Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022 στις 19.00

Ανοιχτή Συνέλευση από το Σπίτι των Γυναικών για την Ενδυνάμωση...

Την Πέμπτη 3 και 10 Μαρτιου, 7 μ.μ., θα γίνουν οι ανοιχτες μας συνελεύσεις στο Αυτοδιαχειριζόμενο Κυλικείο Νομικής, με είσοδο από Μασσαλίας.

Την τελευταία Κυριακή του Φλεβάρη πραγματοποιήσαμε επίσκεψη στις φυλακισμένες αδελφές μας στην Αμυγδαλέζα. Μία συνάντηση με κίνητρο το χτίσιμο και την ισχυροποίηση των ανθρώπινων σχέσεων που γκρεμίζουν τα πλαστά σύνορα που έχει τοποθετήσει γύρω μας πατριαρχία και κράτος. Όλα μαζί συνδεθηκαμε σε ένα απελευθερωτικο εργαστήρι, χορέψαμε, γελάσαμε, κλάψαμε, ζωγραφίσαμε, ταξιδέψαμε, ΕΝΔΥΝΑΜΩΘΗΚΑΜΕ. Συζητήσαμε επίσης όπως πάντα για τις ανάγκες και τα βιώματα τους στη φυλακή με όσα το επιθυμούσαν.

Μπροστά στην πατριαρχία που αντιμετωπίζουμε κάθε ώρα και στιγμή, παίρνουμε εμείς την κατάσταση στα χέρια μας και χρησιμοποιώντας συλλογικά και συμπεριληπτικά εργαλεία φροντίζουμε τα εαυτά μας και το ένα το άλλο.

Σε αυτες τις συνελεύσεις έχουμε στόχο να συζητήσουμε και να οργανώσουμε την παρουσία μας στο δρόμο, σε όσα έρχονται, ενάντια στον πατριαρχικό οχετό που βιώνουμε και θέλουμε να διαλύσουμε. Ειδικότερα, για τις 8 Μάρτη που πλησιάζει θα κινητοποιηθούμε με τις συλλογικότητες από τα κάτω, που έχουμε δημιουργήσει συντροφικές σχέσεις και εμπιστευόμαστε. Δε βλέπουμε αυτή την ημέρα σα γιορτή αλλά μια ακόμη μέρα αγώνα ενάντια στο σύστημα, την πατριαρχία, που έχει γεννήσει κράτος και καπιταλισμό, την καταπίεση μας.

Ταυτοχρονα θα συζητήσουμε για τις ιστορίες των φυλακισμένων αδελφών μας και τη λειτουργία της ομάδας για τις επισκέψεις στην Αμυγδαλέζα, και για τη νομική στήριξη, που έχουμε ξεκινήσει για όσες/α δεν έχουν καμία στήριξη.

Η Αλληλεγγύη & η Αυτο-οργάνωση είναι τα όπλα μας

✊ Κανενα μόνο! Μαζί με τη φωνή μας δυνατή

Κανένα αόρατο, παράνομο κι αποκλεισμένο

✊ Αντίσταση στην απανθρωποποίηση και τα βασανιστήρια του εγκλεισμού.

✊ Να δίνονται γρήγορα χαρτιά ασύλου, άδειες παραμονής και

δυνατότητες στέγασης, εκπαίδευσης, εργασίας, κι ελεύθερης μετακίνησης, μέσα στον κοινωνικό ιστό, με αξιοπρέπεια!

✊ Να ανοίξουν όλα τα κλειστά κέντρα κράτησης κι επαναπροώθησης

✊ Για μια κοινωνία χωρίς πατριαρχία, χωρίς σύνορα, χωρίς πόλεμο, αιχμάλωτ@ και καταπιεσμέν@

ΟΣΟ Η ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ.

Συνέλευση Φεμινιστικής Συλλογικότητας από τα κάτω:

«Το Σπίτι των Γυναικών, για την Ενδυνάμωση & τη Χειραφέτηση»

πηγή : email που λάβαμε στις 1 Μαρτίου 21h