Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021 στις 17.00

Συνέλευση για τη συζήτηση δράσεων & την ανάληψη αγωνιστικών πρωτοβουλιών

Κάλεσμα σε Ανοιχτή Συνέλευση στο Αναρχικό Στέκι Φιλοσοφικής

Τις τελευταίες εβδομάδες ιδιωτικοί υπάλληλοι με χρέη security έχουν στρατοπεδεύσει στην είσοδο της φιλοσοφικής σχολής Αθηνών και πραγματοποιούν ελέγχους πιστοποιητικών εμβολιασμού ή rapid test και ασφαλώς ταυτοπροσωπίες.

Η αποδοχή αυτής της συνθήκης δεν συνεπάγεται αποδοχή μέτρων προστασίας από τον υπαρκτό κίνδυνο μόλυνσης από τον κορωνοϊό. Καμία δουλειά δεν έχουν εξωπανεπιστημιακοί security να ελέγχουν τα στοιχεία των φοιτητών/τριων, να σχηματίζουν αλυσίδα και αναπόφευκτα ουρές συνωστισμού στην είσοδο. Καμία θέση στα πανεπιστήμια των αγώνων δεν έχουν οι έλεγχοι στις εισόδους, οι ταξικοί αποκλεισμοί όσων δεν μπορούν να πληρώνουν 20 ευρω την βδομάδα σε rapid test και όσων έχουν εμβολιαστεί και δεν αποδέχονται την ταυτοπροσωπία στην είσοδο σεβόμενοι την ιστορικότητα της ελεύθερης πρόσβασης στο πανεπιστήμιο και την κοινωνική έννοια του πανεπιστημιακού ασύλου.

Αυτή η συνθήκη αποτελεί προθάλαμο ερχομού μιας ακόμα πιο μεθοδικής πρακτικής ταυτοπροσωπίας (βλ. μπάρες εισόδου) καθώς και στρώσιμο εδάφους για τον ερχομό της πανεπιστημιακής αστυνομίας γι' αυτό και πρέπει να ανατραπεί. Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε σε συνέλευση την Πέμπτη 11/11 στις 17.00 στον χώρο του Αναρχικού Στεκιού Φιλοσοφικής για την συζήτηση δράσεων και την ανάληψη αγωνιστικών πρωτοβουλιών:

- Για ελεύθερη πρόσβαση στο πανεπιστήμιο

- Για να μην νομιμοποιηθούν οι έλεγχοι στοιχείων και οι ταυτοπροσωπίες

- Για την υπεράσπιση του πανεπιστημιακού ασύλου και των αγώνων

Απέναντι στην πανδημία δεν υποστηρίζουμε ούτε την "ατομική ευθύνη"-λάστιχο ούτε πρεσβεύουμε το να κάνει ο/η καθένας/μια ότι γουστάρει αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις της μετάδοσης του κορωνοιού. Η αλληλεγγύη και η συλλογική αυτοπροστασία είναι θεμέλιος λίθος της αξιακής μας αντίληψης μακριά από ατομικιστικές διακηρύξεις και ανορθολογικά θεωρήματα. Γι' αυτό διεκδικούμε:

- Δωρεάν rapid test για όλους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες

- Πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας και όχι μπάτσων και security

Η νίκη των φοιτητικών και των ευρύτερων κοινωνικών και ταξικών αγώνων βρίσκεται στα δικά μας χέρια. Αν κάνουμε το λάθος και αποδεχθούμε την συνθήκη της ελεγχόμενης εισόδου στο πανεπιστήμιο από ιδιωτικούς security εξαιτίας της αντικειμενικής ανάγκης να προστατευτούμε από την πανδημία, αύριο στην θέση τους θα στέκουν οι πανεπιστημιακοί μπάτσοι και δεν θα είναι για υγειονομικούς λόγους αλλά για την επιβολή των νεοφιλελεύθερων μεταρρυθμίσεων για ένα πανεπιστήμιο πλήρως ευθυγραμμισμένο με τους αντικοινωνικούς σχεδιασμούς κράτους και κεφαλαίου.

πηγή : https://steki-fls.espivblogs.net/2021/11/09/k…