Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021 στις 9.00 πμ

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αναρχικό Μ.Σεϊσίδη

Παρέμβαση στο 3ήμερο του Πολυτεχνείου για την δίκη του αναρχικού Μ.Σεϊσίδη

post image

Παρέμβαση στο 3ήμερο του Πολυτεχνείου για την δίκη του αναρχικού Μ.Σεϊσίδη

Στη διάρκεια του 3ημερου του Πολυτεχνείου η "Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές" πραγματοποίησε παρέμβαση αλληλεγγύης στον αναρχικό Μάριο Σεϊσίδη, με κρέμασμα πανό στο Πολυτεχνείο και μοιράσματα κειμένων που ενημέρωναν για την δίκη του συντρόφου. Το εφετείο έχει οριστεί για την Παρασκευή 26/11, στις 9μμ, στην οδό Λουκάρεως. Ακολουθεί το κείμενο που μοιράστηκε:

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΜΑΡΙΟ ΣΕΪΣΙΔΗ

«Όποια απόφαση πάρει το δικαστήριο εγώ προσωπικά ως αναρχικός θα συνεχίσω να αντιστέκομαι και να αγωνίζομαι με όλες μου τις δυνάμεις στο πλευρό των καταπιεσμένων και των αδύναμων, εξάλλου κομμάτι αυτών αποτελώ κι εγώ ο ίδιος.»

Μ.Σεϊσίδης

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου στις 9:00 πμ, Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στο εφετείο του συντρόφου Μ.Σεϊσίδη για τη φερόμενη συμμετοχή του στη ληστεία της Εθνικής Τράπεζας της Σόλωνος.

Στις 26 Νοεμβρίου, στο εφετείο Αθηνών, θα διεξαχθεί η δίκη σε β' βαθμό του αναρχικού Μάριου Σεϊσίδη για την υπόθεση, με δημοσιογραφικούς όρους, των «ληστών με τα μαύρα». Στις 16/1/2006 πραγματοποιείται ένοπλη ληστεία σε παράρτημα της Εθνικής Τράπεζας στο κέντρο της Αθήνας. Ακολουθεί καταδίωξη των ατόμων, τόσο από τον φρουρό της τράπεζας όσο και από τούς μπάτσους που έφτασαν στο σημείο. Στη συμπλοκή μαζί τους, ο Γιάννης Δημητράκης πέφτει τραυματισμένος και συλλαμβάνεται. Η «αποκάλυψη» ότι ο Γ. Δημητράκης είναι αναρχικός οδηγεί σε ένα παραληρηματικό αμόκ διωκτικές αρχές και ΜΜΕ.Ο χολιγουντιανός τίτλος «οι ληστές με τα μαύρα» κατακλύζει πλέον τα δελτία ειδήσεων, τους τίτλους των εφημερίδων και τις ανακοινώσεις της αστυνομίας.

Όμως για να υπάρχει «ομάδα» χρειάζονται και μέλη: έτσι εκδίδονται εντάλματα σύλληψης για τους Μάριο και Σίμο Σεϊσίδη καθώς και για το Γρηγόρη Τσιρώνη οι οποίοι ωθούνται να βγουν στην παρανομία. Η στοχοποιησή τους λάμβάνει τεράστιες διαστάσεις διαμέσου αλλεπάλληλων δημοσιευμάτων, όπου παρουσιάζονται συνεχώς ως δράστες ληστειών τραπεζών και ενεργειών αντάρτικου πόλης δημιούργώντας ένα κλίμα εντυπώσεων προεξοφλώντας την ενοχή τους. Το 2009 και επί των ημερών του Χρυσοχοΐδη το κράτος επικήρυξε τους Μ. Σεϊσίδη, Σ. Σεϊσίδη και Γ. Τσιρώνη με το ποσό των 600.000 ευρώ.

