Τετάρτη 4 Μαίου 2022 στις 14.00

Γενική συνέλευση Σ.Σ.Αρχιτεκτονικής

Ανακοίνωση και ανοιχτό κάλεσμα του Αυτοοργανωμένου σχήματος αρχιτεκτονικής

Τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες εβδομάδες με την εφαρμογή στην πράξη του νόμου 4777 και την στρατοπέδευση των μπάτσων εντός του ασύλου, είναι εικόνες από το μέλλον που επιφυλάσσουν κράτος και κεφάλαιο για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Με εντολή για προστασία των εργασιών στο εκκενωμένο στέκι του βιολογικού, ΜΑΤ στρατοπέδευσαν προκλητικά έξω από την Σχολή Θετικών Επιστημών και δεν δίστασαν να χτυπήσουν την συγκέντρωση των φοιτη(τρι)ών με ξύλο, χημικά, κρότου λάμψης, καθώς και να προχωρήσουν σε συλλήψεις.

Οδεύοντας προς την κατάθεση του νέο νομοσχεδίου "πανεπιστήμιο 2030" και την πλήρη παράδοση του δημοσίου πανεπιστημίου στα ιδιωτικά οικονομικά συμφέροντα, στις 17 Μαϊου είναι ορισμένη η ορκομωσία των πρώτων μπάτσων ΟΠΠΙ. Η προγραμματισμένη εγκατάσταση των μπάτσων στον χώρο του ασύλου, έρχεται να περιφρουρήσει τις αλλαγές που φέρνει η εκπαιδευτική αναδιάρθρωση και να εγκαθιδρύσει μια καθημερινότητα ελέγχου και καταστολής εντός των πανεπιστημίων. Με τον συνεχή έλεγχο, οι κρατικοί κατασταλτικοί μηχανισμοί στοχεύουν στην καταπολέμηση των αντιστάσεων που γεννιούνται από τους φοιτητές. Των αντιστάσεων που στήνονται ανάχωμα στην ολομέτωπη επίθεση κράτους και κεφαλαίου στο δημόσιο πανεπιστήμιο, κάτι που φάνηκε και από το περσινό αγώνα ενάντια στον νομό 4777. Ενάντια στην επίθεση κράτους και κεφαλαίου να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα της κοινωνικής βάσης, για ένα πανεπιστήμιο της κοινωνίας και όχι των ιδιωτών. Να αντισταθούμε στην επίθεση που δέχονται τα κεκτημένα μας, με οργάνωση στη βάση και αγώνες από τα κάτω.

Αντιλαμβανόμαστε ότι είναι ζωτικής σημασίας η αυτοοργάνωση των φοιτητ(ρι)ών με ακηδεμόνευτους όρους, δηλαδή μέσω σχημάτων και πολιτικών διαδικασιών στις οποίες αποφασίζουμε εμείς οι ίδιες για ό,τι αφορά τις ζωές μας μέσα και έξω από τα πανεπιστήμια. Διαχωρίζουμε τη θέση μας από κομματικές οργανώσεις/ιεραρχίες και κατευθύνσεις, που προέρχονται από οποιονδήποτε πάνω και πέρα από εμάς. Επιπλέον, υπερασπιζόμαστε τις καταλήψεις ως μέσο πάλης, κέντρα αγώνα και συνάντησης του φοιτητικού κινήματος, αλλά και της υπόλοιπης κοινωνίας. Δεν περιμένουμε έτοιμες λύσεις και αντιτασσόμαστε στις εκλογικές διαδικασίες και στη λογική της ανάθεσης - όχι από κάποια εμμονή - αλλά γιατί θέλουμε να υπάρχουμε με ίσους όρους, μακριά από συμπεριφορές και ρόλους που υποβαθμίζουν τις ζωές μας. Παράλληλα, θεωρούμε αναγκαία τη συμμετοχή όλων μας στις γενικές συνελεύσεις του συλλόγου, ως ανώτερο όργανο λήψης αποφάσεων των φοιτητ(ρι)ών. Γι' αυτό προτάσσουμε τη συμμετοχή μας σε αυτή, ώστε τα κοινωνικοπολιτικά ζητήματα που μας αφορούν να γίνουν υπόθεση όλων μας και όχι μιας μικρής μερίδας «ειδικών» στην πολιτική.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΧΗΜΑΤΟΣ: Δευτέρα 02/05 1:00 μ.μ. στο στέκι στο φουαγιέ του Πολυτεχνείου.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ: Τρίτη 03/05 2:00 μ.μ στο στέκι στο φουαγιέ του Πολυτεχνείου.

ΟΛΕΣ/ΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Σ.Σ.Αρχιτεκτονικής : Τετάρτη 04/05 2:00 μ.μ. στο αίθριο του Πολυτεχνείου.

Αυτοοργανωμένο Σχήμα Αρχιτεκτονικής ΑΠΘ

afisa autoorganomeno arxitektonikies mais 2022

πηγή : https://landandfreedom.gr/el/agones/787-anako…