Πέμπτη 7 Απριλίου 2022 στις 19.00

Ανοιχτή συνέλευση Σπίτι των Γυναικών

Την Πέμπτη 7 και 14/4, στις 7 μ.μ., θα γίνουν οι ανοιχτές συνελεύσεις του Απρίλη, στο Αυτοδιαχειριζόμενο Κυλικείο Νομικής, με είσοδο από Μασσαλίας.

Θα συζητηθεί η πρόσφατη επίσκεψη μας στην Αμυγδαλέζα, αλλά και οι δράσεις/παρεμβάσεις, που έγιναν, και προτάσεις για επόμενες. Σε αυτές τις συνελεύσεις θέλουμε να οργανώσουμε την παρουσία μας σε όσα έρχονται, ενάντια στον πατριαρχικό οχετό που βιώνουμε και θέλουμε να διαλύσουμε.

Οι κρατούμενες, βέβαια, παραμένουν θύματα της γραφειοκρατίας και του απάνθρωπου πατριαρχικού συστήματος που τα πνίγει όλα. Όσες επιθυμούσαν, μοιράστηκαν τα προβλήματα και τις ανάγκες τους μαζί μας. Κάποιες κινδυνεύουν να επιστραφούν/απελαθούν σε κακοποιητικά περιβάλλοντα, ενώ ενδέχεται να μην έχουν κανένα να στηριχθούν στην πατρίδα τους.

Την Πέμπτη 31 Μαρτίου τις συναντήσαμε στο ΠΡΟΚΕΚΑ Αμυγδαλέζας, αφουγκραστήκαμε το ένα το άλλο και ενδυναμωθήκαμε όλα. Μέσα από την ελεύθερη έκφραση, τη μουσική, το χορό και τη ζωγραφική, χωρίς πολλά λόγια, καταφέραμε να γκρεμίσουμε τείχη, να ενωθούμε σα μία γροθιά, να στηρίξουμε το ένα το άλλο και να υπερβούμε για λίγο το περιβάλλον της φυλακής.

Εκείνο το βράδυ, άναψε η πρώτη κατσαρόλα και το τηγάνι, για να μαγειρευτούν φρέσκα φαγητά από τις κρατούμενες αδελφές μας. Αφού καταφέραμε να τις προμηθεύσουμε με τις πρώτες απαραίτητες ηλεκτρικές συσκευές, τα σκεύη και τα τρόφιμα και ζητήσαμε να δοθεί, επί τόπου, άδεια για τη δημιουργία της νέας κουζίνας. Η 2η κουζίνα στο 2ο διαμέρισμα κρατουμένων, είναι πλέον γεγονός, και η χαρά τους απερίγραπτη.

Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε όλα, συνελεύσεις, ομάδες και άτομα, από Αθήνα κι άλλες πόλεις, που στηρίξατε υλικά και με κάθε τρόπο και αυτή την επίσκεψή μας. Χάρη στην αλληλεγγύη σας, διεκδικούμε και κερδίζουμε όλα μαζί καλύτερες συνθήκες για τις κρατούμενες αδελφές μας.

Επίσης, ευχαριστούμε, ειδικά, όλα όσα ανταποκριθήκατε στο κάλεσμά μας για την κάλυψη των δικαστικών εξόδων, του παράβολου, δηλαδή, για την άδεια διαμονής της αδελφής μας, D.I., της οποίας η απέλαση/απομάκρυνση αναβλήθηκε για 6 μήνες και πλέον βρίσκεται ελεύθερη, σε ασφαλές περιβάλλον. Παραμένει, ωστόσο, η ανάγκη να βγάλει άδεια διαμονής και η νομική διαδικασία τρέχει ακόμα. Το ποσό του παράβολου δεν έχει συμπληρωθεί εξ ολοκλήρου, ενώ αντίστοιχη διαδικασία θα χρειαστεί να ακολουθηθεί και για άλλη μια κρατούμενη αδελφή μας.

Λειτουργεί και η δανειστική βιβλιοθήκη, που περιμένει ξενόγλωσσα βιβλία λογοτεχνίας, με τη κουήρ φεμινιστική ματιά, κατά προτίμηση, για να εμπλουτισθεί.

Συνέλευση Φεμινιστικής Συλλογικότητας από τα κάτω: Το Σπίτι των Γυναικών για την Ενδυνάμωση & τη Χειραφέτηση

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/87234/