Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021 στις 11.00

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση για τις 4 συντρόφισσες και τον Κούρδο πολιτικό πρόσφυγα από Τουρκία

post image

Αύριο, παρασκευή, 10/12, στις 11π.μ. καλούμε σε συγκέντρωση στα δικαστήρια της Ευελπίδων ώστε να σταθούμε αλληλέγγυα στις 4 συντρόφισσες της γυναικείας δομής της ΣΥ.ΚΑ.ΠΡΟ που συνελήφθησαν για παρέμβαση ενάντια στον εξευγενισμό και την ανάπλαση.

Οι συντρόφισσες συνελήφθησαν μετά από ανάρτηση γιγαντοπανό στην Ακρόπολη και κατηγορούνται για αντίσταση και απείθεια. Το πανό έγραφε: ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΤΩΧΟΙ ΕΚΤΟΠΙΣΜΕΝΟΙ, ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ'ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ

*Μετά την σύλληψη των συντροφισσών η κοινότητα κατειλημμένων προσφυγικών πραγματοποίησε άμεση συγκέντρωση στην ΓΑΔΑ με τον κόσμο της γειτονιάς. Επισυνάπτεται φωτογραφία.

κείμενο και βίντεο από την παρέμβαση

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΕ ΓΙΓΑΝΤΟΠΑΝΟ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΞΕΥΓΕΝΙΣΜΟ

Το σχέδιο είναι απλό: «υποβαθμισμένες», «υπανάπτυκτες», «παρηκμασμένες» περιοχές πρέπει να «εκσυγχρονιστούν» γιατί ο κόσμος πάει «μπροστά», γιατί η «ανάπτυξη» είναι το παν, γιατί η εμπορευματική αξία, το εμπόρευμα είναι ο βασικός ρυθμιστής της σύγχρονης αστικής ζωής.

Το που θα πάνε οι κάτοικοι οι οποίοι κατά βάση είναι από την εργατική τάξη, χαµηλόµισθοι, φτωχοί/ες, μετανάστες/ριες, µέλη μειονοτικών οµάδων, ηλικιωμένοι, άστεγ@, και το πως θα ζήσουν φεύγοντας από την περιοχή τους, είναι κάτι που φυσικά ούτε απασχολεί, ούτε αναφέρεται στα εγχειρίδια του εξευγενισμού, gentrification, όπως πρωτοαναφέρθηκε σαν όρος από την κοινωνιολόγο Ruth Glass το 1964 για να περιγράψει την κοινωνικοχωρική µεταβολή της συνοικίας του Ίσλινγκτον στο δυτικό Λονδίνο, η οποία στις αρχές της δεκαετίας του '60 από εργατική γειτονιά µετατράπηκε σε περιοχή µεσαίας τάξης. Η ετυµολογία του όρου «gentrification» παραπέµπει στο ρήµα «gentry», το οποίο προέρχεται από το γαλλικό «genterise» του 14ου αιώνα, που σήµαινε «αυτός που έχει γεννηθεί ευγενής.

Σύμφωνα με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές παγκοσμίως, η Αθήνα πρέπει κι αυτή να αποκτήσει «city branding», να γίνει δηλαδή μια ανταγωνιστική πόλη με «ταυτότητα» που να μπορεί να λανσάρει τον εαυτό της στους επενδυτές. Διότι τι είναι μια πόλη χωρίς επενδύσεις; Χωρίς «ανάπλαση»; Χωρίς «αναβάθμιση»; Χωρίς «ανάπτυξη»; Χωρίς «πρόοδο»; Χωρίς «εξευγενισμό»;

Η ανώνυμη εταιρεία «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΘΗΝΑΣ Α.Ε.» όταν μας πρωτοσυστήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ, (με πρόεδρο τον «μέγα εξευγενιστή» Ν. Μπελαβίλα και τώρα συνεχίζει υπό την προεδρία του «μέγα δημάρχου» Κ. Μπακογιάννη) μας ξεκαθάρισε ότι βασικός λόγος σύστασής της είναι η «ανάπλαση» των Προσφυγικών της Λ. Αλεξάνδρας. Παρουσιάστηκε ως σωτήρας, έπειτα από μια σειρά εξαγγελιών και ανακοινώσεων διαφόρων κυβερνήσεων -ήδη από την εποχή της χούντας- για την κατεδάφιση, την «αποκατάσταση», την «αναβάθμιση», τη «διάσωση» των Προσφυγικών, αποσιωπώντας βέβαια το ρόλο του κράτους στην εκδίωξη των αρχικών κατοίκων ιδιοκτητών και την τωρινή παρουσία 400-450 κατοίκων που από τις αρχές του 2000 ξανακατοίκησαν τη γειτονιά, τη γέμισαν ζωή, μα κυρίως, διατήρησαν και συνεχίζουν να διατηρούν την ιστορική μνήμη, μέσα σε μια χρονική περίοδο που η επίθεση στην ιστορική μνήμη είναι βασικό εργαλείο του συστήματος.

