Τρίτη 3 Μαίου 2022 στις 9.00 πμ

5 καλέσματα : 1 2 3 4 5

Συγκέντρωση για τη δολοφονία του Ζακ

H Zackie δολοφονήθηκε #ΑλλαγήΚατηγορίαςΤώρα

Την ερχόμενη Τρίτη (03.05) συμμετέχουμε στην πανελλαδική ημέρα δράσης για την δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου στην Ομόνοια απο ιδιοκτήτες και αστυνομικούς.

Συγκεντρωνόμαστε στα δικαστήρια στις 9 το πρωί και στο Μοναστηράκι στις 7.30 το απογευμα για να δηλώσουμε οτι η πρόταση της Εισαγγελικής αρχής για αθωώση των κατηγορούμενων αστυνομικών και για καταδίκη των ιδιοκτητών για θανατηφόρα σωματική βλάβη (και όχι για ανθρωποκτονία) είναι για μας μια απαράδεκτη προσπάθεια συγκάλυψης του ακραίου λιντσαρίσματος που δέχτηκε ο Ζακ πριν 3 χρόνια.

Η συντονισμένη δολοφονία χαρακτήρα που επιχειρείται στην δίκη δεν αλλάζει το γεγονός οτι ο Ζακ, ο Ζαχαρίας Κωστόπουλος, η Zackie Oh δολοφονήθηκε μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας. Ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου και ο φίλος του που την εγκλώβισαν και την χτύπησαν μέχρι θανάτου είναι ένοχοι για τη δολοφονία της. Οι αστυνομικοί που συνέχισαν να την χτυπούν πάρα το οτι ήταν ετοιμοθάνατη είναι ένοχοι για την δολοφονία της Zackie. Ο φασισμός, ο συντηρητισμός και το μίσος απέναντι στις φτωχές, τις οροθετικές, τις τρανς, απέναντι σε όσες, όσους και όσα δεν ταιριάζουν με το πρώτυπο των οικογενειαρχών ιδιοκτητών είναι ένοχοι για την δολοφονία τoυ Ζακ.

Δεν σταματάμε μέχρι να αλλάξει η κατηγορία για τους δολοφόνους. Δεν σταματάμε μέχρι να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Το event απο το συντονιστικό δράσεων για τον Ζακ For Zackie - δεν υπάρχει Ειρήνη χωρίς Δικαιοσύνη : https://fb.me/e/1UbGX4bKU

Sabbat - Burn the Rich not the Witch

πηγή : https://www.facebook.com/SabbatFeministCollec…


1 2 3 4 5

Συγκέντρωση στα δικαστήρια, για τη δολοφονία του Ζακ

Δεν ξεχνάμε-δεν συγχωρούμε

- τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου/ Zackie-oh! -την προσπάθεια συγκάλυψης της από τα ΜΜΕ και τους θεσμούς

-την προσπάθεια συγκάλυψης της από τα ΜΜΕ και τους θεσμούς

-τη σκύλευση της ταυτότητας του Ζακ ως ομοφυλόφιλου, μέλους της lgbtqi κοινότητας, οροθετικού και ακτιβιστή

-την επιχείρηση αθώωσης των κρατικών και παρακρατικών δολοφόνων του Ζακ με την αθωωτική πρόταση του εισαγγελέα για τους μπάτσους που χτυπούσαν αιμόφυρτο και δεμένο με χειροπέδες το σώμα του Ζακ και την άρνηση μεταβολής της κατηγορίας από θανατηφόρο βλάβη σε ανθρωποκτονία για τους δολοφόνους Δημόπουλο- Χορταριά

-την παρέλαση των δολοφόνων και της ρητορικής τους σε μια -ουσιαστικά- κεκλεισμένων των θυρών δίκη, όπου "δικαζόταν" ο ίδιος ο Ζακ, απειλούνταν μάρτυρες, παρατηρητές και συνήγοροι της πολιτικής αγωγής

NO ZACKIE- NO PEACE FIGHT THE POLICE

Ενάντια στην κρατική- καπιταλιστική- πατριαρχική βαρβαρότητα, την καταστολή, τον κοινωνικό κανιβαλισμό και εκφασισμό Οργάνωση και αγώνας για έναν κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης, ελευθερίας και δικαιοσύνης

Συγκέντρωση στα δικαστήρια: Τρίτη 3 Μάη, Μ.Ο.Δ (Δέγλερη 4), 9.00

Πορεία: Τρίτη 3 Μάη, Μοναστηράκι, 19.30

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση


1 2 3 4 5

3 Μάη | Ημέρα δράσης: No Zackie - No Peace! Απαιτούμε δικαιοσύνη!

