Κυριακή 1 Μαίου 2022 στις 10.00 πμ

3 καλέσματα : 1 2 3

Απεργιακή συγκέντρωση

1η Μάη, Ημέρα αγώνα και απεργίας - Όλοι/ες στις απεργιακές συγκεντρώσεις

1η ΜΑΗ - ΗΜΕΡΑ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

Συγκέντρωσεις - Διαδηλώσεις, Κυριακή 1η Μάη

Αθήνα: 10:30 πμ, Προπύλαια

Θεσσαλονίκη: 10:30 πμ, Αγ. Σοφίας με Εγνατία

Πάτρα: 10:00 πμ στο Παράρτημα

Οι εργαζόμενοι, η νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα μετά από 12 χρόνια μνημονιακών πολιτικών ανεβαίνουν έναν Γολγοθά. Η πολεμοκάπηλη κυβέρνηση Μητσοτάκη εδώ και τρία χρόνια και μετά την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας, της περιβαλλοντικής καταστροφής, το πετσόκομμα στα εργασιακά, πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα, την συμμετοχή της στον πόλεμο και την ακρίβεια έχει οδηγήσει την κοινωνία στο χείλος της καταστροφής. Η αντιδραστική κυβέρνηση είναι ξεκάθαρη στο ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο της χρεοκοπίας. Τα νομοσχέδια διαδέχονται το ένα το άλλο, όπως το έκτρωμα Χατζηδάκη που χτυπάει το δικαίωμα στην απεργία και τον συνδικαλισμό, για τον ΟΑΕΔ που καταργεί στην ουσία το επίδομα ανεργίας, για την ασφάλιση και τις συντάξεις που ετοιμάζει η κυβέρνηση να καταθέσει, για την εκπαίδευση και την διάλυση του δημόσιου χαρακτήρα της, για το ΕΣΥ με την ιδιωτικοποίηση και το σταμάτημα του δημόσιου-δωρεάν χαρακτήρα, και με το ξεπούλημα και τη διάλυση των κοινωνικών υπηρεσιών και δημόσιων υποδομών μας γυρνά αιώνες πίσω μετατρέποντας τους εργαζόμενους σε σύγχρονους δούλους. Ο μισός πληθυσμός έχει φτάσει στα όρια της ακραίας φτώχειας και τώρα απειλείται με επισιτιστική κρίση, καθώς αδυνατεί να έχει πρόσβαση σε βασικά αγαθά (ενέργεια, τρόφιμα κλπ).

Μέσα σε όλα αυτή τη ζοφερή κατάσταση έχουμε και την απειλή του πολέμου. Ο πόλεμος των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, Ρωσίας στο μέτωπο της Ουκρανίας είναι μόνο η αρχή στην εμπλοκή της κυβέρνησης σ' αυτήν την επικίνδυνη πολεμική σύγκρουση για την ανθρωπότητα. Η διαρκής επέκταση του ΝΑΤΟ, η αύξηση των εξοπλισμών, τα πυρηνικά όπλα, ο πόλεμος των κυρώσεων, απειλούν να ρίξουν την ανθρωπότητα στην άβυσσο. Δημιουργούν πολέμους με πρόσχημα την «ειρήνη» και την «δημοκρατία» στέλνοντας κρέας για τα κανόνια τους, τους εργαζόμενους την νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Η κυβέρνηση, χέρι- χέρι με τις υπόλοιπες μνημονιακές δυνάμεις ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ έχει μετατρέψει τη χώρα σε απέραντη βάση και ειδικά την Αλεξανδρούπολη σε ορμητήριο των Αμερικανών. Ξοδεύει ατέλειωτα δισ. σε εξοπλισμούς, ξεπλένει τους ναζί του τάγματος Αζόφ στη βουλή , εκθέτει τον ελληνικό λαό σε τεράστιους κινδύνους, την περαιτέρω φτωχοποίηση του και την συμμετοχή του σε πολεμικές συγκρούσεις.

