Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021 στις 15.00

2 καλέσματα : 1 2

Πικετοφορία - διαμαρτυρία για τις ρατσιστικές εξώσεις του Μπακογιάννη

Να βάλουμε STOP στις ρατσιστικές εξώσεις του Μπακογιάννη στις προσφύγισσες και στους πρόσφυγες στον Ελαιώνα!

Ο δήμαρχος της Αθήνας Μπακογιάννης προχωράει στη μεγαλύτερη ρατσιστική επίθεση στα τρία χρόνια της θητείας του! Μετά από συνάντηση του με τον υπουργό μεταναστευτικής πολιτικής Μηταράκη δεν ανανεώνει τη σύμβαση του χώρου που στεγάζεται το στρατόπεδο προσφύγων του Ελαιώνα. Μέχρι το τέλος του χρόνου ετοιμάζεται να κλείσει το καμπ πετώντας στο δρόμο 2500 προσφύγισσες πρόσφυγες και παιδιά.

Αδιαφορώντας για το που θα βρεθούν μπροστά στις παγωμένες μέρες του χειμώνα, διαλύοντας τη μόρφωση όσων προσφυγόπουλων πάνε στα σχολεία της περιοχής , τσακίζοντας τις όποιες θεραπείες έχουν ξεκινήσει οι πρόσφυγες σε νοσηλευτικά ιδρύματα , ξεριζώνοντας για πολλοστή φορά τις σχέσεις που είχαν αναπτύξει αυτοί οι άνθρωποι με τις κοινότητες, τη νεολαία και τον κόσμο της πόλης. Ανοίγει ουσιαστικά το δρόμο, για την μεταφορά σε κλειστά καμπ στη μέση του πουθενά,για επαναπροωθήσεις και απελάσεις .

Προκλητικά δηλώνει ότι ο δήμος της Αθήνας προτίθεται να δημιουργήσει δομή για 300 ασυνόδευτα παιδιά παραδίδοντας φτηνό εργατικό δυναμικό μέσα από "άμεση και αποτελεσματική διασύνδεση με τα εθνικά ή τοπικά ενταξιακά προγράμματα",όπως δηλώνει.

Τέτοιες ρατσιστικές πολιτικές δε μας εκπλήσσουν από έναν δήμαρχο που έχει κηρύξει τον πόλεμο στους φτωχούς.

Καλύπτει κραγμένους ρατσιστές και ρατσίστριες της παράταξης του.

Κανείς δεν ξεχνά πώς ξεκίνησε την θητεία του με βίαιες αστυνομικές επιχειρήσεις ενάντια σε καταλήψεις και δομές προσφύγων πετώντας στην πλατεία Βικτωρίας για μερόνυχτα γυναικόπαιδα.

Ο Μπακογιάννης κατασπαταλά πολύτιμους πόρους για να μπουκώνει εργολαβίες κάνοντας αποτυχημένους πειραματισμούς στο κέντρο της πόλης.

Άφησε τις εργατογειτονιές να πλημμυρίσουν, στέρησε ακόμα και τους μικρότερους πνεύμονες πρασίνου στις γειτονιές κόβοντας δέντρα και τοποθετώντας κοντέινερ όπου δήθεν τα παιδιά θα έκαναν μάθημα. Αφήνει τα νοσοκομεία να χάνουν προσωπικό αποποιούμενος οποιαδήποτε ευθύνη του σε σχέση με τα ζητήματα της πανδημίας. Γι αυτόν ο πρώτος κίνδυνος είναι οι πρόσφυγες και οι προσφύγισσες. Το όραμα του είναι μια Αθήνα παραδομένη στα μεγάλα αφεντικά του τουρισμού και της εστίασης, μια Αθήνα υγειονομική ζώνη εξαφανίζοντας τη φτώχεια και την εξαθλίωση ,όπου στο μπιζουδάκι του Ελαιώνα να μη χωρά μια γειτονιά φτωχών.

Το στρατόπεδο του Ελαιώνα είναι ντροπή και μόνο ότι υπάρχει. Δεν θα δεχτούμε όμως σε καμιά περίπτωση τις βίαιες εξώσεις εκατοντάδων οικογενειών. Πως γίνεται με ένα μαγικό τρόπο οι 700 αξιωματούχοι που έφτασαν από το Αφγανιστάν πρόσφατα να φιλοξενούνται αμέσως σε σπίτια και οι υπόλοιποι να κινδυνεύουν να βρεθούν στα παγκάκια, αν δεν τα κόψει ξανά και αυτά ο Μπακογιάννης.

Επικίνδυνοι είναι αυτοί που έβαλαν 2500 πρόσφυγες σε ένα χώρο φτιαγμένο αρχικά για 700 άτομα, που τους έχουν αφήσει χωρίς φαγητό και χωρίς πρόσβαση, για την πλειοψηφία, στην υγεία και την εκπαίδευση. Ο Ελαιώνας θα κλείσει όταν όλες οι προσφύγισσες και οι πρόσφυγες πάρουν χαρτιά και νομιμοποίηση, αξιοπρεπή σπίτια μέσα στις γειτονιές μας , διεκδικώντας ντόπιοι και μετανάστες δουλειά και δικαιώματα.

Καλούμε όλο τον κόσμο του αντιρατσιστικού κινήματος, τα εργατικά σωματεία των δασκάλων και των υγειονομικών τους φοιτητές και τα σχολεία της γειτονιάς, δημοτικές κινήσεις και συλλογικότητες , να δώσουμε μαζί αυτή τη μάχη, χέρι με χέρι με τις προσφύγισσες και πρόσφυγες στα καμπ που έχουν αρχίσει ήδη να οργανώνονται. Για να τσακίσουμε την ρατσιστική επίθεση του Μπακογιάννη και τις δολοφονικές πολιτικές του Μηταράκη και της κυβέρνησής.

