Κυριακή 8 Μαίου 2022 στις 13.00

5 καλέσματα : 1 2 3 4 5

Αντιφασιστική-Αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση/διαδήλωση τιμής, μνήμης & αγώνα

Κάλεσμα σε αντιφασιστική-αντι ιμπεριαλιστική συγκέντρωση/διαδήλωση
τιμής, μνήμης και αγώνα για την 9η Μάη

Φέτος, συμπληρώνονται 77 χρόνια από την 9η Μάη 1945, όπου η ιμπεριαλιστική - ναζιστική Γερμανία συνθηκολόγησε άνευ όρων μπροστά στην νικηφόρα επέλαση του Κόκκινου Στρατού. Η κόκκινη σημαία κυμάτισε στο Ράιχσταγκ επικυρώνοντας πλέον και ουσιαστικά-σημειολογικά την συντριβή του ναζιστικού κτήνους.

Η 9η Μάη όσο και αν προσπαθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση να την αναθεωρήσει και να την απεμπλέξει από το βαρύ ιστορικό, πολιτικό και ιδεολογικό φορτίο που κουβαλά, δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να αποτελεί μονοσήμαντα μια μέρα γενικά και αόριστα της Ευρώπης. Η 9η Μάη είναι η ημέρα νίκης των λαών που απελευθερώθηκαν από το ναζισμό-φασισμό πληρώνοντας βαρύ φόρο αίματος εκατομμυρίων.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο των λαών που αντιστέκονται στην ναζιστική θηριωδία με το όπλο στο χέρι, οφείλουμε να δούμε και τον αγώνα του ελληνικού λαού και του ευρύτερου παρτιζάνικου αντιφασιστικού αντάρτικου που αναπτύχθηκε.

Ο ελληνικός λαός οργανώθηκε πλατιά στις γραμμές του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ, στην Εθνική Αλληλεγγύη, με επικεφαλής τους το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Οι Έλληνες, Βαλκάνιοι και Ευρωπαίοι παρτιζάνοι έπαιξαν κομβικό ρόλο για την τελική νίκη απέναντι στο ναζιστικό κτήνος.

Η αυταπάρνηση, ο ηρωισμός, η πειθαρχία του εργαζόμενου λαού αποτελεί αξιοσημείωτο και κορυφαίο παράδειγμα προς μίμηση για τους λαϊκούς αγωνιστές μέχρι και σήμερα, τρανή απόδειξη της σύνδεσης των αγώνων του ελληνικού λαού για λευτεριά, ανεξαρτησία, λαοκρατία με τους αγώνες του Σοβιετικού λαού για υπεράσπιση των κατακτήσεων της Οκτωβριανής Επανάστασης και του νέου κόσμου για την εργατιά και την φτωχή αγροτιά.

Η εξίσωση ναζισμού- κομμουνισμού, αποτελεί ιδεολόγημα της ιμπεριαλιστικής-αστικής πολιτικής που λαμβάνει συγκεκριμένες απολήξεις τόσο διεθνώς όσο και εγχώρια.

Στην περίοδο που βιώνουμε η επίθεση απέναντι στον Σοσιαλισμό-Κομμουνισμό,την ιστορική τιμή και μνήμη της 9ης Μάης και της αντιφασιστικής νίκης των λαών γιγαντώνεται.

Σειρά αντιδραστικών κυβερνήσεων προχωρούν σε γιγαντιαία επίθεση απέναντι στην ιστορία και την παράδοση του κομμουνιστικού-αντι ιμπεριαλιστικού-αντιφασιστικού κινήματος.

Απειλές για καταστροφή του μνημείου του κομμουνιστή ηγέτη Έρνστ Τέλμαν στην Γερμανία και οικονομική επιχορήγηση - υποστήριξη του φασιστικού Καθεστώτος του Κιέβου από τα υλικά του αγάλματος.

Διάλυση Σοβιετικών Μνημείων στην Πολωνία, απόκρυψη των προτομών του Σοβιετικού κοσμοναύτη Γιούρι Γκαγκάριν σε κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ποινικοποίηση της σημαίας της νίκης και της ΕΣΣΔ στην Γερμανία.

Γίνεται σαφές, για ακόμη μια φορά, πως την θεωρία των 2 άκρων ο ευρωπαϊκός και αμερικανικός ιμπεριαλισμός την εννοούν σαν μονόπλευρο χτύπημα και ποινικοποίηση της κομμουνιστικής και επαναστατικής ιδεολογίας και πρακτικής.

Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, όλα τα κόμματα του νατοϊκού τόξου στηρίζουν το φασιστικό καθεστώς του Κιέβου, καλοσωρίζουν την μαριονέτα των ΗΠΑ-ΕΕ-Ζελένσκι και το Τάγμα Αζοφ, υποθάλπτουν και νομιμοποιούν τον βανδαλισμό του μνημείου του Σοβιετικού Στρατιώτη, φασιστικοποιούν τις νομοθεσίες απέναντι στον εχθρό λαό, για να κάμψουν τις ταξικές-λαϊκές αντιστάσεις απέναντι στην εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο και στην γιγάντωση της ακρίβειας και του κόστους ζωής.
Μέσα σε μια τέτοια συνθήκη, αποτελεί αναγκαιότητα η οργάνωση μιας αντιφασιστικής-αντι ιμπεριαλιστικής διαδήλωσης τιμής, μνήμης και αγώνα για την 9η Μάη που ανήκει οργανικά στο κομμουνιστικό-αντιφασιστικό-αντι
ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο και σε κάθε προοδευτικό άνθρωπο της δουλειάς και του μόχθου.

Καλούμε την εργατική τάξη,τον λαό και την νεολαία σε πλατιά συμμετοχή στην αντιφασιστική-αντι ιμπεριαλιστική διαδήλωση τιμής και μνήμης του Κόκκινου Στρατού και της αντιφασιστικής νίκης των λαών, αγώνα απέναντι στην αντικομμουνιστική υστερία, τον ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό για Έξοδο από ΝΑΤΟ-ΕΕ και την πολεμοκάπηλη κυβερνητική πολιτική που στηρίζει το Φασιστικό Καθεστώς του Κιέβου.

''Κάθε άνθρωπος που αγαπά την ελευθερία, χρωστάει στον Κόκκινο Στρατό περισσότερα από όσα θα μπορούσε ποτέ να πληρώσει'' - Έρνεστ Χεμινγουέι

1) Κουβέντα για τα οργανωτικά της διαδήλωσης και για την συνθηματολογία-πανό του μπλοκ: Τετάρτη 4 Μάη 19:00 στην ΑΣΣΟΕ. Καλούμε τις οργανωμένες δυνάμεις και τους αγωνιστές που θα πλαισιώσουν την διαδήλωση είτε μέσα από τις γραμμές της πρωτοβουλίας είτε με διαφορετικά μπλοκ σε κουβέντα για τα οργανωτικά της διαδήλωσης

2) Η πρωτοβουλία είναι ανοιχτή για την συμμετοχή οργανώσεων-συλλογικοτήτων

Κυριακή 8 Mάη: 13:00 Συγκέντρωση Προπύλαια και διαδήλωση στα γραφεία της
Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΑΝΙΚΗΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ
ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΟΝ ΤΣΑΚΙΣΕ Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ

ΕΞΩ ΑΠΟ ΝΑΤΟ-ΕΕ

ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ

Πρωτοβουλία για την 9η Μάη

πηγή : https://www.facebook.com/events/3219159874971…


1 2 3 4 5

Κάλεσμα στην αντιφασιστική - αντιιμπεριαλιστικη διαδήλωση τιμής, μνήμης και αγώνα για την 9η Μάη προς τα γραφεία της ΕΕ

Φέτος, συμπληρώνονται 77 χρόνια από την 9η Μάη 1945, όπου η ιμπεριαλιστική-ναζιστική Γερμανία συνθηκολόγησε άνευ όρων μπροστά στην νικηφόρα επέλαση του Κόκκινου Στρατού.

Η κόκκινη σημαία κυμάτισε στο Ράιχσταγκ επικυρώνοντας πλέον και ουσιαστικά - σημειολογικά την συντριβή του ναζιστικού κτήνους.

Η 9η Μάη όσο και αν προσπαθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση να την αναθεωρήσει και να την απεμπλέξει από το βαρύ ιστορικό, πολιτικό και ιδεολογικό φορτίο που κουβαλά, δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να αποτελεί μονοσήμαντα μια μέρα γενικά και αόριστα της Ευρώπης.