Ανακοίνωση της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Αυτές τις μέρες κορυφώνεται η δίκη για τη δολοφονία της Zackie. Μαζί κορυφώνεται και η οργή μας για την αστική δικαιοσύνη και το αστικό κράτος που επιχειρούν για ακόμη μια φορά τη συγκάλυψη των ενόχων. Κορυφώνεται όμως και η φωνή του λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος για δικαιοσύνη, για να μπει τέλος στην καταπίεση, την έμφυλη βία, τις δολοφονίες ΛΟΑΤΚΙΑ+ ατόμων. Η δική μας φωνή αυτές τις μέρες πρέπει να κερδίσει το σύστημά τους! Για το Ζακ και κάθε Ζακ αυτού του κόσμου!

Την Τρίτη 3/5 συμμετέχουμε στην ημέρα δράσης για δικαιοσύνη απέναντι στη δολοφονία του από τον ξυλοδαρμό από αστυνομικούς και τους καταστηματάρχες. Όλα αυτά τα χρόνια και ειδικά το τελευταίο διάστημα ενόψει του τέλους της δίκης, εργοδότες, αστυνομία, ΜΜΕ και κυβέρνηση προσπαθούν με όποιον τρόπο να παρουσιάσουν το περιστατικό ως μια ληστεία από έναν άνθρωπο του περιθωρίου που εισέβαλε ένοπλος για να διαπράξει ληστεία. Επιχειρούν επιπλέον τη δολοφονία χαρακτήρα του Ζακ, καταλήγοντας έτσι και στην πρόταση της εισαγγελικής αρχής για αθώωση των αστυνομικών (υποστηρίζοντας ότι η δράση τους ήταν στα πλαίσια των καθηκόντων τους) και καταδίκη των ιδιοκτητών για θανατηφόρα σωματική βλάβη και όχι για ανθρωποκτονία!

Δεν μας προκαλεί εντύπωση η πρόταση της εισαγγελικής αρχής. Το αστικό κράτος προστατεύει τα όργανά του πάση θυσία κι αυτή η δίκη αντικατοπτρίζει το χαρακτήρα ολόκληρου του καπιταλιστικού συστήματος που θρέφει τον κοινωνικό κανιβαλισμό, που υπερασπίζεται την ατομική ιδιοκτησία, το κέρδος, την «τάξη και ασφάλεια», απέναντι στους εκμεταλλευόμενους, τους φτωχούς, τους καταπιεσμένους ανθρώπους που καλούνται να επιβιώσουν ως «περιθωριακοί» λόγω φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού, φυλής.

Η αλληλεγγύη «των κάτω» όμως δε σβήνεται τόσο εύκολα όσο νομίζουν. Η ανάγκη για δικαίωση της Zackie είναι ανάγκη για αγώνα συνολικότερο: για τη δικαίωση όλων των αγώνων που δίνει ο κόσμος της δουλειάς, το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα, το φεμινιστικό και το ΛΟΑΤΚΙΑ+ κίνημα για έναν κόσμο ισότητας, ελευθερίας και χειραφέτησης. Η δικαίωση του Ζακ είναι κομμάτι της ταξικής πάλης, κομμάτι του αγώνα απέναντι στις έμφυλες ανισότητες, την πατριαρχία, τον κοινωνικό εκφασισμό.

Ως νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση καλούμε σε στήριξη των κινητοποιήσεων ενόψει της δίκης αυτών των ημερών! Να αλλάξει άμεσα η κατηγορία. Να αποδοθεί δικαιοσύνη για τη Ζάκι. Να καταδικαστούν οι δολοφόνοι!

  • Την Τρίτη 3/5 στις 9.00 π.μ. συμμετέχουμε στη συγκέντρωση στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο (Δέγλερη 4).
  • Την Τρίτη 3/5 στις 7.30 μ.μ. συμμετέχουμε στην πορεία αλληλεγγύης με προσυγκέντρωση στο Μοναστηράκι.


νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση

πηγή : https://nka.gr/3-mai-imera-drasis-no-zackie-n…


1 2 3 4 5

Αναμένοντας την απόφαση την Τρίτη 3/5 ή την Τετάρτη 4/5 συμμετέχουμε στην πανελλαδική μέρα δράσης.

Για να ακουστεί δυνατά η απαίτηση για καταδίκη των δολοφόνων του Ζακ, γιατί είμαστε δίπλα στην οικογένεια και τους ανθρώπους του, γιατί δεν πρόκειται να ξεχάσουμε ποτέ την φρίκη της 21ης Σεπτεμβρίου του 2018.

Προστατεύουμε την μνήμη του, ο Ζακ θα ζει για πάντα μέσα από τους αγώνες μας

Τρίτη 3/5, 9:00 πμ στα Δικαστήρια (Δέγλερη 4) και 7:30 μμ συγκέντρωση στο Μοναστηράκι

Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας Πειραιά

πηγή : https://el-gr.facebook.com/antifasistikos.syn…


1 2 3 4 5

Δικαιοσύνη για τον Ζακ!

Η οργή μας να ακουστεί

Δικαιοσύνη για τον Ζακ!

3 χρόνια έχουν περάσει χωρίς τον Ζακ. Αύριο φτάνουμε στην ώρα της απόφασης, μια στιγμή που φάνταζε μακρινή και ήταν επίπονη διαδικασία. Δε δολοφονήθηκε μονάχα μια φορά από τον κοσμηματοπώλη, τον μεσίτη και τους 4 αστυνομικούς. Την Ζάκι την δολοφονούσαν επί 43 ολόκληρους μήνες. Από τη στιγμή που του πέρασαν χειροπέδες στο άψυχο σώμα του την ημέρα της 21ης Σεπτεμβρίου ξεκίνησε ένα λιντσάρισμα το οποίο αποτυπώνει όλον τον κανιβαλισμό που καθόλου καλά δεν ξέρει να κρύβει η κοινωνία. Η τοξικοφοβία, η ομοφοβία και ο ρατσισμός των ΜΜΕ βρίσκονταν σε prime time ταΐζοντας μίσος και φασισμό τους τηλεθεατές. Ο Ζακ ήταν άνθρωπος «παρείσακτος», άρα του άξιζε αυτό που έπαθε. Ο κοσμηματοπώλης προστάτευε το μαγαζί του από το «πρεζάκι». Γρήγορα, όμως, σηκώθηκε ένα μεγάλο κύμα συμπαράστασης για να διεκδικήσει δικαίωση για το πρόσωπο του Ζακ και την οικογένειά του το οποίο έφτασε να μετράει χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα. Από την πρώτη μέρα βρισκόμαστε απέναντι στον κοινωνικό κανιβαλισμό. Βρεθήκαμε έξω από τα δικαστήρια όταν ύστερα από δύο χρόνια ξεκίνησε η δίκη με τεράστια καθυστέρηση. Ήμασταν όλα εκεί όταν ακούγαμε μέσα στη δικαστική αίθουσα να δικάζεται η υπόληψη και η προσωπικότητα του θύματος και όχι οι θύτες. Ύστερα από την ποινή- χάδι που πρότεινε ο εισαγγελέας δεν υπήρχε άλλος δρόμος από το να παλέψουμε μέχρι τέλους για να δικαιωθεί ο Ζακ Κωστόπουλος/ η ZackieOh! και η οικογένειά του. Να αλλάξουν τώρα οι κατηγορίες και να καταδικαστούν όλοι οι δολοφόνοι! Μέχρι να μην υπάρξει κανένα άλλο θύμα!

Αύριο, Τρίτη 3/5 στις 9 το πρωί στο ΜΟΔ (Δέγλερη 4) θα είμαστε όλες, όλα και όλοι εκεί.

Στηρίζουμε την Πανελλαδική Ημέρα Δράσης μέσω των φεμινιστικών συλλογικοτήτων που παρεμβαίνουμε και δίνουμε ραντεβού σε:

Αθήνα: 19:30 πλατεία Μοναστηρακίου
Θεσσαλονίκη: 18:00 Άγαλμα Βενιζέλου
Ηράκλειο: 19:30 Λιοντάρια
Βέροια: 18:00 Πλατεία Δημαρχείου

Αναμέτρηση

πηγή : https://anametrisi.gr/dikaiosyni-gia-ton-zak/