Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021 στις 10.30 πμ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον σύντροφο Κώστα Κ.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΚΩΣΤΑ Κ.

Ο σύντροφος Κώστας Κ. εδώ και 35, περίπου, χρόνια συμμετέχει ενεργά και αδιάκοπα στους αγώνες για την κοινωνική και ατομική απελευθέρωση. Για τη δράση του, στο παρελθόν, έχει αντιμετωπίσει διώξεις, εισβολές στο σπίτι του από την αστυνομία, στήσιμο σαθρών κατηγοριών, μέχρι και φυλάκιση, βρισκόμενος στο στόχαστρο των διωκτικών μηχανισμών συνεχώς. Πρόσφατα, στις 21 Οκτώβρη, δέχεται κλήση να παρουσιαστεί στον ανακριτή, κατηγορούμενος για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή και της έκρηξης (κατηγορίες που μπορούν να τον οδηγήσουν για αρκετά χρόνια στη φυλακή) που αφορούν μια επίθεση με μολότοφ στο υπουργείο πολιτισμού στην οδό Μπουμπουλίνας στα Εξάρχεια στις 3 Ιουλίου του 2007, 14 ολόκληρα χρόνια μετά. Μοναδικό στοιχείο για την στοχοποίησή του, παρουσιάζεται να είναι από την αστυνομία δείγμα DNA που βρέθηκε σε ιμάντα σακιδίου στο σημείο της επίθεσης. Μάλιστα αξίζει να αναφερθεί, πως το γενετικό υλικό βρίσκεται στα χέρια των μπάτσων όπως λένε και στη δικογραφία, ήδη από τον Φεβρουάριο του 2009.

Η υπόθεση δίωξης του συντρόφου με μοναδικό δείγμα το γενετικό υλικό που βρέθηκε στο σακίδιο καταδεικνύει μαζί με άλλες αντίστοιχες υποθέσεις κατασκευής κατηγορητηρίων εις βάρος αγωνιστών με βάση το DNA (το οποίο, χώρια ότι μπορεί να παραποιηθεί, να επιμολυνθεί και να εμπλουτιστεί κατά το δοκούν τόσο κατά τη διάρκεια της συλλογής, όσο και στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., έχει καθιερωθεί νομικά να στοιχειοθετεί αποκλεισμό υπόπτων και όχι την ταυτοποίησή τους), που πολλές φορές οδήγησαν σε φυλάκιση (π.χ. υπόθεση του Τ.Θεοφίλου, της Ηριάννας, του Μ. Σεϊσίδη), την νέα στρατηγική κατασταλτικής αναβάθμισης και νέων μεθοδεύσεων από το κράτος. Χαρτογράφηση όσων περισσότερων ατόμων γίνεται μέσω συλλογής δειγμάτων DNA και ταξινόμησή τους σε μια ευρεία βάση δεδομένων που βρίσκεται στα χέρια των μπάτσων (όπου ήδη τα τελευταία χρόνια αρχίζει να συντάσσεται και την περίοδο του lockdown με τα συνεχή πρόστιμα και τις συλλήψεις αγωνιστών γιγαντώθηκε). Έχοντας αυτή την βάση δεδομένων στα χέρια του το κράτος αποκτά τη δυνατότητα ανά τακτά χρονικά διαστήματα να τραβά αγωνιστές/στριες σε δικαστική ομηρία και παράλληλα να επιχειρεί να εγκαθιδρύσει τον φόβο στο εσωτερικό του κινήματος. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο του ανοίγεται ο δρόμος για την περαιτέρω δίωξη περισσοτέρων αγωνιστών/στριων, αλλά ταυτόχρονα στοχεύει σε συγκεκριμένα εργαλεία αγώνα που στιγματίζουν τους κοινωνικούς-ταξικούς αγώνες στον ελλαδικό χώρο και τους πολιτικούς χώρους που τα προκρίνουν, στοχεύοντας έτσι και στην ιδεολογική απονεύρωση των πολύμορφων μορφών αντίστασης που αναπτύσσονται στη κοινωνία.

Ως αναρχικοί και αναρχικές στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες στο πλευρό του συντρόφου Κώστα Κ. και της μεθοδευμένης δίωξής του και δηλώνουμε ρητά στους μπάτσους και τους δικαστικούς πως η οποιαδήποτε προσπάθεια δικαστικής ομηρίας έναντι σε αγωνιστές/στριες, σε συνδυασμό με τη πολιτική στοχοποίηση εργαλείων αγώνα που χρησιμοποιούν τα επαναστατικά-ανταγωνιστικά κινήματα ανά τα χρόνια καθώς και των πολιτικών χώρων που τα προκρίνουν θα μας βρουν σε θέση μάχης απέναντί τους. Γιατί η αλληλεγγύη που δείχνουμε στους/στις διωκόμενους/ες συντρόφους/ισσες αντανακλά τις σχέσεις του κόσμου που θέλουμε να δομήσουμε, ενός κόσμου αλληλεγγύης, ισότητας και ελευθερίας.

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΚΩΣΤΑ Κ.

ΚΑΝΕΝΑΣ/ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ/ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΦΩΤΙΑ ΣΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Ανοιχτή Συνέλευση Αναρχικών Πάτρας

Κάθε Δευτέρα στις 7 μ.μ. στην Κατάληψη Παραρτήματος

asapatras.espivblogs.net / asapexatras@esexpiv.net

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/85955/