Η 9η Μάη είναι η ημέρα νίκης των λαών που απελευθερώθηκαν από το ναζισμό-φασισμό πληρώνοντας βαρύ φόρο αίματος εκατομμυρίων.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο των λαών που αντιστέκονται στην ναζιστική θηριωδία με το όπλο στο χέρι, οφείλουμε να δούμε και τον αγώνα του ελληνικού λαού και του ευρύτερου παρτιζάνικου αντιφασιστικού αντάρτικου που αναπτύχθηκε.

Ο ελληνικός λαός οργανώθηκε πλατιά στις γραμμές του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ, στην Εθνική Αλληλεγγύη, με επικεφαλής τους το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Οι Έλληνες, Βαλκάνιοι και Ευρωπαίοι παρτιζάνοι αποτέλεσαν την χρυσή εφεδρεία του Σοβιετικού Κόκκινου Στρατού, βασικότατο παράγοντα για την τελική νίκη απέναντι στο ναζιστικό κτήνος.

Η αυταπάρνηση, ο ηρωισμός, η πειθαρχία του εργαζόμενου λαού αποτελεί αξιοσημείωτο και κορυφαίο παράδειγμα προς μίμηση για τους λαϊκούς αγωνιστές μέχρι και σήμερα, τρανή απόδειξη της σύνδεσης των αγώνων του ελληνικού λαού για λευτεριά, ανεξαρτησία, λαοκρατία με τους αγώνες του Σοβιετικού λαού για υπεράσπιση των κατακτήσεων της Οκτωβριανής Επανάστασης και του νέου κόσμου για την εργατιά και την φτωχή αγροτιά.

Η εξίσωση ναζισμού - κομμουνισμού, αποτελεί ιδεολόγημα της ιμπεριαλιστικής-αστικής πολιτικής που λαμβάνει συγκεκριμένες απολήξεις τόσο διεθνώς όσο και εγχώρια. Στην περίοδο που βιώνουμε η επίθεση απέναντι στον Σοσιαλισμό-Κομμουνισμό,την ιστορική τιμή και μνήμη της 9ης Μάης και της νίκης και επέκτασης του Σοσιαλιστικού-Αντιιμπεριαλιστικού-Αντιφασιστικού Στρατοπέδου γιγαντώνεται.

Έπειτα από τις νέες εξελίξεις και την νέα φάση που πέρασε η ΡΩΣΟ-ΝΑΤΟΪΚΗ σύγκρουση με επίκεντρο την Ουκρανία με τον δίκαιο αγώνα των Λαϊκών Πολιτοφυλάκων του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ να συνεχίζεται,τα Ιμπεριαλιστικά Κράτη της Ε.Ε.(Γερμανία-Γαλλία) και σειρά αντιδραστικών κυβερνήσεων προχωρούν σε γιγαντιαία επίθεση απέναντι στην ιστορία και την παράδοση του κομμουνιστικού-αντι ιμπεριαλιστικού-αντιφασιστικού κινήματος.

Απειλές για καταστροφή του μνημείου του κομμουνιστή ηγέτη Έρνστ Τέλμαν στην Γερμανία και οικονομική επιχορήγηση - υποστήριξη του φασιστικού Καθεστώτος του Κιέβου από τα υλικά του αγάλματος.

Διάλυση Σοβιετικών Μνημείων στην Πολωνία, απόκρυψη των προτομών του Σοβιετικού κοσμοναύτη Γιούρι Γκαγκάριν σε κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Γίνεται σαφές, για ακόμη μια φορά, πως την θεωρία των 2 άκρων ο ευρωπαϊκός και αμερικανικός ιμπεριαλισμός και τα εξαρτημένα κράτη τους, την εννοούν σαν μονόπλευρο χτύπημα και ποινικοποίηση της κομμουνιστικής και επαναστατικής ιδεολογίας και πρακτικής.

Γιατί την ίδια στιγμή υπερεξοπλίζουν το φασιστικό καθεστώς του Κιέβου,το υποστηρίζουν ηθικά-πολιτικά-οικονομικά, γιατί αποτελεί το πείραμα τους για το πως ο φασισμός και ο νεοναζισμός επανέρχονται στο παιχνίδι για να υπηρετήσουν τα πιο βάρβαρα και αντιδραστικά συμφέροντα του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού, το οποίο έχει μετατραπεί σε ένα ΕυρωΝατοϊκο Φασιστικό Κράτος Χωροφύλακα.

Πιστός υπηρέτης αυτής της πολιτικής και η εξαρτημένη άρχουσα τάξης της Ελλάδας και το Κράτος της, μαζί με σύσσωμη την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζουν το φασιστικό καθεστώς του Κιέβου, την «νόμιμη» άμυνα των νεοναζί, καλωσορίζουν την μαριονέτα των ΗΠΑ-ΕΕ Ζελένσκι,υποθάλπτουν και νομιμοποιούν τον βανδαλισμό του μνημείου του Σοβιετικού Στρατιώτη, φασιστικοποιούν τις νομοθεσίες απέναντι στον εχθρό λαό, για να κάμψουν τις ταξικές-λαϊκές αντιστάσεις απέναντι στην εμπλοκή της χώρας στο πόλεμο και στην γιγάντωση της ακρίβειας και του κόστους ζωής.

Γίνεται ξεκάθαρο για ακόμη μια φορά πως αποτελούν όργανα του δυτικού ιμπεριαλισμού.

Σαν Πολιτικός Χώρος "Ηλέκτρα Αποστόλου" αντιλαμβανόμαστε την φετινή 9η Μάη σαν ύψιστη στιγμή πάλης του εργατικού- λαϊκού- αντι ιμπεριαλιστικού- αντιφασιστικού κινήματος.

Η κεντρική πολιτική έκφραση της τιμής και της μνήμης της 9ης Μάη επικαιροποιημένη σε ένα σύγχρονο πλαίσιο πάλης αποτελεί ύψιστο καθήκον και στόχο προς κατάκτηση για το σύνολο του εργατικού-λαϊκού- αντι ιμπεριαλιστικού και αντιφασιστικού κινήματος.

Ο λαός του Ντονμπάς αναβίωσε το παρτιζάνικο αντιφασιστικό σοβιετικό παρελθόν του, εξοπλίστηκε και αντικατέστησε την κριτική στα όπλα με την κριτική των όπλων απέναντι στον ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό και τον Μπαντέρικο Ναζισμό-Φασισμό που επιβλήθηκε στην Δυτική Ουκρανία.

Αυτός ο λαός αξίζει την διεθνιστική μας αλληλεγγύη.

Καμία κεφαλαιοκρατική δύναμη και ληστρική άρχουσα τάξη- όπως της Ρωσίας- δεν μπορεί να επωμιστεί αυτό το ένδοξο σοβιετικό παρελθόν, το οποίο ανήκει στο επαναστατικό κομμουνιστικό κίνημα και τους μαχόμενους αντιφασίστες και αντι ιμπεριαλιστές εγχώρια και διεθνώς.

Η 9η Μάη είναι σάρκα από την σάρκα μας, αίμα από το αίμα των κομμουνιστών, των λαϊκών αγωνιστών, των εργατών και των φτωχοδιάβολων που κοίταξαν στα μάτια το ναζιστικό κτήνος και το διέλυσαν, φάρος οδηγητής πως απέναντι στο ιμπεριαλιστικό-καπιταλιστικό σύστημα και τον ναζισμό που αποτελεί την πιο βάρβαρη όψη του είμαστε διατεθειμένοι για την λευτεριά και την κυριαρχία των εργαζόμενων λαών να πράξουμε τα αντίστοιχα όσο δύσκολες και απαιτητικές και να είναι οι σημερινές συνθήκες.

Η διαδήλωση τιμής, μνήμης και αγώνα για την 9η Μάη πρέπει να αποτελέσει το σημείο αυτό της οργάνωσης και της στοίχισης με ενιαίο και πλατύ τρόπο της μαχητικής αντιφασιστικής- αντι ιμπεριαλιστικής και ταξικής οπτικής ενός κινήματος που θέλει να αμφισβητήσει έμπρακτα και υλικά την συμμετοχή στους ευρωατλαντικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς της εξαρτημένης άρχουσας τάξης, την στήριξη στο φασιστικό καθεστώς του Κιέβου, την περιφρουρηση της 9ης Μάης, σε τελική ανάλυση το συντεταγμένο χτύπημα στον ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό που ποινικοποιεί την επαναστατική κομμουνιστική ιδεολογία και πρακτική.

Την τιμημένη σημαία με το σφυρί και το δρεπάνι, την σημαία της νίκης της 9ης Μάη, το ευρωατλαντικό κεφαλαίο, ο ιμπεριαλισμός και η εξαρτημένη άρχουσα τάξη δεν θα τολμήσουν να την πάρουν από τα χέρια μας,.

