Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021 στις 16.00

Συγκέντωση για τη μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των συμβασιούχων στα νοσοκομεία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ Αθήνα 09-11-2021

Συναδέλφισες, Συνάδελφοι,
Τις προηγούμενες μέρες είχαμε την προκλητική ενέργεια των υπηρεσιών της Διοίκησης και του Γραφείου Επιστασίας προς τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες της καθαριότητας όπου τους ζήτησαν να προσέλθουν με δικές τους μάσκες!!! Τις επόμενες μέρες βρεθήκαμε μπροστά στην εικόνα να λείπουν μάσκες από μια σειρά τμήματα και υπηρεσίες, η αποθήκη είχε έλλειψη και να δίνονται στο προσωπικό με το σταγονόμετρο, γεγονός που δείχνει ότι δεν είχε γίνει σωστός προγραμματισμός! Ή μάλλον είχε υπολογιστεί ότι 85 και πλέον συνάδελφοι θα είχαν απολυθεί;!
Τις τελευταίες μέρες, παράλληλα με την αύξηση των κρουσμάτων στο σύνολο της κοινωνίας, αυξήθηκαν ραγδαία τα κρούσματα και στο νοσοκομείο μας, σε προσωπικό, ασθενείς και συνοδούς! Τμήματα κλείνουν, συνάδελφοι βγαίνουν σε καραντίνα και η εντατικοποίηση όλο και μεγαλώνει στην εργασία του προσωπικού! Ζητάμε να επανέλθει ο προαιρετικός αλλά μαζικός και εβδομαδιαίος έλεγχος του προσωπικού με μοριακά τεστ με ευθύνη της Υπηρεσίας.
Την ώρα λοιπόν που το φουντώνει το 4ο κύμα της Πανδημίας είναι πρόκληση να υπάρχουν συνάδελφοι σε αναστολή, ή συνάδελφοι που απολύονται στις 31/12021 όπως είναι οι συνάδελφοι των ΣΟΧ. Φύλακες, καθαριότητα και σίτιση είναι πολύτιμες υπηρεσίες στην αλυσίδα της τήρησης των κανόνων προστασίας μέσα στο νοσοκομείο και είναι πρόκληση και από την πλευρά της Διοίκησης αλλά και του Υπουργείου και της Κυβέρνησης να ετοιμάζονται να τις ξεπουλήσουν στους εργολάβους με αμφίβολη ποιότητα τήρησης των αυστηρών κανόνων υγιεινής και ασφάλειας μόνο και μόνο για τα κέρδη των εργολάβων! Είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα η νέα προκήρυξη της σίτισης που έβγαλε η Διοίκηση του νοσοκομείου στην Διαύγεια η οποία είναι προσαυξημένη κατά 50χιλιάδες ευρώ περίπου από την προηγούμενη που κηρύχτηκε άγονη γιατί δεν εμφανίστηκε μειοδότης!!
Γι αυτό και οι επόμενες δυο κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει η Ομοσπονδία είναι σημαντικό να συμμετέχουμε ΟΛΟΙ μαζικά και με το πανό του Συλλόγου Εργαζομένων!
• Την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου ώρα 4μμ στο Υπουργείο Υγείας να απαιτήσουμε την μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων ΣΟΧ (φύλαξη, καθαριότητα, σίτιση) αλλά και την μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των συμβασιούχων στα νοσοκομεία ανεξαρτήτου σχέσης εργασίας και ειδικότητας! ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!
• Την Τετάρτη 1 Δεκέμβρη στην πανυγειονομική απεργία της ΠΟΕΔΗΝ που κεντρικοποιεί όλα τα αιτήματα των εργαζομένων στα νοσοκομεία για προσλήψεις, μονιμοποιήσιες, ενίσχυση της χρηματοδότησης, ΒΑΕ κ.α.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΠΥΡΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΤΡΙΚΙΟΥ

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ο Άγιος Σάββας»

πηγή : https://www.facebook.com/Σύλλογος-Εργαζομένων…0]=AZUkocVNv3v18L2x0s6hB9rnNUGUif-YtrmyEMRb--p1w1mJ_dyIfVwRioaWhLE8aQzi_0mZFeHrQSZkGXBA3ncG2OFU8jdelGnOb7W8z7gDA0kSw8Yf8fGRIxaoKJluRZwca-OsTfy7K6jtn_B6bGunukVVSE1qZstyfUsO4ko64uWvbP1F55XONvl3dH8oscXmRrEP5nTzlDA_QE8QRO6YDz9KS1N1PslLBArakcXTa6XKvJGF4alMJTfBaSC_7Xg&__tn__=-UC%2CP-y-R