Κυριακή 27 Μαρτίου 2022 στις 11.00

Συνέλευση του Συντονισμού Εργατικής Αντίστασης

Συνέλευση του Συντονισμού την Κυριακή 27 Μάρτη, 11πμ στο Θέατρο Εμπρός

Συνέλευση για την οργάνωση της Απεργίας στις 6 Απρίλη
Κυριακή 27 Μάρτη στις 11πμ στο Θέατρο Εμπρός (Ρήγα Παλαμήδου 2)

ΔΟΥΛΕΙΕΣ-ΑΥΞΗΣΕΙΣ•ΟΧΙ ΒΟΜΒΕΣ

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΗ

ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΟΚΑΠΗΛΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ, ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

Συγκέντρωση συνδικάτων 11πμ Πλ. Κλαυθμώνος

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10πμ Υπ. Εργασίας (Σταδίου)

Στις 6 Απρίλη απεργούμε και διαδηλώνουμε μαζικά σε όλες τις πόλεις, στην πανεργατική απεργία που καλούν τα συνδικάτα. Θα είναι η εργατική απάντηση στην φρίκη του πολέμου των Ιμπεριαλιστών στην Ουκρανία, και ταυτόχρονα θα είναι η απάντηση στον πόλεμο που έχει εξαπολύσει ο Μητσοτάκης και τα αφεντικά, ενάντια στους εργάτες/τριες εδώ, στην ίδια μας τη χώρα. Η πανεργατική απεργία στις 6 Απρίλη, καλέστηκε απο την ηγεσία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ κάτω από την πίεση των εργαζομένων που αγανακτούν ενάντια στο νόμο Χατζηδάκη και ζητάνε αυξήσεις στους μισθούς ενάντια στην ακρίβεια, και μπορεί να γίνει κλιμάκωση των απεργιών και των διαδηλώσεων για την ανατροπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Θα απεργήσουμε και θα διαδηλώσουμε γιατί η κυβέρνηση του Μητσοτάκη μας σέρνει σε έναν πόλεμο στο πλευρό του ΝΑΤΟ, ξέροντας οτι αυτοί που θα τον πληρώσουν αυτόν τον πόλεμο θα είναι οι εργάτες και όχι τα αφεντικά και οι κυβερνήσεις τους. Οι εργάτες με το αίμα τους στα πεδία των μάχων, αλλά και με τη φτώχεια εξαιτίας των κυρώσεων και του οικονομικού πολέμου που τάχα ειναι «ειρηνικό μέσο πίεσης».

Θα απεργήσουμε και θα διαδηλώσουμε για να σταματήσουμε τον παραλογισμό να ξοδεύονται δις ευρώ σε ραφάλ, σε φρεγάτες και σε εξοπλισμους, και την ίδια ωρα οι εργαζόμενοι να ζουνε τις οικογένειες τους με ψίχουλα. Για να μην αφήσουμε εξαιτίας των «κυρώσεων» να χάσουν τη δουλειά τους χιλιάδες εργαζόμενοι (πχ τουρισμός), για να μην πληρώσουμε εμεις τον οικονομικό πολεμο της ΕΕ με την Ρωσσία.

Θα απεργήσουμε και θα διαδηλώσουμε ενάντια στην δολοφονική διαχείρηση της πανδημίας, απο την κυβέρνηση της ΝΔ, που έχει αφήσει πίσω της πάνω απο 27.000 νεκρούς, τους περισσότερους απο κάθε άλλη ευρωπαική χώρα. Με τα νοσοκομεία περισσότερο διαλυμμένα απο ποτέ, με λιγότερο προσωπικό απο όταν άρχισε η πανδημία, με τον κίνδυνο να απολυθούν χιλιάδες εργαζόμενοι, είτε αυτοί που ειναι σε αναστολή, είτε συμβασιούχοι. Ενάντια στην κυβέρνηση που προωθεί την πλήρη ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ

Θα απεργήσουμε και θα διαδηλώσουμε, απαιτώντας αυξήσεις, ενάντια στην τεράστια ακρίβεια που έχει εξαφανίσει τους μισθούς. Διεκδικώντας Συλλογικές Συμβάσεις, με αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, για να μπορούμε να ζουμε με αξιοπρέπεια. Θα απεργήσουμε γιά τους δεκάδες εργαζόμενους που πέθαναν προσπαθώντας να ζεσταθούν με μαγκάλια το 2022.

Θα απεργήσουμε και θα διαδηλώσουμε για να μην τους αφήσουμε να ξεπουλήσουν την ΛΑΡΚΟ όπως έκαναν με την ΔΕΗ και εχουν εκτινάξει τα τιμολόγια της στον ουρανό. Για να μην εφαρμοστεί ο νόμος Χατζηδάκη ούτε στα πετρέλαια Καβάλας, ούτε στην Cosco, ούτε πουθενά. Για να κερδίσουμε μόνιμη και σταθερή δουλειά παντού, με δικαιώματα. Και για να υπερασπίσουμε τα συνδικάτα μας και το δικαίωμα στην απεργία

Ξέρουμε οτι σε αυτήν τη μαχη με την κυβέρνηση του Μητσοτακη και τα αφεντικά, μπορούμε να βγούμε νικητές. Μας το έχουν δείξει όλοι οι εργατικοί αγώνες των τελευταίων μηνών. Οι εργάτες της efood και οι λιμενεργάτες Cosco που κέρδισαν απέναντι σε πολυεθνικά μεγαθήρια. Μας το δείχνουν οι Υγειονομικοί που εδώ και δύο χρόνια με τους αγώνες τους, έχουν σώσει χιλιάδες ζωές και εχουν κρατήσει όρθια τα νοσοκομεία με τις απεργίες τους. Μας το δειχνει η αποφασιστικότητα των εργατών της ΛΑΡΚΟ για να κρατήσουν τις δουλειές τους. Μας το έδειξε η μαζική συμμετοχή των εργαζόμενων και των σωματείων τους στην απεργία στις 8 Μαρτη.

Ο Μητσοτάκης φοβάται περισσότερο απο ποτέ τη δύναμη των εργατών, γιατί ειναι μια ετοιμόρροπη κυβέρνηση που κρεμεται κυριολεκτικά σε μια κλωστη. Μια κυβέρνηση αποτυχημένη σε όλα τα μέτωπα, που το «επιτελικό» της κράτος γίνεται σμπαράλια με την πρώτη κακοκαιρία.

Γι΄αυτό οργανώνουμε καθε χώρο δουλειάς για την επιτυχία της απεργίας. Με Γενικές συνελεύσεις παντού, συσκέψεις, περιοδείες και εξορμήσεις, ξεσηκώνουμε όλους του συναδέλφους και οργανωνουμε την μαζική συμμετοχή στην απεργία και τα συλλαλητήρια. Στις 6 Απρίλη τίποτε να μην δουλέψει και να πλημμυρίσουν οι δρόμοι απεργούς. Ετσι θα νικήσουμε.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

www.syntonismoskd.blogspot.gr • 6944 058157 • syntexonismoskexd@gmail.excom

πηγή : https://www.sekonline.gr/article.php?id=1235