Πρέπει να δράσουμε και λύση δεν είναι τα λόγια μέσα στην βουλή, αλλά με σκληρούς ανυποχώρητους αγώνες με μαζικές διαδηλώσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ θέλουν μόνο να εξαπατήσουν τον ελληνικό λαό για να επανέλθουν με οποιοδήποτε τρόπο στην εξουσία, ασκώντας ουσιαστικά την ίδια πολιτική. Οι συμβιβασμένες , αδιέξοδες πολιτικές του ΚΚΕ ή του Μέρα 25, δεν θέλουν και δεν μπορούν να παλέψουν αποτελεσματικά. Πρέπει να ανασυγκροτήσουμε τις δυνάμεις μας, παλεύοντας ενάντια στον πόλεμο που σπέρνει την ακρίβεια και την ηθική και φυσική εξόντωση της κοινωνίας μας, μπλοκάροντας κάθε συμμετοχή στα σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. Βάζοντας μπροστά τις δικές μας ανάγκες ενάντια στην φτώχεια, την καταστολή και τον πόλεμο.

Η Πρωτομαγιά είναι η μέρα που συμβολίζει τους αγώνες όλων των εργαζομένων και καταπιεζόμενων για καλυτέρευση της ζωής, για περισσότερες κατακτήσεις και δικαιώματα, για ελευθερία και ειρήνη. Ενωτικά οργανώνοντας απεργίες και διαδηλώσεις, επιτροπές και συνελεύσεις σε κάθε χώρο δουλειάς, γειτονιά, σχολείο, σχολή, να πολεμήσουμε για να διώξουμε την κυβέρνηση της ΝΔ, το ΝΑΤΟ και όλες της μνημονιακές δυνάμεις, επιβάλλοντας μια δική μας Κυβέρνηση των Εργαζομένων, ανοίγοντας τον δρόμο σε Ελλάδα και Ευρώπη για μια άλλη κοινωνία.

ΜΕ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ!

- Ενάντια στους ιμπεριαλιστές ΗΠΑ-ΕΕ και Ρωσίας. ΟΧΙ στα Πυρηνικά. ΕΞΩ Βάσεις και ΝΑΤΟ. Όχι στον οικονομικό πόλεμο των κυρώσεων στις πλάτες των λαών.

- Λεφτά για τις Κοινωνικές Ανάγκες, ΟΧΙ για Εξοπλισμούς, Στρατό, Αστυνομία, Πλούσιους.

- Διαγραφή του Χρέους. Έξω από Ευρώ - ΕΕ. Κάτω όλα τα αντεργατικά μέτρα / Μνημόνια Διαρκείας. Όχι στην Ακρίβεια. Αυξήσεις σε μισθούς - συντάξεις. Μείωση φόρων-κατάργηση Φ.Π.Α. στα βασικά αγαθά.

- Εθνικοποίηση με εργατικό έλεγχο σε τομείς κλειδιά της οικονομίας. Βαριά φορολογία στο κεφάλαιο.

- Κάτω οι κυβερνήσεις των πολέμων και της φτώχειας - Μόνη λύση η Ευρώπη των Εργαζομένων

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

antepithesitonergazomenon.blogspot.com

πηγή : https://www.okde.gr/archives/16741


1 2 3

post image

1η ΜΑΗ 2022

ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΑΚΟΜΑ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ, ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ

ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΕΤΑΙ-ΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΟΝΤΑΙ

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 1η ΜΑΗ ΣΤΙΣ 10 ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1618285/


1 2 3

Πάτρα _ Κάλεσμα στην απεργιακή πορεία της 1ης Μάη

ΚΥΡΙΑΚΗ, ΣΤΙΣ 10:00, ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ

ΤΑΞΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ & ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

Η 1η του Μάη είναι ημέρα ιστορικής μνήμης και αγώνα για όλα τα χειμαζόμενα πληβειακά στρώματα που αργοπεθαίνουν κάτω από τη μπότα του κεφαλαίου και του κράτους σε όλα τα μήκη και πλάτη της υφηλίου. Είναι ημέρα ιστορικά φορτισμένη από τους ανυποχώρητους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες των καταπιεσμένων απέναντι στους δυνάστες της εποχής τους, για μια ζωή πιο ανθρώπινη και αξιοπρεπή. Από τις μαζικές απεργίες στο μακρινό Σικάγο του 1886 μέχρι τη Θεσσαλονίκη του 1936, τα αίτια, τα διακυβεύματα και οι στόχοι των αγώνων παραμένουν ίδιοι και απαράλλαχτοι. Κοινωνικός και ταξικός αγώνας για απελευθέρωση των εκμεταλλευόμενων ή θάνατος. Ημέρα ιστορικής μνήμης, γιατί στα ημερολόγια της ιστορίας των αγώνων είναι καταγεγραμμένη η ακλόνητη πίστη και η αυτοθυσία των επαναστατημένων εργατών κι εργατριών, οι οποίοι μέσα από τους δικούς τους τόπους και εποχές αποπειράθηκαν να αναχαιτίσουν την καταπίεση και εντεινόμενη υποτίμηση της εργατικής τους δύναμης, απαιτώντας καλύτερες συνθήκες εργασίες, λιγότερο εργάσιμο χρόνο και μεγαλύτερους μισθούς. Ημέρα αγώνα, γιατί τα χειμαζόμενα και καταπιεσμένα κοινωνικά στρώματα όλης της οικουμένης, καλούνται να την επανατροφοδοτήσουν με την σπίθα του αγώνα έχοντας για οδηγό τα βιώματα και τις πλούσιες συλλογικές εμπειρίες που αποκτήθηκαν μέσα από τους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες ανά τους αιώνες.

