Τρίτη 3 Μαίου 2022 στις 11.00

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση αλληλεγγύης για την αθώωση αγωνιστών

Να αθωωθούν οι αγωνιστές του φοιτητικού κινήματος και του κινήματος κατά των πλειστηριασμών!

Συγκέντρωση την Τρίτη 3/5, 11.00, Δικαστήρια Ευελπίδων

Μια κρίσιμη πολιτική μάχη

Η τρομοκρατία και οι σκευωρίες δεν θα περάσουν

Την Τρίτη 3 Μάη 2022 δικάζονται οι αγωνιστές φοιτητές που συνελήφθησαν αναίτια και ξυλοκοπήθηκαν άγρια από την αστυνομία στις 11 Φεβρουαρίου 2021, την ημέρα ψήφισης του επαίσχυντου νόμου Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη για την εκπαίδευση. Με τη γνωστή πλέον τακτική της αστυνομίας, για άλλη μια φορά στήθηκαν σκευωρίες σε βάρος των φοιτητών με ανυπόστατες προσχηματικές κατηγορίες, αφού μάλιστα βασανίστηκαν και ξυλοκοπήθηκαν από την δυνάμεις των ΔΙΑΣ και ΜΑΤ.

Στόχος της κυβέρνησης ήταν με την καταστολή και τις διώξεις να κάμψουν το μαζικό φοιτητικό κίνημα, που κατάφερε να απονομιμοποιήσει τον αυταρχικό αυτό νόμο με τον οποίο η κυβέρνηση επιχειρεί επιβάλει ένα εφιαλτικό μέλλον αστυνομοκρατίας και φίμωσης στα πανεπιστήμια, με πανεπιστημιακή αστυνομία, διαγραφές φοιτητών και πειθαρχικά, να διαλύσει το μέλλον της νεολαίας και να πετάξει έξω από την τριτοβάθμια εκπαίδευση χιλιάδες νέους και νέες. Γι' αυτό και χτύπησε με μένος αυτή τη διαδήλωση, όταν ψήφιζε ένα νόμο που απέρριψε συλλήβδην η εκπαιδευτική κοινότητα. Αλλά δεν κατάφερε να κάμψει τους αγώνες της νεολαίας που έχουν ακυρώσει επανειλημμένα την εφαρμογή του μέτρου της πανεπιστημιακής αστυνομίας και του νόμου Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη. Στο πρόσωπο των αγωνιστών φοιτητών που δικάζονται θέλουν να χτυπήσουν ολόκληρη τη νεολαία, την ζωή και το μέλλον της.

Την ίδια ημέρα δικάζονται οι αγωνιστές και αγωνίστριες του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, που κατηγορήθηκαν προσχηματικά το 2017 για τους αγώνες που έδωσαν για την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας, ενάντια στις αντιλαϊκές μνημονιακές πολιτικές της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που επανειλημμένα χτύπησε και έστειλε στο εδώλιο του κατηγορουμένου αγωνιστές και αγωνίστριες κατά των πλειστηριασμών. Ο δίκαιος αγώνας τους να μην παραδοθούν χιλιάδες σπίτια σε τράπεζες και funds είναι επίκαιρος και αναγκαίος σήμερα που η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει και κλιμακώνει την επίθεση στο δικαίωμα στην κατοικία, απελευθερώνοντας τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, τσακίζοντας τα εργατικά δικαιώματα και κάθε κοινωνική προστασία, και συνεχίζοντας τη βιομηχανία διώξεων όσων υπερασπίζονται το δικαίωμα στη στέγη.

Καλούμε σε μαζική συγκέντρωση την Τρίτη 3/5 στα δικαστήρια της Ευελπίδων, 11.00 πμ

Αλληλεγγύη στους αγωνιστές φοιτητές και τους αγωνιστές κατά των πλειστηριασμών.

Να απαλλαγούν από όλες τις ανυπόστατες κατηγορίες!

Κάτω τα χέρια από τους κοινωνικούς αγώνες!

Αναμέτρηση - Οργάνωση για μια νέα κομμουνιστική αριστερά

Αριστερή Ανασύνθεση

Αριστερή Αντικαπιταλιστική Συσπείρωση

Αριστερή Συσπείρωση

Αριστερό Ρεύμα

Διεθνιστική Εργατική ΑριστεράΕΚΚΕ

Λαϊκή Ενότητα

ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση

ΟΚΔΕ- Σπάρτακος

Πολιτική Κίνηση για ένα Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο

πηγή : https://anametrisi.gr/na-athoothoyn-oi-agonis…


Η αγωνιζόμενη νεολαία δεν τρομοκρατείται! Άμεση απαλλαγή κατηγοριών των συλληφθέντων!

3 Μάη | Η αγωνιζόμενη νεολαία δεν τρομοκρατείται! Άμεση απαλλαγή κατηγοριών των συλληφθέντων!

