Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022 στις 12.00

Μικροφωνική συγκέντρωση

Το τελευταίο διάστημα βλέπουμε να ξεδιπλώνονται όλο και περισσότερα σκάνδαλα που σχετίζονται με κυκλώματα παιδεραστίας και όχι μόνο από άτομα τα οποία είτε καταλαμβάνουν υψηλόβαθμες κρατικές θέσεις είτε έχουν άμεσες σχέσεις με κυβερνητικά πρόσωπα. Σε αυτά τα σκάνδαλα έρχεται να προστεθεί και αυτό του Αναστάσιου Δράκου, καθηγητή της ΑΣΟΕΕ με μια υπόθεση που δρομολογείται από το 2017 και εκκρεμεί μέχρι και σήμερα με την πλήρη συγκάλυψη κυβέρνησης και πρυτανικών αρχών.

Η υπόθεση ξεκινάει το 2016 όπου εμφανίζονται τα πρώτα στοιχεία που αφορούν ερωτικές σχέσεις και πράξεις με ανήλικα αγόρια στη Ρουμανία. Συγκεκριμένα καθηγητής της ΑΣΟΕΕ και τότε συνέταιρος του Δράκου με τον οποίο διαχειρίζονταν ποσά πολλών εκατομμύριων ευρώ, καταγγέλλει ότι υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας τέτοιων περιστατικών στο γραφείο της επιχείρησης τους. Οι παραβιάστηκες του πράξεις δεν σταματούν εκεί αφού υπάρχει καταγγελία ότι απρόκλητα έδειξε τα γενετικά του όργανα σε δύο καθηγητές εντός του πανεπιστημιακού χώρου και τους δήλωσε περήφανα ότι όπως και ο φίλος του Ν.Γεωργιάδης είναι και ο ίδιος παιδεραστής και ότι έχει στενές σχέσεις με κρατικά πρόσωπα. Δεν μας εκπλήσσει το γεγονός ότι ενώ έχει ενημερωθεί η Εισαγγελία Πρωτοδικών από τον Ιούνιο του 2021, και έχουν σταλθεί κάμποσες επιστολές σε κυβερνητικά πρόσωπα όπως Γαβρόγλου, Κεραμέως και Συρίγος, το συγκεκριμένο σκουπίδι όχι μόνο συνεχίζει να διορίζεται σε υψηλοβαθμες θεσεις, αλλά μέχρι και σήμερα κινείται ελεύθερα στον χώρο μας και διδάσκει ανενόχλητος.

Η υπόθεση αυτή παρέμενε στο σκοτάδι μέχρι την Τρίτη 11/1 όπου ο εν λόγω καθηγητής ξυλοκοπείται μέσα στο αμφιθέατρο της ΑΣΟΕΕ. Την ίδια μέρα δημοσιοποιούνται τα στοιχεία εναντίον του και τα τσιράκια του συστήματος τρέχουν να καλύψουν την είδηση με την γνωστή τακτική της συγκάλυψης, κατακρίνοντας πλήρως το γεγονός, θυματοποιώντας τον καθηγητή αγνοώντας τις κατηγορίες εναντίον του. Ακριβώς μια μέρα μετά την γνωστοποίηση της υπόθεσης του Δράκου, η πρώτη απάντηση από τα πάνω ήταν η εισβολή δυνάμεων ΟΠΚΕ μέσα στη σχολή. Τα ένστολα σκουπίδια μπήκαν με τακτική αντιτρομοκρατικής σε μια οργανωμένη επιχείρηση να συλλάβουν 6 φοιτητές της ΑΣΟΕΕ, οι οποίοι κατηγορούνται ότι επιχειρούσαν να ξανανοίξουν έναν χώρο στον 2ο όροφο της σχολής τον οποίο η πρυτανεία είχε χτίσει κατά την διάρκεια που η σχολή παρέμενε κλειστή. Η συγκεκριμένη επιχείρηση σε συνδυασμό με την εισβολή των μπάτσων στο ΑΠΘ, αποτελεί μια κίνηση εντυπωσιασμού και επίδειξης δύναμης, που αποσκοπεί στην πλήρη αποστείρωση και στον εξευρωπαϊσμό των πανεπιστημίων.

Ξεκάθαρες είναι οι προτεραιότητες της κυβέρνησης και των πρυτανικών αρχνών αφού τρέχουν να προστατεύσουν έναν κατηγορούμενο για παιδεραστία ενώ ταυτόχρονα σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ επιτίθονται και συλλαμβάνουν φοιτητές μέσα στην σχολή. Φαίνεται ότι στην πολιτική ατζέντα της ΝΔ την ίδια στιγμή που περνάει νομοσχέδια για ΟΠΠΙ, πειθαρχικό, τουρνικέ, παράλληλα συγκαλύπτει παιδεραστές και τους διορίζει σε υψηλόβαθμες θέσεις χωρίς να τους απομακρύνει από τους πανεπιστημιακούς χώρους.

Από την πρώτη μέρα που γνωστοποιήθηκαν τα στοιχεία εναντίον του Δράκου, βλέπουμε μια πρυτανεία πανικοβλημένη να συνεχίζει να καλύπτει τον Δράκο και μια κυβέρνηση που εθελοτυφλεί σε υποθέσεις παιδεραστίας και οικονομικών σκανδάλων, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζει την κατασταλτική πολιτική της με σκοπό να αποσιωπήσει οποιαδήποτε φωνή εναντιώνεται στη δική τους αφήγηση. Η συγκάλυψη του Δράκου από κράτος και πρύτανη δεν ξεκινάει από την μέρα του ξυλοδαρμού του αλλά διαρκεί από το 2017 μέχρι και σήμερα, με επιστολές που έχουν σταλθεί στην ίδια την Κεραμέως, στον πρύτανη Μπουραντώνη, αλλά και τον Μητσοτάκη, για τους οποίους ένα ιδανικό πανεπιστήμιο αποτελείται από μπάτσους και παιδεραστές και όχι εξεγερσιακές φωνές και μαχητικές αντιδράσεις. Βλέπουμε τον Δράκο αγκαλιά με τον φίλο του Ν.Γεωργιάδη, χέρι χέρι με τον πρύτανη Μπουραντώνη ενώ τα νότα του έχουν αναλάβει να καλύψουν κυβερνητικοί εκπρόσωποι. Ταυτόχρονα με τις αντιδράσεις των κρατικών λαμόγιων έρχεται και δένει το παραλήρημα των ΜΜΕ, τα οποία κεντροβαρούν στο γεγονός του ξυλοδαρμού, θέτοντας σε δεύτερη μοίρα τις πράξεις του παιδεραστή καθηγητή, βάζοντας έτσι με την σειρά τους το λιθαράκι τους στην συστημική συγκάλυψη αυτού. Εμείς από την μεριά μας στεκόμαστε ενάντια στη σαπίλα κράτους και πρυτανικών αρχών και δεν πρόκειται να τους αφήσουμε να εκπληρώσουν τα σχέδιά τους για τα πανεπιστήμια που ονειρεύονται.

Καλούμε σε μικροφωνική συγκέντρωση την Δευτέρα 17/1 στις 12:00 στον προαύλιο χώρο της ΑΣΟΕΕ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΗΣ , ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΗΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΑΠΘ

ΜΠΑΤΣΟΙ ΤV ΠΡΥΤΑΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ

Αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Ασοεε

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/86500/