Στο σήμερα, φτώχεια, ανισότητα, οικονομική εκμετάλλευση, κατάργηση του 8ώρου, απλήρωτες υπερωρίες, ανασφάλιστη εργασία, δολοφονίες και τραυματισμοί των εργατών εν ώρα εργασίας, καταπίεση της κοινωνικής βάσης από το κράτος και μια δυσβάσταχτη αύξηση του κόστους ζωής για τους περισσότερους/ες από εμάς. Αυτή τη δυστοπία βιώνουμε στην καθημερινότητά μας, με πλήρη υποτίμηση της εργατικής μας δύναμης από τα αφεντικά, τη λεηλασία της φύσης και της ζωής μας από τους οικονομικά ισχυρούς αυτού του κόσμου.

Εδώ και χρόνια, εξάλλου, εξελίσσεται μια καπιταλιστική αναδιάρθρωση των δομών του κράτους και του κεφαλαίου, προκειμένου να μετακυλήσουν στους από τα κάτω της κοινωνίας τη δομική κρίση αναπαραγωγής του καπιταλιστικού συστήματος. Με άλλα λόγια, για να συνεχίσουν οι καπιταλιστές όχι μόνο να παράγουν κέρδος αλλά και να το γιγαντώνουν, χρειάζονται τη φθηνή, υποτιμημένη, ανασφάλιστη, επισφαλή εργασία του σύγχρονου προλεταριάτου. Παράγουν και γιγαντώνουν τα κέρδη τους, ακριβώς, επειδή όλοι και όλες οι από τα κάτω πιεζόμαστε σε μια ασφυκτική κατάσταση είτε με πενιχρούς, πετσοκομμένους μισθούς και συντάξεις είτε τιθέμενοι στο περιθώριο της εργασιακής συνθήκης, υπάρχοντας και προσπαθώντας να επιβιώσουμε μεταξύ σφύρας κι άκμονος, μεταξύ υποτιμημένης εργασίας, επισφάλειας κι ανεργίας.

Όλα τα προαναφερθέντα, σε συνδυασμό με την εντατικοποίηση και επέκταση της καπιταλιστικής παραγωγής αλλά και ως απόρροια των ενδοκαπιταλιστικών ανταγωνισμών για τον έλεγχο της ενέργειας και των φυσικών πόρων (όρα ένοπλη σύρραξη ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία) έχουν ως αποτέλεσμα μία εκ νέου επίθεση στην τάξη μας, με ένα νέο κύμα ακρίβειας σε διάφορα βασικά προϊόντα και αγαθά. Ένα κύμα ακρίβειας που, όσο και αν προσπαθούν τα διάφορα καθεστωτικά παπαγαλάκια να μας πείσουν, δεν αποτελεί ένα φυσικό φαινόμενο αλλά μια σχεδιασμένη και πλήρως αποτελεσματική συνθήκη εδραίωσης και επέκτασης της οικονομικής εκμετάλλευσης των πλουσίων στις πλάτες των οικονομικά ασθενέστερων.

