Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021 στις 20.00

Ανοιχτή Γενική Συνέλευση του Ελεύθερου Αυτοδιαχειριζόμενου Θεάτρου Εμπρός

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΜΠΡΟΣ 8/11 έως 14/11

ΔΕΥΤΕΡΑ 8/11: ώρα 18.00-20.00 BALKAN SESSIONS Ανοιχτό εργαστήριο- συνάντηση μουσικών με βάση τους ήχους από τα Βαλκάνια + ώρα 21.00 Ζαπατίστας- Μία παράσταση που παίχτηκε παλιά δηλαδή σήμερα_Στο Θέατρο Εμπρός ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ Βασισμένη σε κείμενα των εξεγερμένων Ζαπατίστας, αρχαίους μύθους των Μαγια και αφηγήσεις ακτιβιστών που ταξίδεψαν στη ζούγκλα Λακαντόνα, η παράσταση μας καλεί να στοχαστούμε την δικιά μας επανάσταση

ΤΡΙΤΗ 9/11: ώρα 18.00 Ανοιχτό Εργαστήριο Θεατρικού Αυτοσχεδιασμού + ώρα 18.00 (πάνω όροφος) Ανοιχτή συνάντηση Χάθα Γιόγκα

ώρα 20.30 Ανοιχτή συνέλευση του Συντονισμού για τα ιστορικά μνημεία και τον πολιτισμό- Ένα πολύχρωμο οδοιπορικό για μια ανάσα ζωής και αγώνα. Σκοπός της συνέλευσης, είναι η υπεράσπιση των μνημείων και του δημόσιο χώρου ως τόπων ζωντανών ανθρώπων, αφού στο έδαφός τους ριζώνουν κοινωνικοί δεσμοί, υφαίνεται το συλλογικό, δημιουργείται ο πολιτισμός των από κάτω. Σκεφτήκαμε πως θα ήταν ενδιαφέρον και δημιουργικό μέσα από τη συνδιοργάνωση οδοιπορικών σε αυτούς τους χώρους και οι ίδιοι να βιωθούν με τέτοιους όρους και οι αγώνες να πλουτίσουν, να πολλαπλασιαστούν και να καρπίσουν. Έτσι, καλούμε συλλογικότητες, λαϊκές συνελεύσεις, τοπικές κινήσεις αλλά και πρόσωπα που (θέλουν να) αγωνίζονται με τους δικούς τους πολύχρωμους επινοητικούς και σθεναρούς τρόπους σε ανοιχτή συνέλευση.

ΤΕΤΑΡΤΗ 10/11 ώρα 18.30 Playback Theater- Ανοικτή Πρόβα- Με χαρά σας περιμένουμε για μια βουτιά στον κόσμο του Playback Theater με βασικά συστατικά τη γνωριμία, το μοίρασμα και τη συνδιαλλαγή. Το Διαδραστικό Θέατρο Playback είναι ένα είδος αυτοσχεδιαστικού θεάτρου, δίχως σκηνοθεσία, που έχει σεναριακό γνώμονα τις καθημερινές ιστορίες και εμπειρίες του κοινού. Σε μια παράσταση Playback, ο θεατής, όχι μόνο συμμετέχει, αλλά συνδιαμορφώνει μια παράσταση, καθώς οι δικές του ιστορίες, βιώματα και προβληματισμοί συμπληρώνουν το νήμα στις ιστορίες των άλλων και αποτελούν το «σενάριο» της κάθε παράστασης.

+ ώρα 18.00 (πάνω όροφος) Μάθημα σύγχρονου χορού Salsa, Kizomba, Batchata. Ο χορευτής Yves Bertrand από το Καμερούν προσφέρει και φέτος μαθήματα χορού στο Ελεύθερο Εμπρός. Φέτος μας εισάγει στον μαγικό κόσμο της Κουβανέζικης Salsa, της Kizomba από την Αγκόλα, και την Batchata από την Καραϊβική.

ΠΕΜΠΤΗ 11/11 ώρα 17.30 Μάθημα Παραδοσιακών Χορών

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/11 ώρα 21.00 Tarantesys | Live από την Κάτω Ιταλία . Οι ΤARANTESYS θα μας ταξιδέψουν στα ακούσματα και τις μουσικές παραδόσεις της Κάτω Ιταλίας. Αυτοί οι μουσικοί έρχονται από την Κάτω Ιταλία και από την Ελλάδα του Σαλέντο (Grecìa Salentina) της Απουλίας, γλωσσική νησίδα όπου ακόμα σήμερα ομιλείται μία αρχαία διάλεκτος Ελληνικής προέλευσης, τα Γκρίκο (Grico). Μας παρουσιάζουν ταραντέλλες, παραδοσιακά τραγούδια της Κάτω Ιταλίας και δικές τους συνθέσεις που δημιουργήθηκαν κυρίως για να δώσουν ζωή σε μία γλώσσα η οποία σχεδόν σβήνει και δεν είναι πλέον μια γλώσσα για επικοινωνία.
+ ώρα 18.00 Μάθημα Χάθα Γιόγκα

ΣΑΒΒΑΤΟ 13/11 Το 10- του Μ. Καραγάτση. Το έργο θα παρουσιάζεται σε δύο παραστάσεις κάθε Σάββατο, στις 19.00 και στις 21.00. Κεντρικός πυρήνας του έργου είναι ένα παλιό εργοστάσιο στον Πειραιά που μετατράπηκε σε πολυκατοικία και τα δωμάτιά της ενοικιάζονται, κατά κύριο λόγο, σε ανθρώπους χαμηλής τάξης και άσχημης οικονομικής κατάστασης, παρουσιάζοντας την νεοελληνική κοινωνία του '50.

ΚΥΡΙΑΚΗ 14/11 - ώρα 1 μ.μ. : ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ. Εάν είσαι καλλιτέχνης (ζωγράφος, designer, γλύπτης, φωτογράφος, digital artist) και ενδιαφέρεσαι για την αυτοοργάνωση της Τέχνης, το Ελεύθερο Θέατρο Εμπρός καλεί σε ανοιχτή συνάντηση για την συλλογική διοργάνωση έκθεσης εικαστικών.

ώρα 17.00 (πρώτος όροφος) Μαθήματα Σύγχρονου Χορού- Κουβανέζικη Salsa, Kizomba από την Αγκόλα, και Batchata από την Καραϊβική.

ώρα 20.00 ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ για την υπεράσπιση του Εμπρός, την φροντίδα του κτιρίου και την συλλογική διαμόρφωση του προγράμματος με τις προτάσεις σας!

Το Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ τον Νοέμβριο 2021 συμπληρώνει δέκα χρόνια συνεχούς δημιουργίας, ζωντανής παραγωγής τέχνης και αυτοοργάνωσης των κοινωνικών κινημάτων. Από το 2011 έως σήμερα το Εμπρός αποτέλεσε σημείο έκφρασης για χιλιάδες ανθρώπους δίνοντας φωνή σε όσους και όσες η φωνή τους κρύβεται από τον φλύαρο θόρυβο της βιομηχανίας της Τέχνης, δίνοντας ορατότητα σε όσους και όσες μένουν αόρατοι από τον κόσμο της κυριαρχίας και του θεάματος.

ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ!