Κυριακή 1 Μαίου 2022 στις 11.00

19 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση-πορεία

1 ΜΑΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ 11ΠΜ

Όχι στο πόλεμο, ανοίξτε τα σύνορα για ΟΛΟΥΣ τους πρόσφυγες

Όχι στη ρατσιστική εκκένωση του Ελαιώνα, άσυλο και στέγη μέσα στις πόλεις

Όχι στις επαναπροωθήσεις και τις δολοφονίες στα σύνορα

Κλείστε τώρα την Αμυγδαλέζα, χαρτιά στους μετανάστες

Στη φυλακή για πάντα οι φασίστες

Την 1η Μάη την παγκόσμια ημέρα των εργατών, ξεσηκωνόμαστε σε όλο τον πλανήτη ενάντια στον πόλεμο,τη φτώχεια, το ρατσισμό και τη φασιστική απειλή, απαιτώντας ανοιχτά σύνορα για όλους τους πρόσφυγες, άσυλο, στέγη, χαρτιά για όλους.

Μετά την μεγάλη επιτυχία της απεργίας στις 6 Απρίλη, όπου οι πρόσφυγες και οι μετανάστες μαζί με την ντόπια εργατική τάξη πλημμύρισαν το κέντρο της Αθήνας και όλες τις πόλεις, συνεχίζουμε, ενωτικά και διεθνιστικά για να ξηλώσουμε το ρατσισμό και να πετάξουμε στα σκουπίδια την κυβέρνηση του Μητσοτάκη, που κλιμακώνει τις επιθέσεις κατά των προσφύγων και των μεταναστών την δια στιγμή που πρωτοστατεί στην κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία,. Έχει μετατρέψει την Αλεξανδρούπολη σε νέο στρατιωτικό κόμβο διέλευσης νατοϊκών στρατευμάτων, δίνει τη Σούδα για το νατοϊκό στόλο και αεροπορικές βάσεις για να απογειώνονται αμερικανικά awacs και ετοιμάζεται να στείλει μια αντιαρματική μονάδα στην Βουλγαρία.

Την ίδια στιγμή που τα δίνει όλα στο ΝΑΤΟ, παίζει ξανά το χαρτί του ρατσισμού προκειμένου να αποπροσανατολίσει την εργατική τάξη από τις δικές τις ευθύνες και για το αίμα των εργατών που χάνεται στον πόλεμο και για τη φτώχεια που έχει καταδικάσει την εργατική τάξη με την ακρίβεια, τις απολύσεις, τις δαπάνες για τους εξοπλισμούς που φτάνουν το 4% του ΑΕΠ.

Την 1η Μάη ντόπιοι και μετανάστες θα είμαστε στους δρόμους, ενάντια στο ρατσιστικό κατήφορο της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που υποκριτικά και προσωρινά υποδέχονται πρόσφυγες από την Ουκρανία αλλά δολοφονεί πρόσφυγες από άλλες χώρες πλασάροντας το νέο δόγμα ότι «πραγματικοί» πρόσφυγες είναι οι Ουκρανοί-λευκοί, χριστιανοί, με γαλάζια μάτια- και όχι οι μαύροι, σκουρόχρωμοι, Ασιάτες, Αφρικανοί, μουσουλμάνοι.

Ξεσηκωνόμαστε για να μπει τέλος στις δολοφονικές επαναπροωθήσεις στα σύνορα που κοστίζουν ανθρώπινες ζωές, όπως πρόσφατα στον Έβρο όπου ομάδα μασκοφόρων έβαλε σε βάρκα 30 πρόσφυγες και τους πέταξε σε μία νησίδα για να τους παραλάβουν οι ομογάλακτοί τους στην αντίπερα όχθη, με αποτέλεσμά να πνιγεί ο τετράχρονος Αϊμάν.

Ο ρατσιστικός κατήφορος της κυβέρνησης δεν έχει τέλος. Δε διστάζει να πετάξει χιλιάδες πρόσφυγες έξω από τον Ελαιώνα, εξαναγκάζοντας ακόμα και τους μικρούς μαθητές να σταματήσουν το σχολείο τους, για χάρη της ανάπλασης της περιοχής που θα ανεγερθεί το γηπέδου του Παναθηναϊκού.

Στέλνει τα πρωτοπαλίκαρα της ΕΛΑΣ του Θεωδορικάκου να εξαπολύουν ρατσιστικό κυνηγητό στο κέντρο της Αθήνας, μαζεύοντας όσους έχουν σκούρο χρώμα και στη συνέχεια τους κλείνουν στην Αμυγδαλέζα. Αντι η κυβέρνηση να νομιμοποιήσει τους μετανάστες ώστε να έχουν ίσα δικαιώματα τους θέλει να δουλεύουν σαν σκλάβοι σε συνθήκες Μανωλάδας, με συμφωνίες εποχικής εργασίας 9 μηνών και κάτω από την απόλυτο έλεγχο της εργοδοσίας.

Αυτή η πολιτική είναι που στρώνει το δρόμο στους φασίστες, στους οποίους μέσα στην προεκλογική περίοδο η κυβέρνηση της ΝΔ κλείνει ξανά το μάτι, προσπαθώντας να συσπειρώσει την ακροδεξιά στην δεξιά πολυκατοικία. Πρόκειται για την ίδια πολιτική που ακολούθησε ο Μακρόν στη Γαλλία, που οδήγησε στη συσπείρωση της ακροδεξιάς με αποτέλεσμα τα ποσοστά των Λεπέν και Ζεμούρ να φτάνουν το 30%.

Το αντιφασιστικό κίνημα στην Ελλάδα που πάλεψε τους φασίστες της Χρυσής Αυγής, δίνοντας το παράδειγμα πώς μπορούμε να σταματήσουμε τους φασίστες, δεν πρόκειται να αφήσει τα ορφανά του Μιχαλολιάκου να σηκώσουν ξανά κεφάλι. Στις 15 Ιούνη στην έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό θα είμαστε στους δρόμους απαιτώντας την οριστική της καταδίκη.

Αγωνιζόμαστε για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, ρατσισμό φασισμό και πολέμους!

Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και στη Φασιστική Απειλή (Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α.)

πηγή : https://el-gr.facebook.com/keerfapage/


1er MAI

Rassemblement place Klafthmonos (Avenue Stadiou)

NON à la guerre

Ouvrez les frontières pour TOUS les réfugiés

Non à l'évacuation raciste d'Elaionas

Asile et logement dans les villes

Non aux pushbacks et aux assassinats aux frontières

Les fascistes en prison

Fermez maintenant les Amygdale

Des papiers pour les immigrés

KEERFA - Mouvement Unis contre le racisme et la menace fasciste

πηγή : https://el-gr.facebook.com/keerfapage/


πηγή : https://el-gr.facebook.com/keerfapage/


ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

• ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
• ΟΥΤΕ ΠΟΥΤΙΝ ΟΥΤΕ ΝΑΤΟ-ΔΥΝΑΤΟ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
• ΔΟΥΛΕΙΕΣ, ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας παραπαίει. Μετά τη γροθιά που έφαγε από την Πανεργατική Απεργία της Τετάρτης 6 Απρίλη, κλιμακώνουμε τους αγώνες μας. Όλοι και όλες στις πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία φέρνει καταστροφή για τους πολλούς και τεράστια κέρδη για τους πλούσιους σε Δύση και Ανατολή. Οι άμαχοι και οι απλοί φαντάροι σφαγιάζονται ενώ οι εταιρείες του πετρέλαιου και του φυσικού αέριου θησαυρίζουν. Ο Μητσοτάκης είναι χωμένος ως το λαιμό σε αυτά τα εγκλήματα με στρατιωτική υποστήριξη στο ΝΑΤΟ και στον Ζελένσκι, με συμμετοχή στις οικονομικές κυρώσεις της ΕΕ και με ρατσιστικό κυνηγητό των προσφύγων.

Το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα σας καλεί στις εκδηλώσεις που οργανώνει σε κάθε γειτονιά για να συζητήσουμε πως παλεύουμε για να σταματήσουμε τον πόλεμο.

Χαιρετίζουμε τους ηρωικούς αντιπολεμικούς διαδηλωτές που αντιστέκονται μέσα στη Ρωσία στον πόλεμο του Πούτιν. Το αντιπολεμικό κίνημα σε Ανατολή και Δύση είναι η δύναμη για να σταματήσουμε αυτόν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο όπου ο Πούτιν και το ΝΑΤΟ μοιράζουν την Ουκρανία. Και μπορούμε να το πετύχουμε όπως έδειξαν οι απεργοί της 6 Απρίλη. Χιλιάδες βγήκαν στους δρόμους πανελλαδικά και άπλωσαν τα συνθήματα ενάντια στον πόλεμο και ενάντια στην κυβέρνηση σε κάθε γωνιά.

Έτσι θα συνεχίσουμε!

• Η Πρωτομαγιά είναι η παγκόσμια μέρα των εργατών και φέτος ειδικά είναι ξεχωριστή μέρα διεθνιστικής αντιπολεμικής αλληλεγγύης. Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, είναι απεργία.

• Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα γίνει την Κυριακή 1 Μάη στις 11πμ στην πλατεία Κλαυθμώνος. Ο Συντονισμός Εργατικής Αντίστασης καλεί προσυγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας στις 10.30πμ.

• Ελάτε να παλέψουμε μαζί. Ενάντια στην κυβέρνηση της φτώχειας και του πολέμου, ενάντια στο σύστημα που βάζει τα κέρδη των «ολιγαρχών», δυτικών και ανατολικών, πάνω από τις ζωές μας.

Συντονισμός Εργατικής Αντίστασης

πηγή : https://sekonline.gr/article.php?id=1242


1ΜΑΗ - Ημέρα αγώνα και απεργίας

ΚΑΤΩ η πολεμοκάπηλη Κυβέρνηση του πολέμου και της ακρίβειας

ΚΑΜΙΑ συμμετοχή της χώρας στον Πόλεμο, όχι λεφτά για εξοπλισμούς

ΜΕ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

Συγκέντρωση - Διαδήλωση: Κυριακή 1/5, 10:30 πμ, πλ. Κλαυθμώνος

Οι εργαζόμενοι, η νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα μετά από 12 χρόνια μνημονιακών πολιτικών ανεβαίνουν έναν Γολγοθά. Η πολεμοκάπηλη κυβέρνηση Μητσοτάκη εδώ και τρία χρόνια και μετά την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας, της περιβαλλοντικής καταστροφής, το πετσόκομμα στα εργασιακά, πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα, την συμμετοχή της στον πόλεμο και την ακρίβεια έχει οδηγήσει την κοινωνία στο χείλος της καταστροφής. Η αντιδραστική κυβέρνηση είναι ξεκάθαρη στο ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο της χρεοκοπίας. Τα νομοσχέδια διαδέχονται το ένα το άλλο, όπως το έκτρωμα Χατζηδάκη που χτυπάει το δικαίωμα στην απεργία και τον συνδικαλισμό, για τον ΟΑΕΔ που καταργεί στην ουσία το επίδομα ανεργίας, για την ασφάλιση και τις συντάξεις που ετοιμάζει η κυβέρνηση να καταθέσει, για την εκπαίδευση και την διάλυση του δημόσιου χαρακτήρα της, για το ΕΣΥ με την ιδιωτικοποίηση και το σταμάτημα του δημόσιου-δωρεάν χαρακτήρα, και με το ξεπούλημα και τη διάλυση των κοινωνικών υπηρεσιών και δημόσιων υποδομών μας γυρνά αιώνες πίσω μετατρέποντας τους εργαζόμενους σε σύγχρονους δούλους. Ο μισός πληθυσμός έχει φτάσει στα όρια της ακραίας φτώχειας και τώρα απειλείται με επισιτιστική κρίση, καθώς αδυνατεί να έχει πρόσβαση σε βασικά αγαθά (ενέργεια, τρόφιμα κλπ).

