τι; : συγκέντρωση θεματική : 22/1

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022 στις 12.00

19 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

Πανελλαδική Μέρα Δράσης

22 ΓΕΝΑΡΗ - Πανελλαδική Μέρα Δράσης για την υγεία και την Αξιοπρέπεια του Λαού Ήρθε η ώρα να μπει ένα τέλος στην εγκληματική κυβερνητική πολιτική.

22 ΓΕΝΑΡΗ - ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ Έχουν περάσει δύο χρόνια από το ξέσπασμα της πανδημίας. Η κρατική διαχείριση και η εγκληματική κυβερνητική πολιτική έχουν δημιουργήσει ένα εφιαλτικό τοπίο για την υγεία, τη ζωή του και την αξιοπρέπεια του λαού.

Δεκάδες συνάνθρωποί μας χάνουν καθημερινά την ζωή τους ή βρίσκονται διασωληνωμένοι σε αποδεκατισμένα νοσοκομεία, με ανεπαρκείς υποδομές και λιγοστό, εξουθενωμένο ιατρικό προσωπικό. Μπροστά στην εκτίναξη των κρουσμάτων, η κυβέρνηση συνέχισε την προκλητική εξυπηρέτηση των μεγαλοεπιχειρηματιών της υγείας, αρνούμενη να εξασφαλίσει επαρκή, δωρεάν τεστ. Τεράστιες ουρές συγκεντρώνονται έξω από διαγνωστικά κέντρα και φαρμακεία. Τα σχολεία άνοιξαν χωρίς κανένα μέτρο προστασίας. Ο ΕΟΔΥ έχει καταρρεύσει. Το ΕΣΥ έχει αποδεκατιστεί με αποτέλεσμα την αύξηση θανάτων από Covid19 και την αδυναμία κάλυψης άλλων επειγουσών ιατρικών αναγκών. Η κυβέρνηση επέλεξε να αφήσει μόνη της την κοινωνία εστιάζοντας στην πόλωση, τη στοχοποίηση, και στις διαρκείς διαβεβαιώσεις για το «τέλος της πανδημίας»

Ενώ οι βαθύπλουτοι αυξάνουν τον πλούτο τους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα βρίσκονται μπροστά στην οικονομική αφαίμαξη. Ολόκληρα τμήματα εργαζομένων χάνουν τα εισοδήματά τους χωρίς καμία ενίσχυση, ενώ μια σκληρή ταξική επίθεση συντελείται μέσα από την πρωτοφανή ακρίβεια και τους χαμηλούς μισθούς. Ο φετινός χειμώνας είναι πιο σκοτεινός, με όλο και περισσότερους/ες να αδυνατούν να προμηθευτούν βασικά αγαθά. Οι τρομακτικές αυξήσεις στην ενέργεια καταδικάζουν χιλιάδες στο κρύο, ενώ μόνο εντός του Δεκεμβρίου περισσότεροι από 20 συνάνθρωποι μας βρήκαν το θάνατο στην προσπάθειά τους να ζεσταθούν μέσα στα σπίτια τους.

Τόσο η τωρινή, όσο και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν ευθύνη για την διάλυση του ΕΣΥ και την κοινωνική κατάρρευση. Αντί μπροστά στην πανδημία να ενισχυθεί η δημόσια υγεία και να παρθούν μέτρα προστασίας, η κυβέρνηση εξαπολύει μια αυταρχική επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες. Αντιμετωπίζει την πανδημία με αυταρχισμό, καταστολή και απολύσεις ενώ βάζει διαρκώς στο στόχαστρο τον συνδικαλισμό, τις διαδηλώσεις, το πανεπιστημιακό άσυλο, τα δικαιώματα των προσφύγων κ.α. Μετέτρεψε την ανάγκη για καθολικό εμβολιασμό σε εργαλείο μετάθεσης ευθυνών, τορπιλίζοντας και το πρόγραμμα εμβολιασμού.

Αυτή η εγκληματική πολιτική και κυβέρνηση, πρέπει να ηττηθεί, να ανατραπεί. Ήρθε η ώρα για μια λαϊκή αντεπίθεση. Ένα μεγάλο, παλλαϊκό αγωνιστικό μέτωπο που θα διεκδικήσει αλλά και θα επιβάλλει μια σειρά από αναγκαία αιτήματα προστασίας και επιβίωσης των εργαζομένων/ανέργων και της νεολαίας:

• Δωρεάν PCR τεστ σε όλες και όλους. Διανομή μασκών FFP2/KN95. Επαρκής χρόνος καραντίνας πληρωμένης αδείας για την περίοδο της νοσηλείας/ανάρρωσης/αναμονής αποτελεσμάτων

• Μέτρα προστασίας στα σχολεία και χώρους εργασίας. Ενίσχυση των ΜΜΜ, αύξηση δρομολογίων. Αποτελεσματικό σύστημα ιχνηλάτησης από τον ΕΟΔΥ

• Στήριξη του ΕΣΥ με προσλήψεις προσωπικού και ενίσχυση του εξοπλισμού και υποδομών. Ενίσχυση της πρωτοβάθμιας υγείας και του μαζικού εμβολιασμού. Επίταξη των ιδιωτικών κλινικών. Άμεση αύξηση των δαπανών για την υγεία.

• Οικονομική στήριξη ανέργων και εργαζομένων, των επαγγελμάτων που πλήττονται από την πανδημία. Αξιοπρεπής διαβίωση για όλο το λαό. Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, επίδομα ανεργίας ίσο με τον κατώτατο μισθό.

• Άμεσα και μεγάλης κλίμακας μέτρα ενάντια στην ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια και την στεγαστική επισφάλεια. Απαγόρευση εξώσεων και πλειστηριασμών, και διακοπών παροχής.

• Όχι στην καταστρατήγηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και τον κρατικό αυταρχισμό. Όχι στη διαχείριση της πανδημίας με αυταρχισμό και καταστολή, όχι στα μέτρα περιορισμού των ελευθεριών, τα πρόστιμα και τις απολύσεις.

Καλούμε όλες τις δυνάμεις του κινήματος, σωματεία και συνδικάτα, φοιτητικούς συλλόγους, τοπικές/δημοτικές κινήσεις, δομές αλληλεγγύης, κάθε κοινωνική συλλογικότητα και όλα τα κοινωνικά στρώματα που πλήττονται και αναζητούν δρόμους συλλογικού αγώνα, να δώσουμε από κοινού αυτή τη μάχη. Με πολύμορφες δράσεις σε κάθε πόλη και γειτονιά και ένα κεντρικό μαζικό ραντεβού σε μια Μέρα Δράσης για την Υγεία και την Αξιοπρέπεια.

Σάββατο 22 Ιανουρίου στις 12.00 στο Σύνταγμα και στις πλατείες όλες της Ελλάδας.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

πηγή : https://www.facebook.com/events/3446298472073…


Κάτω η Ακρίβεια - Λεφτά για την Υγεία - Πανελλαδική Μέρα Δράσης Σάββατο 22/1

ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ, ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΠΕΘΑΝΟΥΝ Λεφτά για την Υγεία - Κάτω η Ακρίβεια Πανελλαδική Μέρα Δράσης Σάββατο 22/1 Αθήνα: 12:00, Σύνταγμα Ιωάννινα: 12:00, Περιφέρεια Εργαζόμενοι, φτωχά λαϊκά στρώματα, νέοι έχουμε βυθιστεί στη φτώχεια και σε μια εργασιακή ζούγκλα. Το έκτρωμα Χατζηδάκη εφαρμόζεται (E-Food, εκπαιδευτικοί, ναυτεργάτες…), μετατρέποντάς μας σε σύγχρονους δούλους. Οι μισθοί βρίσκονται σε ιστορικό χαμηλό. Οι εργασιακές σχέσεις είναι διαλυμένες από τα μνημόνια όλων των αστικών κυβερνήσεων πάνω από 10 χρόνων. 1 στους 3 εργαζόμενους «ζει» με 372 ευρώ καθαρά, το 50% του πληθυσμού φυτοζωεί στα όρια της φτώχειας, το 31,5% των παιδιών απειλούνται με φτώχεια (ποσοστό απ' τα υψηλότερα στην ΕΕ). Ακόμη μια θλιβερή πρωτιά: είμαστε η πρώτη «δυτική» χώρα σε θανάτους Covid-19 ανά εκατομμύριο κατοίκων. Οι ατέλειωτες λίστες αναμονής για ΜΕΘ, η διαλογή ασθενών, η εξάντληση και μείωση του προσωπικού, το κλείσιμο νοσοκομείων, τα μπαξίσια στους κλινικάρχες…. έχουν οδηγήσει τη δημόσια υγεία σε κατάρρευση και σε δεκάδες χιλιάδες θανάτους. Ο κυνισμός της κυβέρνησης δολοφονεί: μπάχαλο και άθλιες συνθήκες σε μέσα μεταφοράς και σχολεία, κερδοσκοπία της «ελεύθερης αγοράς» στα τεστ. Αλίμονο όμως! O προϋπολογισμός προβλέπει 800 εκ. ευρώ λιγότερα για την Υγεία, ενώ εκτοξεύονται οι στρατιωτικές δαπάνες στα 6,5 δισ. Μειώνεται κι άλλο η φορολόγηση και οι ασφαλιστικές εισφορές των επιχειρηματιών, ενώ τα περιβόητα δισ. του Ταμείου Ανάκαμψης πάνε αποκλειστικά στην ενίσχυσή τους.

Η ακρίβεια σαρώνει το εργατικό και λαϊκό εισόδημα. Τα νοικοκυριά δεν αγοράζουν πλέον βασικά τρόφιμα, ενώ αντιμετωπίζουν «μπλακ άουτ» λόγω των αστρονομικών αυξήσεων σε ρεύμα, πετρέλαιο, φυσικό αέριο. Η κυβέρνηση κοροϊδεύει ότι όλα «θα τα λύσει αγορά» και πετάει ξεροκόμματα «επιδοτήσεων». «Αύξησε» τον κατώτερο μισθό 2% - 0,58 ευρώ μικτά τη μέρα για έναν εργατοτεχνίτη, ούτε για κουλούρι! Ο Χατζηδάκης, που δεν έχει εργαστεί ποτέ, ξεκαθάρισε πως το επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας (200 ευρώ/μήνα) δεν θα αυξηθεί, γιατί «δεν συνδέεται με τον κατώτατο μισθό».

Γι' αυτή την τραγωδία ευθύνονται οι νεοφιλελεύθεροι κανίβαλοι και τα μνημόνια διαρκείας. Η «ανάπτυξή» τους κατατστρέφει εκτεταμένα την παραγωγική βάση (βιομηχανία γεωργία), εκτοξεύει τις εισαγωγές, κάνει την οικονομία εξαιρετικά ευάλωτη σε διακυμάνσεις τιμών και παιχνίδια ντόπιων και διεθνών κερδοσκόπων. Ενισχύουν κάθε ιδιώτη αρπακτικό και παράσιτο, δημιουργούν και προστατεύουν τα καρτέλ των μεγαλοκαπιταλιστών. Πανηγυρίζουν για «ψήφο εμπιστοσύνης στην οικονομία», όταν ενοίκια και τιμές ακινήτων πετάνε στα ύψη, αφήνοντας τις λαϊκές οικογένειας να αγωνιούν για την στέγασή τους. Ιδιωτικοποιούν τα πάντα, αφαιμάζοντας ασταμάτητα εργαζόμενους και λαϊκά στρώματα, όπως έγινε με την «απελευθέρωση»-ξεπούλημα των υποδομών, της ενέργειας κ.ά. και θα ακολουθήσει για άλλα βασικά αγαθά (νερό).

Θέλουν τον καθένα μόνο του απέναντι στα αφεντικά, χωρίς δικαίωμα στο συνδικαλισμό και στην απεργία. Μόνο ιερό τους τα παρασιτικά κέρδη, η αρπαγή κάθε κοινωνικού και συλλογικού πλούτου. Τα χυδαία ψέματα, η ωμή προπαγάνδα των αργυρώνητων ΜΜΕ δεν μπορούν όμως πια να κρύβουν τον σκελετό στην ντουλάπα. Ο ελληνικός καπιταλισμός είναι βαθιά, αγιάτρευτα χρεοκοπημένος. Τα Μνημόνια, που τάχα θα «νοικοκύρευαν» την οικονομία, έχουν εκτινάξει το δημόσιο χρέος στα 400 δις (236% του ΑΕΠ): το 2010 μπήκαμε στα μνημόνια με χρέος 240 δις (127% του ΑΕΠ). Τα «κόκκινα» δάνεια είναι πάνω από 100 δις, τα χρέη προς δημόσιο και εφορίες 110 δις, προς τα ασφαλιστικά ταμεία 36 δις. Συνολικά 650 δις χρέη (3,5 φορές το ΑΕΠ) - και ξανά στέλνουν σ' εμάς, τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τον λογαριασμό.

Με ασταμάτητα κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα, στυγνή καταστολή, συνενοχή όλων των μνημονιακών (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ κ.ά.), προσπαθούν να μας φορτώσουν την χρεοκοπία του σάπιου συστήματός τους. ΩΣ ΕΔΩ! Φτάνει πια η φτώχεια, ανεργία, εξαθλίωση. Η δυσαρέσκεια και οργή πρέπει να βρει συλλογική διέξοδο αγώνα, σε γειτονιές, χώρους δουλειάς, σχολές. Με κινητοποιήσεις, ενότητα στην δράση, αυτοοργάνωση (συνελεύσεις, επιτροπές) παντού, να παλέψουμε για την ανατροπή αυτής της κυβέρνησης που νομοθετεί υπέρ των πλουσίων και κυβερνά με ορδές ΜΑΤ.

Λεφτά για Υγεία, Παιδεία, Κοινωνική Ασφάλιση. ΟΧΙ για Εξοπλισμούς, Αστυνομία, Χρέος, Πλούσιους.

Επίταξη ιδιωτικής υγείας, χωρίς «δωράκια». Δωρεάν τεστ για όλους. Μαζικές προσλήψεις στην υγεία. Άνοιγμα των κλειστών νοσοκομείων. Ουσιαστικά μέτρα προστασίας σε μέσα μεταφοράς και σχολεία.

Πλαφόν τιμών σε είδη πρώτης ανάγκης & καύσιμα. ΣΤΟΠ σε κάθε ιδιωτικοποίηση (ΔΕΗ, φυσικό αέριο κ.ά.). Κατάργηση ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης. Διαγραφή χρεών - Απαγόρευση εξώσεων για λαϊκές οικογένειες.

Αυξήσεις μισθών - συντάξεων πάνω από τον πληθωρισμό. Συλλογικές συμβάσεις για όλους. Κάτω το έκτρωμα Χατζηδάκη.

Ανατροπή της επικίνδυνης κυβέρνησης των α(χ)ρίστων του 1%.

Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας (ΟΚΔΕ)

πηγή : https://www.okde.gr/archives/15822


Κάλεσμα σε συγκεντρώσεις για δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους και απέναντι στην ακρίβεια

ΚΑΤΩ Η ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ-ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ-ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΓΩΝΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ Συγκέντρωση Σάββατο 15 Γενάρη στις 4μμ - πλατεία Γκύζη και Σάββατο 22 Γενάρη στις 12:00 στο Σύνταγμα Εδώ και 2 χρόνια με αφορμή την πανδημία του Covid-19 βιώνουμε μια συντριπτική επίθεση απέναντι στις δημοκρατικές-λαϊκές ελευθερίες, τις συνδικαλιστικές κατακτήσεις, τα εργατικά μας δικαιώματα. Τα δικαιώματα μας στην πρόσβαση στην δημόσια και δωρεάν περίθαλψη όλο και συρρικνώνονται και ένα πέπλο αβεβαιότητας απλώνεται στην καθημερινότητά μας.

Με την εμφάνιση της μετάλλαξης όμικρον η υγειονομική κρίση βαθαίνει ακόμη περισσότερο με την ταξική επίθεση του συστήματος και της κυβέρνησης να γιγαντώνεται σε υπέρμετρο βαθμό. Τα ντόπια αφεντικά σε πλήρη ευθυγράμμιση με την κατεύθυνση των ξένων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων προχωρούν στην βάρβαρη πολιτική της ανοσίας της αγέλης, την ίδια στιγμή που το κόστος ζωής για εμάς τους εργαζόμενους αυξάνεται και γίνεται δυσβάσταχτο.

Ο μισθός μας εξανεμίζεται σε Self- Rapid-Pcr Test, στους λογαριασμούς του ρεύματος,τα ενοίκια και στα αναγκαία προϊόντα και αγαθά που έχουν ανέβει στα ύψη, ενώ η εργοδοτική τρομοκρατία με την πλήρη ανοχή της κυβέρνησης απαιτεί να δουλεύουμε ακόμη και αν νοσούμε από COVID-19.

Απέναντι σε αυτόν τον μονόπλευρο ταξικό πόλεμο, η μόνη λύση βρίσκεται στην όξυνση και το δυνάμωμα των εργατικών- λαϊκών αγώνων. Είναι ζήτημα ταξικής επιβίωσης να οργανωθούμε και να αντισταθούμε τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό επίπεδο ώστε να συγκροτηθεί παλλαϊκό- πανεργατικό μαχητικό κίνημα αντίστασης, διεκδίκησης και αναμέτρησης ως μονόδρομος για την επιβολή των συμφερόντων της τάξης μας και των κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τους κατοίκους της γειτονιάς μας σε συγκέντρωση απέναντι στην καπιταλιστική- κυβερνητική διαχείριση της υγείας και την γιγάντωση της ακρίβειας και του κόστους ζωής στην Πλατεία του Γκύζη το Σάββατο 15/1 στις 16:00 στην πλατεία του Γκύζη και το Σάββατο 22/1 στις 12:00 στην Πλατεία Συντάγματος με συμμετοχή οργανωμένων δυνάμεων του κινήματος, φορέων του εργατικού-λαϊκού κινήματος και συλλογικοτήτων από τις υπόλοιπες γειτονιές της Αθήνας.

ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΤΑΧΘΟΥΜΕ, ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΕΣΕΙΣ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΖΗΜΙΕΣ- ΕΜΕΙΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ Δωρεάν PCR/Rapid/Self τεστ σε όλες και όλους. Δωρεάν Διανομή μασκών FFP2/KN95. Επαρκής χρόνος καραντίνας - πληρωμένης αδείας για την περίοδο της νοσηλείας/ανάρρωσης/αναμονής αποτελεσμάτων Στήριξη του ΕΣΥ με προσλήψεις προσωπικού και ενίσχυση του εξοπλισμού και υποδομών,νέα νοσοκομεία και κλίνες ΜΕΘ. Ενίσχυση της πρωτοβάθμιας υγείας και του εμβολιαστικού προγράμματος.

Μαζικός Εμβολιασμός Επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων. Άμεση αύξηση των δαπανών για την υγεία Οικονομική στήριξη των εργαζομένων και των επαγγελμάτων που πλήττονται από την πανδημία. Κανένας άνθρωπος χωρίς εγγυημένο εισόδημα. Αυξήσεις στους μισθούς,τις συντάξεις και στο επίδομα ανεργίας Άμεσα και μεγάλης κλίμακας μέτρα ενάντια στην ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια και την στεγαστική επισφάλεια. Απαγόρευση εξώσεων, πλειστηριασμών και διακοπών παροχής Όχι στην καταστρατήγηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και τον κρατικό αυταρχισμό. Όχι στην αντιμετώπιση της πανδημίας με πρόστιμα, απαγορεύσεις και απολύσεις Καμία αναστολή εργασίας για τους ανεμβολίαστους- κανένα πρόστιμο για μη εμβολιασμένο. Κάτω η πολιτική της ατομικής ευθύνης Πολιτικός Χώρος« Ηλέκτρα Αποστόλου»

[Ιωάννου Σούτσου & Κάλβου | Γκύζη]

mail: ilekextra.aposextolou@prexotonmailex.com

blog: ilektraapostolou.wordpress.com

πηγή : https://ilektraapostolou.wordpress.com/2022/0…


Επιτελικό μπάχαλο (και) στα σχολεία, με καταλήψεις - διαδηλώσεις να τους τελειώσουμε, πριν μας πεθάνουν

Παρασκευή 14/1, 12:00, Υπουργείο Παιδείας ΣΑΒΒΑΤΟ 22/1 - Συμμετέχουμε στη ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ για Υγεία και Παιδεία, ενάντια στην Ακρίβεια Με πάνω από 16.000 κρούσματα ξεκίνησε η λειτουργία των σχολείων, με χιλιάδες να προστίθενται στην λίστα από τους καθημερινούς ελέγχους. Η άθλια και επικίνδυνη κυβέρνηση του Μητσοτάκη όχι απλά δεν έλαβε κάποιο μέτρο πρόληψης μετάδοσης της πανδημίας (προσλήψεις εκπαιδευτικών, λειτουργία επιπλέον αιθουσών κ.α.) όταν την έβλεπε τις μέρες των εορτών να ξεφεύγει από τον έλεγχο με 50.000 κρούσματα ημερησίως, αλλά διατήρησε και το απαράδεκτο μέτρο για επαναφορά σε τηλεκπαίδευση, όταν ανιχνευτούν κρούσματα στο 50% + 1 των μαθητών!. Παρά τις συστάσεις της επιτροπής των ειδικών, αρνήθηκε να αναβάλει την έναρξη των μαθημάτων και αντί να απολογηθεί για το εξελισσόμενο φιάσκο, «πανηγυρίζει» που εντοπίστηκαν τα ενεργά κρούσματα χάρη στις αποφάσεις τους. Η αύξηση του αριθμού των παρεχόμενων self test από 2 σε 3, μόνο ως κοροϊδία μπορεί να θεωρηθεί από τη στιγμή που αυτά βρίσκονται σε σημαντική έλλειψη (πολλοί δεν τα παρέλαβαν καν) και η πρόσβαση στα πιο έγκυρα και αποτελεσματικά διαγνωστικά μέσα (PCR ή rapid) είναι απαγορευτική, λόγω της μεγάλης ακρίβειας και των υπερκοστολογήσεων που έχουν επιβάλει τα ιδιωτικά κέντρα σε όλη τη κοινωνία με τις πλάτες των αρμόδιων υπουργείων.

Το κύμα της ακρίβειας, δεν περιορίζεται στον χώρο της υγείας μόνο αλλά το ξεπούλημα της ΔΕΗ φέρνει νέες τρομακτικές αυξήσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος (+19%), συμπαρασύροντας όλα τα βασικά αγαθά (!) και ήρθε για να μείνει. Οι οικογένειές μας εξουδετερώνονται οικονομικά και παρα τα λόγια των νεοφιλελεύθερων παπαγάλων για "ανάπτυξη" και πως όλα θα τα λύσει η «αγορά», η ελληνική οικονομία μπαίνει για δεύτερη φορά σε μια δεκαετία σε κατάσταση άτυπης χρεοκοπίας και το 50% του πληθυσμού ζει στα όρια της φτώχειας.

Ακόμη μια θλιβερή πρωτιά: είμαστε η πρώτη «δυτική» χώρα σε θανάτους Covid-19 ανά εκατομμύριο κατοίκων. Οι ατέλειωτες λίστες αναμονής για ΜΕΘ, η διαλογή ασθενών, η εξάντληση και μείωση του προσωπικού, το κλείσιμο νοσοκομείων, τα μπαξίσια στους κλινικάρχες…. έχουν οδηγήσει τη δημόσια υγεία σε κατάρρευση και σε δεκάδες χιλιάδες θανάτους. Ο κυνισμός της κυβέρνησης δολοφονεί! Επιπλέον, ο προϋπολογισμός προβλέπει 800 εκ. ευρώ λιγότερα για την Υγεία, ενώ εκτοξεύονται οι στρατιωτικές δαπάνες στα 6,5 δισ!

Είναι ξεκάθαρο πως δεν διστάζουν να βάζουν σε κίνδυνο την υγεία μας, για να προχωρήσουν απερίσπαστα την εφαρμογή των αντεκπαιδευτικών νεοφιλελεύθερων μέτρων του υπουργείου. Εν μέσω πανδημίας με τους νόμους της Κεραμέως, προχώρησαν πέρυσι σε συγχώνευση σχολικών μονάδων αυξάνοντας σημαντικά τον μ.ο. των μαθητών ανά τμήμα και απέκλεισαν πάνω από 40.000 από την είσοδο στα ΑΕΙ, παρά την τραγική υποβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας από την εξ' αποστάσεως διδασκαλία. Στο εξής η τράπεζα θεμάτων, η ΕΒΕ και η οικονομική/διοικητική/παιδαγωγική αυτονόμηση των σχολείων θα οδηγήσει σε μαζικό αποκλεισμό των παιδιών των εργαζομένων και των φτωχών από την δευτεροβάθμια και την τριτοβάθμια εκπαίδευση και σε σχολεία πολλών ταχυτήτων. Θέλουνε να πετύχουν την διάλυση της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας, με σχολεία και σχολές - εμπόρευμα για λίγους και εκλεκτούς με τους υπόλοιπους να πετιούνται στην αμορφωσιά και την απλήρωτη μαθητεία με έναν σκληρό ταξικό αποκλεισμό.

Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να εμπιστευτούμε την διαχείριση της πανδημίας, την εκπαίδευση και τις ζωές μας στα χέρια τους. Να διώξουμε την κυβέρνηση των δολοφόνων της ΝΔ και να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους για την εκπαίδευση. Από κοινού με τους καθηγητές μας να αγωνιστούμε συλλογικά και οργανωμένα, για να μπορέσουμε να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας στη μόρφωση, στον συνδικαλισμό, στην εργασία, στη ζωή. Να στηρίξουμε τις απεργίες των εργαζομένων και να οργανώσουμε μαζί τους, με τους εργαζόμενους γονείς μας και τους φοιτητές μαχητικές διαδηλώσεις και απεργίες, για να σπάσουμε τις διαιρέσεις και την καταστολή της κυβέρνησης. Οι εκατοντάδες καταλήψεις που ξεσπάνε σήμερα να γίνουν η αρχή ενός αγώνα διαρκείας για την ανατροπή των νόμων Κεραμέως και την λήψη ουσιαστικών μέτρων για την Υγεία μας!

  • Να παρθούν μέτρα προστασίας για τα σχολεία : μαζικά, δωρεάν PCR τεστ για μαθητές και εκπαιδευτικούς, όχι σε συγχωνεύσεις σχολείων/τμημάτων, 15 μαθητές / τμήμα.
  • Αύξηση χρηματοδότησης για την Υγεία και την Παιδεία ΟΧΙ για εξοπλισμούς, τράπεζες, αστυνομία
  • Κάτω οι ΕΒΕ, αξιολογήσεις και τράπεζα θεμάτων
  • Κάτω οι ν. Κεραμέως - Κανένας νέος εκτός εκπαίδευσης
  • Μαζικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών

Μαθητική Αντεπίθεση

πηγή : https://www.okde.gr/archives/15858


Κάτω τα χέρια από το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης

Κάτω τα χέρια από το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης

Στην περιοχή μας λειτουργεί το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης. Το νοσοκομείο αυτό εξυπηρετεί περιστατικά από την Αττική, την Εύβοια και τη Βοιωτία ενώ εφημερεί τρείς φορές την εβδομάδα. Είναι τρομερά απαραίτητη αυτή του η λειτουργία καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα υπήρχε κατάρρευση των δύο νοσοκομείων Παίδων που διαθέτει ο Κεντρικός Τομέας Αθηνών.

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο όπου η παροχή παιδιατρικής κάλυψης στην Αττική στέκεται πραγματικά σε ένα λεπτό στρώμα πάγου έρχεται το Υπ.Υγείας να σταματήσει επί της ουσία τη λειτουργία του νοσοκομείου καταργώντας την εφημερία του και μετατρέποντας το σε Εμβολιαστικό Κέντρο. Δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε γιατί κάτι τέτοιο, αν το επιτρέψουμε να γίνει, θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα.

Σκοπός του Υπ.Υγείας είναι να μετονομαστεί το νοσοκομείο σε Mega Εμβολιαστικό Κέντρο για παιδιά. Οι λόγοι φαίνεται να είναι κατά βάση επικοινωνιακοί αφού ήδη λειτουργούν εμβολιαστικές γραμμές στο νοσοκομείο και οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι μπορούν να προσθέσουν και άλλες. Παράλληλα όμως φαίνονται και οι βαθύτεροι σκοποί μιας τέτοιας κίνησης που είναι η υποβάθμιση και εν τέλη το οριστικό κλείσιμο του νοσοκομείου κάτι που έχει επιχειρηθεί ξανά στο παρελθόν.

Απέναντι σε αυτήν την απόφαση του Υπ.Υγεία οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν κινητοποιήσεις με την υποστήριξη φορέων και κατοίκων των περιοχών μας και έτσι απέσπασαν δεσμεύεις από την υφυπουργό υγείας Γκαγκά ότι η λειτουργία του νοσοκομείου θα συνεχιστεί κανονικά. Χθες όμως ήρθε αιφνιδιαστικά το Υπ.Υγείας να αποφασίσει τελικά την αναστολή των εφημεριών.

Οι εργαζόμενοι ως απάντηση προχώρησαν σε απόφαση για 24ωρη απεργία με τη κάλυψη των σωματείων τους. Η αντίδραση του Υπουργού Υγείας Κ.Πλευρή ήταν να σπεύσει δικαστικά ώστε να βγάλει την απεργία παράνομη και καταχρηστική! Και το πρωτοδικείο Αθηνών σαν απλά να σφραγίζει αποφάσεις σε εντεταλμένη υπηρεσία έβγαλε την απεργία παράνομη! Αυτά είναι τα αποτελέσματα του απαράδεκτου Νόμου Χαζτηδάκη. Παραλληλα αναρωτιόμαστε πόσο χαμηλά έχει πέσει το δικαστικό σύστημα της χώρα που βγάζει παράνομη και καταχρηστική μια απεργία στην οποία το μόνο αίτημα των απεργών είναι να συνεχίσουν να εργάζονται κανονικά και να εφημερεύουν; Αν απαγορεύεται ακόμα κι αυτή η απεργία ποιά τελικά απεργία επιτρέπεται;

Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε σε αυτόν τον αυταρχικό παράλογο κατήφορο. Δεν είναι δυνατόν να θεωρούμε ότι πρέπει να κλείσουμε ένα από τα ελάχιστα νοσοκομεία μας για να εμβολιαστούν τα παιδιά μας λες και δεν υπάρχουν άλλοι χώροι (δημόσιοι, δημοτικοί, Κέντρα Υγείας) που μπορούν να διαμορφωθούν για τον σκοπό αυτό. Δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε τα δικαστήρια να βγάζουν παράνομη οποιαδήποτε απεργία αυθημερόν επειδή απλά έτσι το ζήτησε ο Υπουργός. Δεν θα αποδεχτούμε την βαρβαρότητα. Θα αντιδράσουμε τώρα.

Παρασκευή 14/1 09:00 έξω το Νοσοκομείων Παίδων Πεντέλης (Ιπποκράτους 8, Πεντέλη) για να στηρίξουμε τους απεργούς εργαζόμενους και εργαζόμενες του νοσοκομείου

Σάββατο 22/1 12:00 στο Σύνταγμα για την Πανελλαδική Ημέρα Δράσης για την Υγεία και την Αξιοπρέπεια

Συνέλευση Βορείων Αθήνας για την Νέα Συλλογικότητα (Συνάντηση - Αναμέτρηση - Ανένταχτοι/ες)

πηγή : https://synantisi.org/kato-ta-cheria-apo-to-n…


Δύο χρόνια πανδημίας και μετράμε ήδη χιλιάδες θανάτους. Δύο χρόνια πανδημίας μέσα στα οποία η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για την ενίσχυση του διαλυμένου ΕΣΥ, αλλά επιμένει να μετακυλίει τις δικές της ευθύνες στις πλάτες του λαού, ο οποίος παραμένει απροστάτευτος και καλείται ακόμη και σήμερα, δύο χρόνια μετά την έναρξη της πανδημίας και εν μέσω νέας εκτίναξης των κρουσμάτων, να πληρώνει από την τσέπη του το κόστος των διαγνωστικών τεστ.

Είναι φανερή πια η επιλογή της κυβέρνησης να βάζει τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων (ιδιωτών της υγείας, ΜΜΕ κτλ) πάνω από τις ζωές μας και να μην εφαρμόζει τις αναγκαίες λύσεις που πάνε ενάντια στα συμφέροντά τους!

Ως εδώ!! Στις 22/01 συμμετέχουμε στην πανελλαδική ημέρα δράσης για την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού και υψώνουμε φωνές αγώνα και διεκδίκησης για υγεία, αξιοπρέπεια, ελευθερία!

https://www.facebook.com/events/3446298472073…

Συντονισμός Συλλογικοτήτων Αττικής

πηγή : https://www.facebook.com/sintonismos.attikis/


Πότε θα σταματήσει όλο αυτό;

Η κυβερνητική ξεδιαντροπιά ότι "η μετάλλαξη Ο κάνει τον ιό ακίνδυνο" και ο αυταρχισμός της υποχρεωτικότητας να πληρώνουμε ο λαός τα αναγκαία rapid test, θέλει να κρύψει την επιλογή να βάλουν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων πάνω από τις ζωές μας και να μην εφαρμόσουν τις αναγκαίες λύσεις που πάνε ενάντια στα συμφέροντα τους.

Δίκαιη κατανομή των εμβολίων στον πλανήτη - Να σπάσουν οι πατέντες. Ανοιχτά Δεδομένα και Ενημέρωση. Δωρεάν ιατρική συνδρομή πριν και μετά τον εμβολιασμό. Πληρωμένη άδεια από την εργασία για όποιον νοσήσει και τις επαφές του. Δωρεάν τεστ, μάσκες για όλους και όλες ειδικά με την επικράτηση της υπερμεταδοτικής "Ο". Ενίσχυση του ΕΣΥ και του μόνιμου προσωπικού του. Μέτρα προστασίας στους κλειστούς χώρους με βελτίωση και επανασχεδιασμό των υποδομών: χώροι εργασίας, πολιτισμού, εκπαίδευσης και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

ΟΤΑΝ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ
ΝΑΙ στον εμβολιασμό
ΟΧΙ στην υποχρεωτικότητα.
Ενάντια και στον αυταρχισμό των προστίμων
και στην ακροδεξιά προπαγάνδα
Στεκόμαστε δίπλα ο ένας στον άλλον και η μια στην άλλη
και αγωνιζόμαστε για
ΥΓΕΙΑ & ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Συντονισμός Συλλογικοτήτων Αττικής

Από Κοινού - Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Ζωγράφου | Εργατική Λέσχη Καλλιθέας | Εργατική Λέσχη Κερατσινίου - Δραπετσώνας | Εργατική Λέσχη Κυψέλης - Πατησίων - Γαλατσίου | Εργατική Λέσχη Ν. Ιωνίας | Εργατική Λέσχη Ν. Σμύρνης | Εργατική συμμαχία στα Δυτικά | Λαϊκή Συνέλευση Γκύζη - Πολυγώνου | Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού - Ακ. Πλάτωνα - Σεπολίων | Λέσχη Εργαζομένων & Νεολαίας Ελληνικού- Αργυρούπολης | Πολιτική πολιτιστική λέσχη "Αμπάριζα" - Γλυφάδα | Π-Χώρος Κινημάτων Αλληλεγγύης & Πολιτισμού | Το Μυρμήγκι - Στέκι Αλληλεγγύης Κυψέλης

πηγή : http://ydragogeio.gr/paneladiki-mera-ygeia/ ?u…


Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας

πηγή : https://www.facebook.com/AntiexousiastikiKini…


Τα σχολεία είναι χώροι κοινωνικής άνθισης, όχι χώροι μετάδοσης του ιού και διαγνωστικά κέντρα - Συμμετοχή όλων στις δράσεις των εκπαιδευτικών

Τα σχολεία άνοιξαν με τους χειρότερους δυνατούς όρους. Η κυβέρνηση έχει πει την τελευταία της λέξη και αυτή δεν είναι άλλη από το να βάζει ως προτεραιότητα την οικονομία έναντι της υγείας, πόσο δε μάλλον της εκπαίδευσης. Τα σχολεία άνοιξαν, χωρίς καν την στοιχειώδη και αναγκαία παράταση λόγω των 50.000 κρουσμάτων και της αναγκαίας επιδημιολογικής ανάλυσης, και το μόνο μέτρο που λήφθηκε ήταν ένα επιπλέον αυτοδιαγνωστικό τεστ. Αν το όραμά μας για την εκπαίδευση της κοινωνίας σε καιρό πανδημίας είναι μόνο τα αυτοδιαγνωστικά τεστ, τότε έχουμε βγάλει ένα πιστόλι και έχουμε πυροβολήσει αυτήν την κοινωνία.

Είναι τουλάχιστον ξεκάθαρο πως τα δημόσια σχολεία δεν μπορούν να λειτουργήσουν όπως επιβάλλει η κυβέρνηση, με δεκάδες χιλιάδες κρούσματα και εκατοντάδες θανάτους εβδομαδιαία, με αποδεκατισμένη Υγεία και Εκπαίδευση. Αυτή την στιγμή, από τα σχολεία λείπουν 40.000 παιδιά και 8.000 εκπαιδευτικοί, λόγω νόσησης ή επαφής. Στα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία το 30% απουσιάζει από την πρώτη μέρα μετά τις διακοπές. Ήδη υπάρχουν σημαντικά μαθησιακά κενά από την καταστροφική πολιτική των δύο προηγούμενων ετών και τρομερή έλλειψη σε εκπαιδευτικό προσωπικό και εξοπλισμό, με άμεση συνέπεια να μην υπάρχει καμία επιστροφή στην κανονικότητα, όπως βαυκαλίζονται. Αντίθετα, τα κενά διογκώνονται, οι λιγοστοί εκπαιδευτικοί δεν μπορούν να προχωρήσουν την ύλη και τα παιδιά είναι αφημένα στην τύχη τους.

Σε αυτήν την δυστοπία, το ΥΠΑΙΘ δεν υποχωρεί. Η ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική από τον πυρήνα της μπορεί να υπάρχει μόνο σε ανταγωνιστικά περιβάλλοντα, σχεδόν κανιβαλιστικά. Η ελάχιστη βάση εισαγωγής, η Τράπεζα θεμάτων, το πρόγραμμα Pisa για εξετάσεις στην ΣΤ' δημοτικού και στη Γ' γυμνασίου, η αξιολόγηση, η κατηγοριοποίηση των σχολείων σε «καλά» και «κακά» με σκοπό την χρηματοδότηση από ιδιώτες, η ισοπέδωση των σχολείων σε φτωχογειτονιές, συνεχίζουν ως δομικά κομμάτια μιας στρατηγικής που γεννά ακραίες ανισότητες. Πώς θα μπορέσουν τα παιδιά να ανταπεξέλθουν σε ένα εξεταστικοκεντρικό σύστημα σε αυτά τα δημόσια σχολεία; Η κυβέρνηση στοχεύει στην ιδιωτική εκπαίδευση, στην εκπαίδευση των εργασιακών κάτεργων, στην εκπαίδευση για λίγους, στην εκπαίδευση που ταυτίζεται με την έννοια των εξετάσεων, γιατί λόγω αυτής υπάρχει. Και όποιοι γονείς δεν μπορούν οικονομικά είναι ατομική τους ευθύνη.

Η ΟΛΜΕ απαντά σε αυτήν την εγκληματική κατάσταση με αναντίστοιχες των περιστάσεων κινητοποιήσεις και μόνο στην Αθήνα, ενώ η ΔΟΕ είναι ανύπαρκτη. Το εκπαιδευτικό κίνημα χρειάζεται να απαντήσει με μαζικές και διαδοχικές απεργιακές κινητοποιήσεις, όχι σπασμωδικές διαμαρτυρίες αραιά και που, για να βάλει ένα εμπόδιο στο τσάκισμα αυτής της γενιάς, στην περιθωριοποίηση και τον αποκλεισμό των παιδιών της εργατικής τάξης, να παρέμβει στην κοινωνία δυναμικά δίνοντας το μήνυμα πως δεν υπάρχει καμία συνέχεια της ζωής μας παρά την πανδημία, όταν κάθε πτυχή της, όπως η υγεία μας, η εκπαίδευσή μας και οι χώροι εργασίας μας δέχονται καταστροφικές έως και θανάσιμες επιθέσεις.

Ως κλαδική ένωση Εκπαίδευσης της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε χαιρετίζουμε τις εκατοντάδες πρωτοβουλίες του μαθητικού κινήματος να προχωρήσουν σε καταλήψεις σχολείων διεκδικώντας τα αυτονόητα: την υγεία αυτών και των αγαπημένων τους και την ευκαιρία για μόρφωση και καλούμε μαζί με εκπαιδευτικά σωματεία σε:

- Προκήρυξη 24ωρης απεργίας την Τρίτη 18/1

- Στάση εργασίας από τη 1 μ.μ μέχρι τις 4 μ.μ την Πέμπτη 20/1 και συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της ίδιας ημέρας στις 13.00 στα Προπύλαια

- Συμμετοχή στο πανεργατικό συλλαλητήριο το Σάββατο 22/1 στις 12.00 στο Σύνταγμα


Διεκδικητικό πλαίσιο:

- Να παρθούν άμεσα μέτρα για την αραίωση των τμημάτων, να ανακληθούν όλες οι αποφάσεις για τις συγχωνεύσεις τους. Όχι, στο 50%+1 για το κλείσιμο των τμημάτων

- Να γίνουν μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά, τα πάγια και λόγω νόσησης. Όχι, στις τρίμηνες συμβάσεις και τις συμβάσεις μέχρι το τέλος του έτους

-Να παρθεί πίσω το εγκληματικό μέτρο των 5 ημερών απομόνωσης λόγω νόσησης και η μη απομόνωση των εμβολιασμένων αν έρθουν σε επαφή με κρούσμα

- Να γίνουν μόνιμες προσλήψεις για την καθαριότητα και την καθημερινή απολύμανση των σχολείων, με όλα τα εργασιακά δικαιώματα

- Να χρηματοδοτηθούν τα σχολεία για να καλύψουν όλα τα έξοδα για μάσκες και είδη για την προστασία της υγείας

- Να υπάρξουν μέτρα για την κάλυψη όλων των μαθησιακών κενών, χωρίς υπερωρίες από τους υπάρχοντες εκπαιδευτικούς και να προσληφθεί ειδικό δυναμικό για τις ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις της πανδημίας

-Να γίνει άμεσα μείωση της ύλης. Να μην εφαρμοστούν και να καταργηθούν η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και η Τράπεζα Θεμάτων. Ούτε σκέψη για διενέργεια πανελλαδικών εξετάσεων PISA σε Δημοτικό - Γυμνάσιο

- Διεύρυνση των κατηγοριών που δικαιούνται άδεια ευπαθούς ομάδας. Άδεια ειδικού σκοπού σε όλους τους γονείς για όλο το χρονικό διάστημα που νοσούν τα παιδιά τους

-Να σταματήσουν εδώ και τώρα όλες οι διαδικασίες προώθησης της αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης

- Να χορηγηθεί άμεσα όλος ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός σε κάθε παιδί, να δημιουργηθεί νέα πλατφόρμα εντελώς δωρεάν και δημόσια, ώστε τα σχολεία να μπορούν να κλείνουν σε περιπτώσεις ραγδαίας επικινδυνότητας της πανδημίας, όπως αυτής της περιόδου, χωρίς να υπάρχει κανένας αποκλεισμός
-
Απεργία, αποχή από τηλεκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία

- Να οργανώσουμε κλιμάκωση του αγώνα μας, νέες απεργιακές κινητοποιήσεις, διαμαρτυρίες και συσκέψεις συλλόγων. Να μην αφήσουμε αυτόν τον αγώνα στα χέρια αυτών που πατούν το φρένο του

πηγή : http://rocinante.gr/ta-scholia-ine-chori-kino…


Αφίσα και καλέσματα σε κινητοποιήσεις για την υγεία

Απέναντι στη δολοφονική διαχείριση της πανδημίας από το κράτος και το κεφάλαιο

Βρισκόμαστε σε μία περίοδο συνολικής συστημικής κρίσης με την αντιεξεγερτική και αντικοινωνική ατζέντα των κυρίαρχων να ξεδιπλώνεται με όλο και μεγαλύτερη σφοδρότητα ενώ η πανδημία λειτουργεί ως καταλύτης για την σαρωτική επίθεση κράτους και αφεντικών απέναντι στην μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία. Σε αυτή την ασφυκτική πραγματικότητα η έξαρση της πανδημίας με τους δεκάδες νεκρούς κάθε μέρα, που συνολικά έχουν ξεπεράσει τους 21.000, δεν είναι παρά το αποτέλεσμα της εγκληματικής κρατικής διαχείρισης, της παντελούς αδιαφορίας και της απόλυτης απαξίωσης της ίδιας της ζωής. Την ίδια στιγμή που χιλιάδες άνθρωποι νοσούν και έχουν ήδη χάσει την ζωή τους, ως αποτέλεσμα της μεθοδικής εγκατάλειψης και συρρίκνωσης του δημοσίου συστήματος υγείας, η ακροδεξιά πολιτική διαχείριση επιταχύνει τις αντικοινωνικές διαδικασίες αναδιάρθρωσης, οξύνει την κρατική καταστολή και επιτείνει το ρήμαγμα της κοινωνικής βάσης με την αποστέρηση των αναγκαίων κοινωνικών αγαθών, οδηγώντας ολοένα και περισσότερα κομμάτια της κοινωνίας στην περαιτέρω εκμετάλλευση και εξαθλίωση. Έτσι σήμερα, ενώ χιλιάδες άνθρωποι συνωστίζονται στα ΜΜΜ, τους χώρους εκμετάλλευσης και τα σχολεία χωρίς να έχουν άμεση και δωρεάν δυνατότητα διενέργειας μοριακών τεστ, τα πολιτικά και οικονομικά αφεντικά εξαναγκάζουν τους εργαζόμενους να επιστρέψουν στην εργασία τους όσο ακόμα νοσούν, μειώνουν τον προϋπολογισμό για την υγεία κατά 800 εκ. ευρώ, περικόπτουν αστικά δρομολόγια, συγχωνεύουν σχολικές μονάδες και συνεχίζουν να ενισχύουν την αστυνομία με νέο εξοπλισμό και προσλήψεις κάθε λογής μπάτσων, το στρατό με νέα εξοπλιστικά προγράμματα και τα μιντιακά φερέφωνα της εξουσίας με επιχορηγήσεις.

ΑΜΕΣΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με όλους όσοι αντιμετωπίζουν το καθεστώς εξαίρεσης (πρόσφυγες, μετανάστες, φυλακισμένοι) και σε όλους όσοι αγωνίζονται στους δρόμους, στις γειτονίες, στους χώρους εκμετάλλευσης, στα σχολεία, στις σχολές ενάντια στην επιβολή της κρατικής και καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Απέναντι στις αντιδραστικές, ανορθολογικές και συνωμοσιολογικές αφηγήσεις που προέρχονται ξεκάθαρα από την ακροδεξιά και λειτουργούν παραπληρωματικά στους επίσημους αντικοινωνικούς σχεδιασμούς, στοχεύοντας στη διάλυση των συλλογικών, κοινωνικών και ταξικών δεσμών, προτάσσουμε την ταξική αλληλεγγύη, την αλληλοβοήθεια και την ανάγκη για συλλογική προστασία της κοινωνίας. Γιατί εμείς οι καταπιεσμένοι και καταπιεσμένες αυτού του κόσμου δεν θα παζαρέψουμε τον θάνατό μας, θα πολεμήσουμε για τη ζωή και την αξιοπρέπεια!

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ,
ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

ΠΑΙΔΕΙΑ ,ΥΓΕΙΑ, ΤΡΟΦΗ, ΣΤΕΓΑΣΗ

Διαδήλωση:

Σάββατο 22 Γενάρη, 12.00, Σύνταγμα

Σάββατο 5 Φλεβάρη, 13.00, Σύνταγμα

Συνέλευση Αναρχικών Για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

πηγή : https://saktx.espivblogs.net/2022/01/18/afisa…


22 Ιανουαρίου διαδηλώνουμε για την υγεία και την αξιοπρέπεια του λαού

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΟΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΓΕΛΗΣ ΠΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΙΤΑΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ:

ΔΟΥΛΕΨΤΕ, ΝΟΣΗΣΤΕ, ΨΟΦΗΣΤΕ!

ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΘΑΝΑΤΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!

Ήδη από τις αρχές του 2022 βρίσκεται σε εκρηκτική έξαρση η πανδημία του Covid στην Ελλάδα, όπου ως τώρα έχει επιφέρει ένα φόρο αίματος που ξεπερνάει τους 20.000 θανάτους, οι οποίοι συνεχώς αυξάνονται ενώ τα καθημερινά νέα κρούσματα ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες. Η Ελλάδα στο σύνολο των χωρών με πληθυσμό πάνω από ένα εκατομμύριο, βρίσκεται στις πρώτες θέσεις στα καθημερινά νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανά εκατομμύριο πληθυσμού, καθώς και στον εβδομαδιαίο μέσο όρο, ενώ και στους θανάτους εξακολουθεί να κατέχει μία από τις χειρότερες θέσεις.

Όπως πλέον είναι ξεκάθαρο σε όλους και όλες, και χωρίς καν να περιμένουμε την "μελέτη Τσιόδρα" που απλά το επιβεβαίωσε: η ταξική και κατασταλτική διαχείριση της πανδημίας είναι αυτή που στέλνει πρώτα απ' όλα ασθενείς σε καταστάσης βαριάς νόσησης ή ακόμη και στο θάνατο. Παρ' όλα αυτά, η κυβέρνηση χωρίς καμία ντροπή επέλεξε να θεσμοθετήσει μέτρα "ανάσχεσης" που θεμελιώνονται αποκλειστικά πάνω στο ότι η αστική τάξη δεν έχει κανένα συμφέρον από την διασφάλιση της υγείας του λαού και των εργαζομένων.

Πάνω σε αυτή τη βάση, λοιπόν, στοιχειωδώς αποφασίστηκε το κλείσιμο της εστίασης στις 12 το βράδυ. Απο κει και έπειτα, το επιστημονικά τεκμηριωμένο μέτρο για χρήση μάσκας αυξημένης προστασίας έγινε ευκαιρία περαιτέρω πλουτισμού με τις τιμές να εκτοξεύονται κατα 23%, ενώ το άνοιγμα των σχολείων χωρίς κανένα περαιτέρω μέτρο προστασίας για μαθητές, εκπαιδευτικόυς και γονείς αλλά και η μείωση των ημερών απομόνωσης ενός κρούσματος από τις 10 στις 5 ( την ίδια στιγμή που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επιμένει στις 14) δεν βασίζονται σε κανένα απολύτως επιστημονικό δεδομένο και εκδόθηκαν με κριτήριο "τις αντοχές της οικονομίας" και με μοναδικό σκοπό την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κράτους, της κυβέρνησης και της μεγαλοεργοδοσίας.

Και ενώ η κυβέρνηση με τρομακτική συνέπεια στην νεοφιλελεύθερη γραμμή της αρνείται να προβεί σε ουσιαστική ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας οι κλινικάρχες και το κομμάτι της αστικής τάξης που δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στο χώρο της υγείας βλέπουν τα δεκάδες χιλιάδες νέα καθημερινά κρούσματα ως μία καλή ευκαιρία για αύξηση των κερδών τους μέσω των χιλιάδων καθημερινών PCR τεστ, που άτυπα η διεξαγωγή τους έχει ανατεθεί αποκλειστικά στον ιδιωτικό τομέα.

Μέσα σε αυτή τη συγκυρία, το κυρίαρχο αφήγημα που μεταδίδεται με κάθε μέσο κάνει λόγο για το "αναπόφευκτο" της κατάστασης. Για την αναπόφευκτη μαζική εξάπλωση της πανδημίας, τους αναπόφευκτους θανάτους και τη λήψη των αντίστοιχων αναπόφευκτων μέτρων. Ωστόσο, αν κάτι είναι αναπόφευκτο είναι η προδιαγεγραμμένη αποτυχία ενός αστικού κράτους αλλά και του παγκόσμιου καπιταλισμού να αντιμετωπίσει την τρέχουσα υγειονομική κρίση.

Για το κράτος αναπόφευκτη είναι η υπεράσπιση της κερδοφορίας των αστών

Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που οι πολιτικοί εκπρόσωποι της αστικής τάξης επέλεξαν επανειλημμένα την άρση κάθε υγειονομικού μέτρου προκειμένου το "τουριστικό" κεφάλαιο να συνεχίσει να δραστηριοποιείται ανενόχλητο, αδιαφορώντας για το ότι το ΕΣΥ οδηγούνταν πέρα από τα όρια της κατάρρευσης, αδιαφορώντας για την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα. Κάπως έτσι έσπευδαν να εκμεταλλευτούν τα λοκνταουν για να νομοθετήσουν εις βάρος της κοινωνικής βάσης εκτρώματα όπως ο νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη, το εργασιακό νομοσχέδιο, ο νέος πτωχευτικός κώδικας, το νομοσχέδιο περιστολής του δικαιώματος στη διαδήλωση κ.α..

Αυτός είναι κι ο λόγος που απροκάλυπτα πλέον η κυβέρνηση επέλεξε την μετάβαση από την "Επιχείρηση Ελευθερία" στην "Επιχείρηση Ανοσία της Αγέλης" αφήνοντας ανεξέλεγκτη την μετάδοση ενός ιού. Στην πραγματικότητα, όμως, τα νέα μέτρα θα πλήξουν κατ' αποκλειστικότητα τα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα γιατί ακριβώς υπάρχουν πολύ συγκεκριμένοι κανόνες για τους φτωχούς και πολύ διαφορετικοί για τους πλούσιους.

Γιατί από τη μία βρίσκονται οι φτωχοί που αν είναι τυχεροί και δεν πεθάνουν αναμένοντας τον θάνατο κάποιου άλλου για να βρουν θέση σε κάποιο νοσοκομείο, καταλήγουν πολλές φορές διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ σε κάποιον κοινό θάλαμο, ενώ είναι οι ίδιοι που βλέπουν τα χειρουργεία και τα τακτικά τους ιατρεία να ακυρώνονται. Απ' την άλλη, αστοί, επιχειρηματίες, πολιτικοί και μέλη του κλήρου τεστάρονται στην ελάχιστη υποψία νόσησης και έχουν την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση, κι αυτό την ίδια στιγμή που η δωρεάν διανομή (των ελάχιστων) τεστ έχει διακοπεί ανεπιστρεπτί.

O αγώνας για την υπεράσπιση της Δημόσιας Υγείας είναι χρέος του λαού απέναντι στην πολιτική κράτους και κεφαλαίου που σπέρνουν το θάνατο

Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Τα νοσοκομεία ήδη καταρρέουν, οι ΜΕΘ δεν επαρκούν για τους χιλιάδες ασθενείς και οι γιατροί προχωρούν σε διαλογή ανθρώπων που θα καταφέρουν να επιβιώσουν ή θα πεθάνουν αβοήθητοι. Η ιστορία της ταξική πάλης καθιστά σαφές ότι στον καπιταλισμό οι ζωές των εργατών δε σημαίνουν τίποτα μπροστά στα κέρδη των αφεντικών. Γνωρίζουμε καλά ότι για την παρασιτική αστική τάξη που κυβερνά αυτή τη χώρα οι λέξεις "δημόσια υγεία" είναι τουλάχιστον ψιλά γράμματα, αν όχι παρωχημένη αντίληψη περί κοινωνικού κράτους. Η δημόσια υγεία οφείλει να είναι αγαθό, καθολικά εξασφαλισμένο προς όλους και όχι εμπόρευμα που θα υπακούσει στους καννιβαλιστικούς νόμους της αγοράς και του Κεφαλαίου. Κάθε ανάγνωση που θέλει το αγαθό της Υγείας, ως κάτι άλλο, είναι βαθιά αντικοινωνική, αντιδραστική και εχθρική προς τον λαό και την εργατική τάξη.

Όλοι και όλες στις συγκεντρώσεις και στις διαδηλώσεις του ερχόμενου Σαββάτου 22 Ιανουαρίου στην Αθήνα στις 12.00 στην πλατεία Συντάγματος και στην Θεσσαλονίκη στις 12.00 στο Άγαλμα του Βενιζέλου.

Να παλέψουμε για:

-ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΑ PCR TEST ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ

-ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ - ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Η ΠΑΤΕΝΤΑ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ

-ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΜΕ ΜΕΓΙΣΤΟ 15 ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΝΑ ΑΙΘΟΥΣΑ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΚΑΘΑΡΙΣΤ(ΡΙ)ΩΝ, ΕΙΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

-ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ - ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΑ ΤΕΣΤ ΜΕ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ - ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ 5ΗΜΕΡΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΟΣΟΥΝΤΕΣ ΑΠΟ ΔΙΒΔΟΜΑΔΗ ΜΕΤ' ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΑΔΕΙΑ

-ΑΜΕΣΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ/ ΕΠΙΤΑΞΗ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΣΤΑ ΛΑΪΚΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ

-ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΕΛΕΧΩΘΟΥΝ ΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ & ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΦΗΜΕΡΙΑ ΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Ταξική Αντεπίθεση (ομάδα αναρχικών και κομμουνιστών)

πηγή : https://efodos.net/2022/01/18/22-ianoyarioy-d…


ΜΑΤ και καταστολή αντιπροτείνει η κυβέρνηση στα αιτήματα για στήριξη του Ε.Σ.Υ.

ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ, ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΠΕΘΑΝΟΥΝ

Πανελλαδική Μέρα Δράσης Σάββατο 22/1

Αθήνα: 12:00, Σύνταγμα

Θεσσαλονίκη: 12:00, άγαλμα Βενιζέλου

Ιωάννινα: 12:00, Περιφέρεια

Πάτρα, 12:00, πλατεία Γεωργίου

Τρίκαλα: 12:00, πλατεία Ρήγα Φεραίου

Τη δυστοπική εικόνα δυνάμεων καταστολής στην είσοδο νοσοκομείου αντικρύσαμε για ακόμη μια φορά το πρωί της 16/01, όταν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης είχαν προγραμματίσει Γενική Συνέλευση και κινητοποίηση ζητώντας να μην ανασταλούν οι εφημερίες τους. Η αναστολή των εφημεριών είχε ανακοινωθεί προ εβδομάδος από τον Υπ. Υγείας για τη μετατροπή τμήματος του νοσοκομείου σε εμβολιαστικό κέντρο, αρχικά για 3-4 εβδομάδες, που αμέσως έγιναν 6. Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι η αποδυνάμωση αυτή του ενός από τα μόλις 3 δημόσια παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής δε θα διατηρηθεί επ' αόριστον. Αντιθέτως, ενδείξεις υπάρχουν για το αντίθετο, όπως καταγγέλουν οι εργαζόμενοι που διεκδικούν το αυτονόητο: δωρεάν πρόσβαση στην υγεία για όλους!

Το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης αυτή τη στιγμή λειτουργεί με 50 από τις 280 κλίνες του, αριθμός ήδη ανεπαρκής. Στην εξίσωση προστίθεται και η χρήση του νοσοκομείου για φιλοξενία παιδιών υπό εισαγγελική εντολή απομάκρυνσης, με την πρωτοβουλία του Ρόταρυ της Περιφέρειας 2470, μιας γκρούπας «φιλάνθρωπων» επιχειρηματιών και ομίλων που επιδίδονται σε «κοινωφελείς δράσεις», όπως μάλλον χαρακτηρίζουν το σταδιακό σακάτεμα ενός ήδη μικρού δημόσιου παιδιατρικού νοσοκομείου. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι στο βόρειο τομέα Αττικής λειτουργούν τουλάχιστον δύο ιδιωτικά παιδιατρικά νοσοκομεία. Υπεραρκετά για να καλύψουν τις ανάγκες μιας αστικής ελίτ αποφασισμένης να ιδιωτικοποιήσει τα πάντα, εκφραζόμενης από μια κυβέρνηση που μειώνει τις δαπάνες για την υγεία κατά 820 εκατομμύρια εν μέσω πανδημίας!

Τη στιγμή που το Ε.Σ.Υ. όχι μόνο δεν έχει λάβει καμία στήριξη μέσα στα δύο χρόνια πανδημίας, αλλά αυτή χρησιμοποιείται και ως πρόφαση για τον περιορισμό της λειτουργίας του (!), η μόνη απάντηση σε όποιον τολμά να αντιδράσει είναι ΜΑΤ και καταστολή. Όταν ο μέσος εργάτης καταναλώνει το σύνολο του πενιχρού μισθού του σε πάγια έξοδα επιβίωσης, η κυβέρνηση μας περιπαίζει με επιδόματα - ψίχουλα και «αύξηση» 2% του κατώτατου μισθού, λες και για να καλυφθούν οι υπέρογκες αυξήσεις τιμών που έχουν επιβάλλει σε βασικά αγαθά (τρόφιμα, ρεύμα, καύσιμα κτλ.), έλειπαν μόλις 13 ευρώ/μήνα! Στεκόμαστε δίπλα στους εργαζόμενους του Παίδων Πεντέλης και απαντάμε με αγώνα σε χώρους δουλειάς, σχολές και γειτονιές, ενάντια στην απάνθρωπη νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης. Με κινητοποιήσεις, ενότητα στην δράση, αυτοοργάνωση (συνελεύσεις, επιτροπές) παντού, να παλέψουμε για την ανατροπή αυτής της κυβέρνησης που νομοθετεί υπέρ των πλουσίων και κυβερνά με ορδές ΜΑΤ.

  • Λεφτά για Υγεία, Παιδεία, Κοινωνική Ασφάλιση. ΟΧΙ για Εξοπλισμούς, Αστυνομία, Χρέος, Πλούσιους.
  • Επίταξη ιδιωτικής υγείας, χωρίς «δωράκια». Δωρεάν τεστ για όλους. Μαζικές προσλήψεις στην υγεία. Άνοιγμα των κλειστών νοσοκομείων.
  • Πλαφόν τιμών σε είδη πρώτης ανάγκης & καύσιμα. ΣΤΟΠ σε κάθε ιδιωτικοποίηση. Κατάργηση ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης. Διαγραφή χρεών - Απαγόρευση εξώσεων για λαϊκές οικογένειες.
  • Αυξήσεις μισθών - συντάξεων πάνω από τον πληθωρισμό. Συλλογικές συμβάσεις για όλους. Κάτω το έκτρωμα Χατζηδάκη.
  • Ανατροπή της επικίνδυνης κυβέρνησης των α(χ)ρίστων του 1%.

Αντεπίθεση των Εργαζομένων

@antepithesitonergazomenon.blogspot.com - Τηλ. Επικοινωνίας: 697 861 3964

πηγή : https://www.okde.gr/archives/15975


ΝΑΡ-νΚΑ: Ξεσηκωμός για ζωή-υγεία-ελευθερία!

Αγώνας για να ανατραπεί η δολοφονική πολιτική της κυβέρνησης!
Ξεσηκωμός για ζωή - υγεία - ελευθερία

Όλες - Όλοι στο Σύνταγμα, Σάββατο 22/1 12 μμ

Η ωμή πραγματικότητα

Δεκάδες χιλιάδες κρουσμάτων και εκατόμβες θανάτων καθημερινά, μαζικές εισαγωγές στα νοσοκομεία, δυσβάστακτο κόστος για διαγνωστικά τεστ, τεράστια κενά στα νοσοκομεία λόγω ελλιπούς στελέχωσης και ασθενειών των υγειονομικών, όργιο εργοδοτικών αυθαιρεσιών εξαναγκασμού σε εργασία με ασθένεια.

Η κυβέρνηση της ΝΔ δολοφονεί

Όλο και πιο ξεδιάντροπα η κυβέρνηση καλεί να συνηθίσουμε με τους χιλιάδες θανάτους, προβάλλοντας τον αντιεπιστημονικό ισχυρισμό ότι «ο ιός είναι πλέον ακίνδυνος».

Αρνείται να ενισχύσει ουσιαστικά το δημόσιο σύστημα υγείας και τους εργαζόμενους σε αυτό, μειώνοντας μάλιστα κατά 820 εκ. τις δαπάνες για την υγεία το 2022. Χρησιμοποιεί την πανδημία για τη σκανδαλώδη στήριξη των επιχειρηματιών της υγείας και την επέλαση των κερδοσκοπικών συμφερόντων.

Ακολουθεί μια εξοργιστική πολιτική με το ιδεολόγημα της «ατομικής ευθύνης» και υπερπροβάλει τη στάση των «αντι-εμβολιαστών», που υποβαθμίζουν τη σοβαρότητα της πανδημίας και αποτελούν χρήσιμο για το σύστημα «αντίπαλο» για τη μετάθεση και συγκάλυψη των κυβερνητικών ευθυνών.

Χαράς ευαγγέλια για τους εργοδότες

Το μόνο για το οποίο νοιάζεται η κυβέρνηση είναι η απρόσκοπτη λειτουργία των επιχειρήσεων και της «αγοράς», δηλαδή των καπιταλιστικών κερδών.

Η κυβερνητική πολιτική αποθρασύνει την εργοδοτική αυθαιρεσία, καθώς πληθαίνουν τα περιστατικά εκβιαστικής απαίτησης για εργασία εργαζομένων που ασθενούν, κινδυνεύουν, μεταδίδουν και σε άλλους.

Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε:

  • Προστασία της λαϊκής υγείας με αποφασιστικά μέτρα ενίσχυσης της δημόσιας περίθαλψης και των εργαζομένων σε αυτή. Χρηματοδότηση, προσλήψεις, μονιμοποίηση προσωπικού. Άμεση επίταξη και εθνικοποίηση των ιδιωτικών μονάδων υγείας, χωρίς αποζημίωση με εργατικό-λαϊκό έλεγχο.
  • Μαζικά και δωρεάν τεστ και μέσα προστασίας (μάσκες κλπ) για όλους/ες, στο πλαίσιο μιας αυξημένης υγειονομικής ιχνηλάτησης για τον περιορισμό της πανδημίας.
  • Μέτρα για την υγεία και τις συνθήκες εργασίας στους χώρους δουλειάς. Κανείς στη δουλειά με ασθένεια. Να δοθούν πληρωμένες αναρρωτικές άδειες χωρίς περικοπή της κανονικής άδειας. Όχι στα lockdown.
  • Μέτρα αποφυγής του συνωστισμού σε μέσα μεταφοράς, σχολεία και χώρους εργασίας.
  • Ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Ειδική πρόνοια στήριξης για ηλικιωμένους, απομακρυσμένες περιοχές, ευπαθείς ομάδες, νοσούντες σε καραντίνα.
  • Μαζικός καθολικός εμβολιασμός στη χώρα μας και παγκόσμια, με κατάργηση των πατεντών και χτύπημα των κερδών των πολυεθνικών του φαρμάκου. Όχι στην υποχρεωτικότητα, τις ποινές και τα χαράτσια στους ανεμβολίαστους. Να καταργηθεί το μηνιαίο χαράτσι των 100 ευρώ. Όχι στον εμφύλιο των φτωχών. Να αντιμετωπιστούν τα κυκλώματα των επίσημων και ανεπίσημων, πολιτικών ή θρησκευτικών, εκπροσώπων της ακροδεξιάς και του σκοταδισμού που αντιμάχονται τον εμβολιασμό και προωθούν τον ανορθολογισμό.
  • Όχι στην εκμετάλλευση της πανδημίας για τον περιορισμό των ελευθεριών, την καταπάτηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και το κτύπημα του κινήματος.

