Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021 στις 18.00

Παρουσίαση: "Αξιολόγηση της τρέχουσας κατάστασης στη Rojava και το Κουρδιστάν

Ο πόλεμος του τουρκικού κράτους, που κατέχει τον δεύτερο μεγαλύτερο στρατό στο ΝΑΤΟ, χρησιμοποιεί κάθε μέσο εναντίον της κοινωνικής επανάστασης και του Κουρδικού Κινήματος Ελευθερίας. Βομβαρδισμοί από αεροπλάνα και μη επανδρωμένα σκάφη, χημικά όπλα, πυρπολήσεις δασικών & γεωργικών εκτάσεων, κατασκευές φραγμάτων και διακοπές υδροδότησεων και ηλεκτροδότησέων, επιθέσεις σε αμάχους, μαύρη προπαγάνδα, τρομοκρατία, συνεχείς απειλές, εμπάρκο, είναι μόνο μια ισχνή απεικόνιση των φρικαλεοτήτων που κάνει το τουρκικό κράτος και οι σύμμαχοί του στην άλλη πλευρά της Μεσογείου.

Το Κουρδικό Κίνημα Ελευθερίας δεν είναι άλλο ένα εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα που βασική του προτεραιότητα είναι να φτιάξει το δικό του έθνος-κράτος. Προσπαθεί τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο να αποδομήσει το έθνος-κράτος δημιουργώντας το σύστημα του δημοκρατικού συνομοσπονδισμού, σύστημα το οποίο αναγνωρίζει την αυτονομία και τον αυτοκαθορισμό όλων των εθνικών και θρησκευτικών κοινοτήτων, όπως και πολιτικών σχημάτων, στην βάση της γυναικείας απελευθέρωσης και της κοινότητας. Γι αυτό είναι ένα μοναδικό επαναστατικό εγχείρημα συμφιλίωσης και συνύπαρξης των λαών, αυτοκαθορισμού, αυτοοργάνωσης και αυτονομίας των γυναικών σε όλα τα κοινωνικά επίπεδα. Η βαθύτερη φιλοσοφία που διέπει την επανάσταση είναι αυτή της κοινωνικής οικολογίας.

Μέσα στις πιο δύσκολες συνθήκες του πολέμου και του συνεχούς εμπάρκο, οι λαοί της Συνομοσπονδίας της ΒΑ Συρίας, εκπαιδεύονται σε αυτές τις αρχές μέσω των Ακαδημιών που είναι ο φορέας της επανάστασης εντός των κοινωνικών, πολιτικών, οικονομικών και αμυντικών δομών.

Για το RiseUp4Rojava, το αντάρτικο και ο πόλεμος ενάντια στο τουρκικό κράτος και τους Νατοϊκούς συμμάχους του, ενάντια στην πολεμική βιομηχανία είναι άμεσα συνδεδεμένα με την υπεράσπιση της κοινωνικής επανάστασης. Η εκδήλωση έχει σκοπό να ανοίξει και στον ελλαδικό χώρο την καμπάνια υποστήριξης της ένοπλης αντίστασης ενάντια στον τουρκικό φασισμό.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί η μπροσούρα, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την αγορά αντιασφυξιογόνων μασκών για το αντάρτικο, στη συνέχεια θα παρέμβει η Διεθνιστική Κομούνα της Ροζάβα Συνομοσπονδία της ΒΑ Συρίας και θα ακολουθήσει φαγοπότι και επαναστατική μουσική για την οικονομική ενίσχυση της καμπάνιας.