Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021 στις 15.00

Veronica Calati- Σεμινάριο Pizzica Tarantella

Veronica Calati- Σεμινάριο Pizzica Tarantella+ Live Tarantesys (Ν. Ιταλία)

Η Veronica Calati, σπουδαία χορεύτρια και δασκάλα της Pizzica (Ταραντέλλα), θα βρίσκεται στην Αθήνα στις 19 Δεκεμβρίου στο Θέατρο Εμπρός με σκοπό την διεξαγωγή χορευτικού σεμιναρίου της Pizzica.

Το μάθημα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19/12 στο Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ (Ρ. Παλαμήδη 2, Ψυρρή)
από τις 3 μέχρι τις 5.

Θα ακολουθήσει στις 21.00
LIVE με μουσικές από την Κάτω Ιταλία από το σχήμα Tarantesys.

Αυτοί οι μουσικοί έρχονται από την Κάτω Ιταλία και από την Ελλάδα του Σαλέντο (Grecìa Salentina) της Απουλίας, γλωσσική νησίδα όπου ακόμα σήμερα ομιλείται μία αρχαία διάλεκτος Ελληνικής προέλευσης, τα Γκρίκο (Grico).
Μας παρουσιάζουν παραδοσιακά τραγούδια της Κάτω Ιταλίας και δικές τους συνθέσεις που δημιουργήθηκαν κυρίως για να δώσουν ζωή σε μία γλώσσα η οποία σχεδόν σβήνει και δεν είναι πλέον μια γλώσσα για επικοινωνία.
Ταραντέλλες συναντάμε πολλές όπως ταραντέλλα από το Γκαργκάνο ( Tarantella del Gargano ), από την Καλαβρία ( Tarantella Calabrese ), την Νάπολη ( Tammurriata ), την Σικελία ( Tarantella Siciliana), το Salento ( Tarantella Pizzica ).
Η κάθε μία έχει τον ιδιαίτερο ρυθμό και χορό της.
Ετοιμαστείτε να χορέψετε!

ΒΙΟΓΡΑΦΙKA

O GIANFRANCO NARRACCI γεννημένος στην Απουληία, πολυοργανοπαίκτης, συνθέτης και τραγουδοποιός, ανήκει στην παράδοση των αυθεντικών μουσικών της περιοχής.
Στις πολυάριθμες συναυλιακές και δισκογραφικές συνεργασίες του με διεθνής καλλιτέχνες συγκαταλέγονται η Nuova Compagnia di Canto Popolare, οι Tiempo Mancante, η συνεργασία του με
τον αναγνωρισμένο ταμπουρελλίστα Marcello Colasurdo, τον Riccardo Tesi, Fabio Fabbri, Tarante Niura, Giovanni Mauriello κ.α.
Αξιοσημείωτη και η συμβολή του ως καθηγητής ταμπουρέλλου στην Taranta Power του Eugenio Bennato.
Έχει κάνει περιοδίες στην Αμερική, Βραζιλία, Γαλλία, Σουηδία, Ολλανδία, Ελβετία, Δανία κ.α.
To 2004 δημιουργεί το μουσικό σχήμα Medilatina ( βασικό χαρακτηριστικό της ομάδας η εισαγωγή και ανάμειξη διαφορετικών μουσικών στυλ) εκδίδοντας τον πρώτο του δίσκο γι α να συνεχίσει με άλλους επτά σε συνεργασία με άλλα μουσικά σχήματα.
Με το νεοσύστατο σχήμα του TARANTESYS εκτός από συναυλίες και φεστιβάλ, προσφέρει σεμινάρια στο εξωτερικό και στην Ελλάδα.

O SALVATORE CONTICELLO γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 1997 στην Γαλλία από ελληνό-σικελούς γονείς. Κατάγεται από την Τροίνα της Σικελίας και την Σάμο.
Τα τελευταία δέκα χρόνια ασχολείται επαγγελματικά με την παραδοσιακή μουσική, κυρίως ελληνική, της κάτω Ιταλίας και γενικότερα της Μεσογείου.
Από το 2019 διαμένει στην Αθήνα όπου ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα της μουσικολογικής σχολής του ΕΚΠΑ με ειδίκευση στο παραδοσιακό τραγούδι. Παράλληλα εργάζεται στον χώρο της μουσικής συμμετέχοντας σαν τραγουδιστής και λαουτιέρης σε συναυλίες, εκδηλώσεις, μαθήματα και εκπομπές.

+ Aydın Çıracıoğlu

Born in 1989 in Mugla, he grew up and lived in Istanbul until 2020. After graduating from the Political Science Department of Galatasaray University in 2013, he started his ethnomusicology master's degree in Istanbul Technical University Advanced Research Center for Music (MIAM). He has concentrated on Balkan music, Anatolian music and Greek city music (Rebetiko) both as performance and research topics. He has developed his accordion performance under the influence of traditional musics and musicians from all over the world. He has attended to numerous festivals and concert halls as well as urban music scenes in Turkey and abroad, solo and with different music groups and performed mainly repertoires of traditional musics from Turkey, Rebetiko and Balkan musics. Since 2020 he has been living in Athens, Greece.

________

H συμμετοχή στο σεμινάριο είναι ελεύθερη, ανοιχτή για όλους και όλες. Θα υπάρχει κουτί οικονομικής ενίσχυσης για την κάλυψη των εξόδων ταξιδιού της δασκάλας.

Για περισσότερες πληροφορίες, και για να δηλώσετε συμμετοχή επικοινωνήστε μέσω το Μessenger της σελίδας "Tarantesys" https://www.facebook.com/Tarantesys-102266494…

πηγή : https://www.facebook.com/events/1795089247343…