ΕΜΕΙΣ, οι γυναίκες της γειτονιάς, της Κοινότητας των Κατειλημμένων Προσφυγικών της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, λέμε ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται να αφήσουμε τα σπίτια μας, δεν πρόκειται να αφήσουμε τις ζωές των παιδιών μας και τις δικές μας βορά στα αρπακτικά των εταιρειών και του κράτους. Θα μείνουμε εδώ και θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη στέγαση, τ' απελευθερωμένα εδάφη μας, τις κοινότητες αγώνα, θα υπερασπιστούμε την ομορφιά που ανθίζει μέσα στη συλλογική ζωή, θα υπερασπιστούμε τον αγώνα μας για ΖΩΗ και θα το κάνουμε μέχρι τέλους.

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΤΩΧΟΙ ΕΚΤΟΠΙΣΜΕΝΟΙ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ

ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΔΟΜΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ (Συ.Κα.Προ.)

sykaexpro.squaext@riseupex.net

https://twitter.com/prosfygika

https://sykaprosquat.noblogs.org/

πηγή : https://twitter.com/prosfygika


Συγκέντρωση για τις 4 συντρόφισσες και τον Κούρδο πολιτικό πρόσφυγα από Τουρκία

Αύριο, παρασκευή, 10/12, στις 11π.μ. καλούμε σε συγκέντρωση στα δικαστήρια της Ευελπίδων ώστε να σταθούμε αλληλέγγυα στις 4 συντρόφισσες της γυναικείας δομής της ΣΥ.ΚΑ.ΠΡΟ που συνελήφθησαν για παρέμβαση ενάντια στον εξευγενισμό και την ανάπλαση, όπως και στον σύντροφο Κούρδο πολιτικό πρόσφυγα από την Τουρκία που βιντεοσκοπούσε την δράση.

Οι συντρόφισσες συνελήφθησαν μετά από ανάρτηση γιγαντοπανό στην Ακρόπολη και κατηγορούνται για αντίσταση και απείθεια. Το πανό έγραφε: ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΤΩΧΟΙ ΕΚΤΟΠΙΣΜΕΝΟΙ, ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ'ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ

*Μετά την σύλληψη των συντροφισσών η κοινότητα κατειλημμένων προσφυγικών πραγματοποίησε άμεση συγκέντρωση στην ΓΑΔΑ με τον κόσμο της γειτονιάς. Επισυνάπτεται φωτογραφία.

κείμενο και βίντεο από την παρέμβαση

Κατά τη σημερινή παρέμβαση στην Ακρόπολη συνελήφθη ένας ακόμη σύντροφος κινηματογραφιστής που δε συμμετείχε στη δράση αλλά ήταν εκεί για την βιντεοσκόπηση της. Για λόγους δικής του ασφάλειας δεν το δημοσιοποιήσαμε νωρίτερα, επειδή δεν ξέραμε αν ήταν στα πλαίσια μιας τυπικής προσαγωγής. Ο σύντροφος μας, ονόματι Kutbettin Cebe, είναι τούρκος πολίτης κουρδικής καταγωγής και εκκρεμεί η διαδικασία για τη χορήγηση πολιτικού ασύλου. Παρά τις προσπάθειες μας και της δικηγόρου του, η τύχη του αγνοείται και δεν μας δίνουν καμία πληροφορία για το που κρατείται. Συγκεκριμένα, από τη στιγμή που του απαγγέλθηκε η κατηγορία "παραβίαση προσωπικών δεδομένων" χωρίστηκε απο τις συντρόφισσες και έκτοτε έχουμε χάσει τα ίχνη του. Ο σύντροφος χρήζει φαρμακευτικής αγωγής και ενώ έχει επισημανθεί επανειλημμένως στις διάφορες υπηρεσίες και τμήματα εξακολουθούν να μη μας δίνουν καμία πληροφορία. Επειδή είναι πολλά τα περιστατικά παράδοσης, με συνοπτικές διαδικασίες, Τούρκων και Κούρδων πολιτικών προσφύγων στο τουρκικό κράτος και είναι γνωστή η συνεργασία του ελληνικού κράτους με το καθεστώς Ερντογάν όσον αφορά του πολιτικούς ακτιβιστές, καλούμε άπαντες να αναπαράγουν την είδηση σαν μια πρώτη αντανακλαστική κίνηση. Για οποιαδήποτε νεότερη πληροφορία θα ενημερώσουμε. Τυπικά, θα πρέπει να περάσει από αυτόφωρο αύριο στις 11:00 στην Ευελπίδων μαζί με τις υπόλοιπες συλληφθείσες.

Συνέλευση Κατειλημμένων Προσφυγικών(ΣΥ.ΚΑ.ΠΡΟ)

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/86310/