3 Μάη | Η αγωνιζόμενη νεολαία δεν τρομοκρατείται! Άμεση απαλλαγή κατηγοριών των συλληφθέντων!

Ανακοινωση της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Την Τρίτη 3.5.2022 ξεκινά η δίκη των 23 συλληφθέντων διαδηλωτών στο μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 10.2.2021. Την ημέρα εκείνη, πλήθος Φοιτητικών Συλλόγων, εκπαιδευτικών σωματείων και φορέων καλούσαν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, ενάντια στη θέσπιση πανεπιστημιακής αστυνομίας (ΟΠΠΙ), στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και την αντι-εκπαιδευτική πολιτική που εφαρμόζει και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ.

Στην μεγάλη διαδήλωση συμμετείχαν χιλιάδες φοιτητές/-τριες, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί, υπερασπιζόμενοι/-ες το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της παιδείας. Παράλληλα, εν μέσω περιορισμών στην κυκλοφορία και κυβερνητικών απαγορεύσεων, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας από τον ιό, οι διαδηλωτές/-τριες εξέφρασαν το αίτημα για ασφαλές άνοιγμα όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης με μέτρα προστασίας, προσλήψεις υγειονομικών και εν γένει στήριξη του δημοσίου συστήματος υγείας.

Στο συλλαλητήριο, το οποίο ήταν ασφυκτικά επιτηρούμενο από τις αστυνομικές δυνάμεις καθ' όλη τη διάρκειά του, άνδρες των ΜΑΤ και της ομάδας ΔΡΑΣΗ εξαπέλυσαν ξαφνικά κι απρόκλητα επίθεση στους διαδηλωτές/-τριες, κάνοντας ρίψη χημικών και κροτίδων κρότου-λάμψης, με στόχο να τρομοκρατήσουν και να κάνουν συλλήψεις στο σωρό. Το αποτέλεσμα αυτής της αναίτιας επίθεσης ήταν πλήθος τραυματισμένων διαδηλωτών αλλά και 23 συλλήψεις, μεταξύ των οποίων και των φοιτητών και μελών της νΚΑ και του ΝΑΡ, του Σ.Π. και του Ν.Ζ., στους οποίους φορτώθηκε το συνηθισμένο «πακέτο» πλημμελημάτων, τα οποία βαρύνουν αγωνιστές/-τριες και κατασκευάζει η Ασφάλεια, φαινόμενο το οποίο εντάθηκε μέσα στην πανδημία και τις απαγορεύσεις (βλ. υπόθεση Σεπολίων).

Όλο το προηγούμενο διάστημα, με πρόσχημα την πανδημία και με την σύμπλευση-ανοχή της αστικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση έχει εξαπολύσει τεράστια επίθεση στα δικαιώματα και τις ελευθερίες λαού και νεολαίας. Ιδιαίτερα πίστεψε ότι «θα ξεμπερδέψει» με το φοιτητικό κίνημα, με τρομοκρατικές επιθέσεις της αστυνομίας, συλλήψεις αγωνιστών, προκλητική παρουσία ΜΑΤ εντός χώρου ασύλου (βλ. ΑΠΘ), με νόμους-εκτρώματα για την παιδεία, με πιο πρόσφατο το νομοσχέδιο για τις συγχωνεύσεις.

Οι διώξεις αγωνιστών που ασκούν το δικαίωμα στο συνέρχεσθαι αποτελούν πλήγμα στα κατακτημένα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες. Η επίθεση ειδικότερα στο εκπαιδευτικό κίνημα και τους φορείς του που αγωνίζεται για δημόσια και δωρεάν παιδεία υπερασπιζόμενο το δικαίωμα όλων στην εκπαίδευση κόντρα στους αποκλεισμούς και τον αυταρχισμό, είναι κυβερνητική επιλογή δημιουργίας έντασης και μετατροπής των πανεπιστημίων σε κέντρα κερδοφορίας, σε χώρους ελεγχόμενης κίνησης ανθρώπων και ιδεών. Οι φοιτητές/-τριες και οι εργαζόμενοι/-ες έχουν αποδείξει ότι δεν θα τους περάσει ούτε αυτή τη φορά! Η δικαιοσύνη για τους συλληφθέντες θα είναι νίκη για την πλευρά του κόσμου του αγώνα.

Ως νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση καλούμε σε στήριξη της συγκέντρωσης αλληλεγγύης την Τρίτη 3 Μαΐου στις 11.00 π.μ. στα δικαστήρια Ευελπίδων στο κτίριο 9.

Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στους συλληφθέντες Ν.Ζ. και Σ.Π, μέλη της νΚΑ και του ΝΑΡ.

Να αποσυρθούν τώρα όλες οι κατηγορίες!

Άμεση αθώωση όλων των συλληφθέντων!

Καμιά σκέψη για αστυνομία στα πανεπιστήμια! Κάτω τα χέρια από το άσυλο!

νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση

πηγή : https://nka.gr/3-mai-i-agonizomeni-neolaia-de…