Πολιτικός αγώνας για την ανατροπή.

Σήμερα χρειάζεται γενικός ξεσηκωμός διαρκείας, με διαδηλώσεις, απεργίες και πολιτικό αγώνα για την υπεράσπιση της ζωής, της υγείας και της ελευθερίας. Για να μην πληρώνουν εργαζόμενοι και φτωχοί την πανδημία. Για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης και κεφαλαίου, κόντρα στην ένοχη σιωπή και συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ, υπερβαίνοντας την αγωνιστική απραξία που υιοθετεί η κοινοβουλευτική αριστερά.

Γιατί μόνο ο αγωνιζόμενος λαός σώζει τον λαό! Όλες - Όλοι στο Σύνταγμα, Σάββατο 22/1 12 μμ

ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση
νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση

πηγή : https://nka.gr/nar-nka-xesikomos-gia-zoi-ygei…


Σάββατο 22/1: Ενάντια σε ακρίβεια, λοκντάουν, πιστοποιητικά, πρόστιμα, αναστολές εργασίας και διαχωρισμούς

Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει τον αμείλικτο πόλεμο της σε ολόκληρη την κοινωνία. Κάθε μέρα που περνά, εφαρμόζεται ή εξαγγέλλεται ένα ακόμα αντιλαϊκό μέτρο. Την ώρα που ακρίβεια εκτινάσσεται σε βασικά είδη διαβίωσης όπως το ρεύμα, φυσικό αέριο αλλά και στα είδη πρώτης ανάγκης στα σουπερμάρκετ, η υγεία και η εκπαίδευση αφήνεται να διαλυθεί από υποχρηματοδότηση και ιδιωτικοποιήσεις. Αντί να ενισχύεται η πρόνοια, εκατομμύρια ξοδεύονται σε στρατιωτικές και αστυνομικές δαπάνες ή καταλήγουν σε παπαγαλάκια από τις «λίστες Πέτσα» για να σιωπούν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Η Κορονοϋστερία έρχεται να αποκρύψει τις αντιλαϊκές επιθέσεις και να δημιουργήσει «αόρατους» εχθρούς. Εδώ και δύο χρόνια στοχοποιούνται αυτοί που «δεν φοράνε μάσκα», «που δεν προσέχουν», «που δεν εμβολιάζονται». Πέρυσι είχαμε τα πρόστιμα για «άσκοπη μετακίνηση», πλέον θα έχουμε ένα οριζόντιο 100€ μηνιαίως για όποιον αμφιβάλει ή διαφωνεί με το εμβόλιο. Είτε στο δημόσιο, είτε στον ιδιωτικό τομέα τα αφεντικά νομιμοποιούν απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων χωρίς την παραμικρή αποζημίωση.
Η κυβέρνηση προσπαθεί να εξαπλώσει ένα διαρκές σύστημα ελέγχου και πειθάρχησης. Οι εργαζόμενοι μετατρέπονται σε σεκιούριτι για τα «νόμιμα υγειονομικά πιστοποιητικά». Στις σχολές ετοιμάζονται «τουρνικέ» ελεγχόμενης εισόδου. Η διασκέδαση ανοιγοκλείνει ώστε να απομείνει μόνο ένα «ευπρεπής» τρόπος χωρίς όρθιους, εκκωφαντική μουσική και «αλήτικες» συμπεριφορές. Οι φυλακές και τα προσφυγικά καμπ παραμένουν ερμητικά κλειστά με το άλλοθι του υγειονομικού ελέγχου.
Η τακτική «θα λογαριαστούμε μετά» κλείνει δύο χρόνια και δεν απαντά σε τίποτα. Συνεχίζουμε τους αγώνες που έκαναν την Πρωτομαγιά και το Πολυτεχνείο του 2020, τις κινητοποιήσεις της Νέας Σμύρνης που έσπασαν το λοκντάουν. Εμπνεόμαστε από τις διεθνείς κινητοποιήσεις στην Ευρώπη και αναζητούμε τη μαζική επανεμφάνιση του εργατικού, ταξικού κινήματος που θα βάλει ένα τέλος στην διαμόρφωση ενός Αστυνομικού Κράτους.


Την κρίση να πληρώσουν οι καπιταλιστές
Συγκέντρωση το Σάββατο 22 Ιανουαρίου, στις 12 το μεσημέρι,
στην πλ. Συντάγματος γωνία Μεγάλη Βρετανία

Πρωτοβουλία Δράσης ενάντια στον υποχρεωτικό εμβολιασμό και τα κατασταλτικά μέτρα

πηγή : https://oxikatastaltikametra.wordpress.com/20…


Στηρίζουμε-συμμετέχουμε στις πανελλαδικές μέρες δράσης: Σάββατο 22/1 για την Υγεία και την Αξιοπρέπεια του Λαού και Σάββατο 5/2 ενάντια στις αυξήσεις ρεύματος-θέρμανσης & την ακρίβεια

ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΕΣΜΑ

ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΩΝ

ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΩΝ

ΚΙΝΗΣΕΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΕΩΝ

Στηρίζουμε τις πανελλαδικές πρωτοβουλίες για συντονισμό δράσεων

ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΓΕΝΑΡΗ - ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΦΛΕΒΑΡΗ - ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ-ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ & ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ

Με μαζικό, δυναμικό, ανυποχώρητο αγώνα

Ήρθε η ώρα να βάλουμε τέλος στην εγκληματική κυβερνητική πολιτική

Δύο χρόνια από το ξέσπασμα της πανδημίας και η δολοφονική πολιτική της κυβέρνησης έχει δημιουργήσει ένα εφιαλτικό τοπίο για την υγεία, τη ζωή του και την αξιοπρέπεια του λαού. Παρά τις ηρωικές προσπάθειες των υγειονομικών του ΕΣΥ που έχουν βοηθήσει να σωθούν χιλιάδες ασθενείς, ο αριθμός των νεκρών έχει ξεπεράσει τις 21.600. Δεκάδες συνάνθρωποί μας χάνουν καθημερινά την ζωή τους ή βρίσκονται διασωληνωμένοι σε αποδεκατισμένα νοσοκομεία, με ανεπαρκείς υποδομές και λιγοστό, εξουθενωμένο προσωπικό.

Μπροστά στην εκτίναξη των κρουσμάτων, η κυβέρνηση συνεχίζει την προκλητική εξυπηρέτηση των μεγαλοεπιχειρηματιών της υγείας, αρνούμενη, όχι μόνο να ικανοποιήσει τα αιτήματα για τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας, αλλά ακόμα και να εξασφαλίσει επαρκή, δωρεάν τεστ. Τεράστιες ουρές συγκεντρώνονται έξω από διαγνωστικά κέντρα και φαρμακεία. Τα σχολεία άνοιξαν χωρίς κανένα μέτρο προστασίας. Ο ΕΟΔΥ έχει καταρρεύσει. Το ΕΣΥ έχει αποδεκατιστεί με αποτέλεσμα την αύξηση θανάτων από Covid19 και την αδυναμία κάλυψης άλλων επειγουσών ιατρικών αναγκών. Επιλέγει αλλοπρόσαλλα μέτρα, απαγορεύσεις και περιορισμούς δήθεν για τον περιορισμό της πανδημίας και ταυτόχρονα εστιάζει στην πόλωση, τη στοχοποίηση, την επίκληση της ατομικής ευθύνης, τους διαχωρισμούς και στις διαρκείς διαβεβαιώσεις για το «τέλος της πανδημίας».

Ενώ οι βαθύπλουτοι αυξάνουν τον πλούτο τους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα βρίσκονται μπροστά στην οικονομική αφαίμαξη. Ολόκληρα τμήματα εργαζομένων χάνουν τα εισοδήματά τους χωρίς καμία ενίσχυση, ενώ μια σκληρή ταξική επίθεση συντελείται μέσα από την πρωτοφανή ακρίβεια, τους χαμηλούς μισθούς, την ανεργία στα ύψη και τις περικοπές των συντάξεων. Ο φετινός χειμώνας είναι πιο σκοτεινός, με όλο και περισσότερους/ες να αδυνατούν να προμηθευτούν βασικά αγαθά και να καλύψουν στοιχειώδεις ανάγκες. Οι τρομακτικές αυξήσεις στην ενέργεια (ηλεκτρικό ρεύμα και θέρμανση) καταδικάζουν χιλιάδες στο κρύο, ενώ μόνο εντός του Δεκεμβρίου περισσότεροι από 20 συνάνθρωποι μας βρήκαν το θάνατο στην προσπάθειά τους να ζεσταθούν μέσα στα σπίτια τους. Οι αυξήσεις σε τρόφιμα, διόδια, μετακίνηση, βασικά αγαθά οδηγούν ακόμα περισσότερα νοικοκυριά στη φτώχεια. Ακόμα και η ανίχνευση και αντιμετώπιση του κορονοϊού από την κερδοσκοπία των εταιρειών υγείας με τις πλάτες της κυβέρνησης πάνω στα μέσα προστασίας, τα τεστ, τα φάρμακα αποτελεί ένα δυσβάσταχτο κόστος.

Τόσο η τωρινή, όσο και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν ευθύνη για την διάλυση του ΕΣΥ και την κοινωνική κατάρρευση. Αντί μπροστά στην πανδημία να ενισχυθεί η δημόσια υγεία και να παρθούν μέτρα προστασίας, η κυβέρνηση επιλέγει τη μείωση των δαπανών για την υγεία κατά 820 εκ. € και των κοινωνικών δαπανών κατά 1,7 δισ. € , ενώ παράλληλα αυξάνει τις δαπάνες για εξοπλισμούς και την ενίσχυση σε προσωπικό και μέσα των δυνάμεων καταστολής.

Ταυτόχρονα με πρόσχημα την πανδημία η κυβέρνηση εντείνει την αυταρχική επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες. Χρησιμοποιεί καταστολή, απολύσεις, ενώ βάζει διαρκώς στο στόχαστρο τον συνδικαλισμό, τις διαδηλώσεις, το πανεπιστημιακό άσυλο, τα δικαιώματα των προσφύγων κ.α. Μετέτρεψε την ανάγκη για μαζικό εμβολιασμό σε εργαλείο μετάθεσης ευθυνών, τορπιλίζοντας και το πρόγραμμα εμβολιασμού.

Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια εκτεταμένη συναίνεση απέναντι στην ασκούμενη πολιτική της κυβέρνησης από όλες τις κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις σε κοινοβούλιο, περιφέρειες και δήμους. Με την αλληλοϋποστήριξη κυβέρνησης, καθεστωτικών κομμάτων, ΜΜΕ και εργοδοσίας θέλουν να μας πείσουν ότι αυτή η πολιτική είναι μονόδρομος. Να συγκαλύψουν τις ευθύνες της Ε.Ε., την ταξική εκμετάλλευσης της πανδημίας, την κερδοσκοπία των φαρμακευτικών εταιρειών και των ιδιωτικών κλινικών. Η αγωνιστική απραξία του επίσημου συνδικαλιστικού κινήματος τους επικουρεί για να επιβληθεί μια παραλυτική αδυναμία.

Μόνος δρόμος αντιμετώπισής τους στην πράξη οι αγώνες των «από κάτω». Οι συλλογικοί αγώνες και η λαϊκή οργάνωση είναι ο δικός μας μονόδρομος για να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας με ένα κίνημα για τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας. Με απεργιακές κινητοποιήσεις, κλιμάκωση και αλληλεγγύη στους υγειονομικούς και εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται.

Η εγκληματική πολιτική και κυβέρνηση, πρέπει να ηττηθεί, να ανατραπεί. Ήρθε η ώρα για μια λαϊκή αντεπίθεση. Ένα μεγάλο, παλλαϊκό αγωνιστικό μέτωπο που να διεκδικήσει αλλά και να επιβάλλει μια σειρά από αναγκαία μέτρα προστασίας και επιβίωσης των εργαζομένων/ανέργων και της νεολαίας:

  • Δωρεάν PCR τεστ σε όλες και όλους. Διανομή μασκών FFP2/KN95. Επαρκής χρόνος καραντίνας πληρωμένης αδείας για την περίοδο της νοσηλείας/ανάρρωσης/αναμονής αποτελεσμάτων.
  • Αποτελεσματικό εκτεταμένο σύστημα ιχνηλάτησης από τον ΕΟΔΥ παντού. Πρόνοια-φροντίδα για τους νοσούντες, ηλιωκιωμένους, ευπαθείς ομάδες.
  • Μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας. Ενίσχυση των ΜΜΜ, αύξηση δρομολογίων.
  • Ασφαλής λειτουργία των σχολείων με 15 μαθητές ανά τμήμα και με πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού. Αναίρεση των συγχωνεύσεων των τμημάτων. Τακτική απολύμανση των σχολείων από ειδικά συνεργεία του Δήμου. Καθημερινοί έλεγχοι-ιχνηλατήσεις από νοσηλευτές, δωρεάν τεστ και μέσα προστασίας.
  • Στήριξη του ΕΣΥ με προσλήψεις προσωπικού και ενίσχυση του εξοπλισμού και υποδομών. Ενίσχυση της πρωτοβάθμιας υγείας. Επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, ένταξή τους στο δημόσιο σχεδιασμό. Άμεση αύξηση των δαπανών για την υγεία. Να μην κλείσει κανένα νοσοκομείο, αλλά αντίθετα να ανοίξουν οι κλειστές μονάδες. Επιστροφή των υπό αναστολή υγειονομικών.
  • Ενίσχυση του μαζικού εμβολιασμού για όλους. Όχι στους διαχωρισμούς και στη σκοταδιστική εκστρατεία ενάντια στον εμβολιασμό. Κατάργηση των προστίμων, της αναστολής εργασίας, των απολύσεων και διαχωρισμών των ανεμβολίαστων.
  • Οικονομική στήριξη ανέργων και εργαζομένων, των επαγγελμάτων που πλήττονται από την πανδημία. Αξιοπρεπής διαβίωση για όλο το λαό. Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, επίδομα ανεργίας ίσο με τον κατώτατο μισθό.
  • Όχι στις αυξήσεις τιμών ρεύματος, θέρμανσης, τροφίμων και δημόσιων αγαθών. Μέτρα ενάντια στην ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια και τη στεγαστική επισφάλεια. Απαγόρευση εξώσεων, πλειστηριασμών, και διακοπών παροχής. Φραγμός στις αυξήσεις των ενοικίων. Προγράμματα στέγασης για όλους. Διαγραφή χρεών των λαϊκών νοικοκυριών προς τράπεζες, κράτος, ΔΕΗ κ.ά.
  • Αποκλειστικά δημόσιες υπηρεσίες ρεύματος-ενέργειας και νερού - Άμεση κρατικοποίηση των ιδιωτικών εταιρειών παροχής τους - Άμεση και μαζική διεύρυνση των δικαιούχων κοινωνικού τιμολογίου με χαμηλότερες τιμές
  • Φοροαπαλλαγές για τους φτωχούς και όχι για τους πλούσιους - Κατάργηση/μείωση συντελεστών του ΦΠΑ στα είδη διατροφής, το ηλεκτρικό ρεύμα και άλλα βασικά είδη
  • Όχι στην καταστρατήγηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και τον κρατικό αυταρχισμό. Όχι στη διαχείριση της πανδημίας με αυταρχισμό και καταστολή, όχι στα μέτρα περιορισμού των ελευθεριών, τα πρόστιμα και τις απολύσεις.