Δεν εκφράζει μόνο εμάς αλλά ασυνείδητα και συνειδητά τους προλετάριους όλων των χωρών και των καταπιεσμένων εθνών που στο σήκωμα της είδαν ένα νέο κόσμο να ανατέλλει για τα δικά τους συμφέροντα, με αιχμή του δόρατος τον Σοβιετικό Πολίτη που πλήρωσε βαρύ φόρο εκατομμυρίων νεκρών εργατών-αγροτών απέναντι στον ιμπεριαλισμό και τον ναζισμό.

Καλούμε το σύνολο της εργατικής τάξης, του λαού και της νεολαίας, κομμουνιστές- αγωνιστές-αντιφασίστες-αντι ιμπεριαλιστές και προοδευτικούς ανθρώπους, μαζικά-πλατιά-οργανωμένα και δυναμικά να διαδηλώσουμε τιμώντας τον Κόκκινο Στρατό, χτυπώντας την ποινικοποίηση του κομμουνιστικού κινήματος, θέτοντας τις βάσεις για έξοδο από ΝΑΤΟ-ΕΕ, καμία συνεργασίας με το φασιστικό καθεστώς του Κιέβου, διεθνιστικής προλεταριακής αλληλεγγύης στο λαό του Ντονμπάς που αγωνίζεται με το όπλο στο χέρι απέναντι στον ναζισμό και τον ιμπεριαλισμό.

Συγκέντρωση: Κυριακή 8 Μάη, 13:00 Προπύλαια - Στηρίζουμε/Συμμετέχουμε στο Μπλοκ της Πρωτοβουλίας για την 9η Μαη

ΑΝΙΚΗΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ

ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΟΝ ΤΣΑΚΙΣΕ Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ

ΕΞΩ ΑΠΟ ΝΑΤΟ-ΕΕ

ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ

ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥ ΝΤΟΝΜΠΑΣ-ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Πολιτικός Χώρος Ηλέκτρα Αποστόλου

πηγή : https://www.facebook.com/people/Πολιτικός-Χώρ…


1 2 3 4 5

Όλοι και Όλες στην Αντιφασιστική-Αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση τιμής, μνήμης και αγώνα για τα 77 χρόνια από την αντιφασιστική νίκη των λαών [8/5/22]

Όλοι και Όλες στην αντιφασιστική-αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση τιμής, μνήμης και αγώνα για τα 77 χρόνια από την αντιφασιστική νίκη των λαών

ΑΝΙΚΗΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ - ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΟΝ ΤΣΑΚΙΣΕ Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ

Στις 9 Μάη συμπληρώνονται 77 χρόνια από την ολοκληρωτική υλική, στρατιωτική και πολιτική ήττα της ιμπεριαλιστικής ναζιστικής Γερμανίας από τον Κόκκινο Στρατό της σοσιαλιστικής Σοβιετικής Ένωσης.

Τα καπιταλιστικά-ιμπεριαλιστικά στρατόπεδα που διαμορφώθηκαν ήταν από την μία μεριά ο φασιστικός-ιμπεριαλιστικός άξονας με την συμμετοχή Γερμανίας- Ιταλίας-Ιαπωνίας και από την άλλη μεριά ο ΑγγλοΑμερικάνικος Ιμπεριαλισμός.

Η Σοβιετική Ένωση, ως γνήσια πατρίδα της εργατικής τάξης και της παγκόσμιας προλεταριακής επανάστασης έλαβε μέτρα και προς τις δύο μεριές για την αποτροπή ενός δεύτερου ιμπεριαλιστικού πολέμου για το ξαναμοίρασμα των σφαιρών επιρροής και των πλουτοπαραγωγικών πηγών, αναγνωρίζοντας τον κίνδυνο του φασιστικού-ιμπεριαλιστικού άξονα.

Η τρίτη Διεθνής, και μέχρι την εμπλοκή της ΕΣΣΔ στον πόλεμο που έγινε το καλοκαίρι του 41, είχε ορίσει ολόσωστα τα καθήκοντα για τους κομμουνιστές των άλλων χωρών ως την πάλη για να μην γίνουν ουρά του ενός ή του άλλου ιμπεριαλιστικού συνασπισμού, θέτοντας ωστόσο σαν πρωταρχικό καθήκον την συμμετοχή των κομμουνιστών στην αντίσταση απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια κατοχής και υποδούλωσης των εξαρτημένων-αδύναμων κρατών από τις δυνάμεις του ενός ή του άλλου ιμπεριαλιστικού άξονα.

Η επίθεση της ναζιστικής-ιμπεριαλιστικής Γερμανίας στην ΕΣΣΔ και η είσοδος της Σοβιετικής Ένωσης στο παιχνίδι, αντικειμενικά μετέτρεψε τον Β'Παγκόσμιο Πόλεμο σε αντιφασιστικό οριοθετώντας σαν τον κυρίαρχο εχθρό τον φασιστικό-ιμπεριαλιστικό άξονα μέσα από την συγκρότηση της αντιχιτλερικής Συμμαχίας.

Η Σοβιετική Ένωση, μέσα από την σταθερή προσπάθεια της για ειρήνη, όπως και τις διάφορες συμφωνίες που σύναψε, κατόρθωσε τόσο να προετοιμαστεί καλύτερα για αυτή την επίθεση, όσο και να διαχωρίσει το στρατόπεδο των ιμπεριαλιστών, κατορθώνοντας την συγκρότηση της αντιφασιστικής Συμμαχίας, με αποτέλεσμα να μην βρεθεί απομονωμένη απέναντι στον ιμπεριαλιστικό-φασιστικό άξονα είτε με μια συνασπισμένη τελική επίθεση καταστροφής της Σοβιετικής Εξουσίας και καταλήστευσης των πλουτοπαραγωγικών πηγών της.

Η νίκη του Κόκκινου Στρατού δεν αποτελεί ένα τυχαίο πολιτικό γεγονός. Ο Κόκκινος Στρατός αποτέλεσε γνήσιο τέκνο της τακτικής και της στρατηγικής του Κόμματος των Μπολσεβίκων υπό την καθοδήγηση του Λένιν, γέννημα θρέμμα του μαρξισμού- λενινισμού, της πολιτικής και στρατιωτικής επικράτησης της εργατιάς και της φτωχής αγροτιάς της ρωσικής κοινωνίας απέναντι στην τσαρική απολυταρχία.

Σμιλεύθηκε σαν λαϊκός στρατός πάνω στις αρχές του προλεταριακού διεθνισμού και συμπύκνωσε εντός του τα πιο πρωτοπόρα τμήματα της εργατιάς και της φτωχής αγροτιάς της σοσιαλιστικής κοινωνίας της ΕΣΣΔ.

Απόκτησε ταξική πείρα και στρατιωτική εμπειρία ως αμυντικός βραχίονας του Σοσιαλιστικού Κράτους τόσο απέναντι στην αντεπανάσταση των λευκοφρουρών όσο και απέναντι στην ιμπεριαλιστική επέμβαση των 16 κρατών.

Η Σοβιετική Ένωση, το ΚΚΣΕ και ο Κόκκινος Στρατός που τέθηκε υπό την καθοδήγησή του δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να σταθεί νικηφόρος απέναντι στο γερμανικό ιμπεριαλισμό- ναζισμό αν δεν πληρούνταν συγκεκριμένες πολιτικές και οικονομικές προϋποθέσεις.

Η οικονομική πολιτική που εφάρμοσε το ΚΚΣΕ υπό την καθοδήγηση του Στάλιν μέσα στα Σοβιέτ και στα Κολχόζ και γενικότερα στην ανάπτυξη της βιομηχανικής παραγωγής είχε συγκεκριμένα αποτελέσματα για τον Σοβιετικό λαό.

Από την μία μεριά γεύτηκε την ανωτερότητα της σοσιαλιστικής παραγωγής που έκρινε σε μεγάλο βαθμό την νικηφόρα έκβαση της ένοπλης αναμέτρησης και από την άλλη μεριά ήταν αποφασισμένος να θυσιαστεί μέχρι τελευταίου εργάτη, αγρότη, στρατιώτη για να υπερασπιστεί την Σοσιαλιστική πατρίδα, το πρώτο Κράτος των Εργατών από την επίθεση του γερμανικού ιμπεριαλισμού- ναζισμού.