Μετά τη σύλληψη του Σίμου Σεϊσίδη και αργότερα του Γρηγόρη Τσιρώνη στις δίκες που ακολούθησαν, αθωώθηκαν και οι δύο από τη συγκεκριμένη κατηγορία. Ο σύντροφος Μ. Σεϊσίδης παρέμεινε σε καθεστώς φυγοδικίας και για τις διωκτικές αρχές αποτελούσε τον τελευταίο κρίκο της αλυσίδας των "ενόχων", της υπόθεσης των «ληστών με τα μαύρα». Στις 4/8/2016 οι Μάριος Σεϊσίδης & Κώστας Σακκάς συλλαμβάνονται σε μπλόκο της αστυνομίας στην Σπάρτη μετά από καταδίωξη και πυροβολισμούς χωρίς να φέρουν όπλα ή να προβάλλουν αντίσταση. Οδηγούνται στο Α.Τ. της πόλης, όπου αρνούμενοι να δώσουν στοιχεία και αποτυπώματα, ξυλοκοπούνται άγρια από τους μπάτσους. Στη Γ.Α.Δ.Α. οι άντρες της αντιτρομοκρατικής βασανίζουν εκ νέου τους δύο συντρόφους για την απόσπαση αποτυπωμάτων και DNA.

Στη δίκη που θα ακολουθήσει ο σύντροφος Μ. Σεϊσίδης θα καταδικαστεί στην εξωφρενική ποινή κάθειρξης των 36 ετών, για τα αδικήματα της απλής ληστείας κατά συναυτουργία (υπόθεση ΕΤΕ Σόλωνος), τριών απόπειρων ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία (υπάλληλος security τράπεζας και οι 2 ειδικοί φρουροί) και σύστασης συμμορίας. Είναι ξεκάθαρο ότι η αναρχική ιδιότητα του συντρόφου αποτέλεσε για την αστική δικαιοσύνη το πιό επιβαρυντικό στοιχείο για την καταδίκη του.

Αναγνωρίζοντας την πολιτική και την ιστορική βαρύτητα της συγκεκριμένης υπόθεσης, και τη σημασία της δίκης που διεξαχθεί την Παρασκευή, πιάνουμε το νήμα της αλληλεγγύης, που από την πρώτη στιγμή έχει εκφραστεί στους τέσσερις συντρόφους μας, και το συνεχίζουμε καλώντας σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στο σύντροφο Μάριο έξω από το Εφετείο, προκειμένου να υπενθυμίσουμε στους διώκτες τους, πως δεν είναι μόνος του, όσα χρόνια και να έχουν περάσει.

Η δίκη του συντρόφου έχει αριθμό 1, οπότε θα ξεκινήσει σίγουρα και πιθανώς και να τελειώσει την Παρασκευή. Στεκόμαστε δίπλα του, τον στηρίζουμε, και τον περιμένουμε κοντά μας όταν καταρρεύσει η δικαστική σκευωρία εις βάρος του. Αντιλαμβανόμαστε ότι βρισκόμαστε σε έναν διαρκή πόλεμο με το κράτος και τους μηχανισμούς του και θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι κανένας σύντροφος δεν είναι μόνος στον αγώνα που δίνει είτε μέσα στις δικαστικές αίθουσες είτε εντός των τειχών.

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Εφετείο (οδός Λουκάρεως)

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021 στις 9π.μ.

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ

Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1615518/


1 2 3 4

Την Παρασκευή 26/11 ξεκινάει μετά από πολλές αναβολές το εφετείο του συντρόφου Μάριου Σεϊσίδη

Την Παρασκευή 26/11 στις 9πμ στα δικαστήρια της οδού Λουκάρεως στον 6ο όροφο συνεχίζεται η δίκη του συντρόφου Μάριου Σεϊσίδη σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση της ένοπλης ληστείας της Εθνικής Τράπεζας της οδού Σολωνος το 2006. Κατά την διαφυγή των δραστών τα κρατικά σκυλιά δεν δίστασαν να πυροβολήσουν μέσα στον κόσμο με αποτέλεσμα να συλληφθεί τραυματισμένος ο αναρχικός Γιάννης Δημητράκης. Ακολούθως κηρύχθηκαν καταζητούμενοι και μετέπειτα επικηρυγμένοι για 600.000€ οι Μάριος και Σίμος Σεϊσίδης και ο Γρηγόρης Τσιρώνης. Ύστερα απο μια δεκαετία σχεδόν φυγοδικίας οι 3 καταζητούμενοι σύντροφοι συλλαμβάνονται σε διαφορετικούς τόπους και χρόνους. Ο Σίμος χάνοντας το πόδι του απο σφαίρα μπάτσου στο Ταύρο, ο Γρηγόρης στο Βόλο σε έφοδο των ΕΚΑΜ (κατά την οποία αυτοκτόνησε νικητής ο Σπύρος Δαρβίλας) και ο Μάριος στη Πελοπόννησο μαζί με τον Κώστα Σακκά. Ενώ ο Σίμος και ο Γρηγόρης αθωώθηκαν απο την συγκεκριμένη υπόθεση, ο Μάριος καταδικάστηκε πρωτοδίκως σε 36 χρόνια κάθειρξη καθώς η κρατική μαφία είχε ήδη εκτεθεί ανεπανόρθωτα από τις αθωώσεις των άλλων δύο επικηρυγμένων. Με τη δίκη αυτή ο κύκλος της συγκεκριμένης υπόθεσης κλείνει και οφείλουμε να υπερασπιστούμε την παρακαταθήκη αντίστασης και αλληλεγγύης που αφήνει, καθώς και τον ίδιο τον σύντροφο ώστε να μην μείνει έρμαιο της κρατικής καταστολής. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

