούς, εκδικητικές μεταγωγές και μιντιακές κορώνες περί πάταξης της ανομίας στις φυλακές, όπου τα άθλια κελιά στα οποία στοιβάζονται οι κρατούμενοι παρουσιάζονται ως "υπερπολυτελή" και βασικά αντικείμενα που έχουν κάθε δικαίωμα να έχουν στην κατοχή τους ως ύποπτα. Ταυτόχρονα, η Νικολάου εξαγγέλλει την μετατροπή των φυλακών Δομοκού σε "πειθαρχικές φυλακές για τρομοκράτες και απείθαρχους κρατούμενους" και την μεταφορά των φυλακών Κορυδαλλού εκτός οικιστικού ιστού.

Αποκορύφωμα των πρώτων μηνών της θητείας της αποτελούν σίγουρα τα εύσημα που τις δόθηκαν για την επιμέλεια ενός εκτρωματικού νομοσχεδίου του υπουργείου Προ.Πο. που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση, που αποκλείει την δυνατότητα μεταγωγής και παραμονής σε αγροτική φυλακή, καθώς και το να βγει σε άδεια, ένας κρατούμενος για τον οποίο εκκρεμεί ακόμη και πλημμεληματική δίωξη. Επίσης διπλασιάζει τον απαιτούμενο χρόνο έκτισης ποινής για να δικαιούται κάποια κρατούμενη άδεια, η οποία θα είναι και 5 μέρες αντί για 6. Τα εύσημα αυτά συνοδεύτηκαν κι από μια ρύθμιση στο ίδιο αυτό νομοσχέδιο που εγκρίνει την πρόσληψη 130 διοικητικών υπαλλήλων και οδηγών για εκείνη, όταν, για παράδειγμα, στις 34 φυλακές τις χώρας απασχολείται υγειονομικό προσωπικό που αποτελείται από 77 (!) άτομα.

Η Σ. Νικολάου είχε την "ατυχία" να διαχειριστεί τον υπέρογκο πληθυσμό των κρατουμένων, που ξεπερνάει κατά πολύ την χωρητικότητα των περισσότερων φυλακών, σε συνθήκες πανδημίας. Η ίδια πάντως μάλλον το είδε ως ευκαιρία να εντείνει τους ρυθμούς μετατροπής των φυλακών σε κάποιου τύπου δυστοπία. Πιστή πολέμιος της αποσυμφόρησης, συνέχισε να προωθεί την τρομολαγνεία στα κανάλια περί κακοποιών που αποφυλακίζονται πρόωρα και εγκληματούν. Έκοψε κάθε δικαίωμα των φυλακισμένων σε άδειες και επισκεπτήρια, δυσκόλεψε τρομερά μέχρι και την αποστολή γραμμάτων, ρούχων ή άλλων αντικειμένων. Πήγαινε σε φυλακές υποτίθεται για να ακούσει τα προβλήματα των κρατουμένων και υποσχόταν καθαρισμούς φυλακών, παροχή υγειονομικού υλικού και πρόσβαση σε γιατρούς μπροστά σε κάμερες, μην κάνοντας στην συνέχεια την παραμικρή προσπάθεια έστω και για μια προσχηματική υλοποίηση των δεσμεύσεων αυτών. Απέφευγε να διενεργήσει τεστ στις φυλακισμένες ώστε να μην φανούν οι συνέπειες της αδιαφορίας της και δεν έκανε καμία κίνηση για να πάρουν κάποια προτεραιότητα στον εμβολιασμό οι κρατούμενοι, παρά τους προφανείς λόγους για να συμβεί κάτι τέτοιο. Όταν δε οι φυλακισμένοι και οι φυλακισμένες άρχισαν να διεκδικούν τα αιτήματά τους πιο δυναμικά, χρησιμοποίησε ένα μείγμα φτηνού εμπαιγμού για μερική αποσυμφόρηση των φυλακών, που δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ και σκληρής καταστολής, όπως στις γυναικείες φυλακές Θήβας με αφορμή την κρατική δολοφονία της Α. Ντενίρογλου, που αφέθηκε να πεθάνει αβοήθητη από φλεγμονή στο δόντι.

