Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021 στις 9.00 πμ

Δίκη των 5 αγωνιστών, πολιτικών προσφύγων, από την Τουρκία

Καλούμε την Πέμπτη 2/12/2021, στα δικαστήρια στην Ευελπίδων, στις 09:00, για τους 5 συντρόφους μας, αγωνιστές, πολιτικούς πρόσφυγες, που συνελήφθησαν μετά την επίθεση της αστυνομίας στη συγκέντρωσή μας, την Πέμπτη 25/12, για τον καρκινοπαθή πολιτικό κρατούμενο, Ali Osman Köse, στην Τουρκική Πρεσβεία.

Ο Ali Osman Köse βρίσκεται 37 χρόνια στις τουρκικές φυλακές, 22 χρόνια σε απομόνωση σε κελί τύπου F. Καθεστώς το οποίο του έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα υγείας.Στην ακοή, στη βάδιση καθώς και δεν μπορεί να φάει και να κάνει μπάνιο μόνος του.Διαγνώστηκε επίσης με καρκινική μάζα 12 εκατοστών στο νεφρό του, οπού του αφαιρέθηκε μετά από πίεση του διεθνούς κινήματος αλληλεγγύης.

Ζητάμε την άμεση απελευθέρωση έτσι ώστε να λάβει θεραπεία ετσι ώστε να μην του γίνουν μεταστάσεις, όπως θέλει το AKP για να τον δολοφονήσει στη φυλακή. Οι σύντροφοι κατηγορούνται για αντίσταση, βία κατά αστυνομικών υπαλλήλων, φθορά ξένης περιουσίας κτλ, κατηγορίες οι οποίες αποδόθηκαν από τις ομάδες ΟΠΚΕ και ΔΡΑΣΗ, μέσω στημένων αναγνωρίσεων, ετσι ώστε να δικαιολογήσουν τη βία τους.Καθώς μας επιτέθηκαν επιχειρώντας βίαιη προσαγωγή, στο ΑΤ Συντάγματος, ενώ είχε τελειώσει η συγκέντρωσή μας και αποχωρούσαμε από το σημείο.

Στο τμήμα σύνολο προσήχθησαν 10 σύντροφοι και 1 συντρόφισσα και εν τέλει οι 5 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.Μεταξύ των προσαχθέντων υπάρχουν αγωνιστές χτυπημένοι, με τον ένα σύντροφο που αφέθηκε ελεύθερος να έχει ράγισμα στα πλευρά, από κλωτσιά των σκυλιών της ΔΡΑΣΗΣ.

Η επίθεση αυτή για μια ακόμη φορά αποδεικνύει την διαρκή συνεργασία του φασισμού του AKP και της κυβέρνησης της ΝΔ, που παρά την εθνικιστική προπαγάνδα και τις ρητορίες περί πολέμου, ενορχηστρώνουν κοινές επιθέσεις απέναντι στους αγωνιστές/τριες και τους λαούς . Οι επιθέσεις του ιμπεριαλισμού και των συνεργαζόμενων κυβερνήσεων δεν μπορούν να σταματήσουν τον αγώνα μας!

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ 5 ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ!

Λευτεριά στον Ali Osman Köse, για λόγους υγείας.

Καλούμε όλους και όλες:ΠΕΜΠΤΗ 2/12, 09:00, ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ.

ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Λαϊκο Μέτωπο

πηγή : https://twitter.com/LaikoMetopo?ref_src=twsrc…