Οι μεγαλειώδεις αντιστασιακές μάχες του Κιέβου, του Λένινγρκαντ, της Μόσχας, του Στάλινγκραντ, αλλά και οι απελευθερωτικές μάχες του Κουρσκ, της Μπρατισλάβα, του Μινσκ και δεκάδων άλλων πόλεων στις οποίες οι λαοί της Ανατολικής Ευρώπης μέτρησαν εκατόμβες νεκρών για την ελευθερία, το αποδεικνύουν περίτρανα. Δεν πρέπει να λησμονούμε πως εκατοντάδες χιλιάδες μαχητές των λαϊκών στρατών της Πολωνίας, της Λευκορωσίας, της Βαλτικής, της Τσεχοσλοβακίας, υπηρέτησαν αυτοβούλως στις δυνάμεις του Κόκκινου Στρατού ως και τις τελευταίες μέρες της μάχης του Βερολίνου.

Υπό αυτή την έννοια, όχι απλά δεν διαχωρίζουμε την εποχή του Λένιν- ο λενινισμός είναι ο μαρξισμός της εποχής του ιμπεριαλισμού και της προλεταριακής επανάστασης- από τον Στάλιν- ο λενινισμός την εποχή της στερέωσης του πρώτου Σοσιαλιστικού Κράτους, αλλά θεωρούμε πως είναι δεμένες οργανικά.

Κομβικό παράγοντα αποτελεί η ερμηνεία των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων, η συγκρότηση του φασιστικού-ιμπεριαλιστικού άξονα, οι συνθήκες ειρήνης και η πλατιά πολιτική αποτροπής του ιμπεριαλιστικού πολέμου, που έκαναν απτό και κατανοητό το καθήκον σε Βιομηχανικό-Οικονομικό αλλά και πολιτικό-ιδεολογικό επίπεδο της προετοιμασίας του Σοβιετικού Λαού και του Κόκκινου Στρατού για να σταθούν νικηφόροι και να περιφρουρήσουν την σοσιαλιστική πατρίδα της παγκόσμιας εργατικής τάξης.

Τέλος, η διεθνιστική αλληλεγγύη όπως εκφράστηκε με την ένοπλη πάλη των ευρωπαϊκών και των Βαλκανικών αντάρτικων, έπαιξε κομβικό ρόλο στο χτύπημα της ιμπεριαλιστικής- ναζιστικής πολεμικής μηχανής, χτυπώντας τον κυρίαρχο εχθρό-αποσταθεροποιητή της Σοσιαλιστικής Εξουσίας σε υλικοτεχνικό επίπεδο, διαμορφώνοντας τους όρους για το άλμα στον ουρανό των λαών έπειτα από την ήττα του φασιστικού-ιμπεριαλιστικού άξονα.

Ως κομμάτι του κομμουνιστικού- λαϊκού κινήματος, που μελετάμε την ιστορία σε επίπεδο διεθνές και εγχώριο από την σκοπιά της πάλης των τάξεων, εκτιμούμε πως υπάρχει ουσιαστική σύνδεση στον αγώνα του λαού μας για λευτεριά, ανεξαρτησία και λαοκρατία με την πάλη του Σοβιετικού λαού που οδήγησε στην νικηφόρα 9η Μάη.

Η εποχή του ΚΚΕ με τον Νίκο Ζαχαριάδη τιμονιέρη αποτελούν την περίοδο που το ΚΚΕ εγγράφηκε στην συνείδηση του λαού ως Κόμμα Επαναστατικό, ως Κόμμα καθοδηγητής της εργατικής τάξης, του λαού,της μικρομεσσαίας αγροτιάς και της νεολαίας.

Η ήττα του λικβινταρισμού και του σεχταρισμού που ήρθε σαν επιστέγασμα της νέας ηγεσίας, η διάλυση του φραξιονισμού και η νέα μελέτη της πραγματικότητας, του εξαρτημένου χαρακτήρα του ελληνικού καπιταλισμού, των φεουδαρχικών υπολειμμάτων και του χαρακτήρα της επανάστασης, έβγαλαν το ΚΚΕ από τον δρόμο μιας «ούλτρα αντικαπιταλιστικής» πολιτικής και το επανέφεραν στο δρόμο της συγκεκριμένης ανάλυσης της συγκεκριμένης κατάστασης.

Η ανασυγκρότηση του ΚΚΕ και η πρωτοπόρα δράση του μέσα στις μάζες, η αποκοπή της επιρροής των εργατικών μαζών από τον «ουλτρα αντικαπιταλισμό» και τον μικροαστισμό, η φλογερή στάση των μελών του Κόμματος μπροστά στην φασιστική διχτατορία του Μεταξά στερέωσαν την επιρροή του ΚΚΕ στις πλατιές μάζες, έστρωσαν το έδαφος για να μεγαλουργήσει το επόμενο διάστημα.

Η φασιστική- ιμπεριαλιστική- καταχτητική εισβολή της Ιταλίας- του κυρίαρχου εχθρικού άξονα και ιμπεριαλιστικού συνασπισμού για την ανθρωπότητα, βρήκε το ΚΚΕ σε άσχημη οργανωτική και πολιτική κατάσταση, με τον κατασταλτικό μηχανισμό να το έχει χτυπήσει επανειλημμένα.

Το γράμμα του Ζαχαριάδη, που αντιλήφθηκε τον χαρακτήρα του πολέμου, και την αναγκαιότητα οι κομμουνιστές και ο λαός να αντισταθούν στην φασιστική-ιμπεριαλιστική-καταχτητική εισβολή της Ιταλίας ήταν η σπίθα για την φλόγα της μετέπειτα αντίστασης.

Η κατοχή της Ελλάδας από τον Γερμανικό-Ιμπεριαλισμό Ναζισμό βρήκε το ΚΚΕ έτοιμο και με την γραμμή των Μετώπων, μέσα από την συμβολή της Γ Διεθνούς, αποτέλεσε την κυρίαρχη και πρωταγωνιστική δύναμη για την οργάνωση του εθνικοαπελευθερωτικού- αντιφασιστικού αγώνα.

ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ-ΟΠΛΑ , ΕΘΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ο εργαζόμενος λαός και η φτωχολογιά οργανώθηκαν πλατιά στις μετωπικές οργανώσεις πάλης του εργαζόμενου λαού οικοδομώντας ένα γιγάντιο λαϊκό στρατό, ένα πλατύ ΕθνικοΑπελευθερωτικό Μέτωπο με μια οργάνωση νεολαίας που συσπείρωσε την μεγάλη πλειοψηφία, μηχανισμούς απάντησης στην επισιτιστική κρίση, με την ΟΠΛΑ να μετατρέπεται στο τιμωρό χέρι του λαού απέναντι στην κτηνώδικη- δολοφονική βία του γερμανικού-ιμπεριαλισμού ναζισμού και των ντόπιων λακέδων του.

Αυτό το έπος, δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί αν δεν υπήρχε σαν κεντρικός αιμοδότης του το ΚΚΕ, αν δεν υπήρχε η γραμμή και η κατεύθυνση της Γ' Διεθνούς.

Όλα αυτά θα αποτελούσαν ένα αρκετά ικανοποιητικό λόγο για την κατοχύρωση και την στερέωση μιας αντιφασιστικής-αντι ιμπεριαλιστικής διαδήλωσης τιμής, μνήμης και αγώνα, σύνδεσης της αντιφασιστικής νίκης των λαών τόσο με την ΕΣΣΔ όσο και με την εγχώρια ένοπλη-παλλαϊκή αντίσταση και την εποποιϊα του 41-44.

Η επικαιρότητα, ωστόσο, την κάνει ακόμη πιο επίκαιρη και αναγκαία.

Από την έναρξη της Ρωσο-Νατοϊκής Σύγκρουσης με επίκεντρο την Ουκρανία, η επίθεση απέναντι στα κομμουνιστικά σύμβολα, την κομμουνιστική ιστορία και πρακτική και συνεπακόλουθα τις κομμουνιστικές ιδέες γιγαντώνεται.

Ο ευρωατλαντικός ιμπεριαλισμός με ηγέτιδα δύναμη τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό ενορχηστρώνει εκτός των άλλων και μια διεθνή αντικομμουνιστική εκστρατεία.

Τα ιμπεριαλιστικά κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Γερμανία-Γαλλία) και τα εξαρτημένα κράτη τους, όπως η Ελλάδα, σφιχταγκαλιάζονται με αυτή την εκστρατεία.

Οι τιμημένες σημαίες με το σφυροδρέπανο βγαίνουν στην παρανομία στην Γερμανία που θυμάται την Χιτλερική εποχή της, προτομές του Σοβιετικού κοσμοναύτη Γκαγκάριν καλύπτονται, αγάλματα διαλύονται, υπάρχουν διαρκείς απειλές για την καταστροφή κάθε σοβιετικής κληρονομιάς.

Όλα αυτά αποτελούν μια πολεμική διακήρυξη μιας Ευρώπης που ζέχνει φασισμό και αντικομμουνισμό, μιας διαρκούς απειλής που απλώνεται πάνω από την εργατική τάξη και τους λαούς της Ευρώπης.

