Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021 στις 18.00

Πρωτοβουλία Δράσης: Εκδήλωση – Συζητηση

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ, ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ, ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΩΝ & ΤΟΥ GREEN PASS

Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για τη διαχείριση της κρίσης του COVID-19 έρχονται μαζί με τον βομβαρδισμό ακρίβειας που σαρώνει την αγορά. Η καθημερινότητα του πολίτη πλέον περιλαμβάνει έναν καταιγισμό ελέγχων όπου τα πάντα περνάνε μέσα από διπλά σαρώματα πιστοποιητικού υγείας και ταυτότητας. Οι ανεμβολίαστοι αποκλείονται από μια σειρά καθημερινών κοινωνικών δραστηριοτήτων: σινεμά, καφές, αγορές βασικών προϊόντων, δημόσιο, τράπεζες ακόμα και από την εκπαιδευτική διαδικασία. Ακόμα και η εύρεση ή διατήρηση της δουλειάς αποτελεί διαδικασία μάχης. Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι όχι μόνο φορτώνονται άλλο ένα δυσβάσταχτο μηνιαίο χαράτσι με τα υποχρεωτικά rapid test, αλλά αποτελούν ένα έξτρα ευάλωτο εργατικό δυναμικό στους εκβιασμούς της εργοδοσίας.

Η καθημερινότητα, όμως, ακόμα και για τους εμβολιασμένους απέχει μακράν της «κανονικότητας». Οι εκβιασμοί από την εργοδοσία, η διάλυση των εργασιακών σχέσεων και η αντιμετώπιση ενός πλέγματος ελέγχων διαμορφώνουν μια εντελώς εφιαλτική καθημερινότητα. Η κυβέρνηση επιδιώκει τη μαζική πειθάρχηση του κοινωνικού συνόλου και οποιαδήποτε δραστηριότητα περνάει από «υγειονομικό» έλεγχο. Πολύ περισσότερο οι πολιτικές δράσεις βρίσκονται υπό διωγμό: διαδηλώσεις- απεργίες - συναθροίσεις βρίσκονται στη διακριτική ευχέρεια των δικαστικών αρχών, των αφεντικών και εν τέλη των ΜΑΤ και της Ομάδας ΔΡΑΣΗ.

Φυσικά το «πρόβλημα» δε θα λυνόταν με τον μαζικό εμβολιασμό. Τα ίδια έλεγαν πέρυσι πως ευθύνονται «οι ανεύθυνοι», αυτοί που «δεν φοράνε μάσκα», «κυκλοφορούν ασκόπως παρά την καραντίνα». Βλέπουμε και στις σκανδιναβικές χώρες - «εμβολιαστικά πρότυπα» πως επανέρχονται οι εσωτερικοί έλεγχοι και η καταστολή. Σε κάθε περίοδο η κυβέρνηση ανακαλύπτει έναν εσωτερικό εχθρό για να μετακυλήσει τις ευθύνες της. Οργανώνει έναν σκληρό, ταξικό «εμφύλιο» πόλεμο και γι' αυτό αφήνει έξω από κάθε περιορισμό το βαθύ κράτος: παπάδες - μπάτσοι - στρατιωτικοί, δεν έχουν τον παραμικρό περιορισμό. Την ώρα που για να πάρεις ένα μπλουζάκι ή να δεις μια παράσταση περνάς από εξωφρενικούς ελέγχους και πρόστιμα, εκκλησίες - στρατόπεδα και αστυνομικά τμήματα αποτελούν τα νέα «άσυλα» των ψηφοφόρων της ΝΔ.

Η ΝΔ μέσα από την κορονοϋστερία προσπαθεί να αποκρύψει το κύμα ακρίβειας που σαρώνει την αγορά. Οι ανατιμήσεις σε καθημερινά προϊόντα, στο ρεύμα, στο πετρέλαιο - φυσικό αέριο μετατρέπουν για κάθε εργατική οικογένεια το φετινό χειμώνα σε εφιάλτη. Παγωμένα σπίτια, απολύσεις ή εκβιασμοί αναστολών εργασίας, μειωμένοι μισθοί, μειωμένοι τζίροι για τα μικρομάγαζα: γι' αυτά δεν φταίνε οι κορονοϊοί, ούτε οι ανεμβολίαστοι αλλά η άγρια, ταξική πολιτική της ΝΔ.

Μπορούμε να αντισταθούμε! Ο αγώνας δεν δίνεται ούτε «μένοντας σπίτι», ούτε ψηφιακά. Έχουν περάσει κοντά δύο χρόνια ανοιχτού ή συγκεκαλυμμένου λοκντάουν και δεν υπάρχει άλλη υπομονή να «λογαριαστούμε μετά». Συνεχίζουμε στο δρόμο του μαζικού αγώνα που τσάκισε τρεις φορές τις απαγορεύσεις της ΝΔ. Η Πρωτομαγιά και το Πολυτεχνείο του 2020 και οι διαδηλώσεις γύρω από τη Ν. Σμύρνη ανάγκασαν τη ΝΔ να βάλει οριστικά στο περιθώριο τα σχέδιο ολικού λοκντάουν. Οι ταξικές δυνάμεις του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος μπορούν και θα βρουν το δρόμο ανασύνταξης και αντεπίθεσης.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Ομιλητές: Πρωτοβουλία Δράσης, Σ. Δρούλιας (Πρόεδρος Συλλ. Εργαζομένων του Γ. Νοσοκομείου Ικαρίας), Η. Κορλός (Πρόεδρος Συλλ. Επιστημονικού Προσωπικού ΕΥΔΑΠ), Η. Μούρης (Πρόεδρος Ε` ΕΛΜΕ Αθήνας), Α. Νταλακογεώργος (Πρόεδρος ΠΕΝΕΝ)

Σάββατο 11 Δεκέμβρη 6μμ, ΝΟΜΙΚΗ (από Μασσαλίας)

Πρωτοβουλία Δράσης
Ενάντια στον υποχρεωτικό εμβολιασμό και τα κατασταλτικά μέτρα
oxikexatastaltexikametra@gmail.cexom | oxikatastaltikametra.wordpress.com

πηγή : https://oxikatastaltikametra.wordpress.com/
πηγή : email που λάβαμε στις 18 Νοεμβρίου 18h