Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022 στις 18.00

Ανοιχτή Συνέλευση της Κίνησης για την Απεργιακή 8 Μάρτη

Ανοιχτή Συνέλευση της Κίνησης για την Απεργιακή 8 Μάρτη, 4/2/22

Κατεβάστε εδώ την προκήρυξη σε pdf

Με απεργία στις 8 Μάρτη παλεύουμε ενάντια το σύστημα του σεξισμού
και την κυβέρνηση των πλούσιων (εκ)βιαστών

Ανοιχτή Συνέλευση της Κίνησης για την Απεργιακή 8 Μάρτη
την Παρασκευή 4 Φλεβάρη στις 6μμ
στο Ρομάντζο στην οδό Αναξαγόρα στο κέντρο της Αθήνας

Η οργή ξεχειλίζει παντού ενάντια στην καταπίεση των γυναικών. Σε όλο τον κόσμο φουσκώνει ένα κίνημα που αντιστέκεται στις σεξιστικές επιθέσεις, διεκδικεί ελεύθερες και δωρεάν εκτρώσεις κόντρα στις απαγορεύσεις, στηρίζει τις εργάτριες που απεργούν για ισότητα στους μισθούς και μόνιμη και σταθερή δουλειά. Και εδώ βγαίνουμε στους δρόμους ενάντια στους πλούσιους βιαστές, τις γυναικοκτονίες και την κυβέρνηση που κάνει αίσχη για να τους καλύπτει.

Φασίστες και αστυνομία δολοφόνησαν τον Ζακ Κωστόπουλο και προσπαθούν ακόμα και μέσα στη δίκη που γίνεται με μεγάλη καθυστέρηση να κουκουλώσουν το έγκλημα. Έχουν τις πλάτες της κυβέρνησης του Μητσοτάκη που στηρίζει όλα τα ακροδεξιά καθάρματα και απλώνει δίχτυ προστασίας στους Λεβέντηδες ακόμα και στα πιο φριχτά εγκλήματά τους.

Ο καπιταλισμός είναι ένα σύστημα που στηρίζεται στην εκμετάλλευση εργατών και εργατριών και χρησιμοποιεί την καταπίεση των γυναικών, των ομοφυλόφιλων, των τρανς για τα κέρδη του. Γι' αυτό η μάχη ενάντια στην κυβέρνηση που διαχειρίζεται αυτό το σύστημα χρειάζεται να είναι σκληρή και διαρκείας μέχρι να τους ξηλώσουμε.

Το κλειδί σε αυτόν τον αγώνα βρίσκεται στα χέρια της εργατικής τάξης. Το εργατικό κίνημα είναι η δύναμη για να νικάμε κόντρα στις σεξιστικές επιθέσεις. Καταφέραμε τα τελευταία χρόνια να μετατρέψουμε την παγκόσμια μέρα των γυναικών στις 8 Μάρτη σε απεργία και αυτό δίνει δύναμη σε κάθε γυναίκα που αντιστέκεται στις διακρίσεις. Θέλουμε τα συνδικάτα στο πλευρό όλων των γυναικών που βρίσκουν το κουράγιο να καταγγείλουν όσα υποφέρουν.

Γι' αυτό οργανώνουμε και φέτος την απεργιακή 8 Μάρτη. Στηριζόμαστε στους αγώνες που ξεδίπλωσαν και ξεδιπλώνουν οι εργάτες της Υγείας, οι εκπαιδευτικοί, οι εργάτες στην COSCO, στον Πρίνο και στα Λιπάσματα της Καβάλας, οι γυναίκες και οι άντρες που δουλεύουν στον Επισιτισμό, στα ξενοδοχεία και στα μηχανάκια των ντελιβεράδων.

Μαζί οργανώνουμε την απεργία στις 8 Μάρτη για να απαιτήσουμε την τιμωρία των βιαστών και των δολοφόνων των γυναικών, ίση αμοιβή με αυξήσεις στους μισθούς και ΣΣΕ σε όλους τους χώρους, ελεύθερες δωρεάν και ασφαλείς εκτρώσεις με ενίσχυση των νοσοκομείων, παιδικούς σταθμούς και κοινωνικές παροχές στους χώρους δουλειάς και στους Δήμους.

• Ξεκινάμε με ανοιχτή συνέλευση της Κίνησης για την Απεργιακή 8 Μάρτη την Παρασκευή 4 Φλεβάρη στις 6μμ στο Ρομάντζο στην οδό Αναξαγόρα στο κέντρο της Αθήνας.

• Ξεκινάμε με τα άμεσα αιτήματα του κινήματος αλλά και με σταθερή την προοπτική ότι παλεύουμε για να τελειώνουμε με τον καπιταλισμό γιατί θέλουμε μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.

• Αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο όπου οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες οργανώνουν την κοινωνία με βάση της ανάγκες μας και όχι τα κέρδη των αφεντικών. Έναν κόσμο όπου ο καθένας και η καθεμιά μπορεί να καθορίζει τη ζωή και το σώμα του χωρίς την απειλή της σεξιστικής βρωμιάς που σήμερα κρέμεται πάνω από τα κεφάλια όλων μας.

ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ 8 ΜΑΡΤΗ

Web: kinisi8m.blogspot.com • email: kinhexsh8marth@gmail.cexom • FB: Κίνηση για μια απεργιακή 8 Μάρτη
Επικοινωνία: 210 5247584, 6996 244515

πηγή : https://www.sekonline.gr/article.php?id=1219