Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022 στις 17.00

Σύσκεψη για την οργάνωση της κινητοποίησης στις 19 Μάρτη

Mαχητική διαδήλωση στα Πετράλωνα στα 9 χρόνια από τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν

Εργαζόμενοι, μετανάστες και φοιτητές διαδήλωσαν στα Πετράλωνα στη μνήμη του μετανάστη εργάτη από το Πακιστάν, δολοφονημένου από τους χρυσαυγίτες Στεργιόπουλο και Λιακόπουλο στις 17/12013.

Στην συγκέντρωση στη Πλατεία Μερκούρη έφθασαν μετανάστες εργάτες από το Μπαγκλαντές που ξεκίνησαν με προσυγκέντρωση από την Ομόνοια και ενώθηκαν με τους μετανάστες της Πακιστανικής κοινότητας Ελλάδος «η Ενότητα» και με τον κόσμο που συμμετείχε με τα πανό του. Παρουσία είχαν με πανό η ΚΕΕΡΦΑ, εργαζόμενοι του Υπουργείου Πολιτισμού και του νοσοκομείου Δρομοκαΐτειου, φοιτητές του Συλλόγου Μεταλλειολόγων ΕΜΠ και άλλων σχολών της Αθήνας, ο Σύλλογος Γονέων 3ου διαμερίσματος Αθήνας, το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα, η Αριστερή Συσπείρωση.

Στη συγκέντρωση απηύθυναν χαιρετισμούς οι Δημήτρης Ζώτος, πολιτική αγωγή στη δίκη του Σαχζάτ Λουκμάν και της Χρυσής Αυγής, Η ολλανδή δημοσιογράφος Ινγκεμποργκ Μπέγκελ, ο Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ και δημοτικός σύμβουλος με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας, ο Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος «η Ενότητα», ο Σεικ Τζίας, εκπρόσωπος των μεταναστών από το Μπαγκλαντές, η Άννα-Μαρία Παραθύρα, Σύλλογος μεταλλειολόγων, ο Θωμάς Κατσαρός, από τους εργαζόμενους του ΥΠΠΟ, ο Τάσος Δεμοίρος, ΔΣ Ένωσης Γονέων 3ης δημοτικής κοινότητας, η Μαριάννα Χρονοπούλου, Καμπάνια στη φυλακή οι δολοφόνου του Ζακ/Zackie Κωστόπουλου. Χαιρετιισμό επίσης έστειλε η Κωνσταντίνα Κούνεβα.

Στο στόχαστρο της κινητοποίησης ήταν η κυβερνητική πολιτική του ρατσισμού, των πνιγμών προσφύγων στα ναυάγια, των στρατοπέδων συγκέντρωσης των επαναπροωθήσεων.

Απαίτησαν να μπει τέλος στην δολοφονική πολιτική των κλειστών συνόρων, των στρατοπέδων συγκέντρωσης και τις αποφυλακίσεις των νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

Η Ινγκεμποργκ Μπέγκελ κατήγγειλε νέο pushback με την επιστροφή στην Τουρκία ξεγυμνωμένων παιδιών. Ο Δ.Ζώτος κατήγγειλε τις αποφυλακίσεις χρυσαυγιτών όπως του Πατέλη και του Μίχου. Ο Πέτρος Κωνσταντίνου κάλεσε σε σύγκρουση για την ανατροπή της κυβέρνησης του Μητσοτάκη και του Μηταράκη, χαιρετίζοντας τους Χιώτες που εμπόδια το ξεκίνημα των εργασιών του νέου στρατοπέδου-φυλακή στη Χίο και καλώντας τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις κοινότητες μεταναστών να οργανώσουν την διεθνή κινητοποίηση στις 19 Μάρτη ενάντια ρατσισμό και το φασισμό.

Η ΚΕΕΡΦΑ μαζί με κινήματα από 20 χώρες καλούν σε αυτήν κινητοποίηση μέσα από τον συντονισμό World Against Racism and Fascism.

Η ΚΕΕΡΦΑ καλεί σε Σύσκεψη για την οργάνωση της κινητοποίησης στις 19 Μάρτη την Κυριακή 23/1 στις 5μμ στο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ.

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

πηγή : https://el-gr.facebook.com/keerfapage/