Και φυσικά, αναγκαίο συμπλήρωμα κάθε καλού εμπαιγμού, είναι τα απαραίτητα ρουσφέτια σε ημέτερους, με την Νικολάου να αναθέτει κατασκευή υγειονομικού εξοπλισμού σε μπακάλικα, συνεργεία κλπ. και να κάνει απευθείας αναθέσεις σε εταιρίες της επιλογής της για την αγορά υγειονομικού υλικού αξίας 1,7 εκ ευρώ.

Γιατί θα ξαναπηγαίναμε στην Νικολάου

Αυτονόητα, όλα τα παραπάνω συνεχίζουν να ισχύουν και στο τώρα, σχεδόν δύο χρόνια μετά την έναρξη της πανδημίας. Οι φυλακές συνεχίζουν να αριθμούν πολύ περισσότερους κρατούμενους από όσους χωράνε, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι από ανεπαρκής έως ανύπαρκτη και το υπουργείο και η Νικολάου συνεχίζουν να αδιαφορούν επιδεικτικά.

Σε αυτά, προσθέτουμε και την ανάλγητη στάση της στην δίκαιη απεργία πείνας του επαναστάτη Δημήτρη Κουφοντίνα, που διεκδικούσε την εφαρμογή έστω και αυτού του φωτογραφικού νόμου που τον πήρε από τις αγροτικές φυλακές της Κασσαβέτειας και που θα έπρεπε να τον φέρει σε αυτές του Κορυδαλλού, ώστε τουλάχιστον να βρίσκεται κοντά στην οικογένειά του. Η Νικολάου όμως, ταγμένη στην εκδικητικότητα της γνωστής οικογένειας που βρίσκεται τώρα στην εξουσία, τον έστειλε σε αυτές του Δομοκού. Κατά την διάρκεια αυτής της εξαντλητικής απεργίας 68 ημερών, η Νικολάου επαναλάμβανε με θράσος το "είτε θα σταματήσει, είτε θα πεθάνει", αρνούμενη να κάνει την παραμικρή υποχώρηση την ώρα που ο σύντροφος βρισκόταν ένα βήμα πριν από το θάνατο και που χιλιάδες άνθρωποι βρισκόμασταν στον δρόμο καθημερινά στηρίζοντας το αίτημά του, κόντρα στην σκληρή καταστολή που εξαπέλυσε η κυβέρνηση εναντίον μας.

Οι ζωές των κρατουμένων μετράνε

Ξέρουμε πολύ καλά την πολιτική που εκφράζει η Νικολάου, είτε λόγω ιδεολογίας είτε λόγω καριερισμού. Οι φυλακές υπήρξαν ανέκαθεν ένα από τα βασικότερα εργαλεία πειθάρχησις και κοινωνικού ελέγχου του πληθυσμού. Το κράτος θέλει τους κρατούμενους απομονωμένους, χωρίς κανένα δικαίωμα και χωρίς καμία διάθεση ή περιθώριο για διεκδικήσεις. Με το ξέσπασμα της πανδημίας, έγινε καθαρό (σε όποιον δεν ήταν) ότι οι φυλακισμένες θεωρούνται αναλώσιμες και οι θάνατοί τους δεν μετρούν το ίδιο ή και καθόλου. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ άλλωστε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, που εξηγώντας το πως μπορεί να εφαρμοστεί η αποστασιοποίηση εντός των φυλακών, σε ένα κωμικοτραγικό κρεσέντο κρατικής ξεφτίλας και αναλγησίας, προτείνει: 1) την τοποθέτηση του κεφαλιού ενός κρατούμενου στα πόδια του άλλου ώστε να αυξηθεί η απόσταση μεταξύ τους, 2) την διαμόρφωση προγράμματος εξόδου από τα κελιά ώστε να μην συγχρωτίζονται άτομα από διαφορετικές πτέρυγες και 3) την κατάργηση μη απαραίτητων δραστηριοτήτων σε κοινόχρηστους χώρους,

Για εμάς είναι σαφές ότι η Νέα Δημοκρατία, πιστή στις προεκλογικές της δεσμεύσεις και στη συντηρητική της ατζέντα, προσπαθεί να ισοπεδώσει ό,τι με πόνο και αίμα έχει κατακτηθεί στις φυλακές, για να χαρίσει λίγο παραπάνω θέαμα τάξης και ασφάλειας στην εκλογική της βάση. Ακόμη περισσότερο, το δόγμα "νόμος και τάξη" αποτελεί το συμπυκνωμένο νόημα όχι μόνο της υλοποίησης των προεκλογικών δεσμεύσεων της ΝΔ για τσάκισμα όλων των κοινωνικών αντιστάσεων σε όλα τα πεδία αγώνα που αυτές διεξάγονται, αλλά αφορά την οικοδόμηση ενός μόνιμου καθεστώτος έκτακτης ανάγκης ως προληπτική στρατηγική αντιεξέγερσης. Άξια εκφραστής αυτής της πολιτικής είναι η Σοφία Νικολάου.