Μέσα σε όλα αυτή τη ζοφερή κατάσταση έχουμε και την απειλή του πολέμου. Ο πόλεμος ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, Ρωσίας στο μέτωπο της Ουκρανίας είναι μόνο η αρχή στην εμπλοκή της κυβέρνησης σ' αυτή την επικίνδυνη πολεμική σύγκρουση για την ανθρωπότητα. Η κυβέρνηση έχει στρατευτεί με τις ΗΠΑ και ΝΑΤΟ που για να αντιμετωπίσουν την υποβάθμισή τους ρίχνουν λάδι στη φωτιά. Η διαρκής επέκταση του ΝΑΤΟ, η αύξηση των εξοπλισμών, τα πυρηνικά όπλα, ο πόλεμος των κυρώσεων, απειλούν να ρίξουν την ανθρωπότητα στην άβυσσο. Δημιουργούν πολέμους με πρόσχημα την «ειρήνη» και την «δημοκρατία» στέλνοντας κρέας για τα κανόνια τους, τους εργαζόμενους την νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Η κυβέρνηση, χέρι χέρι με τις υπόλοιπες μνημονιακές δυνάμεις ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ έχει μετατρέψει τη χώρα σε απέραντη βάση και ειδικά την Αλεξανδρούπολη σε ορμητήριο των αμερικανών. Ξοδεύει ατέλειωτα δισ. σε εξοπλισμούς, ξεπλένει τους ναζί του τάγματος Αζόφ στη βουλή , εκθέτει τον ελληνικό λαό σε τεράστιους κινδύνους, την περαιτέρω φτωχοποίηση του και την συμμετοχή του σε πολεμικές συγκρούσεις.

Πρέπει να δράσουμε και λύση δεν είναι τα λόγια μέσα στην βουλή, αλλά οι σκληροί ανυποχώρητοι αγώνες με μαζικές διαδηλώσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ θέλουν μόνο να εξαπατήσουν τον ελληνικό λαό για να επανέλθουν με οποιοδήποτε τρόπο στην εξουσία, ασκώντας ουσιαστικά την ίδια πολιτική. Οι συμβιβασμένες, αδιέξοδες πολιτικές του ΚΚΕ ή του ΜΕΡΑ 25, δεν θέλουν και δεν μπορούν να παλέψουν αποτελεσματικά. Πρέπει να ανασυγκροτήσουμε τις δυνάμεις μας, παλεύοντας ενάντια στον πόλεμο που σπέρνει την ακρίβεια και την ηθική και φυσική εξόντωση της κοινωνίας μας, μπλοκάροντας κάθε συμμετοχή στα σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. Βάζοντας μπροστά τις δικές μας ανάγκες ενάντια στην φτώχεια, την καταστολή και τον πόλεμο.

Η Πρωτομαγιά είναι η μέρα που συμβολίζει τους αγώνες όλων των εργαζομένων και καταπιεσμένων για καλυτέρευση της ζωής, για περισσότερες κατακτήσεις και δικαιώματα, για ελευθερία και ειρήνη. Ενωτικά οργανώνοντας απεργίες και διαδηλώσεις, επιτροπές και συνελεύσεις σε κάθε χώρο δουλειάς, γειτονιά, σχολείο, σχολή, να πολεμήσουμε για να διώξουμε την κυβέρνηση της ΝΔ, το ΝΑΤΟ και όλες της μνημονιακές δυνάμεις, επιβάλλοντας μια δική μας Κυβέρνηση των Εργαζομένων, ανοίγοντας τον δρόμο σε Ελλάδα και Ευρώπη για μια άλλη κοινωνία.

  • Ενάντια στους ιμπεριαλιστές ΗΠΑ-ΕΕ και Ρωσίας. ΟΧΙ στα Πυρηνικά. ΕΞΩ Βάσεις και ΝΑΤΟ. Όχι στον οικονομικό πόλεμο των κυρώσεων στις πλάτες των λαών.
  • Λεφτά για τις Κοινωνικές Ανάγκες, ΟΧΙ για Εξοπλισμούς, Στρατό, Αστυνομία, Πλούσιους.
  • Διαγραφή του Χρέους. Έξω από Ευρώ - ΕΕ. Κάτω όλα τα αντεργατικά μέτρα / Μνημόνια Διαρκείας.
  • Όχι στην ακρίβεια. Αυξήσεις σε μισθούς - συντάξεις. Μείωση φόρων-κατάργηση Φ.Π.Α. στα βασικά αγαθά.
  • Εθνικοποίηση με εργατικό έλεγχο σε τομείς κλειδιά της οικονομίας. Βαριά φορολογία στο κεφάλαιο.
  • Κάτω οι κυβερνήσεις των πολέμων και της φτώχειας - Μόνη λύση η Ευρώπη των Εργαζομένων

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

antepithesitonergazomenon.blogspot.com

πηγή : https://www.okde.gr/archives/16741


Κάτω τα χέρια απο τα παιδιά του Ελαιώνα! Δεν θα επιτρέψουμε την ρατσιστική και βίαιη εκκένωση εκατοντάδων οικογενειών!

Διαδηλώνουμε μαζικά την 1η Μάη για να βάλουμε φρένο στην κυβέρνηση των ρατσιστών!

Απεργιακή συγκέντρωση, Πλατεία Κλαυθμώνος 11πμ

Ο μαζικός ξεσηκωμός των εκπαιδευτικών αλλά και του αλληλέγγυου κόσμου της γειτονιάς, τα ψηφίσματα υποστήριξης αλλά και οι ίδιες οι κινητοποιήσεις προσφύγων/ισσων απο τα μέσα, κατάφεραν να βάλουν εμπόδια στα σχέδια του Μπακογιάννη και του Μηταράκη για την απάνθρωπη επιχείρηση σκούπα. Ο Μηταράκης έφτασε, μάλιστα, να υπόσχεται την παραμονή των μαθητών/τριών μέχρι τον Ιούνιο, δηλαδή μέχρι τη λήξη της σχολικής χρονιάς. Ξέχασαν να τον ενημερώσουν βέβαια απο το Υπουργείο Παιδείας οτι για πολλά προσφυγόπουλα, η σχολική χρονιά άρχισε... Μεγάλη Τετάρτη, μιας και τότε προσλήφθηκαν αναπληρωτές ΖΕΠ!

Η στέγαση και η ένταξη των προσφύγων/ισσών και των παιδιών τους, όμως, χρειάζεται μια συνολική μάχη ενάντια στον ρατσισμό της κυβέρνησης, που ξεπερνά τα όρια μιας σχολικής χρονιάς.

Τί θα συμβεί, για παράδειγμα, με τα πιο μικρά και ευάλωτα παιδιά προσχολικής ηλικίας; Δεν θα είναι τα παιδιά-πρόσφυγες του Ελαιώνα μαθητές και μαθήτριες τον Σεπτέμβρη; Δεν θα έχουν τις ίδες ανάγκες για μάθηση, υποστήριξη και ένταξη; Πού θα βρίσκονται αυτά τα παιδιά τότε; Τα σχέδιά τους τα θέλουν κλεισμένα σε απομακρυσμένα καμπ με συρματοπλέγματα και τουρνικέ, χωρίς υποστηρικτικά δίκτυα ή πρόσβαση στον αστικό ιστό. Ως αντιρατσιστικό κίνημα έχουμε παλέψει για δικαιώματα και ελευθερίες για ΟΛΑ τα παιδιά. Απαιτούμε, λοιπόν, σπίτια στις πόλεις και σχολεία, όχι φτώχεια και αστεγία!

Είμαστε αντίθετοι με την ρατσιστική εκκένωση της δομής του Ελαιώνα που οδηγεί σε εκτοπισμό εκτός του αστικού ιστού, αστεγία, παιδιά-φαντάσματα, σχολική διαρροή και ανέχεια. Είμαστε υπερ της αναβάθμισης της δομής υποδοχής προσφύγων μέσα στον αστικό ιστό, στον Ελαιώνα και της εξασφάλισης της ένταξης τους μέσα στις γειτονιές σε σπίτια, δουλειές, σχολεία. Στο όνομα των άθλιων συνθηκών διαβίωσης δεν μπορεί να γίνεται αποδεκτή η μετακίνηση, χωρίς την ελεύθερη συναίνεση, χωρίς εκβιασμούς και απειλές για κόψιμο του επιδόματος. Οι Ρομά έχουν αντιμετωπίσει πολλές φορές τα ίδια ρατσιστικά επιχειρήματα για τον εκτοπισμό τους από περιοχές φιλέτα ενώ τους σπρώχνουν κοντά σε χωματερές και ρέματα!

Το κλείσιμο του Ελαιώνα δεν είναι μια μεμονωμένη προσπάθεια του Μπακογιάννη να διώξει τους «μη-αληθινούς» προσφυγες για να ξεπουλήσει την περιοχή στα μεγάλα κατασκευαστικά συμφέροντα, αλλά κυριολεκτικά αποτελεί σχέδιο εξόντωσης τη στιγμή που συγχρονίζεται με τη ραγδαία συρρίκνωση του στεγαστικού προγράμματος ESTIA II, οδηγώντας έτσι εκατοντάδες οικογένειες στον δρόμο και την οικονομική εξαθλίωση. Στο ζοφερό αυτό πλαίσιο δεν θα επιτρέψουμε να «εξαφανίσει» ο Μπακογιάννης εκαντάδες οικογένειες με όραμα τον εξευγενισμό (gentrification) της περιοχής. Τέτοιες πρακτικές οδηγούν στην άνοδο του ρατσιστικού δηλητηρίου και της γκεττοποίησης, όπως μας έχει θυμίσει η Γαλλία με την άνοδο της ακροδεξιάς εκεί. ΟΙ φασίστες του Λεπέν ανέβηκαν την δεκαετία του 1980 , όταν οι σοσιαλιστές οι Γκωλικοί ξήλωναν με μπουλντόζες τα προσφυγόσπιτα των προσφύγων στις συνοικίες του Παρισιού για να τις ¨εξευγενίσουν». Θα είναι ένα επικίνδυνο πισωγύρισμα να δώσουμε χώρο σε τέτοια ρατσιστικά σχέδια!

Καμία βίαιη μετακίνηση αν δεν εξασφαλιστούν σπίτια για όλες τις οικογένειες!

Ως εκπαιδευτικοί που μαχόμαστε για το δημόσιο και δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά, θα βρεθούμε στην πορεία της φετινής εργατικής και αντιπολεμικής Πρωτομαγιάς, μαζί με τους/τις πρόσφυγες/ισσες του Ελαιώνα αλλά και των υπόλοιπων στρατοπέδων που εξεγείρονται ενάντια στις πρακτικές εξόντωσης της κυβέρνησης ΝΔ και θα συνεχίσουμε μέχρι να χωρέσουν ολοι/ες μας οι μαθητές/τριες στις πόλεις και τα σχολεία μας.