Δίνουμε τη μάχη όλοι μαζί στους δρόμους συλλογικού αγώνα. Για τη δουλειά , το «ψωμί», την υγεία, τη ζωή και την ελευθερία.

Μένουμε διαρκώς ενεργοί με πολύμορφες δράσεις σε κάθε χώρο, πόλη γειτονιά και με κεντρικά μαζικά ραντεβού:

  • Ø Το Σάββατο 22 Γενάρη στις 12.00 στο Σύνταγμα και στις πλατείες όλης της Ελλάδας «Μέρα Δράσης για την Υγεία και την Αξιοπρέπεια»
  • Ø Το Σάββατο 5 Φλεβάρη «Πανελλαδική μέρα δράσης ενάντια στις αυξήσεις ρεύματος-θέρμανσης & την ακρίβεια» με δράσεις που οργανώνονται σε όλη τη χώρα.

Περιφερειακές κινήσεις

  1. Αν. Μακεδονία-Θράκη: Αριστερή Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση-Ανταρσία σε Α.Μ.Θ.
  2. Αττική: Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική- Ανταρσία σε κυβέρνηση-Ε.Ε -Δ.Ν.Τ.
  3. Βόρειο Αιγαίο: Ανταρσία στο Αιγαίο-Αντικαπιταλιστική Αριστερά
  4. Δυτική Ελλάδα: Αριστερή Παρέμβαση-Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα
  5. Ήπειρος: Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο
  6. Θεσσαλία: Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία - Ανταρσία για την Ανατροπή
  7. Κ. Μακεδονία : Ανταρσία - Αντικαπιταλιστική Αριστερά στην Κ. Μακεδονία
  8. Κρήτη: Ανυπόταχτη Κρήτη- Αντικαπιταλιστική Αριστερή Παρέμβαση
  9. Πελοπόννησος: Ανταρσία στο Μωριά - Συμπόρευση για την ανατροπή
  10. Στερεά Ελλάδα: Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα

Κινήσεις πόλης

  1. Αγ. Αναργύρων-Καματερού: Ανυπότακτη Πόλη - Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση στις γειτονιές Αγ. Αναργύρων-Καματερού
  2. Αθήνα: Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα - Ανταρσία σε κυβέρνηση - Ε.Ε. - Δ.Ν.Τ
  3. Αμπελόκηποι - Μενεμένη: Ανυπακοή στις Γειτονιές των Αμπελοκήπων και της Μενεμένης
  4. Βύρωνας: Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα
  5. Γλυφάδα: Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας
  6. Δάφνη-Υμηττός: Μαχόμενη Αριστερή Δύναμη Ανατροπής Δάφνης- Υμηττού (Μ.ΑΡΙ.Δ.Α.)
  7. Ελληνικού - Αργυρούπολης: Εκτός Πλάνου - Αντικαπιταλιστική Κίνηση Ελληνικού - Αργυρούπολης
  8. Ηλιούπολη: Μαχόμενη Ηλιούπολη Αριστερή Ανατρεπτική Κίνηση (ΜΑ.ΧΗ.)
  9. Ηράκλειο: Κόκκινη Ρωγμή - Ηράκλειο Αττικής
  10. Θέρμη: Μέτωπο Ρήξης και Ανατροπής δημοτικό σχήμα Βασιλικών, Θέρμης, Μίκρας
  11. Ιωάννινα : Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα
  12. Ίλιον: Αριστερή Κίνηση Ιλίου (ΑΡΚΙ)
  13. Καισαριανή : Ανυπόταχτη Καισαριανή-Αριστερή Αντικαπιταλιστική Κίνηση
  14. Καλλιθέα: Αριστερή Ανατρεπτική Δημοτική Κίνηση Καλλιθέας "Μια Πόλη στο Δρόμο"
  15. Μαρούσι : Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση Αμαρουσίου «Εκτός των Τειχών»
  16. Μυτιλήνη: Ανυπότακτη Μυτιλήνη
  17. Νέα Ιωνία: Εκτός Σχεδίου Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία
  18. Νέα Σμύρνη: Μια πόλη Ανάποδα-Αριστερή Παρέμβαση στους δρόμους της Νέας Σμύρνης
  19. Νίκαια: Ανταρσία στην Κοκκινιά της Προσφυγιάς και της Αντίστασης
  20. Πάτρα: Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Πάτρα - Ανταρσία σε Κυβέρνηση - ΕΕ - Κεφάλαιο
  21. Πειραιάς: Αριστερή Αντικαπιταλιστική Κίνηση Πειραιά -"Ανταρσία στο Λιμάνι"
  22. Περιστέρι: Αριστερή Κίνηση Περιστερίου
  23. Πρέβεζα: Ανυπότακτη Κίνηση για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας

πηγή : https://anipakoi.blogspot.com/2022/01/221-52.…


Στήριξη διαδήλωση για την υγεία - Σάββατο 22/01/2022

Το Σάββατο 22/1 στηρίζουμε και συμμετέχουμε στη διαδήλωση για την υγεία στο Σύνταγμα, ενάντια στην κρατική διαχείριση της πανδημίας που δολοφονεί καθημερινά την κοινωνική βάση στο βωμό της οικονομίας. Στήνουμε αναχώματα απέναντι στον ανορθολογισμό, τη συνειδητή υποτίμηση και άρνηση της πανδημίας και προστατεύουμε με κάθε μέσο η μια τον άλλο. Βρισκόμαστε στο δρόμο του αγώνα γεμάτοι/ες αξιοπρέπεια και παλεύουμε συλλογικά για την ζωή και την υγεία που μας αξίζει. Στηρίζουμε τους δίκαιους αγώνες των υγειονομικών του δημοσίου συστήματος υγείας και περίθαλψης, που σηκώνει στις πλάτες του τις καταστροφικές επιπτώσεις της διάλυσης της λαϊκής υγείας .

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ
ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΔΟΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΤΕΣΤ, ΜΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΒΟΛΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ/ΕΣ
ΑΜΕΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ Ε.Σ.Υ ΜΕ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ Ε.Σ.Υ
ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ


ΣΑΒΒΑΤΟ 22/1 ΣΤΙΣ 12:00 ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος Pasamontaña
Ιανουάριος 2022

πηγή : http://pasamontana.blogspot.com/2022/01/22012…


Κάλεσμα στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Σάββατο 22 Γενάρη 12.00

Κάλεσμα στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Σάββατο 22 Γενάρη 12.00

Μετά από δυο χρόνια πανδημία, μετά από 23000 νεκρούς και πολύ περισσότερους με μόνιμα προβλήματα υγείας τα πάντα είναι φανερά. Το κράτος και η κυβέρνηση που το ηγεμονεύει δεν αποδείχθηκαν απλά άχρηστοι μηχανισμοί, αλλά με τις συνειδητές τους επιλογές έκαναν το πρόβλημα χειρότερο. Κι αυτό γιατί το πρόβλημα της πανδημίας ποτέ δεν ήταν πρόβλημα για την εξουσία αλλά ευκαιρία. Ευκαιρία να ταΐσει τους φίλους της καπιταλιστές στο χώρο της υγείας, ευκαιρία μέσω του ελέγχου των ΜΜΕ να κάνει επικοινωνιακή πολιτική για ψηφοθηρία, ευκαιρία να περάσει νέα μέτρα περιστολής εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Η κοινωνική βάση βρίσκεται χωρίς ΜΕΘ, χωρίς πρωτοβάθμια περίθαλψη, με τους/τις , επιμένουμε να το υπενθυμίζουμε, ηρωικούς/ές εργαζόμενους/ες στο ΕΣΥ, να μάχονται κρατώντας όρθιο ένα σύστημα που φυσιολογικά θα έπρεπε να έχει καταρρεύσει. Την ώρα που το κράτος μειώνει τις δαπάνες για την υγεία η κοινωνική βάση πρέπει και να απολογηθεί στο κράτος που ένα μικρό ποσοστό της αρνήθηκε να εμβολιαστεί, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζει τιμωρητικά όσους/ες υγειονομικούς δεν έχουν εμβολιαστεί, βάζοντάς τους σε αναστολή. Την ώρα που αρκούσαν λίγες παραπάνω ΜΕΘ για να μην έχει μείνει εκτός κανένας ασθενής που τις χρειάστηκε (με συνέπεια εκατοντάδες επιπλέον νεκρούς) ή που πρέπει να πληρώνουμε δεκάευρα και πενηντάευρα για τεστ, αυτοί μας μιλάνε ακόμα για ατομική ευθύνη. Την ώρα που μοιράζουν δισεκατομμύρια ευρώ σε κάθε κατεύθυνση χρεώνουν 100 ευρώ το μήνα τους ανεμβολίαστους συνταξιούχους των 400 ευρώ/μήνα.

Αλλά η μετάθεση των ευθυνών από το κράτος σε εμάς δε γίνεται μόνη της. Η επίσημη «αντιπολίτευση» στις κρατικές πολιτικές έχει βρεθεί και είναι ένα νέφος, κατά κύριο λόγο ακροδεξιών, γυρολόγων, οπορτουνιστών και κυνηγών δημοσιότητας που από την αρχή της πανδημίας προσπαθούν να μπολιάσουν με ανορθολογισμό την κοινωνική αμηχανία σε τέτοιο πρωτοφανές γεγονός και την αυτονόητη καχυποψία του κόσμου στον εκάστοτε κυρίαρχο λόγο.

Δημιουργείται έτσι ένα τεχνητό δίπολο που αγωνίζεται όμως από κοινού για τον εγκλωβισμό μέρους της βάσης μακριά από τα δικά της συμφέροντα. Μια διπλή καπηλεία πραγματοποιείται: από τη μια το κράτος καπηλεύεται τον επιστημονικό λόγο και τον μετατρέπει σε σφουγγαρίστρα των πιο αυταρχικών επιδιώξεών του, που δεν αφορούν καν την πανδημία, από την άλλη φαιοί και αντιδραστικοί κύκλοι μιλάνε για «ελευθερίες» και πουλάνε «άρνηση» και «αντίσταση».

Μετά από δυο χρόνια πανδημία όμως, τα πάντα είναι φανερά. Και πάνω από όλα τι πρέπει να γίνει για να μη συνεχίσουμε να πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο και να πάψουμε να μετράμε καθημερινά τους νεκρούς που αντιστοιχούν σε έναν εθνικό πόλεμο.

Πρέπει να έχουμε δωρεάν και συνταγογραφούμενα τεστ και κατάλληλες μάσκες για όλους

Πρέπει να έχουμε πιο πυκνά και αξιόπιστα μέσα μαζικής μεταφοράς

Πρέπει να έχουμε λιγότερους μαθητές στις σχολικές τάξεις

Πρέπει να γίνουν νέες ΜΕΘ, να προσληφθεί άμεσα προσωπικό στα νοσοκομεία και να επιταχθούν οι ιδιωτικές κλινικές

Πρέπει να ενεργοποιηθεί κάθε πόρος σε επίπεδο πρωτοβάθμιας υγείας.

Πρέπει να εξασφαλιστούν επαρκείς μέρες πληρωμένης άδειας σε κάθε εργαζόμενο/η που νοσεί

Πρέπει να επιβάλουμε το τέλος της χειραγώγησης των επιστημονικών δεδομένων από το κράτος και τα επικοινωνιακά παιχνίδια γύρω από αυτά με την αλληλοδιαδοχή πλαστής αισιοδοξίας και δόγματος του σοκ.

Πρέπει να στηρίξουμε τους υγειονομικούς όπως μπορούμε. Στα συνδικαλιστικά τους αιτήματα, στην αναγνώριση του έργου τους, στην προστασία τους από το κράτος και την ακροδεξιά.

Τίποτα αυτά δεν πρόκειται να γίνει αν το κράτος δεν πιεστεί. Ας μην έχουμε αυταπάτες, αυτή η κατάσταση με δεκάδες ή εκατοντάδες νεκρούς κάθε μέρα μπορεί να συνεχιστεί για καιρό. Αν συμφέρει την επικοινωνιακή διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση νέα πρόστιμα και απαγορεύσεις θα έρθουν. Αν δεν κινητοποιηθούμε αν δεν τους πιέσουμε με κάθε τρόπο μπορεί σε λίγο καιρό, όπως πλέον συνηθίσαμε τους 100 νεκρούς τη μέρα να συνηθίσουμε ακόμα περισσότερους.