Η κλιμάκωση αυτής της σταθερής κατάστασης, έρχεται με τον υπερεξοπλισμό του Φασιστικού Καθεστώτος του Κιέβου και την πολιτική,οικονομική,στρατιωτική και ηθική υποστήριξή του.

Ο φασισμός τύπου Β'Παγκοσμίου Πολέμου αναβίωσε στην Δυτική Ουκρανία, αυτή την φορά όχι ως επιλογή μιας εγχώριας χρηματιστικής ολιγαρχίας( η Ουκρανία αποτελεί εξαρτημένο-αδύναμο κράτος από την ίδρυσή της) αλλά με εξωγενή βίαιη παρέμβαση της ευρωατλαντικής χρηματιστικής ολιγαρχίας.

Όλα τα βρωμερά κτήνη που πολέμησαν λυσσαλέα την Σοβιετική Εξουσία και βρήκαν απέναντι τους τον Ουκρανικό λαό και τους υπόλοιπους λαούς της Σοβιετικής Ένωσης, αποτελούν οργανικό τμήμα της εθνικής-κρατικής ιδεολογίας.

Ναζιστικά Τάγματα ενταγμένα στον αστικό κρατικό μηχανισμό, αποτελούν το πραγματικό πολιτικό προσωπικό της ευρωατλαντικής αποικιοκρατίας.

Η εξαρτημένη άρχουσα τάξη της Ελλάδας και το Κράτος της, συντασσόνται και πολεμούν μέσα από την αποστολή πολεμικού εξοπλισμού στο πλευρό των ναζί, νομιμοποιούν τα ναζιστικά τάγματα και τους δίνουν βήμα να μιλήσουν στον εργαζόμενο λαό της Ελλάδας.

Απέναντι σε αυτή την αναβίωση του ναζισμού με χαρακτήρα Β' Παγκοσμίου Πολέμου, το κομμάτι αυτό της εργατικής τάξης του λαού της Ουκρανίας που βρίσκεται κρατικά οργανωμένο στις Λαϊκές Δημοκρατίες Ντονιέτσκ-Λουγκάνσκ, αναβιώνει το ένδοξο Σοβιετικό Αντιφασιστικό Παρελθόν του, στέκεται πιστό και μας μαθαίνει πως δένεται το ατσάλι διαλύοντας ναζιστικά τάγματα,απελευθερώνοντας τις περιοχές του και συνεχίζοντας τον δίκαιο αντιφασιστικό-αντι ιμπεριαλιστικό πόλεμο που διεξάγει εδώ και 8 ολόκληρα χρόνια.

Η διαδήλωση τιμής, μνήμης και αγώνα της 9ης Μάη από την δική μας σκοπιά δεν μπορεί να μην διαλέγει στρατόπεδο και να στέκεται μαζί τους.

Και ιδιαίτερα με τους κομμουνιστές και τις κομμουνιστικές δυνάμεις του Ντονιέτσκ,του Λουγκάνσκ και της Ουκρανίας, όπως και της Ρωσίας, που ευελπιστούμε να αναδιοργανωθούν,να δυναμώσουν και να ξαναγεννηθούν θέλοντας να φτάσουν αυτή την αντιφασιστική- αντι ιμπεριαλιστική αντιπαράθεση στο σημείο αυτό που με επαναστατικό τρόπο προοπτικά η εξουσία θα καταλειφθεί από την εργατική τάξη και η Σοβιετική Εξουσία θα αναβιώσει.

Η ληστρική άρχουσα τάξη της Ρωσίας που κατάπιε σαν εχθρός της κομμουνιστικής ιστορίας τις κατακτήσεις σε όλο το εύρος της παραγωγής, του πολιτισμού και της οικονομίας του Λένιν-Στάλιν, αντικειμενικά δεν μπορεί ιδεολογικά-πολιτικά και σε διεθνές επίπεδο να εμπνεύσει τους λαούς , στον Γ παγκόσμιο Πόλεμο με επίκεντρο και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές και τους πόρους της Ρώσικης Ομοσπονδίας, μόνο με την εργατική τάξη στην εξουσία και με ηγέτιδα δύναμη τους κομμουνιστές μπορεί να σταθεί νικηφόρα και να εμπνεύσει τους λαούς της ανθρωπότητας.

Η μετατροπή της αντιφασιστικής νίκης των λαών της ΕΣΣΔ που δεν θα μπορούσε να πραγματωθεί χωρίς τα παρτιζάνικα αντάρτικά, σε «ρώσικη νίκη», πρέπει να βρει απέναντι της κάθε κομμουνιστή-κομμουνίστρια, κάθε προοδευτικό άνθρωπο του μόχθου και της εργατιάς, αυτό το ιδεολογικό αφήγημα πρέπει να ηττηθεί και ο πραγματικός χαρακτήρας της αντιφασιστικής νίκης των λαών να περιφρουρηθεί.

Η διαδήλωση τιμής, μνήμης και αγώνα, πέρα από την προλεταριακή διεθνιστική αλληλεγγύη με τους λαούς του Ντονμπάς, την περιφρούρηση της αντιφασιστικής νίκης συνολικά από κάθε αναθεωρητική απόπειρα, κυρίαρχα πρέπει να λάβει θέση μάχης και αγώνα σαν πρόπλασμα ενός μαχητικού-εργατικού-λαϊκού- αντιφασιστικού κινήματος με κατεύθυνση την άμεση ρήξη με τον ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό, την παύση κάθε συνεργασίας με το φασιστικό καθεστώς του Κιέβου, να συγκροτήσει τους όρους για την ειρήνη που αντικειμενικά συνδέονται με την άμεση έξοδο από ΝΑΤΟ-ΕΕ και την ανεξαρτησία.

Στο Γ'Π'Π που είναι προ των πυλών, έπαθλο για την εργατική τάξη, τον λαό και την νεολαία της Ελλάδας θα αποτελέσει η κατάληψη της πολιτικής εξουσίας με ηγέτιδα δύναμη την εργατική τάξη και τα σύμμαχα στρώματα της, για την ανεξαρτησία και τον Σοσιαλισμό.

Καλούμε σε πλατιά στήριξη της πρωτοβουλίας της 9ης Μάης κομμουνιστές-κομμουνίστριες, αντιφασίστες-αντιφασίστριες, κάθε προοδευτικό άνθρωπο του μόχθου και της δουλειάς για να τιμήσουμε έμπρακτα τα 77 χρόνια από την αντιφασιστική νίκη των λαών, να δηλώσουμε ξεκάθαρα πως θα στήσουμε ανάχωμα απέναντι στην αντικομμουνιστική υστερία και θα διαμορφώσουμε τους όρους της πολιτικής και οργανωτικής αντιπαράθεσης απέναντι σε ΝΑΤΟ-ΕΕ- εξαρτημένη άρχουσα τάξη- κυβέρνηση που σέρνουν τον λαό μας σε αυτή την πολεμική σύρραξη.

Καλούμε τις δυνάμεις με αναφορά στο κομμουνιστικό κίνημα, να λάβουν αποφάσεις συμμετοχής στην αντιφασιστική διαδήλωση τιμής, μνήμης και αγώνα, να δουν την μεγαλύτερη της μεγάλης εικόνας, και πως σε αυτή την περίοδο, με τον τρόπο που οργανώνονται τα στρατόπεδα και με την χώρα να βρίσκεται δεμένη στο άρμα του εμπρηστή του Γ'Π'Π η περιφρούρηση της αντιφασιστικής νίκης με έμπρακτους-κινηματικούς όρους και με χαρακτήρα κεντρικής πολιτικής διαδήλωσης αποτελεί καθήκον υπαρξιακό για το κομμουνιστικό- λαϊκό κίνημα.

Κυριακή 8 Μάη 13:00 Προπύλαια: Στηρίζουμε το μπλοκ της Πρωτοβουλίας για την 9η Μάη, καλούμε σε πλατιά συμμετοχή στην διαδήλωση.

ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥ ΝΤΟΝΜΠΑΣ- ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

ΠΑΥΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΕ ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ

ΕΞΩ ΑΠΟ ΝΑΤΟ-ΕΕ/ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ

ΑΝΙΚΗΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ - ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΟΝ ΤΣΑΚΙΣΕ Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ

Λαϊκή Δράση - Ομάδα Κομμουνιστών/Αγωνιστών

πηγή : https://laikidrasi.wordpress.com/2022/05/04/ό…


1 2 3 4 5

Κάλεσμα σε Αντιφασιστική-Αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση προς τα γραφεία της Ε.Ε. | Τιμάμε την Αντιφασιστίκη Νίκη των Λαών.

