Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021 στις 10.00 πμ

Κράτος και Κεφάλαιο γεννούν τον φασισμό

Εφετείο Χανίων Τρίτη 9-11-2021 στις 10 π.μ.

Την Τρίτη 9/11 εκδικάζεται έφεση του φασιστάκου Παύλου Μπανίτσκα ενάντια στην καταδικαστική πρωτόδικη απόφαση που είχε λάβει για συμμετοχή του σε φασιστική ομάδα κρούσης. Η ομάδα, περίπου 15 ατόμων, κατέφθασε με κλομπ στην πλατεία της Μητρόπολης στο Ρέθυμνο στις 2/10/2016 και κατάφερε τυφλό χτύπημα σε άτομα που κάθονταν στην εκεί. Ο Μπανίτσκας είχε συμμετάσχει σε διάφορα περιστατικά φασιστικής βίας και συνέχισε και μετά το χτύπημα στην πλατεία.

Το περιστατικό έλαβε χώρα μόλις τέσσερις μέρες μετά από ρατσιστικό
κάλεσμα φασιστοειδών στο Ρέθυμνο ενάντια στην εγκατάσταση προσφύγων στον νομό, την ημέρα που το δημοτικό συμβούλιο θα συζητούσε το θέμα.

Η αντιφασιστική συγκέντρωση που καλέστηκε συγκρούστηκε με τους φασίστες και στη συνέχεια κατεστάλη από τα ΜΑΤ που τους προστάτεψαν.

Για ώρες υπήρξε στατική αντιπαράθεση έξω από το δημαρχείο με τα ΜΑΤ στη μέση. Όταν δόθηκε εντολή εκκένωσης του χώρου, οι μπάτσοι κυνήγησαν με μένος και δακρυγόνα την αντιφασιστική συγκέντρωση. Για ώρες οι φασίστες κυκλοφορούσαν ανενόχλητοι με στειλιάρια ξυλοφορτώντας και τρομοκρατώντας περαστικούς. Από τα συμβάντα υπήρξαν προσαχθέντες και τουλάχιστον τρεις τραυματίες. Ενάντια σε αυτές τις δυστοπικές εξελίξεις, καλέστηκε στις 8/10/16 παγκρήτια αντιρατσιστική-αντικατασταλτική πορεία με πάνω από 2000 άτομα.

Τα δύο περιστατικά δεν είναι ασύνδετα μεταξύ τους. Το κράτος επιδιώκει
συνεχώς να βαθαίνει την κυριαρχία του και να εξασφαλίζει φτηνή και
υποτιμημένη εργασία για το κεφάλαιο. Όταν δεν καταφέρνει να ελέγξει την εργατική δύναμη και τις κοινωνικές αντιστάσεις μέσα από τα πληρωμένα ΜΜΕ και την αφομοίωση, επιδιώκει να το κάνει με νέους νόμους, καταστολή, φυλακίσεις, απαγορεύσεις. Η υπόλοιπη βρώμικη δουλειά «αφήνεται» στα φασιστοειδή του που έρχονται να συμπληρώσουν την υποτίμηση της ζωής και της εργασίας ντόπιων και ξένων εργατών και εργατριών, και να ελέγξουν τους δημόσιους χώρους. Εκείνη τη βδομάδα στο Ρέθυμνο τα ντόπια φασιστοειδή έκαναν και τα δύο.

Ούτε σπιθαμή χώρος για τους φασίστες
Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας

Συνέλευση αυτοδιαχείρισης στον λόφο Καστέλι

πηγή : https://solidaritywithrosanera.wordpress.com/…