Τετάρτη 4 Μαίου 2022 στις 16.00

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση ενάντια στην καταστροφή του πρασίνου στην Αθήνα

ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΜΑΗ 2022, 16:00, ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΤΖΙΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Την Πέμπτη 28/4 έγινε ανοικτή συνέλευση στο πάρκο της Ακ. Πλάτωνα για τις καρατομήσεις δέντρων από τον εργολάβο του Δήμου Αθηναίων UNISON Facilities Services και το πράσινο στην Αθήνα. Συμμετείχαν συλλογικότητες, περιβαλλοντικοί φορείς και κάτοικοι. Καλείται συγκέντρωση στο Δημαρχείο της Αθήνας την Τετάρτη 4 Μάη, 3.30μμ, αφού στο δημοτικό συμβούλιο θα συζητηθεί η καταστροφή του πρασίνου στην Αθήνα από τον εργολάβο.

Ταυτόχρονα, η επίθεση στον Λόφο Στρέφη φαίνεται να μπαίνει στην τελική ευθεία, καθώς την Τρίτη 3/5 θα παρθεί στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου η τελική απόφαση έγκρισης των μελετών της Prodea και της αποδοχής της «δωρεάς» της για την ανάπλαση του Λόφου, που ήταν σε εκκρεμότητα από το Νοέμβριο του 2021. Και χρονικά, η επίθεση αυτή δε φαίνεται να είναι άσχετη με τη σχεδιαζόμενη για μέσα στο καλοκαίρι εισβολή του μετρό και την καταστροφή της πλατείας Εξαρχείων.

H UNISON Facilities Services, έχει αναλάβει όλα τα έργα πρασίνου και ανάπλασης στον Δήμο, υλοποιώντας τις πολιτικές εξευγενισμού του κέντρου της Αθήνας, μέσω εργολαβίας αξίας 35.445.994€ για τρία χρόνια, ποσό που (αφαιρουμένου του κόστους υλικών και μηχανημάτων) αντιστοιχεί στην πρόσληψη 720 ατόμων από τον Δήμο για το ίδιο διάστημα.

Η καταστροφή του πρασίνου στην Αθήνα είναι πλέον θέμα χρόνου, αφού η UNISON, όπως και κάθε μεγαλοεργολάβος που σέβεται τον εαυτό του, θα συμπιέσει το εργατικό κόστος για την αύξηση του εργολαβικού κέρδους της με μισθούς πείνας, ελαστικά ωράρια, απλήρωτες υπερωρίες και νυχτερινά, μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, εργοδοτική τρομοκρατίακαι ανάθεση του κυρίως έργου σε υπεργολάβους από Σέρρες και Πολύγυρο Χαλκιδικής! Και φυσικά, χωρίς κανέναν έλεγχο από τις υπηρεσίες του Δήμου, οι οποίες μάλιστα, θα αναλάβουν και το ξέπλυμα του εργολάβου με αστείες δικαιολογίες μπροστά στην καταστροφή των δέντρων που έχει ήδη συντελεστεί. Γιατί η UNISON - ISS έχει προνομιακή σχέση με τον Δήμο Αθηναίων. Μόνο επί δημαρχίας Μπακογιάννη, έχει αναλάβει απολυμάνσεις εξωτερικών χώρων επαναλαμβανόμενες συμβάσεις για τον καθαρισμό graffiti και tags, στέγαση ευάλωτων ομάδων σε ξενοδοχεία για λογαριασμό του Δήμου. Ως ISS ξεκίνησε τη λειτουργία της με την παροχή υπηρεσιών καθαριότητας και security. Σήμερα, μετονομασμένη, είναι μια μεγάλη "δουλεμπορική" εταιρεία ενοικίασης εργαζομένων.

Για την ανάπλαση του Λόφου Στρέφη που σχεδιάζει η Prodea Investments και ο Δήμος, η UNISON έχει αναλάβει να τσιμεντώσει μονοπάτια, να κόψει δέντρα και να τοποθετήσει κάμερες, κάγκελα και φυλάκια για τον έλεγχο της εισόδου. Πιθανότατα θα της παραχωρηθεί το πρώην Βυζαντινό, η καθαριότητα και η επιτήρηση του Λόφου, ώστε ανεμπόδιστα να εκμεταλλεύεται τους εργαζόμενους/ες και να επιτηρεί τους χώρους γύρω απ' το μαγαζί της.

Η αντίστασή μας στον εξευγενισμό των γειτονιών μας περνάει και μέσα από την ανάδειξη του ρόλου ιδιωτικών εταιρειών όπως η UNISON. Στον αγώνα για την υπεράσπιση των δημόσιων και ελεύθερων χώρων, Δήμος και εταιρίες θα μας βρίσκουν απέναντί τους.

Καλούμε στη συγκέντρωση στην Πλατεία Κοτζιά την Τετάρτη 4 Μάη, στις 16:00

Κοινότητες αγώνα σε κάθε γειτονιά!

ΕΞΩ Η UNISON ΑΠ' ΤΟΝ ΛΟΦΟ ΣΤΡΕΦΗ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ' ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Ανοιχτή Συνέλευση για το Λόφο του Στρέφη

πηγή : https://lofosstrefi.noblogs.org/?p=355


Συγκέντρωση-διαμαρτυρία για τα δέντρα!

από συλλογικότητες πολίτες

Για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό και αγώνες η κραυγή των δέντρων παύει να είναι βουβή! Για πρώτη φορά θα έχουν πολίτες την δυνατότητα να μιλήσουν για τις κακοποίησεις των δέντρων στο δημοτικό συμβούλιο!

Οι εξελίξεις όσον αφορά στο θέμα αστικά δέντρα ήταν και είναι ραγδαίες τον τελευταίο καιρό, όπως θα έχετε διαπιστώσει! Ύστερα από πολλές συναντήσεις και συζητήσεις με διάφορους οργανισμούς και συλλογικότητες εχουν παρθεί διάφορες αποφάσεις για τον τρόπο που πρέπει να κινηθούμε ώστε να παγιωθεί νομοθεσία, που να προστατεύει το αστικό πράσινο της Αθήνας το οποίο αυτή τη στιγμή είναι παγιδευμένο σε μια γκρίζα ζώνη. Όλοι κινούμαστε προς μια κατεύθυνση και αυτή είναι η διαφύλαξη του πρασίνου και των ψηλών δέντρων και η παύση κάθε είδους κακοποίησης, κατακρεουργήσης και εκμετάλλευσης τους.

Έφτασε η στιγμή να ενωθούμε πολίτες, οργανώσεις και φορείς σε μια συγκέντρωση για τα δέντρα εξω από το δημαρχείο της Αθήνας, στην πλατεία Κοτζιά την ώρα που λαμβάνει χώρα το δημοτικό συμβούλιο το οποίο θα έχει συζήτηση για τα καταστρεπτικά κλαδέματα και τις κοπές των δέντρων. Η παρουσία όλων είναι πολύ σημαντική ώστε να γίνουμε μαζί η δυνατή φωνή που χρειάζονται τα δέντρα για να ακουστούν παντού!

4 Μαΐου, στις 15.30, όλοι στην πλατεία Κοτζιά έξω από το δημαρχείο.

event facebook: https://fb.me/e/4hUvweYu5