Στην ουσία πρόκειται για μια έμμεση μείωση στους μισθούς και τις συντάξεις της κοινωνικής πλειοψηφίας. Ιδιωτικοποίηση του συστήματος υγείας, (αναστολές και απολύσεις υγειονομικών, συγχωνεύσεις νοσοκομείων), ιδιωτικοποιήσεις και αναδιαρθρώσεις στην εκπαίδευση, στην ύδρευση, στις συγκοινωνίες, στις δημόσιες υποδομές, λεηλασία του φυσικού πλούτου (βουνά, δάση, θάλασσες) με στρατηγικές απελευθέρωσης της ενέργειας και πράσινη μετάβαση, εκτίναξη των τιμών ενοικίου και κατοικίας, εκτίναξη στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, αύξηση στις τιμές των καυσίμων, στις πρώτες ύλες, αύξηση της φορολογίας στους χαμηλόμισθους και στους συνταξιούχους, αισχροκέρδεια από τους διάφορους παρόχους ενέργειας και τηλεπικοινωνίας, αισχροκέρδεια στα σουπερμάρκετ, στα ΚΤΕΛ, στα διόδια. Την ίδια στιγμή που όλο και περισσότερα κομμάτια της τάξης μας αδυνατούν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες, την ίδια στιγμή το κράτος αναβαθμίζεται σε στρατιωτικό εξοπλισμό. Την ίδια στιγμή που οι μισθοί παραμένουν χαμηλοί, την ίδια αυτή στιγμή επιχειρείται μια μείωση κρατικών δαπανών σε μια σειρά από κοινωνικές παροχές (πρωτοβάθμια και νοσοκομειακή περίθαλψη, βρεφονηπιακούς σταθμούς, σχολεία, πανεπιστήμια). Το καθημερινό κόστος ζωής είναι δυσβάσταχτο. Η επιβίωση μας δύσκολη, η ύπαρξή μας μετρήσιμη με ποσοστά παραγωγικότητας, αγοραστικής δύναμης και κατανάλωσης. Ένα είναι σίγουρο, ο καπιταλισμός μετακυλίει όλα αυτά τα κόστη από πάνω προς την κοινωνική βάση.

Η πραγματικότητα που βιώνουμε οι φτωχοί, οι άνεργοι, οι εργαζόμενες, οι εκμεταλλευόμενοι, οι από τα κάτω αυτού του κόσμου δεν αποτελεί ένα φυσικό φαινόμενο, μια τετελεσμένη συνθήκη που δεν αλλάζει. Απέναντι στην αφαίμαξη της ίδιας μας της ζωής, η μόνη διεξοδική προοπτική αντίστασης είναι η αυτοοργάνωση όλων των καταπιεσμένων στα φυσικά τους πεδία. Στους χώρους δουλειάς, τις σχολές, τα πανεπιστήμια και τις γειτονιές. Με καταλήψεις στέγης, ταξικά σωματεία βάσης, με λαϊκές συνελεύσεις γειτονιάς, αυτοδιαχειριζόμενους χώρους αντίστασης, με συλλογικές κουζίνες, και με απαλλοτριώσεις βασικών αγαθών να πορευτούμε στην κατεύθυνση του γκρεμίσματος αυτού του σάπιου κόσμου. Με όπλο μας την ταξική αλληλεγγύη και τις άγριες απεργίες διαρκείας οφείλουμε να αποτινάξουμε από πάνω μας τον φόβο, την μοιρολατρία, την παθητικότητα και την ιδιώτευση στην κατεύθυνση της κοινωνικής και ταξικής χειραφέτησης. να δημιουργήσουμε και να συμμετέχουμε σε συνελεύσεις στις γειτονιές, να δημιουργήσουμε και να ενισχύσουμε ταμεία αλληλοβοήθειας. 'Ολα αυτά αποτελούν τις απαντήσεις μας απέναντι στο ταξικό πόλεμο που βιώνουμε. Να προτάξουμε την θέλησή μας να ζήσουμε με αξιοπρέπεια , χωρίς αυτούς που μας κλέβουν, μας χρησιμοποιούν και μας εκμεταλλεύονται. Και πάνω από όλα, να αγωνιστούμε συλλογικά και αυτοοργανωμένα βάζοντας το σπόρο για την κοινωνική επανάσταση που θα ανατρέψει το σάπιο καπιταλιστικό κόσμο και θα φέρει πιο κοντά μια κοινωνία ισότητας, αλληλεγγύης κι ελευθερίας.

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΙ, ΑΥΤΟΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ, ΜΑΧΗΤΙΚΟΙ ΤΑΞΙΚΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Προλέτ Accion: Ταξική δράση για την αντεπίθεση στον κόσμο των αφεντικών

και την κατάργηση της μισθωτής σκλαβιάς / prolexetaccion@espiv.nexet

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1618322/