Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022 στις 19.00

Εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου

Κυκλοφορεί αυτές τις ημέρες το βιβλίο της συνέλευσής μας με τίτλο «Θέσεις και προβληματισμοί για την υπεράσπιση των βουνών από την πράσινη ενεργειακή λαίλαπα». Το βιβλίο αυτό αποτελεί προϊόν των συλλογικών μας συζητήσεων, διατυπώνει θέσεις, προσπαθεί να απαντήσει σε ερωτήματα και προβληματισμούς που μας απασχόλησαν και συνεχίζουν να μας απασχολούν, ερωτήματα που έχουν τεθεί και μέσα από τους αγώνες υπεράσπισης της φύσης που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η ενεργειακή αναδιάρθρωση, το δίλημμα ΑΠΕ ή κλιματική αλλαγή που μέχρι πρότινος ήταν ακόμη πανίσχυρο, η εργαλειοποίηση της κλιματικής κρίσης, το ιδεολόγημα της ατομικής ευθύνης, η ανάγκη να μιλήσουμε εμπεριστατωμένα (πέρα από πολιτικούς) και με τεχνικούς όρους για τα αιολικά εργοστάσια και τα μικρά υδροηλεκτρικά φράγματα, εν τέλει η προσπάθεια να διατυπώσουμε μία δική μας αντιπρόταση, είναι όσα διαπραγματευόμαστε στις 56 σελίδες του βιβλίου.

Φυσικά όλες αυτές τις σκέψεις που αποτυπώνουμε στο βιβλίο θα θέλαμε να τις μοιραστούμε και να τις συζητήσουμε και με ανθρώπους που το ζήτημα της λεηλασίας της φύσης τους απασχολεί εξίσου. Έτσι, λοιπόν, την Παρασκευή 11 Φλεβάρη, στην Αθήνα, στις 7 το απόγευμα, στο Διάκενο (Σαλαμίνος 37-39, στο Μεταξουργείο) θα κάνουμε μία ανοιχτή εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου.

Σε κάθε περίπτωση, εάν κάποιες συλλογικότητες, πρωτοβουλίες ή σύλλογοι θέλουν να βοηθήσουν στη διακίνηση του βιβλίου (και βρίσκονται στην επαρχία ή δεν θα μπορούν να περάσουν από την εκδήλωση) ας επικοινωνήσουν μαζί μας μέσω του μέιλ (yperexaspisivoexunon2019@gmail.cexom) για να οργανώσουμε τα διαδικαστικά. Το βιβλίο διακινείται με ελεύθερη οικονομική συνεισφορά.