Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022 στις 12.00

2 καλέσματα : 1 2

Πανελλαδική Μέρα Δράσης

Κάλεσμα, Σάββατο 22/01, στις 12, πλ. Αγοράς

Για ακόμα μία φορά, και μέσω της πανδημίας, αναδεικνύεται το καταστροφικό καπιταλιστικό πλαίσιο στο οποίο ζούμε, ένα σύστημα κρίσεων και δομικών προβλημάτων το οποίο πατάει πάνω σε ενδοταξικούς και λοιπούς διαχωρισμούς για να επιβιώνει. Στο πλαίσιο αυτό επιβάλλονται "λύσεις" όπως η ατομική ευθύνη, οι αναστολές/απολύσεις υγειονομικών, τα πρόστιμα στον παππού και τη γιαγιά, η απαγόρευση της κυκλοφορίας, η απαγόρευση της μουσικής και του γέλιου, κ.ά.

Όμως, οι πραγματικές, κοινωνικές λύσεις είναι:

• Στήριξη του ΕΣΥ και της πρωτοβάθμιας υγείας. Προσλήψεις, ενίσχυση εξοπλισμού και υποδομών, επίταξη των ιδιωτικών κλινικών. (Και τοπικά, στο υπερφορτωμένο και υποστελεχωμένο Γ.Ν. Χανίων, συνεχίζονται οι αναστολές ενώ επιτάσσονται υγειονομικοί που νοσούν).

• Σφαιρική ενημέρωση και άμεση διάθεση του εμβολίου για όποιον/α το επιλέξει. Άρση των πατεντών, εμβόλια εκτός κερδοφορίας.

• Δωρεάν PCR τεστ σε όλες και όλους, διανομή μασκών FFP2/KN95.

• Δημόσιες δαπάνες (προσλήψεις, αποσυμφόρηση, υγειονομικές παροχές) σε σχολεία, χώρους εργασίας και ΜΜΜ, όχι σε Ραφάλ και εξοπλιστικά προγράμματα.

• Άμεσα και μεγάλης κλίμακας μέτρα ενάντια στην ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια και την στεγαστική επισφάλεια. Απαγόρευση εξώσεων και πλειστηριασμών, και διακοπών παροχής ηλεκτρικού, νερού, τηλεφώνου.

• Διαχείριση της πανδημίας στη βάση της κοινωνικής αλληλεγγύης, και όχι της καταστρατήγησης δημοκρατικών δικαιωμάτων, τον αυταρχισμό και την καταστολή.

Στο πλαίσιο της πανελλαδικής ημέρας δράσης διαμαρτυρίας για τη διαχείριση της πανδημίας,

Καλούμε αυτό το Σάββατο, 22/01, 12 η ώρα, στην πλ. Αγοράς.

Κοινωνικό Στέκι - Στέκι Μεταναστών Χανίων

πηγή : https://el-gr.facebook.com/stekichania/


Συγκέντρωση για την υγεία και την αξιοπρέπεια

Ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση στην υγεία και την περίθαλψη για όλες & όλους, χωρίς αποκλεισμούς!

*θα ακολουθήσει κείμενο

Κατάληψη Rosa Nera

πηγή : https://solidaritywithrosanera.wordpress.com/…