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΞΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΩΡΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΣΤΕΓΟ

Όλοι στην πικετοφορία - διαμαρτυρία έξω από το καμπ του Ελαιώνα την Κυριακή 7/11 στις 3μμ!

Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και στη Φασιστική Απειλή (Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α.)

πηγή : https://www.facebook.com/keerfapage/posts/687…


Οι πρόσφυγες στον Ελαιώνα αντιστέκονται στα σχέδια Μπακογιάννη-Μηταράκη για βίαιες εκτοπίσεις σε νησιά

Συνέντευξη τύπου, Παρασκευή 5/11, 10πμ, πύλη Ελαιώνα
Συμμετοχή στην κινητοποίηση για την υπεράσπιση του περιβάλλοντος και την κλιματική αλλαγή, Σάββατο 6/11, Σύνταγμα 2μμ
Εκδήλωση αλληλεγγύης, Κυριακή 7/11, 3μμ, έξω από το καμπ Ελαιώνα

Με μαζική κινητοποίηση και φράξιμο της πύλης του στρατοπέδου του Ελαιώνα απάντησαν πρόσφυγες και προσφύγισσες στα σχέδια βίαιης εκκένωσης του Ελαιώνα, με εκτοπίσεις ξανά στα νησιά. Διαμαρτύρονται ταυτόχρονα και στην εξαθλίωση της ζωής τους μέσα στο στρατόπεδο τους τελευταίους μήνες. Απαίτησαν να τους δοθούν ξανά χρήματα αντί για το άθλιο και ακατάλληλο φαγητό που τους παρέχει ιδιωτική εταιρία ώστε να μπορούν να μαγειρεύουν ξανά μόνοι τους.
Η απόφαση του Δημάρχου Αθήνας Μπακογιάννη να βάλει λουκέτο στο στρατόπεδο των κοντέινερ του Ελαιώνα χωρίς καμιά εναλλακτική λύση στέγασης στους πάνω από 2000 πρόσφυγες είναι μια ρατσιστική επιλογή σε συνεργασία με τον υπουργό μετανάστευσης Μηταράκη.
Μάλιστα, υπάρχει σχεδιασμός για την μεταφορά 500 αιτούντων ασύλου σε στρατόπεδο σε νησί(!) πληροφορία που δεν την διέψευσε αρμόδιος παράγοντας της δομής στον Ελαιώνα.
Εκατοντάδες προσφυγόπουλα πάνε καθημερινά στα σχολεία και τα σχέδια Μπακογιάννη θα διακόψουν βίαια την φοίτηση τους. Άνθρωποι ανάπηροι και ασθενείς που έχουν πρόσβαση στη δημόσια υγεία στην Αθήνα θα ξεκοπούν από την φροντίδα. Γυναίκες μόνες με παιδιά θα βρεθούν σε περιβάλλον αποκλεισμό στις γιγαντοδομές-φυλακές του Μηταράκη στα νησιά σε τόπυς εξορίας και πλήρους απομόνωσης.
Σε αντίθεση με τις ρατσιστικές πρωτοβουλίες Μπακογιάννη για λουκέτο στον Ελαιώνα, το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, με απόφαση του απαίτησε έγκαιρα κρατική χρηματοδότηση για την στέγαση άστεγων και προσφύγων τοποθετούμενο σε αντίθεση με τις βίαιες εξώσεις προσφύγων. Ο Μπακογιάννης υποκριτικά είχε συμφωνήσει στην μετατροπή του Ελαιώνα σε "ενταξιακή δομή" και τώρα απλά πετάει στο δρόμο τους πρόσφυγες κάνοντας ανοίγματα στην ακροδεξιά.
Τις ίδιες μέρες , η κυβέρνηση διαφημίζει την άφιξη και την φιλοξενία σε σπίτια 700 οικογενειών Αφγανών προσφύγων, στελεχών του κατοχικού μηχανισμού που συνεργάζονταν με τις ΗΠΑ και ανατράπηκε από τους Ταλιμπάν. Αλήθεια, για κάποιους Αφγανούς πρόσφυγες υπάρχει χώρος φιλοξενίας και για άλλους υπάρχει 'Η Τουρκία ως ασφαλής χώρα";
Καλούμε το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας να απορρίψει το λουκέτο του Ελαιώνα με τις εκτοπίσεις προσφύγων στα νησιά και τις βίαιες μετακινήσεις εκτός Αθήνας. Η λύση είναι η μεταφορά τους εντός του ιστού της πόλης σε πρόγραμμα κοινωνικής κατοικίας και όχι η διακοπή της πορείας ένταξης των προσφύγων που είναι ήδη ξεκινημένη. Αντί για Μεγάλους Περίπατους και άλλες σπατάλες για τους μεγαλοκαρχαρίες του τουρισμού θα μπορούσε ο Ελαιώνας να μετατρέπονταν σε χώρο φιλοξενίας δομών αστέγων με αξιοπρεπείς όρους, με ανέγερση κατάλληλων κτιρίων και όχι να βολεύονται οι εθνικοί εργολάβοι των κοντέινερ.

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΤΟΥ ΚΑΜΠ ΕΛΑΙΩΝΑ

πηγή : https://www.facebook.com/keerfapage/posts/689…