Εν αναμονή του νέου ποινικού κώδικα που καταφτάνει, φέρνοντάς μαζί του αύξηση των ποινών και του εκτίσημου χρόνου στις φυλακές, ακόμη μεγαλύτερο περιορισμό των αδειών και ενίσχυση του "αντι-τρομοκρατικού" νομικού οπλοστασίου, εμείς επιμένουμε ότι το ζήτημα αυτό μας αφορά. Πως αυτά που γίνονται για τους "μέσα" είναι άμεσα συνδεδεμένα με αυτά που γίνονται για τους "έξω", ειδικά για τα αγωνιζόμενα υποκείμενα. Πως οι κρατούμενοι και οι κρατούμενες δεν είναι αναλώσιμοι και αναλώσιμες και πως οι ζωές τους μετράνε. Συνεχίζουμε να θεωρούμε αυταπόδεικτο γεγονός ότι η πολιτική της κυβέρνησης στις φυλακές, ειδικά εν όψη της πανδημίας, είναι δολοφονική. Και συνεχίζουμε να λέμε πως, τόσο η θιγμένη Σ. Νικολάου, όσο και οι πολιτικοί της προϊστάμενοι, είναι δολοφόνοι.

Στηρίζουμε ολόψυχα τους συντρόφους μας Γ. Β. Β. και G. G. που επέλεξαν να αναλάβουν την πολιτική ευθύνη της συγκεκριμένης δράσης.

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου στις 9πμ

στα δικαστήρια της σχολής Ευελπίδων.

Κανένας μόνος στα χέρια του κράτους!

Οι ζωές των κρατουμένων μετράνε!

κάλεσμα : Συνέλευσης Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1615048/


1 2 3 4

Αλληλεγγύη στους συντρόφους Γ.Β.Β και G.G, δίκη 3/11 στις 9πμ στην Ευελπίδων

Κάλεσμα στα δικαστήρια Τετάρτη 03/11

Στις 15 Δεκεμβρίου 2020, πραγματοποιήθηκε μηχανοκίνητη παρέμβαση από τη συνέλευση αλληλεγγύης στους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές, με τρικάκια, έξω από το γραφείο και το σπίτι της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου στην οδό Αμερικής.

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης οι 2 σύντροφοι Γ.Β.Β και G.G, ακινητοποιήθηκαν και προσήχθησαν στη Γ.Α.Δ.Α. Οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις μετά από μήνυση της ιδίας με τις εξής κατηγορίες: εξύβριση, απειλή και απείθεια λόγω άρνησης λήψης αποτυπωμάτων.

Στις 16/12 πέρασαν από εισαγγελέα και δικάστηκαν στο αυτόφωρο πλημμελειοδικείο.Κατά τη διάρκεια της δίκης, έγιναν δεκτές οι μαρτυρίες της Σ. Νικολάου, η οποία ήταν και απούσα τη διάρκεια της παρέμβασης και του αστυνομικού της προσωπικής της φρουράς. Ενώ οι σύντροφοι τοποθετήθηκαν πολιτικά και υπερασπίστηκαν τους λόγους της παρέμβασης. Κρίθηκαν αθώοι για τις 2 κατηγορίες, της απειλής και της απείθειας, ενώ για την κατηγορία της εξύβρισης το δικαστήριο ανέβαλε για τις 30/12 προκειμένου να κληθεί να καταθέσει στο δικαστήριο η Σ.Νικολάου και να εξηγήσει αν θεωρεί τον εαυτό της προσβεβλημένο και αν ένιωσε τρόμο και απειλή. Στις 30/12 τελικά η δίκη πήρε αναβολή λόγω μη παρουσίας της Σ.Νικολάου στο δικαστήριο ενώ συγχρόνως η ίδια φρόντιζε με συνεντεύξεις στα Μέσα να δηλώνει πόσο τρομοκρατήθηκε από την παρέμβαση.

