Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021 στις 19.00

Οι πολύμορφες κινητοποιήσεις στην Σαρδηνία ενάντια στον πόλεμο

Εκδήλωση - συζήτηση: Οι πολύμορφες κινητοποιήσεις στην Σαρδηνία ενάντια στον πόλεμο, τον μιλιταρισμό, τον ιμπεριαλισμό.με την συμμετοχή συντρόφων από την Σαρδηνία

Τετάρτη 8 Δεκέμβρη - 19:00, Αυτοδιαχειριζόμενο κυλικείο νομικής

«Αρχή για τους αγώνες ενάντια στη στρατιωτική κατοχή της Σαρδηνίας μπορεί να θεωρηθεί το 1969, ότανσ' ένα χωρίο στο κέντρο του νησιού, στο Orgosolo ο πληθυσμός εξεγέρθηκε για να αποτρέψει τηνεγκατάσταση ενός ακόμα πεδίουβολής σε μια δημοτική έκταση βοσκής. Ήταν η περίοδος που ξεφύτρωναν παντού στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Εκείνος ήταν ο πρώτος αγώνας που πέτυχε ένα σημαντικό αποτέλεσμα: την αποχώρησητων στρατευμάτων.

Από τότε, με αυξομειούμενους ρυθμούς, ο αγώνας δεν σταμάτησε ποτέ.Το φθινόπωρο του 2014, μετά από μια μεγάλη διαδήλωση που ολοκληρώθηκε με τη μαζική εισβολή μέσασ' ένα από τα πεδία βολής, γεννήθηκε το δίκτυο No basi né qui né altrove (Όχι βάσεις ούτε εδώ ούτε πουθενά)

Μέσα από μια οργάνωση ελευθεριακού και οριζόντιου χαρακτήρα έθεσε ως στόχο τη δημιουργίαενός δικτύου συντρόφων και συντροφισσών που θ' αγωνίζονται κατά τόπους ενάντια στις στρατιωτικέςβάσεις.

Μέσα σε τρία χρόνια η συμμετοχή αυξήθηκε σημαντικά και υπήρξαν πάρα πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα, αφού πολλές φορές επιτεύχθηκε το μπλοκάρισμα των πολεμικών ασκήσεων και η παρεμπόδιση της διέλευσης των στρατιωτικών οχημάτων. Σιγά σιγά άρχισε να τίθεται στο στόχαστρο και όλο το πολιτικό προσωπικό που συνεργάζεται με τους στρατιωτικούς. Μαζί με τις μαζικές παρεμβάσεις,άρχισαν να κάνουν την εμφάνιση τους και νυχτερινές ενέργειες με δράσεις σαμποτάζ»

ΘΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΛΑΡΙΣΑΣ.