Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022 στις 11.00

Καλεσμα αλληλεγγυης στους δυο διωκομενους αναρχικους-αντιφασιστες

Στις 16/3 σερνόμαστε ως κατηγορούμενοι σε δίκη από την ασφάλεια λόγω της πολιτικής μας ταυτότητας και στάσης όλα αυτά τα χρόνια.

Το 2017 στις 3/5 πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική πορεία στα Σεπόλια στην οποία συμμετείχαμε και εμείς. Η πορεία κατέληξε στο μετρό στα Σεπόλια. Αργότερα, την ίδια μέρα προκλήθηκαν ζημιές σε ακυρωτικά και atm στο μετρό της Ομόνοιας. Ένα χρόνο μετά, εμείς καλεστήκαμε ως ύποπτοι να καταθέσουμε στην κρατική ασφάλεια για τις παραπάνω φθορές. Το ένα ''στοιχείο'' με βάση το οποίο μας καλέσαν είναι φωτογραφίες που μας δείχνουν με τα πρόσωπα μας να διερχόμαστε από την στάση των Σεπολίων στην στάση της Ομόνοιας, την ώρα που έληξε η πορεία και αρκετός κόσμος γύρναγε σπίτια του, ενώ δεν υπάρχει καμία φωτογραφία από την ώρα που γίνονται οι φθορές. Το άλλο ''στοιχείο'' είναι το γεγονός ότι οι αξιωματικοί της ασφάλειας μας ''αναγνωρίζουν'' λόγω παλαιότερων συλλήψεων μας.

Παρ'όλο που καταθέσαμε ότι προφανώς και δεν έχουμε καμία σχέση με τις φθόρες και ότι δεν προκύπτει από κάπου σύνδεση, λάβαμε κλήση να απολογηθούμε για τις ίδιες κατηγορίες σε δικαστήριο στις 16/3. Αυτή η δίωξη είναι άλλη μία πράξη στοχοποιήσης ατόμων από την κρατική ασφάλεια λόγω της συμμετοχής τους στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Παρ΄όλο που δεν έχουμε καμία σχέση με το συμβάν, η ασφάλεια κατασκευάζει κατηγορητήρια αντλώντας πρόσωπα από τη γνωστή δεξαμενή υπόπτων της και μετατρέποντας τα σε κατηγορούμενους.

Καλούμε τον κόσμο του αγώνα να δώσει το παρόν στα δικαστήρια της Ευελπίδων την Τετάρτη 16/3 στο κτήριο 8 στην αίθουσα 2 για να μας στηρίξει σε αυτή τη σαθρή δίωξη από το κράτος και τους ασφαλίτες του.

ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ

Η ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΝΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΜΕ ΣΤΗΜΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΑ

Οι δύο διωκόμενοι αναρχικοί-αντιφασίστες,

Μ.Π. Γ.Τ.

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1617553/