Εκπαιδευτικοί της ΚΕΕΡΦΑ

πηγή : https://el-gr.facebook.com/keerfapage/


ΑΠΕΡΓΙΑ 1 ΜΑΗ

Την 1 Μάη απεργούμε και κατεβαίνουμε στον δρόμο με τα διαχρονικά αιτήματα του κλάδου, που τώρα πιο πολύ από ποτέ τα βάζουμε μπροστά για να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας κλέβουν.

Διεκδικούμε:

Πλήρη ασφάλιση.

Όταν τα αφεντικά δεν μας κολλάνε όλα τα ένσημα, γλιτώνουν λεφτά από τις ασφαλιστικές εισφορές και τον μισθό μας και μπορούν να μας κόβουν μεροκάματα με το έτσι θέλω. Για αυτό διεκδικούμε πλήρη ασφάλιση και κατοχυρώνουμε τον μισθό μας, την ιατροφαρμακευτική και την υγειονομική μας περίθαλψη, την αναρρωτική άδεια, την αποζημίωση από εργατικό ατυχήμα, την άδεια μητρότητας και την σύνταξη μας.

Ένσημα βαρέα και ανθυγιεινά

Η εργασία σε ώρες που οι περισσότεροι ξεκουράζονται ή διασκεδάζουν, η ορθοστασία, το κουβάλημα, τα άστατα και βραδινά ωράρια, η δουλειά σε εντατικοποιημένες συνθήκες και ο συχνός κίνδυνος εργατικών ατυχημάτων, οδηγούν πολύ συχνά σε προβλήματα υγείας. Για αυτό οι ανάγκες μας σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι αυξημένες καθώς και η πρόωρη συνταξιοδότηση. Διεκδικούμε να ενταχθεί ξανά ο κλάδος μας στην κατηγορία των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, όπως δηλαδή ίσχυε μέχρι τα μνημόνια.

Αυξήσεις στους μισθούς

Διεκδικούμε μισθό που να μην εξαντλείται αποκλειστικά στην κάλυψη των βασικών αναγκών μας (λογαριασμούς, διατροφή, ενοίκια) γιατί η ζωή δεν είναι μόνο η επιβίωση. Η απάντηση στην ακρίβεια είναι η αύξηση στους μισθούς και όχι τα επιδόματα. Όταν η κυβέρνηση προτείνει να ανέβει ο κατώτατος από τα 569€ στα 600 € ρίχνοντας μας στάχτη στα μάτια, εμείς πρέπει να διεκδικήσουμε την αύξηση του κατώτατου με βάση τις δικές μας ανάγκες που ξεπερνάνε κατά πολύ τα 1000 ευρώ καθαρά.

Κατάργηση του αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη που περιλαμβάνει :

  • Διευθέτηση χρόνου εργασίας- κατάργηση 8ώρου και υπερωριών

Οι ώρες που κάποτε θα πληρωνόμασταν ως υπερωρίες θα αντισταθμίζονται με λιγότερες ώρες εργασίας σε άλλες μέρες ή περισσότερα ρεπό. Αυξάνονται τα ανώτατα όρια των υπερωριών και ταυτόχρονα μειώνεται η επιπλέον αμοιβή. Με λίγα λόγια, τα ίδια χέρια, περισσότερες ώρες με λιγότερα χρήματα.

  • Κατάργηση της επιθεώρησης εργασίας - μετατροπή σε ανεξάρτητη αρχή

Στη θέση της επιθεώρησης εργασίας θα δημιουργηθεί μια ανεξάρτητη αρχή, η οποία καθόλου ανεξάρτητη δε θα είναι, καθώς τα 3 από τα 5 μέλη του συμβουλίου της διοίκησης, θα διορίζονται από την εκάστοτε κυβέρνηση. Αυτό προφανώς θα έχει σαν αποτέλεσμα την περαιτέρω υποτίμηση του σημερινού ρόλου του Σ.ΕΠ.Ε αλλά και την προώθηση των πολιτικών της κάθε κυβέρνησης.

  • Επίθεση στο δικαίωμα της απεργίας

από εδώ και πέρα η κήρυξη της απαιτεί περισσότερες προϋποθέσεις και κριτήρια. Η ενεργή περιφρούρηση της παρεμποδίζεται. Ενώ αντιθέτως, η δικαστική καταστολή των απεργιών διευκολύνεται, καθώς προβλέπονται πιο πολύ λόγοι για τους οποίους μία απεργία μπορεί να κηρυχθεί παράνομη από τα δικαστήρια.

  • Επίθεση στον συνδικαλισμό

Αλλάζει ριζικά ο τρόπος οργάνωσης και λειτουργίας των σωματείων, καθώς και ο έλεγχος τους από το κράτος (ψηφιακά μητρώα μελών, απαραίτητη πλειοψηφία 50%+1 των εγγεγραμμένων μελών για την κύρωση αποφάσεων και απρόσωπες ψηφοφορίες). Πρόκειται για άμεση επίθεση στα σωματεία μας και στον τρόπο που λαμβάνουμε κάθε απόφαση καθώς λειτουργούμε χωρίς ιεραρχίες και ισότιμα προς όλα τα μέλη. Η συνέλευση του σωματείου είναι μια ζωντανή διαδικασία που συζητάμε, συνδιαμορφώνουμε και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αντικατασταθεί από μια ψηφιακή διαδικασία.

Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που όλα είναι πανάκριβα. Χρωστάμε το ρεύμα ενώ ο μισθός μας είναι ψίχουλα.

Ακούμε όρους όπως πληθωρισμός, ανατιμήσεις ή ακρίβεια αλλά όπως και το πουν αυτό που βιώνουμε είναι απλό: Δεν φτάνει ο μισθός για να ζήσουμε. Όποιες και να είναι οι αιτίες που οδηγούν σε πληθωρισμό πάντα εμείς καλούμαστε να πληρώνουμε το φέσι για να διατηρούν τα αφεντικά τα κέρδη τους.

Σε σχέση με τον κλάδο μας τα τελευταία χρόνια είδαμε το οικονομικό μοντέλο της χώρας να αλλάζει και να στρέφεται ακόμα περισσότερο στην τουριστική βιομηχανία. Όμως όσα τουριστικά ρεκόρ και να χτυπήσανε δεν είδαμε τα μεροκάματά μας να ανεβαίνουν. Είμαστε επίσημα οι κακοπληρωμένες σερβιτόρες της Ευρώπης. Όσα δουλεύουμε στον κλάδο και ειδικά στη σεζόν ξέρουμε τι σημαίνει δουλειά σε πόστο που είναι για τρείς ενώ δουλεύει ένας, επταήμερο, δωδεκάωρο και σπαστό ωράριο χωρίς δώρα, επιδόματα και με μισά ένσημα. Μετά από 3 μνημόνια και 1 υγειονομική κρίση μέσα από την ανασφάλεια και την ανεργία κατάφεραν να παγιώσουν σταδιακά την υποτιμημένη εργασία μας και πάνω σε αυτή να χτιστεί η ανάπτυξή τους.

Η απάντησή μας σε όλα αυτά είναι η συλλογική οργάνωση, η συμμετοχή στους αγώνες, η αλληλεγγύη και η απεργία. Κλείνοντας τα μαγαζιά και κατεβαίνοντας στον δρόμο με τα συνάδελφ@, βάζουμε τους δικούς μας όρους στο τραπέζι, δηλώνουμε ξεκάθαρα πως μαγαζί, "δουλίτσα" και συνεπώς κέρδη για τα αφεντικά δεν υπάρχουν χωρίς εμάς. Και κάπως έτσι καταλαβαίνουν αυτοί αλλά κυρίως εμείς οι ίδιες/οι την δύναμη που έχουμε.

Για να απεργήσουμε ενημερώνουμε το αφεντικό μας μέχρι και 24 ώρες πριν από την απεργία. Είναι δικαίωμα όλων των εργαζομένων να απεργήσουν και είναι παράνομο να μας απολύσουν για αυτό. Σε κάθε περίπτωση επικοινωνούμε με το σωματείο για ό,τι χρειαστεί.

Κάνουμε συνελεύσεις κάθε Τετάρτη στις 15:00 και άνοιγμα την ίδια μέρα στις 18:30 - 20:00. Σας καλούμε να συμμετέχετε στη συνέλευση και τις δράσεις του σωματείου.

Να δώσουμε τους αγώνες μας μέσα και έξω από τους χώρους της δουλειάς

ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΜΑΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11:00 ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

κάλεσμα : Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων και λοιπών εργαζομένων του κλάδου του επισιτισμού

πηγή : https://ssm.espivblogs.net/apergia-kyriaki-1-…


1η MAH Ταξική Ανεξάρτητη Συγκέντρωση


Όλες και όλοι στη διαδήλωση για την Πρωτομαγιά την Κυριακή 1 Μαΐου στα Προπύλαια στις 11πμ

Ο πόλεμος δεν είναι εικόνα στις ειδήσεις…

Ενάντια στον πόλεμο και την «ειρήνη» των κυρίαρχων. Ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.

Η εισβολή των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στα ουκρανικά εδάφη αποτελεί συνέχεια των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών μεταξύ της Ρωσίας και της Κίνας από τη μια μεριά και των ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ (μέλος του οποίου είναι και η Ελλάδα) από την άλλη. Ο φασισμός και ο εθνικισμός που επικράτησαν τα τελευταία χρόνια στην Ουκρανία δημιούργησαν το κατάλληλο έδαφος, όπως πάντα, για να ευδοκιμήσει η βαρβαρότητα. Ταυτόχρονα αποτέλεσαν την καλύτερη αφορμή για το ολιγαρχικό καθεστώς της Ρωσίας ώστε να ξεδιπλώσει τα πολεμικά του σχέδια και να σπείρει τον θάνατο, όπως είχαν πραγματοποιήσει και οι ΗΠΑ σε μια σειρά χωρών, από την πρώην Γιουγκοσλαβία μέχρι το Ιράκ. Ο φασισμός, ο εθνικισμός και η μισαλλοδοξία αποτελούν διαχρονικά τα καλύτερα εργαλεία στα χέρια των κυρίαρχων για να προωθούν τα σχέδιά τους και να οδηγούν τους πληβείους στα «ένδοξα» νεκροταφεία των μαχών.

Στην νέα παγκόσμια πραγματικότητα που αναδύεται μετά την αποχώρηση των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν και τα σημάδια κόπωσης της αυτοκρατορίας των ΗΠΑ, ο χάρτης της παγκόσμιας ισορροπίας δύναμης και των σφαιρών επιρροής αναδιαμορφώνεται. Τα στρατόπεδα της Ρωσίας και των ΗΠΑ φαίνεται να είναι υπό διαμόρφωση κάτι το οποίο αποτελεί και τον λόγο για τον οποίο αποφεύγεται μια γενικευμένη σύρραξη προς το παρόν. Μετά τις εισβολές στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, τους πολέμους στη Λιβύη, την Υεμένη και τη Συρία, της εισβολής στο Καζακστάν, τη στρατιωτική συμφωνία ΗΠΑ-Αυστραλίας-Αγγλίας (AUKUS), ο πόλεμος στην Ουκρανία αποτελεί το τελευταίο επεισόδιο του ανταγωνισμού των κυρίαρχων για τον παγκόσμιο έλεγχο και την εξουσία.