κάλεσμα : Ταμείο Αλληλεγγύης Φυλακισμένων και Διωκόμενων Αγωνιστών


1 2 3 4

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΣΕΪΣΙΔΗ

ενάντια στις κατασταλτικές μεθοδεύσεις του κράτους και των μηχανισμών του

Στις 16 Γενάρη του 2006 πραγματοποιείται ληστεία στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Σόλωνος, στο κέντρο της Αθήνας. Οι 19 σφαίρες που έριξαν οι μπάτσοι κατά τη διάρκεια της καταδίωξης είχαν σαν αποτέλεσμα τον βαρύ τραυματισμό και την σύλληψη του αναρχικού Γ. Δημητράκη. Έκτοτε, ανοίγει ένας κύκλος κρατικής μιντιακής-προπαγάνδας για την ύπαρξη ομάδας αποκαλούμενης ως «ληστές με τα μαύρα», που ακολουθείται από πλήθος στοχοποιήσεων, διώξεων και ανακρίσεων αγωνιστών που ανήκουν στον αναρχικό αντιεξουσιαστικό χώρο. Τα εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν για τον Σίμο και τον Μάριο Σεϊσίδη και τον Γρηγόρη Τσιρώνη, τους οδηγούν στην παρανομία. Ακολουθεί τρία χρόνια μετά και η επικήρυξή τους με 600.000 ευρώ.Τα επόμενα χρόνια συλλαμβάνονται ο Σίμος Σεϊσίδης, ο οποίος τραυματίζεται σοβαρά κατά τη διάρκεια της καταδίωξής του με συνέπεια τον ακρωτηριασμό του δεξιού του ποδιού, και αργότερα ο Γρηγόρης Τσιρώνης, οι οποίοι αθωώνονται γι' αυτή την υπόθεση.

Τον Αύγουστο του 2016, συλλαμβάνεται ο Μάριος Σεϊσίδης μετά από δέκα χρόνια φυγοδικίας μαζί με τον αναρχικό Κώστα Σάκκα και βασανίζονται από τα ένστολα καθάρματα της αντιτρομοκρατικής προκειμένου να τους αποσπάσουν βίαια δείγμα γενετικού υλικού. Tον Απρίλη του 2017, ο σύντροφος καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 36 χρόνια φυλάκιση για την υπόθεση της ληστείας και των τριών αποπειρών ανθρωποκτονίας κατά των 2 αστυνομικών και του φρουρού της τράπεζας. Μια απόφαση η οποία πάρθηκε χωρίς την αναγνώριση κανενός μάρτυρα κατηγορίας, αλλά βασίστηκε αποκλειστικά σε ένα δείγμα DNA που σύμφωνα με την αντιτρομοκρατική βρέθηκε σε απόσταση 500 μέτρων μακριά από την τράπεζα.

Η εξοντωτική ποινή που επιβλήθηκε στον αναρχικό Μάριο Σεϊσίδη είναι μέρος της κατασταλτικής μεθόδευσης του κράτους απέναντι σε αναρχικούς και άλλους αγωνιστές που στόχο έχει όχι μόνο την ανάκτηση του γοήτρου των διωκτικών μηχανισμών αλλά και εν γένει τον παραδειγματισμό της κοινωνίας και την εξουδετέρωση των αντιστάσεων της.

