Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022 στις 12.00

Κινητοποίηση στο άσυλο τοκογλύφων και παιδεραστών

ΑΣΟΕΕ: Άσυλο τοκογλύφων και παιδεραστών

Η ΑΣΟΕΕ βρίσκεται και πάλι στο κέντρο της επικαιρότητας. Είμαστε ξανά θεατές ενός κακοπαιγμένου σίριαλ, αυτή τη φορά όμως με πρυτανικές και υπουργικές πλάτες καθώς ο καθηγητής Δράκος είναι κατηγορούμενος για παιδεραστία και τοκογλυφία. Ο πρύτανης της ΑΣΟΕΕ όμως αρκέστηκε να τοποθετηθεί μόνο για την επίθεση που δέχτηκε ο καθηγητής και να αφήσει για ακόμη μια φορά ασχολίαστες τις καταγγελίες εις βάρους του. Καταγγελίες που έχουν δημοσιευθεί εδώ και μήνες με την ΑΣΟΕΕ και την κυβέρνηση να κωφεύουν. Αυτό μας οδηγεί σε ένα συμπέρασμα: η πρυτανεία και η ΝΔ συγκαλύπτουν τον εν λόγω καθηγητή. Ο συρφετός κυβερνητικών φυλλάδων εξακολουθεί να αβαντάρει το κυρίαρχο αφήγημα "πανεπιστημιο: χώρος ανομιας" και να αποπροσανατολίζει από την ευθύνη που κατέχουν οι διοικούντες για την ασφάλεια των φοιτητ(ρι)ών και πια από κατηγορούμενους για παιδεραστία.
Ακόμα μας δημιουργούνται ερωτήματα: Πώς γίνεται το Υπουργείο και η Πρυτανεία να σιωπούν ενώ γνώριζαν για τις καταγγελίες και παράλληλα να κάνουν λόγο για κλίμα βίας και ανομίας όταν ο εν λόγω καθηγητής ισχυρίζεται ότι πρόκειται για στημένη επίθεση από άλλους καθηγητές.
Είναι πασιφανές με ό,τι εκτυλίχθηκε σήμερα στην ΑΣΟΕΕ για το πόσο αδιαφορεί η πρυτανεία και το υπουργείο Παιδείας για την ασφάλεια των φοιτητών και φοιτητριών

Απαιτούμε η πρυτανεία της σχολής να τοποθετηθεί πάνω στις καταγγελίες που έχουν ακουστεί και να σταματήσει η συγκάλυψη τοκογλύφων και παιδαρεστών. Είναι χρέος της πρυτανείας να ενημερωθεί άμεσα η πανεπιστημιακή κοινότητα και να βάλει σε διαθεσιμότητα τον καθηγητή ώστε καμιά και κανείς μας να μην χρειαστεί να έρθει αντιμέτωπη/ος με αυτόν τον καθηγητή και αντίστοιχα περιστατικά στη σχολή μας.
❗️❗️Καλούμε όλες τις φοιτήτριες και τους φοιτητές σε κινητοποίηση στην πρυτανεία της σχολής αύριο στις 12:00

πηγή : https://www.facebook.com/arenasoee/posts/2874…