Το ελληνικό κράτος προσδεμένο στο άρμα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ λαμβάνει μέρος στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και κατά επέκταση και στον πόλεμο στην Ουκρανία. Η αποστολή όπλων στο φασιστικό καθεστώς του Κιέβου αποτελεί συνέχεια της αποστολής αντιπυραυλικών συστημάτων Patriot στη Σαουδική Αραβία και την αποστολή στρατιωτικών στο Μαλί της Αφρικής. Ταυτόχρονα συνάπτει συνεχώς νέες οικονομικοστρατιωτικές συμφωνίες με το Ισραήλ και την Αίγυπτο, ενώ έχει αναβαθμίσει και αυξήσει τις νατοϊκές βάσεις, οι οποίες βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια (Σούδα, Άραξο, Λάρισα, Ανδραβίδα, Αλεξανδρούπολη), αποτελώντας μια από τις μεγαλύτερες νατοϊκές βάσεις εξορμήσεων. Σε συνδυασμό με τα τεράστια ποσά τα οποία δαπανά για εξοπλισμούς, το καθιστά έναν από τους πιο πιστούς σύμμαχους και συνοδοιπόρους των ΗΠΑ. Αυτή την συμμετοχή του ελληνικού κράτους στους πολεμικούς σχεδιασμούς της «Δύσης» καλούμαστε να πληρώσουμε καθημερινά.

Στα δύο χρόνια καραντίνας οι κυβερνώντες βρήκαν την ευκαιρία να περάσουν νόμους που εντείνουν την καταπίεση, την εκμετάλλευση και την λεηλασία της φύσης και της κοινωνίας. Είναι στη φύση του καπιταλισμού η αστάθεια και η διαρκής απορρύθμιση που δημιουργεί κρίσεις και δίνει τη δυνατότητα στο κεφάλαιο να κάνει ότι θέλει και να φορτώνει τα «σπασμένα» στις δικές μας πλάτες.

Η ενεργειακή κρίση, που άρχισε πριν ακόμα από τον πόλεμο, εντάθηκε μετά από αυτόν συμπαρασύροντας και όλα τα άλλα. Οι τιμές των βασικών αγαθών και της ενέργειας αυξάνονται μέρα με την ημέρα με ρυθμούς, που δεν μπορούσαμε να διανοηθούμε. Το κόστος της θέρμανσης είναι απλησίαστο και τα ενοίκια παραμένουν στα ύψη. Ενώ όμως το κόστος διαβίωσης αυξάνει χωρίς σταματημό, ο πληθωρισμός έχει ξεπεράσει το 8,7% (το υψηλότερο των τελευταίων τριάντα χρόνων)οι ήδη μειωμένοι μισθοί και οι συντάξεις είναι καθηλωμένοι στα ίδια τραγικά επίπεδα. Οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι, οι τηλεοπτικοί αναλυτές και τα καθεστωτικά ΜΜΕ κάνοντας το άσπρο μαύρο αποκρύπτουν τις πραγματικές αιτίες, που απορρέουν από τις οικονομικές στρατηγικές, τις πολιτικές αποφάσεις και τους ενδοκαπιταλιστικούς ανταγωνισμούς.

Καταλαβαίνουμε, λοιπόν, ότι ο πόλεμος και η «ειρήνη» τους σημαίνει βομβαρδισμούς, επιστρατεύσεις, θάνατο, ξεριζωμό, εκμετάλλευση, καταπίεση και εξαθλίωση.

Το κόστος τόσο της πανδημίας όσο και του πολέμου καλούμαστε να το πληρώσουμε οι πληβείοι. Αυτοί, δηλαδή, που σήμερα φτωχοποιούμαστε ακόμα περισσότερο και αύριο θα πεθάνουμε στα πεδία των μαχών για να θεμελιώσουν οι νικητές την κυριαρχία τους και να γεμίσουν οι καπιταλιστές τα θησαυροφυλάκια τους. Τα επιδόματα πείνας και η εναλλαγή των πολιτικών διαχειριστών του συστήματος δεν πρόκειται να αλλάξουν την κατάσταση. Πρέπει να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε και να λειτουργούμε ατομικά, να είμαστε τρομαγμένοι, να αισθανόμαστε μόνες και να θεωρούμε ως μονόδρομο την εξαθλίωση.

Απέναντι στον πόλεμο και τη φτώχεια πρέπει να ορθώσουμε αναχώματα μέσα από αυτοοργανωμένους και ριζοσπαστικούς αγώνες. Να μην δεχτούμε να πληρώσουμε το κόστος του οικονομικού και στρατιωτικού πολέμου, της ανάμειξης του ελληνικού κράτους και τους πολεμικούς προϋπολογισμούς του. Να δράσουμε συλλογικά και να αρνηθούμε να φορτωθούμε άλλη μια κρίση. Να σταθούμε δίπλα σε όσους δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες τους, να απαντήσουμε με αρνήσεις πληρωμών, απαλλοτριώσεις, αυτομειώσεις, δομές αλληλοβοήθειας και αλληλεγγύη. Να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας σε γειτονιές, σχολεία, πανεπιστήμια, χώρους δουλειάς. Να παλέψουμε ενάντια στον πόλεμο και την «ειρήνη» των κυρίαρχων, για έναν κόσμο ισότητας-αλληλεγγύης-δικαιοσύνης και ελευθερίας.

Να μην γίνουμε κρέας για τα κανόνια τους.

Δύναμη σε όσες και όσους αγωνίζονται σε Ρωσία και Ουκρανία ενάντια στον πόλεμο και τον φασισμό.

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Να σαμποτάρουμε τους πολεμικούς τους σχεδιασμούς.

Ενάντια στη φτώχεια και την υποταγή οργάνωση στη βάση και πάλη ταξική.

…στον δρόμο γεννιούνται οι συνειδήσεις.

Όλες και όλοι στη διαδήλωση για την Πρωτομαγιά Κυριακή 1 Μαΐου 2022 στα Προπύλαια στις 11πμ

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου

κάθε Κυριακή 6μμ συνέλευση στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ, Τιμοδήμου και Αντωνιάδου, Άνω Πετράλωνα - askpthk.espivblogs.net

πηγή : https://askpthk.espivblogs.net/2022/04/19/1-m…


136 χρόνια από την πρωτομαγιά του Σικάγο δεν ξεχνάμε πως τίποτα δεν μας χαρίζεται, όλα κατακτιούνται με κοινωνικούς-ταξικούς αγώνες

Την Πρωτομαγιά του 1886, η Αμερικανική Ομοσπονδία Εργαζομένων καταθέτει στο κράτος ένα ιστορικό ψήφισμα για την εποχή εκείνη, το οποίο διακήρυτε ότι οι οκτώ ώρες θα αποτελούν τη νόμιμη εργασία μιας ημέρας από την 1η Μαΐου 1886 και μετά. Καθ' όλη την διάρκεια της περιόδου εκείνης βέβαια, άγριες απεργίες και διαδηλώσεις συντάρασσαν τις αμερικανικές πόλεις με το πολυεθνικό προλεταριάτο να βρίσκεται καθημερινά στους δρόμους κατά εκατοντάδες χιλιάδες διεκδικώντας και δυναμώνοντας τους αγώνες του ενάντια στα εξαντλητικά ωράρια και τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας. Το επίκεντρο του αγώνα αποτέλεσε το Σικάγο, καθώς υπήρχε σημαντική παρουσία αναρχικών εργατών, η συμβολή των οποίων έπαιζε καθοριστικό ρόλο στην οργάνωση και στην διεξαγωγή του αγώνα. Το αμερικανικό κράτος μπροστά σε αυτές τις δυναμικές και πρωτοφανής κινητοποιήσεις απαντάει με απεργοσπαστικές ομάδες, με σκοπό να σπάσει τις πολυήμερες απεργίες, και με αστυνομία η οποία καταφεύγει σε βίαιη καταστολή, φυλακίσεις, εξαφανίσεις και δολοφονίες εργατών. Στα πλαίσια αυτής της ταξικής πάλης 8 αναρχικοί (γνωστοί στις αρχές για την δράση τους) συλλαμβάνονται και καταδικάζονται σε θάνατο, εκ των οποίων 4 τελικά θα εκτελεστούν δι' απαγχονισμού. Ο αναρχικός August Spies καθώς βάδιζε προς τον θάνατο δήλωσε μπροστά στους δήμιους του:

«Θα έρθει ο καιρός που η σιωπή μας θα είναι πιο δυνατή από τις φωνές που πνίγετε σήμερα...»

Τα προτάγματα εκείνου του αγώνα παραμένουν ζωντανά και επίκαιρα στο σήμερα, που η επίθεση κράτους και αφεντικών συνεχίζεται αμείωτη και εντεινόμενη. Οι αλλεπάλληλες κρίσεις των τελευταίων χρόνων αποτέλεσαν την αφορμή για την κατάργηση πολλών εργατικών κεκτημένων, κεκτημένων με αγώνες στο δρόμο, στους χώρους εργασίας, στις σχολές. Στο σήμερα, μετά από δύο και πλέον χρόνια της Covid-19, γενικευμένης καταστολής και ελέγχου, της επερχόμενης επισιτιστικής και ενεργειακής κρίσης, βρισκόμαστε αντιμέτωποι/ες με μια φυσικοποιημένη κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Με αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, στις τιμές βασικών αγαθών και των ενοικίων, με αυστηροποίηση των όρων εγγραφής και παραμονής στο μητρώο του ΟΑΕΔ για τους ανέργους. Σε αυτή τη συνθήκη με το κίνημα να βρίσκεται μουδιασμένο, η κυριαρχία επιτίθεται. Ο νέος νόμος Χατζηδάκη έρχεται να αμφισβητήσει το δεδομένο της κατάκτησης του οκτάωρου, της απεργίας και της συνδικαλιστικής δράσης μεταξύ άλλων. Παράλληλα, νέες μορφές εντατικοποιημένης και ελαστικής εργασίας εγκαθιδρύονται όπως η τηλεργασία.

Το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία, αποτελεί ένα κομβικό σημείο για το μέλλον της τάξης μας. Οι επιπτώσεις και αυτής της πολεμικής σύγκρουσης θα πέσουν στις πλάτες των από τα κάτω. Άλλωστε, ο πόλεμος αποτελεί τη συνέχεια της πολιτικής με άλλα μέσα. Τόσο σε καιρό ειρήνης όσο και σε καιρό πολέμου η εκμετάλλευση στρέφεται ενάντια στην εργατική τάξη. Αυτή καλείται να αλληλοσκοτωθεί για την κυριαρχία των από τα πάνω και να ανοικοδομήσει την πληγείσα περιοχή, να ξεριζωθεί από τον τόπο που μεγάλωσε, να εργαστεί στα κάτεργα σαν μετανάστρια, μετανάστης, να εξαναγκαστεί σε trafficking.

«Εμείς χτίσαμε όλα αυτά τα παλάτια και τα μέγαρα, εδώ, στην Αμερική και παντού. Και θα τα χτίσουμε ακόμα πιο όμορφα, γιατί εμείς θα κληρονομήσουμε τη Γη και γι' αυτό να μην έχετε την παραμικρή αμφιβολία. Η αστική τάξη λοιπόν, ας γκρεμίσει τον κόσμο της πριν αποχωρήσει οριστικά από το προσκήνιο της ιστορίας. Εμείς κουβαλάμε έναν καινούργιο κόσμο, εδώ, στις καρδιές μας. …» (Μπ. Ντουρούτι)

Οι αγώνες του παρελθόντος, οι αγώνες του Σικάγο το 1886 να αποτελέσουν τη σπίθα για να ενταθούν οι κοινωνικοί και ταξικοί αγώνες σε όλα τα πεδία, ενάντια στην έμφυλη, τη φυλετική και την ταξική καταπίεση, ενάντια στον πόλεμο και την «ειρήνη» των κυρίαρχων. Να βάλουμε αναχώματα στην επέλαση κράτους και κεφαλαίου. Να δώσουμε στην διεκδίκηση επαναστατική προοπτική. Να σταθούμε ο ένας δίπλα στην άλλη, να πορευτούμε μαζικά μαχητικά και αδιαμεσολάβητα. Να προτάξουμε τις ατομικές και συλλογικές αρνήσεις, τις απαλλοτριώσεις, την αυτομείωση, τις καταλήψεις και τις άγριες απεργίες. Ο υπάρχον κόσμος δεν μπορεί να βελτιωθεί, ούτε με μεταρρυθμίσεις, ούτε με εξουσιαστικές αλλαγές. Η κοινωνική και ταξική επανάσταση, το χτίσιμο μιας άλλης κοινωνίας ισότητας, αλληλεγγύης, ελευθερίας αποτελεί την μόνη επιλογή για τους καταπιεσμένους/ες και τις εκμεταλλευόμενες/ους.

ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΙΣ

ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ-ΡΩΣΙΑ-ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ Η ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ

ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ: ΠΕΜΠΤΗ 28/4 - ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΠΝΙΚΑΡΕΑΣ - 7μμ

ΠΟΡΕΙΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ 1η ΜΑΗ - ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ - 11πμ

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/87411/


Πρωτοβουλία κατοίκων Δάφνης: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Σάββατο 30/04

ΑΓΩΝΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ,

ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΟΚΑΠΗΛΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Σάββατο 30/04, 12.00, πλ. Καλογήρων Μετρό Δάφνης

Όλοι στη συγκέντρωση, Κυριακή 1η Μάη, 10:30, Προπύλαια

Εδώ και μισό χρόνο, η ακρίβεια καλπάζει ανεξέλεγκτη. Τα λαϊκά νοικοκυριά αναγκάζονται καθημερινά να μειώνουν όλο και περισσότερο το καλάθι του σούπερ μάρκετ, κόβοντας ακόμα και βασικά καταναλωτικά αγαθά. Οι λογαριασμοί του ρεύματος έχουν διπλασιαστεί και τριπλασιαστεί, κοστίζοντας πλέον ένα μηνιάτικο και εξωθούν τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα στην απελπισία. Οι τιμές των καυσίμων είναι απαγορευτικές για πολλούς, με την βενζίνη να αγγίζει τα 2 ευρώ. Παράλληλα, ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται, οξύνοντας την ακρίβεια και απειλώντας να μετατραπεί σε γενικευμένη σύρραξη. Όσο η πλειοψηφία της κοινωνίας οδηγείται στην καταστροφή με μαθηματική ακρίβεια, η κυβέρνηση Μητσοτάκη σφυρίζει αδιάφορα.

Όλο αυτό το διάστημα, η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Εξαπατάει την κοινωνία με βοηθήματα- ψίχουλα, δήθεν αυξήσεις στους μισθούς και ρίχνοντας το φταίξιμο πάνω μας. Μας κουνάνε το δάχτυλο ότι καίμε πολύ ρεύμα και ότι είμαστε σπάταλοι στο σούπερ μάρκετ, την ίδια ώρα που ζούνε σε υπερπολυτελείς βίλες και καλοπερνάνε απομυζώντας τους κόπους μας. Πρόσφατο επεισόδιο στην εξαπάτηση της κοινωνίας είναι η «αύξηση» του κατώτατου μισθού κατά 50 ευρώ την ίδια στιγμή που οι λογαριασμοί της ΔΕΗ ανέρχονται στα 300 και 400 ευρώ. Χρησιμοποιούν τον πόλεμο στην Ουκρανία για να δικαιολογήσουν την αισχροκέρδεια των ημέτερων της κυβέρνησης. Έναν πόλεμο άδικο, στον οποίο η κυβέρνηση προσπαθεί να μας δέσει χειροπόδαρα στέλνοντας ενισχύσεις, πιστή στις επιταγές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Αυτή η Κυβέρνηση πρέπει να φύγει!

Σε κάθε περιοχή πρέπει να συγκροτήσουμε Λαϊκές Συνελεύσεις για την οργάνωση και ενότητα του αγώνα όλων των κατοίκων, των εργαζόμενων και της νεολαίας απέναντι στα νέα και παλιά αντεργατικά, αντιεκπαιδευτικά και αντιλαϊκά Ν/Σ. Να οργανώσουμε παντού κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις ενάντια στους ΝΑΤΟϊκούς πολέμους, στη φτώχεια και ακρίβεια και υπέρ της ειρήνης! Είναι ο μόνος τρόπος για να διώξουμε αυτή την άθλια κυβέρνηση που μας θέλει εξαχρειωμένους και κρέας για τα κανόνια της

  • Λαϊκές συνελεύσεις σε κάθε γειτονία για να οργανώσουμε τον αγώνα μας
  • ΟΧΙ στον Πόλεμο. Να μπλοκάρουμε τις πολεμικές προετοιμασίες.
  • Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις, όχι στην ακρίβεια, όχι στις απολύσεις!
  • Αυξήσεις στους μισθούς πάνω από τον πληθωρισμό. Συλλογικές συμβάσεις για όλους.
  • Να φύγει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη - να καταργηθούν όλα τα μνημονιακά νομοσχέδια

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΔΑΦΝΗΣ

Katoexikoi.Prwextovouliaex.Dafnis@exgmail.coexm

πηγή : https://www.okde.gr/archives/16776


ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Ενάντια στο κράτος, το κεφάλαιο, τον πόλεμο, την εκμετάλλευση & την καταπίεση

Αγώνας κοινωνικός, ταξικός, διεθνιστικός

Την 1η Μάη 1886 κηρύσσεται γενική απεργία στο Σικάγο των ΗΠΑ με κεντρική διεκδίκηση την καθιέρωση του οχταώρου, καλύτερες συνθήκες εργασίας και ζωής, όπου συμμετείχαν 40.000 εργάτες, οι οποίοι μέσα στις επόμενες μέρες αυξήθηκαν σε 65.000. Την 3η Μάη 200 εργάτες αποσπώνται από την ομιλία του αναρχικού Σπάιζ, κατευθύνονται σε ένα εργοστάσιο ξυλείας και επιτίθενται στους απεργοσπάστες. Ακολουθούν συγκρούσεις με την αστυνομία, η οποία πυροβολεί τους απεργούς, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 4 εργάτες και να τραυματιστούν δεκάδες. Την επόμενη μέρα χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώνονται στην πλατεία Haymarket. Όταν οι μπάτσοι επιχειρούν να διαλύσουν την συγκέντρωση, μια βόμβα εκτοξεύεται από το πλήθος εναντίον τους, σκοτώνοντας 7 και τραυματίζοντας 66. Η αστυνομία ανοίγει για άλλη μια φορά πυρ σκοτώνοντας αρκετούς και τραυματίζοντας εκατοντάδες απεργούς. Τις επόμενες μέρες συλλαμβάνονται οι αναρχικοί Σπάιζ, Φίλντεν, Σουόμπ, Φίσερ, Ένγκελς, Λινγκ, Νιμπ και Πάρσονς, οι οποίοι έγιναν γνωστοί ως οι «8 του Σικάγο». Οι 3 φυλακίζονται για χρόνια, ενώ οι υπόλοιποι 5 απαιτώντας Ελευθερία ή Θάνατο εκτελούνται στην αγχόνη. Για τους εργαζόμενους , για όλους τους καταπιεσμένους η εξέγερση των εργατών του Σικάγο και η άγρια απεργία τους τον Μάη του 1886 αποτελεί πηγή έμπνευσης για τις καθημερινές μάχες που δίνουμε απέναντι στο καθεστώς εκμετάλλευσης και υποταγής. Η ιστορική μνήμη της Πρωτομαγιάς παραμένει ζωντανή και παρούσα στις συλλογικές μας αντιστάσεις, στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες και τις εξεγέρσεις της εποχής μας. 136 χρόνια μετά την εξέγερση των εργατών του Σικάγο, το πρόταγμα της σύνδεσης των μερικών και αιτηματικών αγώνων, όπως αυτός για το οχτάωρο, με τον συνολικό αγώνα για μια χειραφετημένη κοινωνία, για την ανατροπή του κόσμου της εξουσίας και τον ελευθεριακό κοινωνικό μετασχηματισμό βάσει των αρχών της κοινοκτημοσύνης, της ελευθερίας, της ισότητας, της αλληλεγγύης παραμένει πάντα επίκαιρο.

[Ιστορικό σημείωμα για την 1η Μάη 1886]

Οι αλλεπάλληλες κρίσεις, τις συνέπειες των οποίων βιώνουν οι κοινωνίες ανά τον κόσμο, δεν είναι αποτέλεσμα τυχαίων γεγονότων αλλά προκύπτουν από τη βαθιά συνολική συστημική κρίση, τις ίδιες τις αντιφάσεις του κρατικού-καπιταλιστικού συστήματος οργάνωσης της κοινωνίας, που τις προκαλεί η αθεράπευτη σύγκρουση που επιβάλλει η βασική του αρχή, η εκμετάλλευση και καταπίεση ανθρώπου από άνθρωπο. Οι πολιτικές και οικονομικές ελίτ εργαλειοποιούν τις κρίσεις, ώστε να μπορέσει το κρατικό-καπιταλιστικό σύστημα να διαιωνίσει την ύπαρξή του, να αυξήσει τα κέρδη του, να επεκτείνει την ισχύ του και να βαθύνει την επιβολή της κυριαρχίας του πάνω στις κοινωνίες και τη φύση. Έτσι, σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, εξαπολύει μια ολομέτωπη επίθεση απέναντι στους λαούς.

Η στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία αποτελεί το πιο πρόσφατο γεγονός μέσα από το οποίο αναδεικνύεται πως σε καιρούς αποσάθρωσης του κόσμου της εξουσίας και της συνεπακόλουθης όξυνσης των ενδοκαπιταλιστικών ανταγωνισμών, κράτη και διακρατικοί μηχανισμοί, στοχεύοντας στη διεύρυνση της «σφαίρας επιρροής» τους αλλά και στη σωτηρία σύσσωμης της κρατικής-καπιταλιστικής μηχανής, αφήνοντας το όποιο «φιλειρηνικό» τους προσωπείο, δεν διστάζουν να βάλουν μπροστά τις πολεμικές μηχανές τους, φέρνοντας βία και καταστροφή, εξαπολύοντας στρατιωτικές επιχειρήσεις και διαμορφώνοντας εμπόλεμες κοινωνίες. Μοναδικός χαμένος σε μία τέτοια πραγματικότητα είναι οι πληβείοι όλου του κόσμου, πρωτίστως οι λαοί που βιώνουν την φρίκη του πολέμου και του ξεριζωμού και έπειτα όλοι οι υπόλοιποι που βιώνουν τόσο τις συνέπειες της λεηλασίας κάθε πεδίου παροχής των στοιχειωδών για την επιβίωση κοινωνικών αγαθών όσο και την περαιτέρω όξυνση του ελέγχου, της επιτήρησης, της καταστολής και των όρων εκμετάλλευσης και καταπίεσης.

Μέσα στα τελευταία 2 χρόνια όπου η πανδημία του covid-19 και η εγκληματική διαχείρισή της έχουν αφήσει εκατομμύρια νεκρούς ανά τον κόσμο και 28.000 στον ελλαδικό χώρο, το ελληνικό κράτος το μόνο που προσέφερε ήταν άγρια καταστολή των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων στο σύνολό τους και την επιπλέον διάλυση του ΕΣΥ, με την πλήρη εγκατάλειψή του, με συγχωνεύσεις νοσοκομειακών μονάδων και ιδιωτικοποιήσεις και με τη μη στελέχωσή του με το αναγκαίο προσωπικό. Το κράτος πιστό στο νεοφιλελεύθερο μοντέλο που ακολουθείται από τα χρόνια του μνημονίου στον ελλαδικό χώρο, συνεχίζει να αυξάνει το κόστος επιβίωσης με ακόμα πιο εντατικούς ρυθμούς, ενώ η ανασφάλιστη και επισφαλής εργασία, τα ελαστικά ωράρια, η εντατικοποίηση της εργασίας, οι ιδιωτικοποιήσεις και η διαχείριση από τα αφεντικά όλων των βασικών μας αναγκών είναι σημεία που ανταποκρίνονται στην ανάγκη του καπιταλισμού για την όξυνση της ταξικής ανισότητας και την πλήρη υποτίμηση της ζωής μας. Προϋποθέσεις για τον βίαιο κοινωνικό μετασχηματισμό είναι η αλλαγή της κοινωνικής συνείδησης και η εξουδετέρωση των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων. Έτσι η κατασταλτική εκστρατεία έχει ως σαφή στόχο την επιβολή ενός καθεστώτος τρομοκρατίας, μιας κοινωνικής συνθήκης που θα κυριαρχεί η σιωπή, ο φόβος και η υποταγή. Η ψήφιση του νόμου για την περιστολή των διαδηλώσεων, η κατάργηση του 8ώρου και της απεργίας, η απελευθέρωση των απολύσεων, η απόλυτη απαξίωση του αγαθού της δημόσιας υγείας, η εκπαιδευτική αναδιάρθρωση των αποκλεισμών και της καταστολής, η περαιτέρω όξυνση της εγκληματικής βίας των κατασταλτικών μηχανισμών, οι συλλήψεις και διώξεις αγωνιστών/τριών σε διαδηλώσεις, η επίθεση στους αγώνες των υγειονομικών, οι οποίοι υπερασπίζονται τον δημόσιο χαρακτήρα της υγείας, αποτελούν κομμάτια της επιβολής του σύγχρονου ολοκληρωτισμού σε ολόκληρη την κοινωνία.

Η ιστορία των κοινωνικών και ταξικών κινημάτων που διεκδίκησαν και πάλεψαν για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση μας δείχνει πως οι προλετάριοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από τους θεσμούς, τα κοινοβούλια, τις γραφειοκρατικές συνδικαλιστικές ηγεσίες και τους διαμεσολαβητές της ταξικής πάλης. Ό,τι έχουν να κερδίσουν θα είναι αποτέλεσμα των πλατιών, οργανωμένων στη βάση, μαχητικών και ριζοσπαστικών αγώνων τους. Μόνο η συνολική ανατροπή του κράτους και του καπιταλισμού, η κοινωνική απαλλοτρίωση του πλούτου που εμείς οι ίδιοι παράγουμε και απομυζά μια κάστα εξουσιαστών και η οργάνωση του αγώνα για την Κοινωνική Επανάσταση για έναν κόσμο κοινοκτημοσύνης, ειρήνης, αλληλεγγύης και ελευθερίας μπορούν να δικαιώσουν τους πόθους και τις πραγματικές ανάγκες των καταπιεσμένων και εκμεταλλευόμενων.

ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

ΤΡΟΦΗ, ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΣΤΕΓΑΣΗ

Η ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

Απεργιακή συγκέντρωση και πορεία: Κυριακή 1η Μάη, Προπύλαια, 11.00

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

saktx.espivblogs.net

πηγή : email που λάβαμε στις 27 Απριλίου 19h


Οι εργαζόμενοι/ες στη συνεργατική ΒΙΟ.ΜΕ. καλούμε στις ανεξάρτητες συγκεντρώσεις και πορείες:

  • Θεσσαλονίκη, Καμάρα 11:00
  • Αθήνα, Προπύλαια, 11:00


Κοινωνικός έλεγχος στην παραγωγή και αυτοδιαχείριση σε όλα τα πεδία της ζωής!

Οι εργατικές και κοινωνικές ανάγκες είναι αδιαπραγμάτευτες!

Δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση του κεφαλαίου!

πηγή : http://biom-metal.blogspot.com/2022/04/blog-p…
πηγή : email που λάβαμε στις 28 Απριλίου 12h


Για άλλη μια φορά, καλούμαστε να πληρώσουμε την κρίση τους. Για άλλη μια φορά -άλλοτε με το 'δημόσιο χρέος' και τώρα με τον 'πληθωρισμό'- το κράτος και τα αφεντικά μας ζητάνε να θυσιάσουμε ακόμη περισσότερα. Άλλη μια "έκτακτη ανάγκη" τους εις βάρος μας, πάνω σε μια προηγούμενη, ετοιμάζεται να γίνει ο νέος κανόνας.

Είμαστε εργαζόμενες, άνεργοι, φοιτήτριες, μπλοκάκηδες και συνταξιούχοι. Είμαστε αυτά που ζούμε μονάχα από τον πλέον συρρικνωμένο μισθό μας και βιώνουμε την τρομοκρατία των υπέρογκων ανατιμήσεων στο πετσί μας, αλλά, επίσης, που αρνούμαστε τη μιζέρια και διεκδικούμε να ζούμε κι όχι απλώς να επιβιώνουμε.

Η κοινή μας βάση και αυτό που μας ενώνει είναι το σύστημα καταπίεσης και εκμετάλλευσης στο οποίο ζούμε. Ας βρεθούμε, λοιπόν, ο ένας δίπλα στην άλλη κι ας δούμε πως θα βάλουμε τις δικές μας ανάγκες πάνω από τα κέρδη τους. Πώς θα διεκδικήσουμε αυξήσεις μισθών και συντάξεων απορρίπτοντας μια ζωή με κουπόνια και επιδόματα. Ας κάνουμε το πρώτο βήμα, ας απεργήσουμε κι ας κατέβουμε μαζί, σε μια κοινή διαδήλωση. Σε μια δική μας πρωτομαγιά.

Ραντεβού την Κυριακή 1η Μάη στις 11.00 στα Προπύλαια, πίσω από το πανό "ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ, ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΘΑ ΑΝΕΒΟΥΝ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ, ΑΠΕΡΓΙΕΣ, ΑΡΝΗΣΕΙΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ, ΑΥΤΟΜΕΙΩΣΕΙΣ".

Νομάδες | Εργατική συνέλευση στα Βορειοανατολικά
Πρωτοβουλία εργαζομένων / ανέργων στα Νότια
Campo Rosso | Συνέλευση νέων και εργαζομένων Καλλιθέας
Ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Αγ.Παρασκευής
Συνέλευση αδιαμεσολάβητης δράσης Βύρωνα / Παγκράτι / Καισαριανής / Ζωγράφου
Αυτοδιαχειριζόμενος χώρος αντίστασης και αλληλεγγύης στου Ζωγράφου
Συνέλευση κατοίκων Βύρωνα, Καισαριανής, Παγκρατίου
Unreal Estate | Συνέλευση ενάντια στον εκβιασμό του ενοικίου
KTA | Κινήσεις για την Ταξική Αυτονομία

πηγή : https://nomades.espivblogs.net/2022/04/28/sym…
πηγή : email που λάβαμε στις 28 Απριλίου 13h


Κόκκινη Πρωτομαγιά- Πρωτοπόρα Εργατιά

ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ - ΠΡΩΤΟΠΟΡΑ ΕΡΓΑΤΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ - ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Φέτος συμπληρώνονται 136 ολόκληρα χρόνια από όταν η εργατική τάξη του Σικάγο διεκδίκησε και κέρδισε έπειτα από μαζικούς μαχητικούς δυναμικούς εργατικούς αγώνες την 8ωρη εργασία.

Η πρωτομαγιά για το εργατικό-λαϊκό κίνημα του τόπου μας κουβαλάει βαρύ ιδεολογικό-πολιτικό- ταξικό φορτίο και περιεχόμενο.

Σε εποχές σαν την σημερινή, δεν μπορούμε παρά να εμπνεόμαστε από την Ματωμένη Πρωτομαγιά του 1936 στη Θεσσαλονίκη με τους νεκρούς καπνεργάτες και τον Γιάννη Ρίτσο να εμπνέεται από την εικόνα της μάνας που θρηνεί το νεκρό γιο της στο Ριζοσπάστη και να συνθέτει τον Επιτάφιο.

Δεν μπορούμε παρά να στέκουμε προσοχή στους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές της Καισαριανής το 1944 από τους ναζί, σε απάντηση στην εκτέλεση του Γερμανού διοικητή των SS στην Λακωνία.

Η πρωτομαγιά, σαν το σημειολογικό σημείο πολιτικής και υλικής επικράτησης της τάξης που κρατάει στα χέρια της την παραγωγή, αποτελούσε και αποτελεί σημείο σκληρής αντιπαράθεσης από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, ένα ταξικό αγκάθι μαζί με όλες τις κατακτήσεις που φέρει και που πρέπει να ξεριζωθεί από το σώμα της εκμεταλλεύτριας τάξης, της τάξης που κρατάει τα μέσα παραγωγής στα χέρια της.

Η φετινή Πρωτομαγιά δεν μπορεί να τοποθετηθεί έξω από την δριμύτατη οικονομική και πολιτική κρίση του συστήματος όσο και την ΡΩΣΟ-ΝΑΤΟΪΚΗ σύγκρουση με επίκεντρο την Ουκρανία.

Αυτή η κρίση έχει σαν αποτέλεσμα να γιγαντώνεται η επίθεση απέναντι στην εργατική τάξη, τον λαό και την νεολαία.

Οι συνδικαλιστικές-λαϊκές ελευθερίες τσακίζονται και τα μέτρα καταστολής φασιστικοποιούνται, για να επιβληθεί η πολιτική του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου.

Η δημόσια και δωρεάν υγεία διαλύεται ακόμη περισσότερο, η πανδημία του COVID-19 και τα ανύπαρκτα μέτρα ενίσχυσης της δημόσιας και δωρεάν υγείας είχαν και συνεχίζουν να έχουν σαν αποτέλεσμα δεκάδες καπιταλιστικές-κρατικές-κυβερνητικές δολοφονίες καθημερινά.

Η δημόσια και δωρεάν παιδεία του λαού διαλύεται ακόμη περισσότερο, χιλιάδες παιδιά πετάχτηκαν και θα πεταχτούν έξω από την τριτοβάθμια εκπαίδευση, το εξεταστικό ταξικό σφαγείο σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης τώρα θα δείξει τα δόντια του ακόμη περισσότερο.