Ζήτω η 9η Μάη ημέρα αντιφασιστικής νίκης των λαών.

Στις 9 Μαΐου το 1945 πέφτει και τυπικά πλέον η αυλαία του Β' παγκοσμίου πολέμου. Η Σοβιετική Ένωση της κατάργησης ατομικής ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής, της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, του εξηλεκτρισμού, των πενταετών πλάνων, της άνθισης τεχνών γραμμάτων και επιστήμης, της προλεταριακής εξουσίας, δίνει το τελευταίο χαστούκι στην ναζιστική Γερμανία έχοντας υψώσει 7 μέρες νωρίτερα την κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο στην κορυφή του γερμανικού κοινοβουλίου Ράιχσταγκ.

Οι στρατιές των ένοπλων εργατών παρελαύνουν με αυταπάρνηση και θάρρος μέχρι το Βερολίνο κηρύσσοντας τη λήξη του μεγάλου λαϊκού πολέμου δίνοντας σινιάλο στους εργάτες και στους αγρότες όλης της γης.

Ο Β' Παγκόσμιος πόλεμος όπως και ο πρώτος (1914-1918) γεννήθηκε από τη μήτρα του παρασιτικού συστήματος οργάνωσης της κοινωνίας του καπιταλισμού. Ήταν αποτέλεσμα της περαιτέρω όξυνσης των ενδοιμπεριαλιστικών αντιθέσεων για την αναδιανομή των σφαιρών επιρροής, αυτές τις αντιθέσεις τις ενέτεινε περισσότερο η διεθνής καπιταλιστική κρίση του 1929-1933. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο Γερμανία Ιαπωνία Ιταλία επεδίωξαν την ανατροπή των δυσμενών σε βάρος τους συσχετισμών από τα αποτελέσματα που άφησε πίσω του ο Α' παγκόσμιος πόλεμος.

Ο φασισμός φάνηκε σαν την πλέον ρεαλιστική λύση για τη διάσωση της κρίσης που ταλάνιζε το καπιταλιστικό σύστημα. Προφανώς δεν εκφράστηκε μόνο στο Γερμανικό και Ιταλικό μοντέλο αλλά και πολυποίκιλα με τον έναν ή τον άλλον τρόπο σε διαφορετικές κλίμακες σχεδόν σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες της εποχής. Είναι ιστορικά αυταπόδεικτο πως ο ναζισμός φασισμός στηρίχτηκε οικονομικά και πολιτικά από το τότε μεγάλο κεφάλαιο. Η μεγάλη οικονομική και στρατιωτική δύναμη που ανέπτυξε η ναζιστική Γερμανία, μαζί με την πολιτική επιρροή στο εσωτερικό οφείλεται στην ενίσχυση που της προσέφεραν οι καπιταλιστικές δυνάμεις που επικράτησαν στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, με προφανή σκοπό μελλοντικά να τη στρέψουν ενάντια στην ΕΣΣΔ, το πρώτο εργατικό κράτος στον κόσμο.

Οι ΗΠΑ, Γαλλία και Βρετανία υπήρξαν πρωταγωνιστές στην ενίσχυση της Γερμανίας ακόμα και κατά τη διάρκεια πολέμου. Είναι ίδιες αυτές οι δυνάμεις που μετέπειτα αξίωναν δάφνες αντιφασισμού αφού ο πόλεμος είχε κριθεί με την καθοριστική συμβολή της Σοβιετικής Ένωσης που τόλμησε τεράστιες υπερβάσεις ώστε να κριθεί το αποτέλεσμα.

Η στήριξη του ναζισμού - φασισμού ήταν τόσο πλατιά όπου πέρα από τους επιχειρηματικούς ομίλους, σημαντική βοήθεια προσέφερε και η καθολική εκκλησία, ακόμα όμως και μία σειρά από σοσιαλδημοκρατικά και συντηρητικά αστικά κόμματα.

Στον τόπο μας η αντανάκλαση του Β' Παγκοσμίου Πολέμου εκφράστηκε με την τριπλή κατοχή από Γερμανούς, Ιταλούς και Βούλγαρους φασίστες. Ένα σημαντικό κομμάτι της αστικής τάξης ήρθε σε ανοιχτή συνεργασία με τους κατακτητές, αποτελώντας έτσι τον κύριο βραχίονα του δοσιλογικού νέου κρατικού μηχανισμού, βοηθώντας ποικιλοτρόπως τις δυνάμεις καταστολής και αποκομίζοντας τεράστια κέρδη από τη μαύρη αγορά.

Κάποιοι άλλοι "την έκαναν" προς Μέση Ανατολή όπου παρέμειναν τα πιστά οικόσιτα του βρετανικού ιμπεριαλισμού ως πολιτική εφεδρεία σε αναστολή.

Τέλος ένα άλλο κομμάτι τήρησε στάση "ουδετερότητας" συνηγορώντας πάντα στη δημιουργία των ταγμάτων ασφαλείας που είχαν την "κρυφή" στήριξη των Άγγλων αλλά πάντοτε την ανοιχτή στήριξη των κατοχικών Γερμανικών δυνάμεων.

Από την άλλη μεριά η καρδιά της αντίστασης και του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα, παλλόταν στις τάξεις των κομμουνιστών και των δημοκρατικών - προοδευτικών ανθρώπων, του εργαζόμενου λαού. Αμέσως μετά την κατοχή η πλειοψηφία του λαού με ηγεμονίδα δύναμη το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και κύριο αιμοδότη της αντίστασης δημιούργησε το Ε.Α.Μ. Σε αυτό το μέτωπο και τις οργανώσεις του (Ε.Λ.Α.Σ, Ε.Λ.Α.Ν, Ε.Π.Ο.Ν, Ο.Π.Λ.Α) συστρατεύτηκε η πλειοψηφία της εργατικής τάξης και του λαού. Χάρη στη δράση του ΕΑΜ κατά τη διάρκεια του πολέμου, ούτε ένας Έλληνας εργάτης δεν εστάλη στα στρατόπεδα εργασίας εκτός των ομήρων του Μεταξικού καθεστώτος και των μετέπειτα κατοχικών δυνάμεων. Ούτε ένας Έλληνας εργάτης δεν πήγε στο ανατολικό μέτωπο απέναντι στην Σοβιετική Ένωση και τον Κόκκινο Στρατό, χάρη στην οργανωμένη άρνηση της επιστράτευσης. Η δυναμική ήταν τέτοια που ο Ε.Λ.Α.Σ έφτασε σε σημείο να καθηλώσει 10-12 εχθρικές μεραρχίες συμβάλλοντας από τα Βαλκάνια τα μέγιστα βάση αναλογικότητας, για την τιτάνια πολεμική προσπάθεια απέναντι στον ναζισμό - φασισμό. Η κατάληξη του 1945 και όσα προηγήθηκαν δεν θα πάψουν να αποτελούν τον απροσπέλαστο σελιδοδείκτη, για τους προλετάριους της οικουμένης, που θα αναπαριστά και υλικά πλέον το νήμα που κρατούν οι λαοί, παραδειγματίζοντας και δείχνοντας με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο πλέον πως η πολιτική εξευμενισμού τότε όσο και τώρα απέναντι στη ναζιστική ιδεολογία δεν είναι σε θέση να κρύψει την επαναστατική κληρονομιά του μαχόμενου λαϊκού κινήματος.

Καμιά πλαστογραφία δεν είναι ικανή να σβήσει τις εποποιίες του Στάλινγκραντ, του Λένινγκραντ, του Κουρσκ, της Μόσχας, της Σεβαστούπολης και όλων των ηρωικών πόλεων. Tων μικρών και μεγάλων μαχών του Κόκκινου Στρατού, του κόκκινου ναυτικού, της κόκκινης αεροπορίας, των παρτιζάνικων δυνάμεων από την Ευρώπη και τα Βαλκάνια στα μετόπισθεν των κύριων μετώπων, του πραγματικά απίστευτου ηρωισμού εκατομμυρίων. Η παραχάραξη της ιστορίας αποτελεί βασικό μέρος του Ιμπεριαλιστικού ιδεολογικού πολέμου απέναντι στα ανώτερα ιδανικά για τη συγκρότηση του κόσμου στα πλαίσια της σοσιαλιστικής οικοδόμησης.

