Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022 στις 9.00 πμ

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον σύντροφο Γ.Π.

Κατά τη διάρκεια της αφισοκόλλησης, σε καφετέρια της γειτονιάς μας, οι σύντροφοι βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο με τον πρώην βουλευτή και υπεύθυνο για τις τοπικές οργανώσεις της ΧΑ στα Βόρεια προάστεια, Γ.Γερμενή, ο οποίος συνοδευόταν από έναν αστυνομικό με πολιτικά. Ο Γ.Γερμενής μην κατανοώντας τη δύσκολη θέση στην οποία είχε περιέλθει, αγνόησε τις παραινέσεις μας να φύγει από τη γειτονιά και αποφάσισε να παραμείνει προκαλώντας με χυδαίες εκφράσεις γηπεδικού χαρακτήρα.

Στις 19/11/16 οι συλλογικότητές μας πραγματοποίησαν αφισοκόλληση στη γειτονιά πέριξ των πρώην γραφείων της ΧΑ στο Μαρούσι, καθώς και στα ίδια τα γραφεία, για τον αντιφασιστικό αποκλεισμό που είχαμε πραγματοποιήσει μαζί με συντρόφους/ισσες τον Ιούλη του ίδιου χρόνου.

Κατά τη διάρκεια της αφισοκόλλησης, σε καφετέρια της γειτονιάς μας, οι σύντροφοι βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο με τον πρώην βουλευτή και υπεύθυνο για τις τοπικές οργανώσεις της ΧΑ στα Βόρεια προάστεια, Γ.Γερμενή, ο οποίος συνοδευόταν από έναν αστυνομικό με πολιτικά. Ο Γ.Γερμενής μην κατανοώντας τη δύσκολη θέση στην οποία είχε περιέλθει, αγνόησε τις παραινέσεις μας να φύγει από τη γειτονιά και αποφάσισε να παραμείνει προκαλώντας με χυδαίες εκφράσεις γηπεδικού χαρακτήρα. Η απάντηση του κόσμου ήταν άμεση και οι ναζί εκδιώχθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες.

Ακολούθησε μια άνευ προηγουμένου στοχοποίηση των συλλογικοτήτων μας από τη ΧΑ, που έκανε λόγο για «εγκληματική συμμορία» με ερωτήσεις της στη Βουλή. Ο αποδέκτης των νεοναζιστικών κραυγών, όντας το μόνο που λυπήθηκε από το γεγονός, ήταν το τοπικό ΑΤ Αμαρουσίου, το οποίο βοήθησε τον Γ.Γερμενή παρέχοντας του φωτογραφικό υλικό το οποίο κατέχει παράνομα. Έτσι προκύπτει η σαθρή αναγνώριση του σύντροφού μας Γ.Π. καθώς και άλλων 2 κατηγορουμένων.Για άλλη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες της αγαστής συνεργασίας της αστυνομίας με τους ναζί, καθώς και με τον μηχανισμό της δεξαμενής υπόπτων που έχει η αστυνομία, με τον οποίο φωτογραφίες από κινηματικές δράσεις στις γειτονιές μας, βρίσκονται στα συρτάρια της αστυνομίας και ''αναγνωρίζονται'' κατά το δοκούν όταν το απαιτεί το κράτος και τα τσιράκια του.

Στη σημερινή συγκυρία , όπου διάφορες παρακρατικές ομάδες διεκδικούν να καλύψουν το κενό που άφησε η Χ.Α. μετά την καταδίκη της, όπου η περιστολή δικαιωμάτων και η καταστολή καλπάζουν με πρόφαση την υγειονομική διαχείριση της πανδημίας, όπου αγωνιστές διώκονται βάσει κατασκευασμένων ταυτοποιήσεων DNA με βαριές κατηγορίες, να σταθούμε όλες/οι δίπλα στους αγωνιστές/στριες και να απαντήσουμε συλλογικά στην ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης από την μεριά του κράτους.Οι σαθρές «αναγνωρίσεις» των φασιστών και των βασανιστών φίλων τους μέσα από τις δεξαμενές υπόπτων της αστυνομίας θα πέσουν στο κενό.

Αλληλεγγύη στον σύντροφο Γ.Π.