Το ήδη αυξημένο κόστος ζωής, γίνεται ακόμη πιο δυσβάσταχτο για όσους εργαζόμαστε και ανήκουμε στα φτωχά λαϊκά στρώματα, η ακρίβεια και η ενεργειακή φτώχεια γιγαντώνονται σαν αποτέλεσμα της Ρωσο-Νατοϊκής σύγκρουσης, η ακόμη μεγαλύτερη εξαθλίωση για τον εργαζόμενο λαό βρίσκεται προ των πυλών.

Η πολεμοκάπηλη κυβέρνηση της εξαρτημένης άρχουσας τάξης και του διεθνούς ιμπεριαλισμού, μας σέρνει στην πολεμική σύρραξη του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού με ηγέτιδα δύναμη τις ΗΠΑ, αδιαφορώντας για τα φιλειρηνικά συναισθήματα του λαού μας, στηρίζει πολιτικά-ηθικά-οικονομικά και στρατιωτικά το φασιστικό καθεστώς του Κιέβου.

Απέναντι στην συνδικαλιστική γραφειοκρατία και αριστοκρατία, που στέκεται απέναντι στις ανάγκες της εργατικής τάξης,του λαού και της νεολαίας για ψωμί-παιδεία-υγεία-ελευθερία-ειρήνη και ανεξαρτησία από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΝΑΤΟ-ΕΕ, οφείλουμε να υψώσουμε το ανάστημά μας με οργάνωση στα Σωματεία και τα Συνδικάτα, με το θέριεμα της ταξικής αλληλεγγύης και του αγώνα απέναντι στην εργοδοσία, για την σύγχρονη επιβολή επιβίωσης των συνθημάτων που αγκαλιάζουν την πλατιά βούληση του εργαζόμενου λαού.

Η φετινή Πρωτομαγιά της 6ης Μάης πρέπει να αποτελέσει σταθμό μαζικοποίησης και ενδυνάμωσης του εργατικού-λαϊκού κινήματος, για τον δυναμικό-πολύμορφο-μαχητικό-παλλαϊκό αγώνα που πρέπει να ξεσπάσει για ψωμί-παιδεία-υγεία-ελευθερία-ειρήνη και ανεξαρτησία από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Η φετινή Πρωτομαγιά πρέπει να λάβει πανεργατικό-απεργιακό χαρακτήρα, με κοινή στάση του ριζοσπαστικού εργατικού λαϊκού κινήματος, μακριά από τις καλένδες του ΣΥΡΙΖΑ και την προσπάθεια εγκόλπωσης της ταξικής-λαϊκής οργής για κοινοβουλευτική λύση στους αγώνες του εργατικού λαϊκού κινήματος.

Απέναντι στην λαίλαπα της φτώχειας, της εξαθλίωσης, του πολέμου, της συρρίκνωσης των συνδικαλιστικών-λαϊκών ελευθεριών, όλος ο λαός με μπροστάρη την εργατική τάξη θα πρέπει να δώσει μαζικά και μαχητικά κάθε μάχη, στους δρόμους, στις γειτονιές,στους χώρους δουλειάς, στα πανεπιστήμια, για να κερδίσει την ζωή που του αξίζει.

Καλούμε την εργατική τάξη, τον λαό και την νεολαία να διαδηλώσουμε μαζικά και δυναμικά την 1η του Μάη, να τιμήσουμε την Κόκκινη Πρωτομαγιά, τους νεκρούς και τις νεκρές της τάξης μας, να στήσουμε τις βάσεις για την οργάνωση μαζικού-μαχητικού- πανεργατικού παλλαϊκού κινήματος.

ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΥΓΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-ΕΙΡΗΝΗ- ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΑΠΟ ΝΑΤΟ - ΕΕ

ΚΑΤΩ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕΣ ΜΗΝ ΣΚΥΒΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ- Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ

ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ- ΕΡΓΑΤΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

ΕΝΩΜΕΝΗ ΕΡΓΑΤΙΑ-ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Συγκέντρωση- Διαδήλωση: Κυριακή 1Μάη στις 11:00- Προπύλαια

Πολιτικός Χώρος "Ηλέκτρα Αποστόλου"

πηγή : https://ilektraapostolou.wordpress.com/2022/0…


Μαυροκόκκινη Πρωτομαγιά 2022- Καλέσματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

1η ΜΑΗ 1886-1η ΜΑΗ 2022
ΜΑΥΡΟΚΟΚΚΙΝΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ, ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Η άγρια επίθεση που βιώνει σήμερα η κοινωνική βάση σε παγκόσμιο επίπεδο, μέσα σε συνθήκες βαθιάς και συνολικής συστημικής κρίσης και απονομιμοποίησης του πολιτικού συστήματος, κλιμακώνεται και αναδεικνύονται τόσο οι αθεράπευτες αντιφάσεις του κρατικού-καπιταλιστικού μοντέλου οργάνωσης, όσο και η απόλυτη αδυναμία να παραχθεί από τα πάνω οποιοδήποτε συνεκτικό κοινωνικό όραμα, προοπτική και ελπίδα. Οι ρίζες αυτής της διαρκώς εντεινόμενης επιθετικότητας βρίσκονται στην ίδια τη φύση του καταπιεστικού και εκμεταλλευτικού συστήματος.

Την τελευταία περίοδο αυτό έχει αναδειχθεί με τον πλέον προφανή τρόπο. Από τη μία έχουμε το ξέσπασμα και την εξάπλωση της θανατηφόρας ασθένειας του covid-19 σε παγκόσμιο επίπεδο, με τραγική συνέπεια τον θάνατο εκατομμυρίων ανθρώπων ως αποτέλεσμα του κρατικού καπιταλιστικού τρόπου οργάνωσης της κοινωνίας. Από την άλλη, η έναρξη μιας νέας εμπόλεμης διαμάχης -αυτή τη φορά στην Ουκρανία μετά την εισβολή του ρωσικού κράτους- συνεπάγεται με τον θάνατο και τον ξεριζωμό αμέτρητων γυναικών, ανδρών και παιδιών, ως αποτέλεσμα του ανταγωνισμού μεταξύ των αστικών επιτελείων για την καλύτερη τοποθέτησή τους στη γεωπολιτική σκακιέρα για την καταλήστευση και τον διαμοιρασμό των πολύτιμων και περιορισμένων φυσικών πόρων και το άπλωμα της «σφαίρας επιρροής» τους. Η εδραίωση μιας πολιτικής του θανάτου, είτε αφορά την αδιαφορία κράτους και κεφαλαίου για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, είτε έχει να κάνει με την εκ νέου δυναμική τοποθέτηση του πολέμου ως διαπραγματευτικό χαρτί και ζοφερή πραγματικότητα στα χέρια των παγκόσμιων πολιτικών και οικονομικών αφεντικών, δείχνει με τον πλέον προφανή τρόπο τις προτεραιότητες ενός συστήματος για το οποίο οι ζωές των φτωχών και καταπιεσμένων δεν έχουν καμιά απολύτως αξία.

Από την πλήρη διάλυση και ιδιωτικοποίηση της δημόσιας υγείας, την όξυνση της ταξικής εκμετάλλευσης, την υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας και τη λεηλασία της κοινωνικής βάσης μέσα από την επίταση των αποκλεισμών, της φτώχειας, της ανεργίας, της ακρίβειας μέχρι την ψήφιση του νέου αντεργατικού νόμου, τις δολοφονίες εργατών στα κάτεργα της μισθωτής σκλαβιάς, την περαιτέρω λεηλασία του φυσικού κόσμου, το ρατσιστικό καθεστώς εξαίρεσης για πρόσφυγες και μετανάστες, την κρατική τρομοκρατία, ο παρηκμασμένος κόσμος του κράτους και του καπιταλισμού δεν έχει να υποσχεθεί τίποτα περισσότερο πέρα από βαρβαρότητα, πολέμους, εκμετάλλευση και καταπίεση.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ-ΤΑΞΙΚΗ-ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

136 χρόνια μετά την εξέγερση των εργατών του Σικάγο, το πρόταγμα της σύνδεσης των μερικών και αιτηματικών αγώνων, όπως αυτός για το οχτάωρο, με τον συνολικό αγώνα για μια χειραφετημένη κοινωνία, για την ανατροπή του κόσμου της εξουσίας και τον ελευθεριακό κοινωνικό μετασχηματισμό βάσει των αρχών της κοινοκτημοσύνης, της ελευθερίας, της ισότητας και της αλληλεγγύης παραμένει πάντα επίκαιρο. Μέσα από την οργάνωση στη βάση, τη συμμετοχή στους ταξικούς και κοινωνικούς αγώνες της εποχής μας, βάζουμε μπροστά τα ελευθεριακά ιδανικά, αυτά της αναρχίας και του ελευθεριακού κομμουνισμού, πιάνοντας το νήμα από τους αγώνες του χθες για τον κόσμο του αύριο.

Για όλους εμάς τους εργαζόμενους, άνεργους, νεολαίους, ντόπιους και μετανάστες η μόνη πραγματική προοπτική για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια -ως ίσοι σε μία κοινωνία ίσων- είναι να αγωνιστούμε με πίστη στο δίκαιο της ελευθερίας απέναντι στα δεσμά της οργανωμένης εξουσίας κράτους και καπιταλισμού.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

ΑΘΗΝΑ : Κυριακή 1η Μάη- απεργιακή συγκέντρωση Προπύλαια στις 11.00 και διαδήλωση με το μπλοκ της Συνέλευσης Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση
ΘΕΣ/ΝΙΚΗ : Κυριακή 1η Μάη- απεργιακή πορεία, Καμάρα στις 11.00

apo 1may2022

Αναρχική πολιτική οργάνωση - ομοσπονδία συλλογικοτήτων

https://apo.squathost.com/

πηγή : http://libertatiasquat.blogspot.com/2022/04/2…


Να κάνουμε τον μήνα να τελειώνει στις 30 (άντε στις 31)

Εδώ και κάμποσο καιρό ο μήνας δεν τελειώνει στις 30 (ή τις 31). Τελειώνει κάπου μεταξύ 15 και 25. Γιατί ο μισθός φτάνει πια για 2, 3 εβδομάδες, άντε για 3 εβδομάδες και κάτι. Ο πληθωρισμός έφτασε στο 9,4%, αλλά τα νούμερα εδώ δεν λένε όλη την αλήθεια. Η ακρίβεια δεν είναι απλό στατιστικό μέγεθος. Είναι ο λογαριασμός του ρεύματος που ξεπερνάει τον μισθό. Είναι το σούπερ μάρκετ που έχει πάει στο Θεό. Είναι που δεν ξέρεις πώς θα βγει ο μήνας. Αλλά είναι ακόμα το καρτέλ που στήνει τις τιμές του ρεύματος στο όνομα (πάντα) της ελεύθερης αγοράς· είναι η χλιδάτη έπαυλη (759 τετραγωνικά, όχι παίξε γέλασε) του Στάσση της ΔΕΗ, την ώρα που κόβεται το ρεύμα σε χιλιάδες σπίτια· είναι ο YOLO Μητσοτάκης που έφτασε την φορολογία των κερδών των μετοχών στο 5% και κάνει ό,τι μπορεί για να μας μπλέξει στον πόλεμο -ανήκομεν εις την Δύσην άλλωστε…

Πρωτομαγιά 2022 και αν υπάρχει ένα αίτημα που όλες-ους μας ενώνει, είναι να αποκτήσει ο μήνας ξανά 30 μέρες (άντε 31), Να έχουμε όλες-οι μισθό και να μας φτάνει για όλο το μήνα.