Στηρίζουμε, συμμετέχουμε και καλούμε τη βάση να πλαισιώσει την αυριανή κινητοποίηση, Σάββατο 22 Ιανουαρίου. Μέρα δράσης για την υγεία και την αξιοπρέπεια, στις 12:00 στο Σύνταγμα και στις πλατείες όλης της Ελλάδας.

Ρουβίκωνας

πηγή : https://rouvikonas.gr/archives/5492


ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΓΕΝΑΡΗ 2022

ΚΑΛΕΣΜΑ
Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου - Ψηφιακών Μέσων Αττικής (ΣΥΒΧΨΑ) συμμετέχει το Σάββατο 22 Γενάρη, στην κινητοποίηση για την δημόσια υγεία που καλούν σωματεία, φορείς συλλογικότητες…. στο Σύνταγμα στις 12:00 το μεσημέρι, προβάλλοντας τις παρακάτω διεκδικήσεις:

  • Παροχή από την εργοδοσία δωρεάν μέσων προστασίας (μάσκες, αντισηπτικά)
  • Ιχνηλάτηση και συχνά τεστ με ευθύνη και έξοδα της εργοδοσίας
  • Κανείς στη δουλειά με ασθένεια. Πλήρης στήριξη σε όλους όσους νοσούν με μισθολογική και ασφαλιστική κάλυψη. Πληρωμένη άδεια για την περίοδο αναμονής αποτελεσμάτων/νόσησης/ανάρρωσης, και γονεϊκή άδεια για τη φροντίδα των παιδιών ή των ηλικιωμένων. Όχι στη μείωση της καραντίνας στο 5ήμερο. Να δοθούν οι άδειες ειδικού σκοπού.
  • Περιορισμός του αριθμού εργαζομένων ανά χώρο στις δουλειές γραφείου (εσωτερικές), μέτρα φυσικού και τεχνητού εξαερισμού.
  • Τηλεργασία για τους ευπαθείς και τους συνοικούντες με ευπαθείς ομάδες και για σε όσους/ες εργαζόμενους/ες το επιλέξουν, με παροχή απαραίτητου εξοπλισμού από την εργοδοσία, χωρίς καμία καταπάτηση του ωραρίου.
  • ΟΧΙ στην εργοδοτική αυθαιρεσία. Καμία αναστολή συμβάσεων, καμία απόλυση.
  • Προσλήψεις γιατρών εργασίας και τεχνικών ασφαλείας και εντατικούς ελέγχους από την επιθεώρηση εργασίας.
  • Μέτρα αποφυγής του συνωστισμού στα μέσα μαζικής μεταφοράς….πύκνωση των δρομολογίων
  • Όχι στην αξιοποίηση της πανδημίας ως πρόσχημα για την καταπάτηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων. Όχι στις υποχρεωτικότητες, στα πρόστιμα, στις αναστολές, στις διαθεσιμότητες, στις απολύσεις, στους διαχωρισμούς και τις απαγορεύσεις.
  • Στεκόμαστε στο πλευρό των Υγειονομικών, των σωματείων τους και των δίκαιων αιτημάτων τους για την ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας! Από κοινού αγωνιζόμαστε για να δοθεί ουσιαστική ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, του ΕΣΥ. Χρηματοδότηση, προσλήψεις, μονιμοποίηση προσωπικού. Να πάρει η κυβέρνηση πίσω την απόφασή της για μείωση κατά 820 εκ. των δαπανών για την υγεία το 2022. Να ανακληθούν οι 7000 αναστολές ανεμβολίαστων υγειονομικών. Άμεση επίταξη των ιδιωτικών μονάδων υγείας χωρίς αποζημίωση.

- Αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, το επίδομα ανεργίας, ανθρώπινα ωράρια εργασίας, μείωση του χρόνου εργασίας, όχι ελαστικοποίηση και επισφάλεια, δουλειά με δικαιώματα. Όχι ανατιμήσεις στα βασικά καταναλωτικά αγαθά, στα ενοίκια, στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ.

Η πανδημία για να αντιμετωπιστεί χρειάζεται, πέρα όλων των άλλων, αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής, εργασίας, κατοικίας, περίθαλψης, μόρφωσης, ψυχαγωγίας.

Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να διεκδικήσουν αντίστοιχα μέτρα στους χώρους εργασίας τους, να ενημερώνουν τον Σύλλογο για την κατάσταση στο χώρο δουλειάς τους και να καταγγέλλουν φαινόμενα εργοδοτικής αυθαιρεσίας.

Συνεχίζουμε να διεκδικούμε την ενίσχυση της δημόσιας υγείας, την αραίωση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τα μέτρα που ζητούν οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί για τους χώρους εκπαίδευσης. Να νικήσει η ΖΩΗ!

Καλούμε το συνδικαλιστικό κίνημα να αναλάβει πρωτοβουλίες απέναντι στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης! Σε επαφή με τα σωματεία των υγειονομικών να οργανωθούν κοινές διαδηλώσεις, απεργίες για την υπεράσπιση της ζωής, της υγείας και της ελευθερίας.

Γενάρης 2022

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου - Ψηφιακών Μέσων Αττικής (ΣΥΒΧΨΑ)

πηγή : https://bookworker.wordpress.com/2022/01/21/κ…


22 Γενάρη: Να ενισχύσουμε το ΕΣΥ - Να στηρίξουμε τη ζωή

Η εκατόμβη των νεκρών από τον κορωνοϊό έχει μετατραπεί σε στοιχείο της καθημερινής ρουτίνας. Κάθε απόγευμα μαθαίνουμε ότι 80, 90 ή και 100 άνθρωποι πεθαίνουν, χωρίς να προκαλούνται αντιδράσεις. Κι όμως! Δεν πρέπει να συνηθίσουμε το θάνατο, δεν πρέπει να συνθηκολογήσουμε με την πραγματικότητα που μας επιβάλλουν, δεν πρέπει να υποταχτουμε σε μια πολιτική που στρέφεται ενάντια στη δημόσια Υγεία και τις ζωές μας.

Ναι, η πανδημία είναι ένα αντικειμενικό παγκόσμιο γεγονός. Ωστόσο, με μια διαφορετική διαχείρισή της θα μπορούσαμε να έχουμε αποτρέψει χιλιάδες θανάτους τόσο από τον κορωνοϊό όσο και από άλλες ασθένειες που δεν αντιμετωπίστηκαν λόγω της μετατροπής του ΕΣΥ σε σύστημα υγείας που ασχολείται αποκλειστικά με τον κορωνοϊό. Με αποφασιστική ενίσχυση του ΕΣΥ σε προσωπικό και υποδομές, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, αποτελεσματική και στοχευμένη καμπάνια για τον εμβολιασμό, πραγματική ιχνηλάτηση, περισσότερα δρομολόγια στα ΜΜΜ, τήρηση των μέτρων στους χώρους δουλειάς, η εικόνα θα ήταν πολύ διαφορετική. Ακόμα και στην πιο κρίσιμη στιγμή της πανδημίας, για την κυβέρνηση βάρυναν περισσότερο τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα και οι κομματικές στοχεύσεις της από ό,τι η Δημόσια Υγεία και το Γενικό Συμφέρον.

Το Σάββατο 22 Γενάρη συμμετέχουμε στην Πανελλαδική Μέρα Δράσης για τη Δημόσια Υγεία (Σύνταγμα 12 μ.μ.), διεκδικώντας:

  • Να ενισχυθεί το ΕΣΥ για να καλύψει τις ανάγκες της Δημόσιας Υγείας.
  • Συνταγογράφηση των τεστ για τον κορωνοϊό και δωρεάν παροχή τους.
  • Τήρηση των μέτρων στα ΜΜΜ και τους χώρους δουλειάς.
  • Οικονομική στήριξη όσων πλήττονται από την πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα.

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

πηγή : https://diktio.org/node/1558


Η υγεία της κοινωνίας περνά από την ανατροπή των πολιτικών του Κεφαλαίου - Όλοι/ες στο συλλαλητήριο του Σαββάτου 22/1, 12:00 στα Προπύλαια

Εδώ και δύο χρόνια η ανθρωπότητα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια διπλή δίνη. Από τη μία ένας επικίνδυνος ιός σε πανδημία, απέναντι στον οποίον η ανθρωπότητα όφειλε -και στην συντριπτική της πλειονότητα το έκανε- να απαντήσει με αλληλεγγύη και συλλογική κοινωνική αυτοπροστασία. Από την άλλη, οι πολιτικές του Κεφαλαίου, σε παγκόσμιο επίπεδο, που από την αρχή προσανατολίστηκαν στο να αποκομίσουν από την πανδημία το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος με το μικρότερο δυνατό οικονομικό κόστος, χωρίς να απασχολείται διόλου με το κόστος σε ζωές. Ειδικά τους τελευταίους μήνες, σε όλον τον κόσμο, το Κεφάλαιο έχει ανοιχτά σταματήσει ακόμα και να συζητά μέτρα προστασίας των κοινωνιών και των εργαζομένων, απαιτώντας να συνεχίσει να δουλεύει ο καπιταλισμός ακόμα και με ασθενείς ανθρώπους.

Το αποτέλεσμα των καπιταλιστικών πολιτικών αυτά τα δύο χρόνια είναι απτό: η πανδημία συνεχίζει, ο ιός εξελίσσεται, οι άνθρωποι δεν σταματούν να πεθαίνουν. Η εξέλιξη αυτή είναι απολύτως συνυφασμένη με τις κεντρικές επιλογές που έκανε το Κεφάλαιο τον τελευταίο χρόνο: αποκλεισμός των φτωχότερων χωρών από τα εμβόλια (κάτι που οδηγεί σε συνεχείς μεταλλάξεις του ιού), προστασία των κερδών των ιδιωτικών φαρμακοβιομηχανιών, μηδενικά μέτρα προστασίας των εργαζομένων και των κοινωνιών.

Στην Ελλάδα, όπου η κυβέρνηση και το Κράτος εγγράφονται αναμφισβήτητα στη διεθνή αναζωπύρωση της ακροδεξιάς και του αυταρχισμού, η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη. Επί δύο χρόνια η κυβέρνηση όχι απλά αρνήθηκε να ενισχύσει την διαλυμένη εδώ και τουλάχιστον δέκα χρόνια δημόσια υγεία, αλλά έκανε ανοιχτά μπίζνες με κλινικάρχες, ιδιωτικό κεφάλαιο και ΜΜΕ, προκειμένου να εξέλθει από την πανδημία (αδιάφορο πότε) με ευνοϊκότερο κοινωνικό συσχετισμό δυνάμεων για το Κεφάλαιο. Την ίδια στιγμή, παρίστανε ότι βρισκόταν σε πόλεμο με τους λεγόμενους «αρνητές», με τους οποίους την συνδέει η απολύτως κοινή αντίληψη της ατομικής ευθύνης και του μίσους για την κοινωνία.

Κι ενώ προσφέρει γη και ύδωρ στην εργοδοσία, αφήνει να συρρικνώνεται κι άλλο το εργατικό εισόδημα, σφυρίζει κλέφτικα στο κύμα ακρίβειας στα βασικά αγαθά και είδη πρώτης ανάγκης, χαντακώνει τη ζωή και την υγεία μας με αντιεπιστημονικά πρωτόκολλα, τσακίζει περεταίρω τα δικαιώματά μας με άθλιες και κατάπτυστες τροπολογίες όπως η τελευταία του Χατζηδάκη!

Απέναντι στο οργανωμένο σχέδιο κυβέρνησης και κεφαλαίου, που έχει ως στόχο την κερδοφόρα καπιταλιστική ανάπτυξη, παίζοντας στα ζάρια τη ζωή και την υγεία του κόσμου της εργασίας, να απαντήσουμε με την οργάνωση της αντίστασής μας για το τσάκισμα της πολιτικής τους και την ανατροπή τους!

Έχει έρθει από καιρό η ώρα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε στηρίζει και συμμετέχει στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι πρωτοβουλίες των υγειονομικών και οι οργανώσεις του κοινωνικού κινήματος για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας, το Σάββατο 22 Ιανουαρίου, 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια

  • Στήριξη του Ε.Σ.Υ. με προσλήψεις προσωπικού και ενίσχυση του εξοπλισμού και υποδομών. Ενίσχυση της πρωτοβάθμιας υγείας και του μαζικού εμβολιασμού.
  • Επίταξη της ιδιωτικής υγείας. Άμεση αύξηση των δαπανών για την υγεία. Άνοιγμα των κλειστών νοσοκομείων.
  • Δωρεάν PCR τεστ σε όλες/όλους. Διανομή μασκών FFP2/KN95. Επαρκής χρόνος καραντίνας πληρωμένης αδείας για την περίοδο της νοσηλείας/ανάρρωσης/αναμονής αποτελεσμάτων.
  • Μέτρα προστασίας στα σχολεία και χώρους εργασίας. Ενίσχυση των Μ.Μ.Μ., αύξηση δρομολογίων. Αποτελεσματικό σύστημα ιχνηλάτησης από τον Ε.Ο.Δ.Υ..
  • Άμεση απόσυρση των τροπολογιών Χατζηδάκη.
  • Αυξήσεις σε μισθούς, μείωση ωρών εργασίας- Υπογραφή αξιοπρεπούς Σύμβασης Εργασίας.

πηγή : http://rocinante.gr/i-igia-tis-kinonias-perna…