Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021 στις 19.00

Ανοιχτό Κάλεσμα για την προετοιμασία δράσης την Ημέρα Μνήμης Τρανς Θυμάτων

Μια ημέρα για τα χαμένα αδέρφια μας. Τα κακοποιημένα και δολοφονημένα τρανς αδέρφια μας. Για όλα εκείνα τα πλάσματα που διεκδίκησαν ανοιχτά ορατότητα, σεβασμό και αποδοχή και εισέπραξαν μόνο βία και κακομεταχείριση.

Την 20η Νοέμβρη θυμόμαστε τους πιο ευάλωτους ανθρώπους μας. Όλα τα θύματα του δολοφονικού συνδυασμού τρανσφοβίας, ρατσισμού και απανθρωπιάς, ειδικά μέσα σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης και υγειονομικής πανδημίας. Θυμόμαστε τις νεκρές μας και παλεύουμε για τους τρανς ανθρώπους γύρω μας. Παλεύουμε για μας τα ίδια. Διεκδικούμε να γίνονται απολύτως σεβαστά τα δικαιώματά μας, ενώνουμε τη φωνή μας με τους πιο καταπιεσμένους μέσα στους καταπιεσμένους.

Είναι ένας δύσκολος δρόμος αυτός που έχουμε να βαδίσουμε καθημερινά, που τον κάνουν ακόμα δυσκολότερο τα φράγματα που ορθώνουν τόσο οι αστικές νομοθεσίες όσο και οι αγκυλώσεις, τα στερεότυπα και οι προκαταλήψεις σε μεγάλο μέρος της κοινωνίας. Στο πιο συντηρητικό μέρος με αραχνιασμένες ιδέες που μυρίζουν μούχλα δεκαετιών. Εμπόδια και τείχη όταν είμαστε μαθητ* στο σχολείο, όταν αναζητούμε δουλειά, όταν θέλουμε να νοικιάσουμε ένα σπίτι, όταν βγαίνουμε για να διασκεδάσουμε. Απαγορεύσεις και στις κοινωνικές συναναστροφές, στο ποια είναι η ταυτότητά μας και στο πώς θα εκφράζουμε τα φύλα μας.

Η φετινή 20ή Νοέμβρη είναι για εμάς μέρα μνήμης για τη Δημήτρη από τη Λέσβο. Για ένα φωτεινό πλάσμα που έδινε μόνο αγάπη και φροντίδα και πριν φύγει από αυτόν τον κόσμο γνώρισε περιθώριο, χλευασμό και κακοποίηση. Κανένα άλλο να μη βιώσει όσα βίωσε η Δημητρ@. Κανένα να μη μείνει μόνο του.

Ο Ανοιχτός Συντονισμός για τις δράσεις της 20ής Νοέμβρη στη Θεσσαλονίκη καλεί συλλογικότητες, ομάδες, φοιτητικά σχήματα και άτομα για να οργανώσουμε και φέτος την Ημέρα Μνήμης και Διεκδίκησης την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου, στις 19:00, στο Στέκι συλλόγου φοιτητών Νομικής ΑΠΘ (η πόρτα του είναι χρώματος λαχανί και βρίσκεται στην εξωτερική πλευρά του κτιρίου ΝΟΠΕ, δεξιά από τα αρχαία δίπλα στο φουαγιέ και απέναντι από την πρυτανεία ΑΠΘ - στείλτε μήνυμα στο ίνμποξ της σελίδας μας στο facebook, αν δε γνωρίζετε την χωροταξία των πανεπιστημίων και θέλετε να βρεθούμε μισή ώρα νωρίτερα σε πιο γνωστό σημείο).

* Ισχύουν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την πανδημία. Φοράμε μάσκα - φροντίζουμε το ένα το άλλο.
Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, στείλτε μήνυμα στο ίνμποξ της σελίδα μας στο facebook

** Ο χώρος είναι προσβάσιμος σε άτομα με κινητική αναπηρία

Ανοιχτός Συντονισμός Θεσσαλονίκης
για τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης Τρανς Θυμάτων

πηγή : https://www.facebook.com/events/5878985025251…
πηγή : email που λάβαμε στις 10 Νοεμβρίου 01h