Η "αποιδεολογικοποίηση" της ιστοριογραφίας, η συκοφαντική ταύτιση ναζισμού - κομμουνισμού και η επιχείρηση εξίσωσης του μεγάλου μπολσεβίκου ηγέτη Ιωσήφ Στάλιν με τον Χίτλερ, σκοπό έχουν να συσκοτίσουν κάθε απόπειρα που πατά σε πλαίσιο ρεαλιστικό για την προοπτική της πανανθρώπινης απελευθέρωσης, να σπιλώσει την ταξική πάλη, τα σύγχρονα περιεχόμενα της όπως και την προοπτική που ανοίγεται μέσα από αυτήν για τους λαούς του κόσμου. Αποσιωπούν σκόπιμα το γεγονός πως ο ναζισμός-φασισμός δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια μορφή δικτατορίας του κεφαλαίου. Φτάνουν στο σημείο να "αναλύουν" το ναζισμό-φασισμό ως "κοινωνιολογικό-ψυχολογικό" φαινόμενο αποδίδοντας έτσι τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο στην παράνοια κάποιων "μανιακών" όπως ο Χίτλερ και ο Μουσολίνι. Φτάνουν στο σημείο να αντιπαραβάλλουν την αστική δημοκρατία απέναντι στον ολοκληρωτισμό τολμώντας μάλιστα να τσουβαλιάζουν τη Σοβιετική Ένωση και τους κομμουνιστές μέσα σε αυτό το πλαίσιο. Επιπλέον δεν είναι λίγες οι φωνές που κάνουν λόγο για τον κατακτητικό-κατοχικό Κόκκινο Στρατό, που μετονομάζουν την αντίσταση σε τρομοκρατία, μέχρι και τα τάγματα ασφαλείας ως γραμμή "άμυνας" των "νοικοκυραίων" απέναντι στα εγκλήματα των κομμουνιστών.

Ο ναζισμός-φασισμός γεννιέται, αναπαράγεται και θρέφεται από το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα, λειτουργώντας ως πάγιο όργανο της πλουτοκρατίας στον πόλεμο που έχει κηρύξει στην παγκόσμια εργατική τάξη και φτωχολογιά. Άλλωστε η ελληνική εμπειρία φέρει ακόμα νωπά τα αποτυπώματα από τη δράση τέτοιων δυνάμεων, τόσο κατά τη διάρκεια της κατοχής, μεταπολεμικά όσο και μεταπολιτευτικά.

Ο ιστορικός και ιδεολογικός αναθεωρητισμός παρέα με τις πέννες τις αντίδρασης βυσσοδομούν αναίσχυντα και διαχρονικά απέναντι στην προσπάθεια του πρώτου εργατικού κράτους στον κόσμο να επικρατήσει από την ιμπεριαλιστική περικύκλωση και τον αντικομουνισμό. Μάλιστα δυο φορές, την πρώτη όταν η σοβιετική εξουσία ήταν σε εμβρυακό στάδιο και τη δεύτερη ενώ είχε ενηλικιωθεί το 1939 και κατέρριπτε το ένα μετά το άλλο τα προγνωστικά της ανάπτυξης. Εκεί λοιπόν που η ταξική και ιδεολογική στράτευση επέτρεψαν την υπερφαλάγγιση ιμπεριαλισμού και ναζισμού, ανακαλύπτουν όλοι αυτοί οι πρόθυμοι το "ξαναμοίρασμα" του κόσμου. Τέτοια είναι άλλωστε και η βαθιά ανιστόρητη θέαση για την εξέλιξη των πραγμάτων και στον δικό μας τόπο, δίνοντας έτσι όνομα στην αιτία που ο Κόκκινος Στρατός δεν μπήκε στην Ελλάδα προκειμένου να συμβάλλει στην αντίσταση στον κατακτητή και τους ντόπιους συνεργάτες του. Ανακαλύπτοντας έτσι μέχρι και "χαρτάκια" μεταξύ Στάλιν - Τσόρτσιλ που τάχα μοίρασαν σφαίρες επιρροής. Είναι φανερό πως κανένας στοιχειωδώς ιστορικά και πολιτικά συγκροτημένος δεν θα μπορούσε να πάρει στα σοβαρά τέτοια παιδιάσματα.

Είναι τέτοια η ευθυγράμμιση τους με τα κελεύσματα των ιμπεριαλιστών και της αντικομουνιστικής υστερίας που απενοχοποιούν και ξεπλένουν τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των Άγγλων και των ΗΠΑ στην Ελλάδα, ενοχοποιώντας στην ουσία τον κόκκινο στρατό και προλεταριακό διεθνισμό, την ένοπλη λαϊκή πάλη του μεγάλου Δεκέμβρη του 1944, την προλεταριακή έφοδο στον ουρανό για τη λαϊκή εξουσία το 1946-1949. Ενοχοποιούν μια ολόκληρη παράδοση αντίστασης συγκεκριμένα στην Ελλάδα, γιατί παρά την στρατιωτική ήττα τρέμουν την παρακαταθήκη της λαϊκής δημοκρατικής αντίστασης, της νικηφόρας αντιφασιστικής πάλης διεθνώς με επικεφαλής τους κομμουνιστές απέναντι σε ιμπεριαλιστές, αστούς, Ναζί και φασιστές. Τρέμουν τις φωτεινές ταξικές και λαϊκές σημάνσεις του εργαζόμενου ένοπλου λαού που περπάτησε στις λεωφόρους της σοσιαλιστικής οικοδόμησης.

Κυρίαρχο ρόλο λοιπόν σε αυτή την παραχάραξη και διαστρέβλωση της ιστορίας έχει η Ευρωπαϊκή Ένωση που ήδη από το 1985 επιχειρεί να σβήσει την 9η Μάη ως μέρα αντιφασιστικής νίκης των λαών, βυθίζοντας την στην ομίχλη του ιστορικού αναθεωρητισμού βαφτίζοντας την ως "Ημέρα της Ευρώπης". Όπως γράφαμε και πέρσι "της Ευρώπης αυτής που έχει συγκεντρώσει τα σύννεφα του πολέμου πάνω από τον λαό της ανατολικής Ουκρανίας και χέρι-χέρι με τους φονιάδες του ΝΑΤΟ εξοπλίζουν, εκπαιδεύουν και χρηματοδοτούν τα σύγχρονα Ες-Ες του Κιέβου για να τα αμολήσουν απέναντι στους λαούς που τους θέλουν με το κεφάλι σκυμμένο". Φέτος ένα χρόνο αργότερα η αντιπαράθεση ΝΑΤΟ και Ρωσίας με θέατρο επιχειρήσεων την Ουκρανία είναι το επόμενο καρέ της αυξανόμενης επιθετικότητας και επέκτασης του Ευρωατλαντισμού. Το πρώτο Ναζιστικό καθεστώς του 21ου αιώνα με μπροστινό την μαριονέτα των ΗΠΑ και ΕΕ Ζελένσκι έχει σύρει τη χώρα σε έναν ατέρμονο πόλεμο μεταμορφώνοντάς την σε έναν Νατοϊκό δούρειο ίππο. Η εισβολή της Ρωσίας στα Ουκρανικά εδάφη είναι αποτέλεσμα αυτής ακριβώς της μακράς αντιπαράθεσης, μιας στρατηγικής δομημένης και μελετημένης που πήρε χαρακτηριστικά πολεμικής σύρραξης ήδη από το 2014 με την Πορτοκαλί Επανάσταση του Μαιντάν.

Η εκστρατεία που ακολούθησε απέδειξε με τον πιο κατηγορηματικό και ξεκάθαρο τρόπο την επιθετικότητα του Ευρωατλαντικού άξονα σε μία σειρά από χώρες, ανάμεσα τους και η Ουκρανία. Ο λαός του Ντονμπάς στην Ανατολική Ουκρανία επί 8 συναπτά έτη αντιμετώπιζε την καθημερινή βία και τρομοκρατία του καθεστώτος του Κιέβου. Έγινε μάρτυρας και αυτός με τη σειρά του όπως τόσοι λαοί στην ιστορία της ανθρωπότητας της δολοφονικής μανίας των ιμπεριαλιστών που πνίγουν τους λαούς στο αίμα και καταστρέφουν ολόκληρες χώρες, που γεννούν φτώχεια πολέμους και ξεριζωμό. Ένα λαός επί 8 χρόνια στην ουσία μοναχός του, πισώπλατα χτυπημένος και παράλληλα εγκλωβισμένος ανάμεσα στο ναζιστικό ουκρανικό καθεστώς ως προκεχωρυμένο φυλάκιο των ιμπεριαλιστών στην Ευρώπη, και πισώπλατα χτυπημένος από την καπιταλιστική Ρωσία και την αστική της τάξη, πολέμησε και πολεμά με αποφασιστικότητα. Είναι αυτός ο λαός, ο κυνηγημένος, που έχει υποστεί εκατοντάδες εγκληματικές πράξεις πολέμου εις βάρος του από τους νοσταλγούς στου Στεπάν Μπαντέρα, συνεργάτη των Ναζί στον Β' Παγκόσμιο πόλεμο και πλέον εθνικό ήρωα της Ουκρανίας. Είναι αυτός ο λαός που περπάτησε "ορθοστατών και ορθοβαδίζων" με τις λαϊκές του πολιτοφυλακές και τους προοδευτικούς, δημοκρατικούς και Κομμουνιστές ηγέτες του και σάρωσε τα τάγματα του ουκρανικού στρατού, του Αζόφ και του Αϊντάρ στην ιστορική μάχη του Ντεμπάλτσεβο. Εισχώρησε κυνηγώντας τους ως τα βάθη της Μαριούπολης αλλά "χτυπήθηκε" πισώπλατα από την ρωσική νεοπαγή αστική τάξη με τις συνθήκες του Μινσκ, αναγκαζόμενος σε προσωρινή υποχώρηση και κατάπαυση πυρός, η οποία τηρούμενη μονόπλευρα είχε ως αποτέλεσμα το περεταίρω αιματοκύλισμα του.