Η Σοφία Νικολάου, με άκρως αυταρχικές απόψεις και υπέρμετρη φιλοδοξία να ανέλθει στην κομματική ιεραρχία, από τη στιγμή που ανέλαβε το υπουργείο αντιεγκληματικής πολιτικής ξεκίνησε την ακροδεξιά της ατζέντα. Αδιαφορώντας παντελώς για υγειονομικά μέτρα μέσα στις φυλακές, με εκατοντάδες κρούσματα να στοιβάζονται σε θαλάμους και αποκρύπτοντας τους νεκρούς κρατούμενους λόγω κοβιντ. Παράλληλα αντί να προβεί σε αποσυμφόρηση των φυλακών, ενέτεινε την καταστολή με απανωτές έρευνες σε κελιά και θαλάμους, με εξευτελισμούς και ξυλοδαρμούς και με εκδικητικές μεταγωγές, όταν υπήρχε η υπόνοια για εντάσεις, ενώ κατέστειλε βίαια τη διαμαρτυρία γυναικών κρατούμενων στη Θήβα για το θάνατο συγκρατούμενης τους στην οποία δεν παρασχέθηκε έγκαιρα η απαραίτητη νοσηλεία. Και ενώ στις φυλακές γινόντουσαν εκκλήσεις για αποσυμφόρηση, μάσκες, αντισηπτικά και covid τεστ, η ίδια πλούτιζε, δίνοντας απευθείας ανάθεση σε εταιρείες φαντάσματα της αρεσκείας της, για την αγορά υγειονομικού υλικού στα σωφρονιστικά καταστήματα.

Δημιούργησε στην ουσία μια φυλακή μέσα στη φυλακή, κόβοντας τα επισκεπτήρια, μειώνοντας το χρόνο προαυλισμού και απομονώνοντας τους κρατούμενους. Παράλληλα στήριξε το νομοσχέδιο για τις φυλακές που αυστηροποιούσε τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση αδειών και στην ουσία αποτρέποντας τις μεταγωγές σε αγροτικές φυλακές. Σε αποκορύφωμα της αυταρχικότητας, η στάση της στην απεργία πείνας του Κουφοντίνα, επικαλούμενη τη νομιμότητα και δηλώνοντας μη υποχώρηση λόγω εκβιασμού.

Στις 03/11 καλούνται οι δύο σύντροφοι εκ νέου να καταθέσουν, να υπερασπιστούν την πολιτική επιλογή τους για να ακουστεί η φωνή των μέσα και για τη δικαιοσύνη. Στη θέση τους όμως, αυτή που πρέπει να απολογηθεί είναι η Νικολάου, για τον τρόμο που προξένησε κατά τη διάρκεια της θητείας της σε όλους τους κρατούμενους/ες, την απάνθρωπη διαχείριση της πανδημίας και τους θανάτους μέσα στις φυλακές λόγω covid.

Θα βρισκόμαστε στο πλευρό τους.

Οι ζωές των κρατούμενων μετράνε.

Αλληλεγγύη στους Γ.Β.Β και G.G

Συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου στις 9πμ στην Ευελπίδων

κάλεσμα : Ταμείο Αλληλεγγύης Φυλακισμένων και Διωκόμενων Αγωνιστών/ Αγωνιστριων


1 2 3 4

Στις 03/11 καλούνται οι δύο σύντροφοι εκ νέου να καταθέσουν, να υπερασπιστούν την πολιτική επιλογή τους για να ακουστεί η φωνή των μέσα και για τη δικαιοσύνη. Στη θέση τους όμως, αυτή που πρέπει να απολογηθεί είναι η Νικολάου, για τον τρόμο που προξένησε κατά τη διάρκεια της θητείας της σε όλους τους κρατούμενους/ες, την απάνθρωπη διαχείριση της πανδημίας και τους θανάτους μέσα στις φυλακές λόγω covid.

