Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021 στις 18.00

Άνοιγμα δομής δανειστικής βιβλιοθήκης και κινηματικού βιβλιοπωλείου

Σήμερα από τις 18:00 όπως και κάθε Παρασκευή συναντιόμαστε, διαβάζουμε συλλογικά, πίνουμε καφέ, ταξινομούμε, σκαλίζουμε τα ράφια της βιβλιοθήκης και προσπαθούμε να ανασύρουμε από το παρελθόν όλες τις λέξεις και τις στιγμές που θα μας εμπνεύσουν για τους μελλοντικούς αγώνες.

Η ομάδα βιβλιοθήκης, βιβλιοπωλείου, κινηματικού αρχείου, ενώ αποτελεί δομή εδαφικά ριζωμένη στον χώρο της κατάληψης Φάμπρικα Υφανέτ, οργανωτικά διατηρεί την αυτονομία της, λειτουργώντας σε εβδομαδιαία βάση με όλες τις αποφάσεις να λαμβάνονται από τη συνέλευσή της.

Η ομάδα βιβλιοθήκης διατηρεί ένα κινηματικό βιβλιοπωλείο που καθιστά τις ριζοσπαστικές (ελευθεριακές, αναρχικές, αυτόνομες) εκδόσεις όπως και τις έντυπες κυκλοφορίες συλλογικοτήτων προσβάσιμες και ορατές στον χώρο. Ταυτόχρονα, φιλοδοξεί να αποτελέσει τον κοινό τόπο συνάντησης και κυκλοφορίας ριζοσπαστικών, ανατρεπτικών, ελευθεριακών ιδεών, μέσω της διοργάνωσης εκδηλώσεων, βιβλιοπαρουσιάσεων, συζητήσεων, προβολών, εκθέσεων και της ταυτόχρονης επαφής και γνωριμίας της με συντροφικά εγχειρήματα, εκδόσεις και συλλογικότητες.

ΟΜΑΔΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΦΑΜΠΡΙΚΑ ΥΦΑΝΕΤ

Ομήρου και Περδίκα γωνία, Κάτω Τούμπα. Λεωφορεία: 2&58 (Θεαγένειο), 12 (Υφανέτ)