Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021 στις 21.30

Ανοιχτές πρόβες Θεατρικής Ομάδας Πολυτεχνείου

Η ΘΟΠ είναι αυτοοργανωμένη θεατρική ομάδα που δραστηριοποιείται στον πανεπιστημιακο χώρο εστιάζοντας κυρίως στο σωματικό θέατρο. Ξεκίνησε το 2006 μετά από πρωτοβουλία φοιτητ της Πολυτεχνικής Σχολής. Στο σωματικό θέατρο η απεικόνιση συμβαίνει κυρίως μέσω της σωματικής κίνησης. Κάθε σώμα έχει ανεκμετάλλευτες ικανότητες και αβίωτα, εγκλωβισμένα συναισθήματα που προσπαθούμε να ξυπνήσουμε μέσα από μια εξωτερική και εσωτερική εξερεύνηση τόσο της εαυτης μας όσο και των ατομικοτητων που συνυπάρχουν μαζί μας πάνω στη σκηνή.

Παράλληλα, μέσα από θεατρικά παιχνίδια , αυτοσχεδιασμούς και βιωματικές ασκήσεις καλλιεργούμε τη φαντασία και τη δημιουργικότητα μας ενώ αλληλεπιδρούμε νοητικά και σωματικά. Συνήθως, στο τέλος κάθε χρονιάς ανεβαίνει μια παράσταση είτε δικου μας έργου είτε καποιου υπαρχοντος, χωρίς αυτό να δημιουργεί υποχρέωση στα μέλη να συμμετάσχουν σε αυτή. Στη διάρκεια της λειτουργίας της η ομάδα έχει ανεβάσει πληθώρα παραστασεων , με ενδεικτικά παραδειγματα : «Ο χρόνος που πληγώναμε» κείμενο της ομάδας (2008) , «Όχι πολύ μακριά από 'δω» κείμενο της ομάδας (2009), «Τα μαγικά μαξιλαρια» του Ευγένιου Τριβιζά σε διασκευή (2018) , «Τα μάγια της πεταλουδας» βασισμένο στo εργο του Federico Garcia Lorca (2019) Η δομή της ομάδας είναι οριζόντια και αντιιεραρχική. Αυτό σημαινει οτι όλα τα μέλη είναι ισότιμα, συμπεριλαμβανομέν@ και τ@ σκηνοθετ@ που έχει απλώς διαφορετική ιδιότητα. Μετά από κάθε πρόβα πραγματοποιείται συνέλευση (κύκλος) όπου οι αποφάσεις λαμβάνονται μέσω συνδιαμόρφωσης.

Η δράση μας στο ΑΠΘ έχει ως βασικό στόχο την επανοικειοποίηση των πανεπιστημιακών χώρων και συμμετέχουμε στον αγώνα για ανοιχτά Πανεπιστήμια. Το ΑΠΘ έχει υπάρξει αφιλοξενο απεναντι μας κατα τη διάρκεια των χρόνων με την πανδημία του covid-19 να οδηγεί στον πλήρη αποκλεισμο μας. Διεκδικούμε ελευθερα Πανεπιστήμια για ολ@ !

Με το άνοιγμα των σχολών και την -ας πουμε- επιστροφη στην κανονικότητα επιδιωκουμε και εμείς να βάλουμε το λιθαρακι μας ώστε να ζωντανέψει και πάλι το campus, να μεταδώσουμε τις ιδέες μας κι την ενέργεια μας! Ανοίγουμε λοιπόν ξανά τις πορτες μας σε όλες τις ατομικότητες που ενδιαφέρονται να έρθουν σε επαφή με το θέατρο, την σκηνή και το σώμα τους!Δεν είναι απαραίτητη καμία γνώση υποκριτικής ή προηγούμενη επαφή με το θέατρο για να λάβει κάποιο συμμετοχή, αρκεί να έχεις όρεξη να γνωρίσεις ένα καινούριο κόσμο και να αλληλεπιδράσεις. Η ομάδα είναι safe space και δεν θα γίνει ανεκτή καμία σεξιστική, ρατσιστική, ομοφοβική, τρανσφοβική, παραβιαστική ή οποιαδήποτε άλλη καταπιεστική/προβληματική συμπεριφορά. Αυτό συμπεριλαμβάνει και το misgendering. Σας περιμένουμε στις 9,11,16,18 Νοεμβρίου στο θεατράκι της Αρχιτεκτονικής (υπόγειο) ώρα έναρξης 21.30.

πηγή : https://www.facebook.com/events/2452174128250…