Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022 στις 19.30

Ανοικτή εκδήλωση για διώξεις και αγωγές (SLAPP) ενάντια σε αγωνιστές και δημοσιογράφους

Αποπειρα φιμωσης και της ΕΣΗΕΑ απο την εταιρεια αιολικων «WRE ΕΛΛΑΣ»

Σε μια πρωτοφανή, αλαζονική κίνηση απύθμενου θράσους προχώρησε η εταιρεία αιολικών «WRE ΕΛΛΑΣ» που έχει ασκήσει αγωγή κατά του δημοσιογράφου Τάσου Σαραντή και κατά της «Εφημερίδας των Συντακτών» απαιτώντας το ποσό των 225.000 ευρώ για συκοφαντική δυσφήμιση. Η εταιρεία απέστειλε εξώδικο προς την ΕΣΗΕΑ, επειδή το συνδικαλιστικό σωματείο των δημοσιογράφων εξέδωσε ανακοίνωση /καταγγελία με την οποία εκφράζει τη συμπαράστασή της στον συνάδελφο και την εφημερίδα και ζητά «να σταματήσει επιτέλους η βιομηχανία διώξεων κατά δημοσιογράφων και ΜΜΕ».

Στο εξώδικό της η εταιρεία απαιτεί από την ΕΣΗΕΑ να κατεβάσει τη συγκεκριμένη ανάρτηση από τη ιστοσελίδα της, να ανακαλέσει την ανακοίνωσή με άλλη επανορθωτική, να την διαγράψει από το ιστορικό οποιοσδήποτε ηλεκτρονικής μηχανής αναζήτησης και να μην προχωρήσει στο μέλλον σε δημοσίευμα ή ανακοίνωση που να την αφορά. Ειδάλλως, την απειλεί με τη άσκηση αγωγής εναντίον της.

Όπως διαφαίνεται από αυτή την εξέλιξη, η συγκεκριμένη εταιρεία δεν επιδιώκει μόνο τη φίμωση της φωνής του δημοσιογράφου, αλλά και του ίδιου του συνδικαλιστικού σωματείου του κλάδου. Δεδομένου των κινδύνων που προκύπτουν από αυτή την ενέργεια μιας ιδιωτικής εταιρείας σε ότι αφορά την ελευθεροτυπία, αλλά και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, καλούμε τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ να ενεργοποιήσουν τα μονίμως αδρανοποιημένα αντανακλαστικά τους και να αντιδράσουν έγκαιρα και έντονα προκειμένου να μην κορυφωθεί η αποθράσυνση των ιδιωτικών εταιρειών.

Η Συνέλευση Εργαζομένων/Ανέργων/Φοιτητών στα ΜΜΕ διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Η διάπραξη των περιβαλλοντικών εγκλημάτων συνοδεύεται από διώξεις και αγωγές (SLAPP) ενάντια σε αγωνιστές και δημοσιογράφους» με ομιλητές αγωνιστές, υπερασπιστές του περιβάλλοντος και δημοσιογράφους που μπήκαν στο στόχαστρο των εταιρειών στο Αυτοδιαχειριζόμενο Κυλικείο Νομικής (ΑΚΝ), την Παρασκευή 4/2 στις 19:30 (είσοδος από Μασσαλίας) και συγκέντρωση στα δικαστήρια της Ευελπίδων στις 10 Φεβρουαρίου στις 09:00 όπου εκδικάζεται η αγωγή με εξωφρενικές οικονομικές και περιοριστικές λογοκριτικές απαιτήσεις κατά του συναδέλφου μας δημοσιογράφου από την εταιρεία αιολικών «WRE Ελλάς».

Ακολουθεί το εξώδικο κατά της ΕΣΗΕΑ.

ΕΞΩΔΙΚΟ WRE ΕΛΛΑΣ ΠΡΟΣ ΕΣΗΕΑ_final

πηγή : https://katalipsiesiea.espivblogs.net/apopeir…