Πρέπει να είναι καθαρό πως η καπιταλιστική Ρωσία ότι και να λέει στα λόγια δεν μπορεί και δεν πρέπει να πείσει κανέναν όταν μιλάει για αποναζιστικοποίηση, πως θα μπορούσε άλλωστε. Είναι η ίδια αυτή νεοπαγής αστική τάξη που συκοφάντησε τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό και που καταχράται τις παραδόσεις ενός ολόκληρου λάου για τη δική της ιδιοτελή στρατηγική. Είναι η ίδια που κάνει χρήση της πλατιάς και ριζωμένης παράδοσης της Σοβιετικής Ένωσης, γιατί ο λαός δεν ξεχνά και προς το παρόν δεν μπορεί να κάνει αλλιώς. Είναι η ίδια που ξεκίνησε την "ειδική στρατιωτική επιχείρηση" με πολεμική στους Μπολσεβίκους και παράλληλα μίλησε για αποναζιστικοποίηση, υιοθετώντας μια ρητορική αχταρμά, ανακατεύοντας ρωσικό μεγαλοϊδεατισμό, αλά καρτ αντιφασισμό, χριστιανό-ορθόδοξα δόγματα, πασπαλίζοντας τα με Σοβιετική παρελθοντολογία.

Παρόλα αυτά όμως δεν μπορούμε και ούτε θα μείνουμε αμέτοχοι με τον μανδύα του "μεσοκάθετου". Είμαστε παιδιά της εργατικής τάξης που γνωρίζουμε το συμφέρον της και ως τέτοια οφείλουμε με κάθε τρόπο να σταθούμε απέναντι στην επέλαση ενός Μακαρθισμού Ευρωπαϊκής κοπής. Εκατοντάδες μνημεία της Σοβιετικής εποποιΐας που υπενθυμίζουν τις θυσίες εκατομμυρίων σε μια σειρά από χώρες της Δύσης καταστρέφονται, προτομές κομμουνιστών ηγετών βεβηλώνονται, Σοβιετικά αριστουργήματα στους τομείς της τέχνης, του πολιτισμού και των γραμμάτων απαγορεύονται. Η χρήση του σφυροδρέπανου και η οργάνωση των κομμουνιστών ποινικοποιείται και διώκεται. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον της απόπειρας ξαναγραψίματος της ιστορίας από ιμπεριαλιστές και αστούς θα πολεμάμε με κάθε διαθέσιμο μέσο για να ηττηθεί ο κύριος και πιο άμεσος κίνδυνος για τα κομμουνιστικά, δημοκρατικά, προοδευτικά κινήματα διεθνώς χωρίς να έχουμε αυταπάτες. Αυτός δεν είναι άλλος από τον Ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό, δεν είναι άλλος από τις ΗΠΑ - ΕΕ - ΝΑΤΟ, όπου με συνέπεια δεκαετίες αιματοκυλούν τον πλανήτη.

77 χρόνια μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου τα διδάγματα είναι ακόμα ζωντανά. Ο σοσιαλισμός-κομμουνισμός είναι η μόνη ρεαλιστική εναλλακτική που έχουν οι λαοί. Μέσα σε ένα περιβάλλον ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας και ακραίας ταξικής λεηλασίας σε βάρος της παγκόσμιας εργατιάς τα περιεχόμενα και τα διδάγματα της αντιφασιστικής νίκης των λαών στέκουν πιο επιτακτικά από ποτέ.

Εφτά και πλέον δεκαετίες από την άνευ όρων παράδοση της ναζιστικής Γερμανίας μέσα στο Βερολίνο, τιμάμε και διδασκόμαστε από την ιστορία μας. Την ημέρα αυτή τιμάμε όσους και όσες έδωσαν τη ζωή τους, έμειναν ανάπηροι, όσες και όσους μετείχαν στον αγώνα μαχόμενοι στα διάφορα μέτωπα του πολέμου, από στεριά, θάλασσα, αέρα και αγροτόπια, στις μεγάλες μάχες της παραγωγής. Όλους και όλες που πάλεψαν με το όπλο και την προκήρυξη στο χέρι, όσες και όσους διαδήλωσαν και απέργησαν, στους αφανείς ήρωες σαμποτέρ. Όλη αυτή τη γενιά που στάθηκε ηρωικά μπροστά στα βασανιστήρια των κρατητηρίων και στα εκτελεστικά αποσπάσματα. Τιμάμε τα εκατομμύρια των νεκρών, της πείνας, των στρατοπέδων συγκέντρωσης, την υπομονή και την αποφασιστικότητα τους σε κάθε τόπο φρίκης και μαρτυρίου.

Ο καταλυτικός ρόλος στη νίκη του Κόκκινου Στρατού δεν ήταν απλά αποτέλεσμα του ηρωισμού του Σοβιετικού λαού στα πεδία των μαχών, όπως και των υπόλοιπων Βαλκάνιων και Ευρωπαίων στα μετόπισθεν του κύριου μετώπου. Αυτή η πραγματικά τεράστια νίκη έχει πιο βαθιά ουσιαστικά αίτια, αφουγκραζόταν το πλεονέκτημα που προσέδιδε η κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και ο κεντρικός σχεδιασμός της οικονομίας που εφάρμοσε η Σοβιετική Ένωση αποτελώντας παγκόσμιο παράδειγμα σε αυτή την κατεύθυνση και γέμιζε ελπίδα τους λαούς για ένα κόσμο φτιαγμένο στο μπόι των ανθρώπων.

Ο πρωταγωνιστικός ρόλος της εργατικής τάξης ως ηγέτιδα κινητήριος δύναμη αποτέλεσε το χειροπιαστό εκείνο ιστορικό δίδαγμα για το παρόν και το μέλλον του επαναστατικού κινήματος διεθνώς. Πρωτοβουλίες σαν αυτή για την 9η Μάη ανοίγουν δρόμους για το μέλλον διότι είναι κάτι που μας αφορά όλους και επείγει. Έξω και πέρα από ιστορικούς και μουσειακούς λόγους έχουμε καθήκον σε όλες τις πτυχές της σύγχρονης ζωής να βρούμε τις συνδέσεις και τα εργαλεία εκείνα που θα μας επιτρέψουν να κάνουμε ένα ακόμα βήμα μπροστά, περισσότερο αποφασιστικό.

Η αναζήτηση των ιστορικών αναλογιών που φυσικά ποτέ δεν είναι απόλυτες ή μηχανιστικές, που προφανώς ποτέ το χτες δεν επαναλαμβάνεται απόλυτα στο σήμερα, αλλά που ωστόσο η μελέτη τους μπορεί να μας δώσει πολύ χρήσιμο υλικό, πολύ τροφή για σκέψη και χρήσιμα συμπεράσματα. Θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε τα καθήκοντα του σήμερα και ενδεχομένως πως πρέπει να αντιδράσουμε και να δράσουμε μπροστά στο ευρύ φάσμα των καθηκόντων που διαρκώς ανοίγονται μπροστά μας. Για την χειραφέτηση της τάξης μας και την ανατροπή του ιμπεριαλιστικού καπιταλιστικού συστήματος. Για την προλεταριακή έφοδο στον ουρανό.

Κυριακή 8 Μάη 13:00 Προπύλαια

(Στηρίζουμε το κάλεσμα της πρωτοβουλίας για την 9η Μάη)

Ο κομμουνισμός είναι η νιότη του κόσμου

Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε

Ούτε βήμα πίσω

ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ Η ΓΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΟΚΚΙΝΗ!

Εργατική Ομάδα Τ-34

πηγή : https://www.facebook.com/people/Εργατική-Ομάδ…