Ο φασισμός τσακίζεται στους δρόμους από τον κόσμο του αγώνα.

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια στην Ευελπίδων, την Πέμπτη 13/01, στις 9:00, στο κτήριο 9.

  • Αναρχική/αντιεξουσιαστική συλλογικότητα Σε τροχιά σύγκρουσης
  • Ελευθεριακή Συλλογικότητα Δια*πασών
  • Κατάληψη Έπαυλης Κουβέλου

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1616311/


Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον σύντροφο Γ.Π. στα δικαστήρια της Ευελπίδων, την Πέμπτη 13/01, στις 9:00, στο κτήριο 9

από ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ/ΣΤΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια. Ο φασισμός τσακίζεται στο δρόμο από τον κόσμο του αγώνα. Αλληλεγγύη στον σύντροφο Γ.Π. Όλοι και όλες στην συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια της Ευελπίδων, την Πέμπτη 13/01, στις 9:00, στο κτήριο 9.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια

Το Σάββατο 19/11/2016, κατά την διάρκεια αντιφασιστικής αφισοκόλλησης στις γειτονιές του Αμαρουσίου, ομάδα συντρόφων / -ισσών ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον γνωστό νεοναζί - βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γ. Γερμενή, ο οποίος την στιγμή εκείνη βρισκόταν με την "παρέα" του σε καφετέρια επί της οδού Αγ. Κωνσταντίνου. Το σώμα της παρέμβασης προσέγγισε στο σημείο με συνθήματα, σε μια προσπάθεια να καταστήσει σαφές στους φασίστες ότι δεν υπάρχει χώρος γι'αυτούς στις γειτονιές. Ακολούθησαν λεκτικές αντεγκλήσεις κατά την διάρκεια των οποίων οι σύντροφοι / -ισσες προέτρεψαν τους φασίστες να εγκαταλείψουν το σημείο και να αποσυρθούν "στις τρύπες τους".

Η κατάσταση οξύνθηκε ακόμα περισσότερο όταν έγινε αντιληπτό ότι ο ένας από τους δύο που τον συνόδευαν οπλοφορούσε και έκανε την κίνηση να πιάσει το όπλο που έφερε πίσω από την πλάτη… Η απάντηση των συντρόφων / -ισσών, δεδομένης της τροπής που είχαν πάρει τα γεγονότα, ήταν άμεση. Οι φασίστες όντας περικυκλωμένοι, βρέθηκαν στην κατάσταση να βάλλονται από παντού και να προσπαθούν να διαφύγουν όπως όπως. Η συνέχεια γνωστή, όταν τα τάγματα εφόδου τρέπονται σε φυγή, δράση σωτήρα αναλαμβάνουν οι μπάτσοι. Έτσι και σε αυτή την περίπτωση το Α.Τ. Αμαρουσίου βοήθησε τον κατατρεγμένο Γ.Γερμενή παρέχοντας του φωτογραφικό υλικό από την «δεξαμενή υπόπτων» που κρατείται παρανόμως στους φακέλους των Α.Τ. Έτσι προκύπτει η αναγνώριση του σύντροφού Γ.Π. καθώς και άλλων 2 κατηγορουμένων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το κράτος, χρησιμοποιώντας αυτή την πρακτική με άτομα που σχετίζονται με το ευρύτερο ανταγωνιστικό κίνημα, «τραβάει κλήρο» και ορίζει ως υπεύθυνα κάποια από αυτά. Στήνοντας ανακριβείς και μακροσκελείς δικογραφίες, με μόνο στόχο τον εκφοβισμό των ίδιων των ατόμων, ώστε να πάψουν να αγωνίζονται και στον παραδειγματισμό των υπολοίπων, ώστε να γνωρίζουν ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί και οι ίδιοι να βρεθούν κατηγορούμενοι.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΜΑΣ

Ο φασισμός τσακίζεται στο δρόμο από τον κόσμο του αγώνα.

Αλληλεγγύη στον σύντροφο Γ.Π.

Όλοι και όλες στην συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια της Ευελπίδων, την Πέμπτη 13/01, στις 9:00, στο κτήριο 9.

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1616356/