Τρίτη 26 Απριλίου 2022 στις 20.30

ΣινεΠ - Life of Brian

Ο Brian Cohen γεννιέται σε στάβλο ακριβώς δίπλα από αυτόν, στον οποίον γεννιέται ο Ιησούς και την ιδια ωρα , πράγμα το οποίο μπερδεύει τους τρεις μάγους με τα δώρα. Ο Brian μεγαλώνοντας γίνεται πολιτικοποιημένος νεαρός που αγανακτεί με την Ρωμαϊκή κατάκτηση της Ιουδαίας. Την ώρα που παρακολουθεί ομιλία του Ιησού, ο Brian ξετρελαίνεται με μια νεαρή επαναστάτρια, την Judith. Η συμπάθειά του προς αυτήν και το μίσος προς τους Ρωμαίους τον ωθεί να ενταχθεί στο (Μέτωπο του Λαού της Ιουδαίας), ένα από τα πολλά απελευθερωτικά κινήματα που ξοδεύουν περισσότερο χρόνο στο να μαλώνουν μεταξύ τους παρά με τους Ρωμαίους.
Η πάντα επίκαιρη και ξεκαρδιστική ταινία των Monty Pythons με την καυστική σάτιρα άνευ ορίων στη χριστιανική θρησκεία. Παρόλη την ανεκτικότητα της Δύσης και την κατοχύρωση ήδη από την εποχή του Διαφωτισμού της ανεξιθρησκίας και της ελευθερίας του λόγου, η ταινία συνάντησε πολλες δυσκολίες. Τόσο στην εύρεση παραγωγού που θα την χρηματοδοτούσε όσο και από την καθολική εκκλησία και άλλες εκκλησιαστικές οργανώσεις που την κατήγγειλαν ανοιχτά και συνέστησαν στους πιστούς να απέχουν από τις αίθουσες. Παραγωγός της ταινίας τελικά βρέθηκε στο πρόσωπο ενός "σκαθαριού", του George Harrison.
Εχουμε δανειστικη βιβλιοθήκη και ταινιοθήκη , χαριστικό παζάρι , παγκο ΒΙΟΜΕ κ.α.Συλλέγουμε πρώτες υλες και τρόφιμα για την συλλογική κουζίνα El Chef .

πηγή : https://www.facebook.com/events/8650682182285…