Αλληλεγγύη στους διωκόμενους για την παρέμβαση στο πολιτικό γραφείο της δολοφόνου κρατουμένων Σ. Νικολάου που δικάζονται στις 3/11/2021

Την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020, οι σύντροφοι Γ. Β. Β. και G. G. συνελήφθησαν έξω από το πολιτικό γραφείο της γ.γ. αντιεγκληματικής πολιτικής Σ. Νικολάου στην οδό Αμερικής, στα πλαίσια της μηχανοκίνητης παρέμβαση με τρικάκια που πραγματοποίησε η "Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές". Η προσωπική φρουρά της ακινητοποίησε τους συντρόφους και πλήθος μπάτσων κατέφθασε στο σημείο για να τους μεταφέρει στην Γ.Α.Δ.Α. Ακολούθησε μήνυση της ίδιας της Νικολάου, με τους συντρόφους τελικώς να κατηγορούνται για εξύβριση, απειλή και απείθεια λόγω άρνησης δακτυλοσκόπησης.

Σε πρώτο χρόνο, το δικαστήριο αποφάσισε, με την σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως, την αθώωση των συντρόφων για την απειλή και την απείθεια και ανέβαλε την εκδίκαση περί της εξύβρισης, ώστε να κληθεί να καταθέσει η ίδια η Σ. Νικολάου. Την Τετάρτη, 3 Νοέμβρη, θα πραγματοποιηθεί το εν λόγω δικαστήριο και αναμένεται να είναι παρούσα και η ίδια η Νικολάου, ώστε να εξηγήσει για το αν αισθάνθηκε προσβολή, τρόμο και απειλή.

Στις 03/11 καλούνται οι δύο σύντροφοι εκ νέου να καταθέσουν, να υπερασπιστούν την πολιτική επιλογή τους για να ακουστεί η φωνή των μέσα και για τη δικαιοσύνη. Στη θέση τους όμως, αυτή που πρέπει να απολογηθεί είναι η Νικολάου, για τον τρόμο που προξένησε κατά τη διάρκεια της θητείας της σε όλους τους κρατούμενους/ες, την απάνθρωπη διαχείριση της πανδημίας και τους θανάτους μέσα στις φυλακές λόγω covid.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης, Τετάρτη 3 Νοεμβρίου στις 9πμ στα δικαστήρια της σχολής Ευελπίδων.

Κανένας μόνος στα χέρια του κράτους!

Οι ζωές των κρατουμένων μετράνε!

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1615093/


1 2 3 4

Κάλεσμα συγκέντρωσης στην Ευελπίδων-Αλληλεγγύη στους διωκόμενους Γ.Β.Β. και G.G.

Κάλεσμα συγκέντρωσης στην Ευελπίδων-Αλληλεγγύη στους διωκόμενους Γ.Β.Β. και G.G.

Σε μηχανοκίνητη παρέμβαση με τρικάκια που έγινε έξω από το γραφείο της γ.γ. αντεγκληματικής πολιτικής στις 15 Δεκέμβρη 2020 συνελλήφθησαν οι σύντροφοι Γ.Β.Β. και G.G. οι οποίοι στην ουσία μετέφεραν τις κραυγές των κρατουμένων για την εγκληματική διαχείριση των φυλακών από τη Σ. Νικολάου.

Στους συντρόφους αποδόθηκαν οι κατηγορίες περί εξύβρισης, απειλής και απείθειας. Και ενώ οι δύο τελευταίες κατέρρευσαν σε πρώτη φάση από την εισαγγελέα, παρέμεινε μόνο η κατηγορία της εξύβρισης.

Αύριο εκδικάζεται η υπόθεση και θα είχε πραγματικά πολύ ενδιαφέρον να παρουσιαστεί η Σ. Νικολάου ώστε να μάθουμε ποιος ευθύνεται για τα ελλειπή μέτρα προστασίας στις φυλακές, γιατί υπάρχουν τόσοι νεκροί φυλακισμένοι από covid-19 αλλά και για ποιον λόγο ένιωσε απειλή από μερικά χαρτάκια που πετάχτηκαν σε δημόσιο χώρο έξω από το γραφείο της, ενώ η ίδια έχει δημιουργήσει συνθήκες τρόμου εντός των φυλακών.

Στηρίζουμε τους δύο συντρόφους οι οποίοι έχουν αναλάβει την ευθύνη της πολιτικής αυτής πράξης και θα την υπερασπιστούν με την παρουσία τους στο δικαστήριο.

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης Τετάρτη 3 Νοεμβρίου στις 9:00 πμ στα δικαστήρια Ευελπίδων.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΟΙ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΜΕΤΡΑΝΕ

Ρουβίκωνας

πηγή : https://rouvikonas.gr/archives/5329