Σάββατο 19 Μαρτίου 2022 στις 13.30

Καμπάνια «Μία σοκολάτα για τα παιδιά των προσφύγων»

«Αυτό που με στεναχωρεί περισσότερο είναι που δεν μπορώ να πάρω μια σοκολάτα και ένα κρουασάν για τα παιδιά μου».

Αυτά ήταν τα λόγια ενός πρόσφυγα από το καμπ του Κουτσόχερου. Ένα παράπονο όχι για την απομόνωση και τον εγκλεισμό, όχι για τις άθλιες συνθήκες ζωής, όχι για το απαράδεκτο και λιγοστό φαγητό, αλλά για μια χαρά των παιδιών που την στερούνται.

Αυτά τα λόγια μας συγκλόνισαν. Γιατί αυτό που για μας είναι αυτονόητο, για τους ανθρώπους που ξέφυγαν από τον πόλεμο αναζητώντας μια ασφαλή ζωή, δεν υπάρχει τίποτα αυτονόητο, καμία μέριμνα, καμία φροντίδα.

Ενώ η εγκληματική πολιτική του ελληνικού κράτους και της ΕΕ απέναντι στους πρόσφυγες συνεχίζεται: με παράνομες και εγκληματικές επαναπροωθήσεις, με την φυλάκιση τους στα σύγχρονα στρατόπεδα/κολαστήρια, με διακοπή των προγραμμάτων στέγασης και σίτισης, φαντάζει τόσο υποκριτικός ο «πόνος» τους για τα εκατομμύρια των νέων προσφύγων που δημιουργεί ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Η προσπάθεια επανακαθορισμού της έννοιας του πρόσφυγα, με τον πιο ακραίο ρατσιστικό λόγο, που κατηγοριοποιεί τις ζωές σε άξιες ή ανάξιες να βιωθούν, παραπέμπει στις πιο μαύρες περιόδους της Ευρώπης.

Ξεκινάμε την καμπάνια «Μία σοκολάτα για τα παιδιά των προσφύγων», για να προσφέρουμε μια σοκολάτα, ένα κρουασάν σε κάθε παιδί, μαζί με το μήνυμα ότι η αλληλεγγύη είναι ζωντανή.

Για να σπάσουμε τον αποκλεισμό, για να έρθουμε σε επαφή και επικοινωνία, να διαρρήξουμε τους ρατσιστικούς διαχωρισμούς.

Ήδη η ανταπόκριση στην διαρκή καμπάνια συλλογής τροφίμων και η σταθερή διανομή τους στις οικογένειες των προσφύγων που ζούν στην πόλη και δεν παίρνουν κανένα επίδομα, μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε γιατί νιώθουμε ότι η αλληλεγγύη έχει υπόσταση στην πόλη ως πράξη συλλογικής αντίστασης.

Σας καλούμε να ανταποκριθείτε για άλλη μια φορά, όχι μόνο φέρνοντας πράγματα, αλλά συμμετέχοντας ενεργά.

Σας καλούμε να πάμε μαζί να δώσουμε αυτά τα γλυκά που θα μαζέψουμε στα προσφυγόπουλα.

Θα συναντηθούμε το Σάββατο στις 19/3 στις 13.30 στον κοινωνικό χώρο paratodοs, Φαρμακίδου 4 με προορισμό την Μάνδρα.

Οι μέρες συλλογής στο στέκι είναι :

Την Παρασκευή 11/3 και 18/3 19.00-21.00

Το Σάββατο 12/3 12.00-14.00

Την Τετάρτη 16/3 18.30-20.30

*επίσης αν έχετε παιχνίδια που δεν χρειάζεστε είναι πολύτιμα για τα παιδιά

Η μόνη σημαία που θα σηκώνουμε είναι της αλληλεγγύης …

Αντιρατσιστική πρωτοβουλία Λάρισας

πηγή : https://www.facebook.com/Αντιρατσιστική-Πρωτο…0]=68.ARBKs4RwOAJG9kCGIK0meacqyEcYYI8cSopj5nnI-YgnHfHrHZCc8RDeRECd3G2dPGspKWcwJs5btjk1LJ-WXNZhs84eeKLVWSYovH_5Mclx3ULGpYsBclremHJV_mf_-e-5c2QdXabgMtj0zgV-YsK31gnyDfcYAuE6hV-JNl-XmB33lpASxSCVt1KXgQYBu_STkdFKtGCCWsCmlzCP-dqRFlB7GjcZXwvlZH4HaQDZER5zKMtkb8PCyCJTlCyiFwSQUVpik34VT8VcGWycjLIKOE5ZVb0-3t2uE9HFpGtemEVSnQtHcGU5sHjRc9d3ecH-2qxbD2z_NBFFJRnQR2lizOihVccOGJQsWEQUmonzEdDlleB1g4OniStXJn0qsdFnKTl9RwoXX2uG2w_7JrkqrNvsew