Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021 στις 18.00

Art Against Fascism covid edition

Μετά από 3 πετυχημένα Art against Fascism και ένα αναγκαστικό «διάλειμμα» λόγω των λοκ-ντάουν, ξαναπιάνουμε φέτος το νήμα και διοργανώνουμε ένα νέο Art Against Fascism. Λόγω των περιορισμών που δημιουργεί ακόμα η πανδημία η φετινή διοργάνωση θα είναι μικρότερου μεγέθους και σε ανοιχτό χώρο. Συγκεκριμένα, οργανώνουμε το Art against Fascism στις 6 Νοεμβρίου στο πάρκο Δρακοπούλου (σχεδόν) απέναντι από τον σταθμό του ηλεκτρικού (ΗΣΑΠ) στα Άνω Πατήσια.

Στόχος του φεστιβάλ Art against fascism είναι να δώσει βήμα σε όσο το δυνατόν περισσότερες/ους μαθήτριες/ες και νέες/ους που βλέπουν την τέχνη σαν ένα όπλο ενάντια στον φασισμό και τον ρατσισμό. Ενώνουμε και εμείς τη φωνή μας, ενισχύουμε και ενδυναμώνουμε τις δράσεις ενάντια στους ρατσιστές, τους φασίστες και τους νεοναζί. Ο φασισμός σκοτώνει τη φαντασία. Η τέχνη και η δημιουργία τη γεννά και την αναπτύσσει.

Ο φασισμός το δολοφονικό χέρι του συστήματος

Ο φασισμός, ο ναζισμός, ο ρατσισμός, όποια μάσκα κι αν φορέσουν αποτελούν θανάσιμη απειλή για τις ζωές μας. Είναι το μακρύ χέρι του συστήματος. Όσο κι αν θέλουν να παρουσιάζονται ως «αντισυστημικοί», οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής και όλα τα παρακλάδια τους, εξυπηρετούν τα συμφέροντα των καπιταλιστών. Όταν ήταν στη βουλή υπερψήφιζαν όλα τα νομοσχέδια που αφορούσαν τα κέρδη και τα προνόμιά των μεγαλοεπιχειρηματιών που κερδοσκοπούν σε βάρος μας. Εκτός βουλής εξαπέλυαν δολοφονικές επιθέσεις ενάντια σε μετανάστριες/ες, ΛΟΑΤΚΙ άτομα, εργαζόμενες/ους που διεκδικούν και νέες/ους που ενεργά αμφισβητούν το σύστημα. Σήμερα συνεχίζουν να κάνουν τέτοιες επιθέσεις σε κάθε περίπτωση που νιώθουν ότι «τους παίρνει».

Στις τελευταίες εθνικές εκλογές η Χρυσή Αυγή έμεινε εκτός βουλής, ενώ στη συνέχεια η δράση του αντιφασιστικού κινήματος και οι τεράστιες συγκεντρώσεις που οργανώθηκαν πέτυχαν την καταδίκη και τη φυλάκιση των βουλευτών και άλλων στελεχών αυτής της συμμορίας των νεοναζί.

Η μάχη όμως ενάντια στους φασίστες και τους νεοναζί δεν έχει τελειώσει. Το αυγό του φιδιού εκκολάπτεται ξανά. Ο Κασιδιάρης έφτιαξε νέο κόμμα και οργανώνει συγκεντρώσεις μέσα από τη φυλακή. Ομάδες «αγανακτισμένων πολιτών» οργανώνονται για να μην επιτρέψουν την είσοδο στην Ελλάδα σε απελπισμένους πρόσφυγες που προσπαθούν να ξεφύγουν από τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν. Στα σχολεία οι φασίστες συνεχίζουν συστηματική παρέμβαση δηλητηριάζοντας τους μαθητές με μίσος και ρατσισμό. Την ίδια στιγμή έχουν αρχίσει νέες επιθέσεις σε μετανάστριες/ες και αντιφασίστριες/ες, ενώ πρόσφατα επιτέθηκαν και στο Pride στη Θεσσαλονίκη. Ακόμα, μπροστά μας έχουμε το δικαστήριο δεύτερου βαθμού της Χρυσής Αυγής, όπου πρέπει να παλέψουμε να επιβεβαιωθεί η καταδίκη τους.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στους φασίστες και τους νεοναζί να δυναμώσουν. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να υπάρξει άλλος Φύσσας και άλλος Σαχζάτ Λουκμάν. Πρέπει να οργανωθούμε σε κάθε σχολείο, σε κάθε γειτονιά και να αγωνιστούμε εναντίον τους.

Δήλωσε Συμμετοχή!

Αν έχεις μουσικό συγκρότημα, θεατρική ομάδα, αν ασχολείσαι με τα comics, τη φωτογραφία, το χορό, ή έχεις οποιαδήποτε άλλη καλλιτεχνική ανησυχία

Αν απλά θέλεις να βοηθήσεις στην διοργάνωση του φεστιβάλ (με ιδέες, μοίρασμα flyer και αφισοκολλήσεις, ηλεκτρονική εκστρατεία, πρακτικό στήσιμο τη μέρα του φεστιβάλ και πολλά άλλα) και θέλεις να παλέψεις ενάντια στον φασισμό, τον ρατσισμό, τον σεξισμό και το σύστημα που τα γεννά,

Δήλωσε συμμετοχή!

Μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή:
στα τηλέφωνα: 6932374852 (Ελένη), 6986090432 (Μαρία), 6942945765 (Γιώργος)
στο email: antiexnazizone@gmail.cexom
στο facebook: Antinazizone
στο Instagram: art_against_fascism

*Είσοδος Ελεύθερη

πηγή : https://www.facebook.com/events/2601288193310…