Tην Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου στο εφετείο, ο Μάριος Σεϊσίδης θα δώσει μια ακόμη μάχη ενάντια στην αστυνομική και δικαστική αυθαιρεσία. Μια μάχη, η οποία αποτελεί κομμάτι του αγώνα ενάντια στην κατασταλτική επίθεση που έχει εξαπολύσει το πολιτικά, κοινωνικά και αξιακά χρεωκοπημένο σύστημα κατά των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων για την διαιώνιση της κυριαρχίας του. Από την όξυνση της κρατικής καταστολής με την ψήφιση του νομοσχεδίου για την περιστολή των διαδηλώσεων και τις επιθέσεις, τις συλλήψεις και τους βασανισμούς αγωνιστών/στριών, την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση, την ψήφιση του νέου αντεργατικού- αντισυνδικαλιστικού νόμου, το οποίο επιτείνει τους όρους εκμετάλλευσης και καταπίεσης και στοχοποιεί τις εργατικές και απεργιακές κινητοποιήσεις, μέχρι τις δολοφονίες προσφύγων και μεταναστών στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, την διεύρυνση του καθεστώτος εξαίρεσης για τους κρατούμενους, τους χιλιάδες νεκρούς εξαιτίας της εγκληματικής κρατικής διαχείρισης της πανδημίας και την περαιτέρω λεηλασία της φύσης, κράτος και κεφάλαιο εντείνουν όλο και περισσότερο την ολοκληρωτική επίθεση εις βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας. Από την πλευρά μας, απέναντι στους κρατικούς σχεδιασμούς προώθησης του σύγχρονου ολοκληρωτισμού και εφαρμογής ενός καθεστώτος έκτακτης ανάγκης, προτάσσουμε τους αυτοοργανωμένους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες των από τα κάτω για τη δημιουργία μιας κοινωνίας ισότητας, αξιοπρέπειας και ελευθερίας. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες στον αγώνα του συντρόφου Μ. Σεϊσίδη και με πίστη στο όραμα για την κοινωνική απελευθέρωση.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!

Εφετείο (Λουκάρεως), Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου, 09.00

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

πηγή : email που λάβαμε στις 24 Νοεμβρίου 23h


1 2 3 4

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Μ. Σεϊσίδη, Παρασκευή 26/11, Εφετείο Αθηνών

Την Παρασκευή 26/11 συνεχίζεται η δίκη του Μ. Σεϊσίδη σε δεύτερο βαθμό, για την υπόθεση της ένοπλης ληστείας της Εθνική Τράπεζας της οδού Σόλωνος, στις 16/01/2006. Πρόκειται για μια ιστορία που κρατάει χρόνια, με τους κρατικούς μηχανισμούς καταστολής και τα μιντιακά μέσα προπαγάνδας τους να μην έχουν χάσει σε κάθε περίπτωση την ευκαιρία να δείξουν το βίαιο και εχθρικό τους φυσικά πρόσωπο.

Ήδη από τη στιγμή της διαφυγής οι μπάτσοι άνοιξαν πυρ, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό και τη σύλληψη του Γ. Δημητράκη, ενώ αμέσως τα κρατικοδίαιτα μίντια έσπευσαν να υπερθεματίσουν, κάνοντας λόγο για τους "ληστές με τα μαύρα". Και το κυνήγι δεν σταματά εκεί. Οι Μάριος και Σίμος Σεϊσίδης και Γρηγόρης Τσιρώνης καταζητούνται και έπειτα από 3 χρόνια επικηρύσσονται για 600.000€, μέχρι τη σύλληψή τους περίπου μια δεκαετία μετά. Οι Σ. Σεϊσίδης και Τσιρώνης συλλαμβάνονται και έπειτα αθωώνονται, με τον πρώτο να χάνει το πόδι του από σφαίρα μπάτσου, κατά τη διάρκεια καταδίωξης στον Ταύρο.

Τον Αύγουστο του 2016, ο Μ. Σεϊσίδης συλλαμβάνεται στη Σπάρτη μαζί με τον Κώστα Σακκά, με την κρατική μαφία, θέλοντας να πάρει το αίμα της πίσω μετά τις πρώτες αθωώσεις, να τον καταδικάζει πρωτόδικα σε 36 χρόνια κάθειρξη.

Η αντίσταση σε κράτος και κεφάλαιο συνεχίζεται, δεν ξεχνάμε και δεν αφήνουμε κανέναν/καμία πίσω μόνο/μόνη του/της.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης Παρασκευή 26/11, 09:00, Εφετείο (Λουκάρεως)

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΜΑΡΙΟ

ΚΑΝΕΝΑΣ/ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΟΣ/Η ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Ρουβίκωνας

πηγή : https://rouvikonas.gr/archives/5390