Δίνουμε ραντεβού την Κυριακή στις 11 στα Προπύλαια. Για την αξιοπρέπεια και τη δικαιοσύνη.

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

πηγή : https://diktio.org/node/1569


Απεργιακή Συγκέντρωση

Aφίσα-κάλεσμα της ΕΣΕ για 1η Μάη:

Κυριακή 1 Μάη 11:πμ στα Προπύλαια

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Κατάργηση του νόμου Χατζιδάκη

Αύξηση μισθού-μείωση ωραρίου

Ούτε εθνικός,ούτε θρησκευτικός

ο δικός μας πόλεμος είναι ταξικός.

Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ενωση(ΕΣΕ)

Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση (ΕΣΕ) Αθήνας

πηγή : https://ese.espiv.net/2022/04/27/afisa-kalesm…


Παρ 29 έως Κυρ. 1/5 Πρόγραμμα υπεράσπισης του ΕΜΠΡΟΣ- Δύο πολύ ιδιαίτερες θεατρικές παραστάσεις, ελεύθερα μαθήματα, διαδήλωση το πρωί της Πρωτομαγιάς και συνέλευση το απόγευμα για την συνέχιση των δράσεων.

ΠΑΡ. 29/4 - ΩΡΑ 18.30 Ανοιχτό Μάθημα Χάθα Γιόγκα

ΩΡΑ 20.00 Ego Monster- παράσταση θεάτρου του καταπιεσμένου στην γλώσσα Φαρσί (με αγγλικούς υπότιτλους) από θίασο προσφύγων από το camp της Ριτσώνας

ΩΡΑ 21.00 Ο θίασος του «Iliana Theater», παρουσιάζει το έργο του Χάρη Γεωργιάδη "ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΣΗ", βασισμένο στη ζωή της πεζογράφου Μαργαρίτα Καραπάνου. Μια παράσταση κινηματογραφικής δομής, η οποία φωτίζει τα σκοτάδια των ανθρώπων που ζουν χωρίς την ανιδιοτελή αγάπη. Ο εγκλεισμός, τα φάρμακα, η αλληλογραφία μάνας με κόρη, η συμπαράσταση και η παραμόρφωση του εύθραυστου ψυχισμού, συντελούν σε μια θεατρική πράξη βέλος, που στοχεύει να ταρακουνήσει συνειδήσεις.

ΣΑΒ. 30/4

ΩΡΑ 15.00 Εργαστήρι Σωματικού Θεάτρου και Commedia dell' Arte με την Ντέμη Σαρακανίδα. Γιατί Σωματικό Θέατρο; Διότι το Θέατρο είναι Βίωμα. Ας ακούσουμε τί έχει να μας πει το Σώμα μας προτού μας προλάβει το μυαλό και ο λ/Λόγος. Γιατί Commedia dell' Arte; Διότι είναι έντονη, εκφραστική, εμμένει στη λεπτομέρεια και παρασύρει στη σκανδαλιά. Το Εργαστήρι είναι ΑΝΟΙΧΤΟ σε όσες και όσους έχουν αυξημένη περιέργεια για... την ίδια τη ζωή!

ΩΡΑ 20.00 Θεατρική Παράσταση: "Παραμορφώση" του Χάρη Γεωργιάδη.

ΚΥΡ. 1/5

ΩΡΑ 11 - Προπύλαια- Διαδήλωση της εργατικής Πρωτομαγιάς. Γιατί αν δεν συμμετάσχουμε μαζικά στους κοινωνικούς αγώνες της εποχής μας η ζωή μας θα γίνει αβάσταχτη, η προσωπική μας απελπισία θα γίνει αβίωτη και η κοινωνία μας θα γίνει ένας κόσμος εχθρικός για τον καθένα και τη καθεμιά μας.

ΩΡΑ 19.00

Ανοιχτή γενική συνέλευση του Ελεύθερου Αυτοδιαχειριζόμενου Θεάτρου ΕΜΠΡΟΣ (Ρ. Παλαμήδη 2- Ψυρρή)

ΔΕΝ ΘΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΜΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός

πηγή : https://el-gr.facebook.com/embrosgr/


1 Μάη: Ό,τι έχουμε είμαστε εμείς

136 χρόνια από την αιματοβαμμένη εργατική πρωτομαγιά του Σικάγο που συντάραξε τον κόσμο και άνοιξε το δρόμο για ιστορικές κατακτήσεις για την εργασία και την ζωή της εργατικής τάξης, η πανδημία και ο πόλεμος αποκαλύπτουν την ανικανότητα των κυβερνώντων και την γύμνια του συστήματος. Πρόκειται για ένα σύστημα που θυσιάζει το δικαίωμα των πολλών στην υγεία και τη ζωή, στο βωμό του κέρδους μιας χούφτας πολυεθνικών.

Όχι στον πόλεμο, ναι στην ειρήνη και τη φιλία των λαών

Τα τύμπανα του πολέμου ηχούν στην Ευρώπη και ο ήχος τους ακούγεται πολύ πιο πέρα από τα σύνορα της Ουκρανίας, όπου συνεχίζεται η στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας. Το κόστος για τους λαούς είναι τεράστιο, με πρώτους τους λαούς της Ουκρανίας και της Ρωσίας που το πληρώνουν με αίμα, καταστροφή και προσφυγιά. Οι υπόλοιποι το πληρώνουμε προς το παρόν με τεράστιες αυξήσεις στην ενέργεια και στα τρόφιμα, και με τις υπέρογκες εξοπλιστικές δαπάνες, που τώρα φαίνεται ξεκάθαρα ότι δεν γίνονται για την άμυνα της χώρας αλλά υπηρετούν τον επιθετικό σχεδιασμό των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ για την απόκτηση ενεργειακών πηγών, δρόμων και αγορών.

Η φετινή πρωτομαγιά πρέπει πρώτα και κύρια να στείλει ένα μήνυμα ειρήνης. Η κυβέρνηση της ΝΔ έτρεξε πρώτη και «καλύτερη» να ξεθάψει το τσεκούρι του πολέμου στέλνοντας στρατιωτικό υλικό στην Ουκρανία, μπλέκοντας έτσι ενεργά την χώρα μας στον πόλεμο. Τίποτα δεν έχουν να κερδίσουν οι εργαζόμενοι, οι άνεργες, οι συνταξιούχοι και οι νέες στην Ελλάδα από τον πόλεμο αυτό. Εμείς παίρνουμε θέση στο πλάι όλων των λαών που αγωνίζονται και στεκόμαστε αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες με όσους και όσες δοκιμάζονται από τον πόλεμο. Παλεύουμε για να ηττηθούν οι σχεδιασμοί των δικών μας κυβερνήσεων που έχουν μετατρέψει τη χώρα μας σε ένα απέραντο νατοϊκό στρατόπεδο, από όπου ξεκινούν οι φονικές αποστολές.

Δεν θα πληρώσουμε πάλι εμείς την κρίση τους!

Την ώρα που εμείς δυσκολεύομαστε να τα βγάλουμε πέρα, τα κέρδη των καρτέλ της ενέργειας, των αλυσίδων σούπερ μάρκετ και των επενδυτών του real estate εκτοξεύονται. Η κυβέρνηση δεν τολμάει να βάλει χέρι σε αυτά, το αυξημένο κόστος μετακυλίεται πάλι στις δικές μας πλάτες, και επιχειρήσεις και εργοδότες εντείνουν την εκμετάλλευσή μας για να αυξήσουν την παραγωγικότητα και τα κέρδη τους στο φόντο της ενεργειακής κρίσης. Η οργή μας μεγαλώνει και γι' αυτό η κυβέρνηση αυξάνει την καταστολή. Με τον νόμο Χατζηδάκη εκτός από την κατάργηση του οκταώρου επιδιώκει να καταστείλει τους αγώνες και να βάλει στο γύψο τα συνδικάτα. Δεν θα τους περάσει!

Το ξέσπασμα της πανδημίας πριν από δύο χρόνια ήρθε να μας θυμίσει το πιο σημαντικό: είναι ο κόσμος της εργασίας που αν σταματήσει, σταματάνε όλα γύρω του. Ό,τι έχουμε είμαστε εμείς: οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, οι γιατροί και οι νοσηλεύτριες, οι εργαζόμενες στα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία, οι κούριερ και οι διανομείς, οι εργαζόμενες στην εστίαση, οι δικές μας τηλεφωνήτριες, οι τεχνικοί και οι προγραμματιστές, όσοι και όσες κρατήσαμε την κοινωνία όρθια. Ήρθε η ώρα να περάσουμε από την αγανάκτηση στην οργάνωση!

  • Συλλογικές συμβάσεις εργασίας με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς - μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους και όλες - 6ωρο 5ήμερο 30ωρο
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης - κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα για τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες
  • Δημόσια ιδιοκτησία στις επιχειρήσεις κοινής ωφελείας - διατίμηση στα τιμολόγια του ρεύματος και του φυσικού αερίου - κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα και νερό
  • Τέρμα στις απλήρωτες υπερωρίες και τα πιεστικά deadline - μαζικές προσλήψεις με βάση τις ανάγκες του κάθε έργου
  • Να σταματήσει το δουλεμπόριο των εταιρειών ενοικίασης εργαζομένων - μετατροπή όλων των συμβάσεων εργασίας σε αορίστου χρόνου
  • Ουσιαστικά μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας - μαζικά τεστ με ευθύνη κράτους και εργοδοσίας
  • Όχι στην μονιμοποίηση της τηλεργασίας - παροχή του υλικοτεχνικού εξοπλισμού και αποζημίωσης από την εργοδοσία σε όσους και όσες εργάζονται με τηλεργασία
  • Κάτω τα χέρια από την απεργία - μαχητικά σωματεία στα χέρια των εργαζομένων, ανεξάρτητα από κράτος και εργοδοσία - όχι στις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες
  • Κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη και όλων των αντεργατικών νόμων ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ
  • Καμία εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο - να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου - ακύρωση του γιγαντιαίου προγράμματος εξοπλισμών - ειρήνη και φιλία των λαών
  • Ξεσηκωμός για ειρήνη-ψωμί-δουλειά-υγεία και ζωή με αξιοπρέπεια - ανατροπή της κυβέρνησης της φτώχειας, της ακρίβειας, των ιδιωτικοποιήσεων

Όλοι και όλες στις διαδηλώσεις της Πρωτομαγιάς

Προσυγκέντρωση με το μπλοκ του Radical I.T. 11.00 π.μ. στα Προπύλαια

πηγή : https://www.radicalit.gr/2022/04/30/oti-exoum…


1 Μαΐου 2022: Αύριο δίνουμε όλοι και όλες το παρόν στις απεργιακές συγκεντρώσεις! Γιατί δεν θα ανεχτούμε να υποτιμούν άλλο την εργασία μας! Να υποτιμούν άλλο την ζωή μας!

Image

Αναμέτρηση

πηγή : https://twitter.com/anametrisi