Πέμπτη 5 Μαίου 2022 στις 19.00

Ανοιχτή Συνέλευση Σπιτιού Γυναικών

ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΜΑΪΟΥ

Την Πέμπτη 5 και 12/5, στις 7 μ.μ., θα γίνουν οι ανοιχτές συνελεύσεις Μαΐου, στο Αυτοδιαχειριζόμενο Κυλικείο Νομικής, με είσοδο από Μασσαλίας.

Η φετινή Πρωτομαγιά μας βρήκε με τις αδερφές μας στην Αμυγδαλέζα να μοιραζόμαστε ιστορίες, να εμπιστευόμαστε η μια την άλλη, να φροντίζουμε το ένα το άλλο.

Ανοίξαμε όλες και όλα σα λουλούδια όσο πέρναγε η ώρα. Μέσω ενός βιωματικού πειραματικού εργαστηρίου κληθήκαμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια που ο κόσμος μας έχει δημιουργήσει.

Σπάσαμε τα σύνορα, μιλήσαμε τη γλώσσα του σώματος, βγήκαμε από το καβούκι μας, φτιάξαμε μια νοητή πίστα χορού πάνω στο ψεύτικο πάτωμα του κοντέινερ και ταξιδέψαμε στο δικό μας συμπεριληπτικό κόσμο της αγάπης, της φροντίδας, της Αλληλεγγύης.

Καταφέραμε να γκρεμίσουμε τείχη, να ενωθούμε σα μία γροθιά, να στηρίξουμε το ένα το άλλο και να υπερβούμε για λίγο το περιβάλλον της φυλακής. Φύγαμε διαφορετικά άτομα από εκεί, τόσο εμείς όσο και οι κρατούμενες.

Εκείνες, βέβαια, παραμένουν έγκλειστες, θύματα της γραφειοκρατίας και του απάνθρωπου πατριαρχικού συστήματος ελέγχου και καταστολής. Μα είμαστε δίπλα τους. Δεν είναι μόνες.

Σας καλούμε να μιλήσουμε γι αυτόν τον κόσμο την Πέμπτη που μας έρχεται, αλλά και για δράσεις/παρεμβάσεις, που έγιναν, άλλες που προγραμματίζουμε, και προτάσεις που θα γίνουν, για επόμενες δράσεις και events.

Σε αυτές τις συνελεύσεις θέλουμε να οργανώσουμε την παρουσία μας και τη δικτύωση μας για όσα έρχονται, ενάντια στον πατριαρχικό οχετό που βιώνουμε κι αγωνιζόμαστε να αναχαιτίσουμε και διαλύσουμε.

Ευχαριστούμε τις συνελεύσεις, τις αυτο-οργανωμένες ομάδες και τα αλληλέγγυα σύντροφα, που στήριξαν υλικά και με κάθε τρόπο αυτή την επίσκεψη. Χάρη στο κίνημα της Αλληλεγγύης, διεκδικούμε και κερδίζουμε όλα μαζί καλύτερες συνθήκες για τις κρατούμενες αδελφές μας.

Συνέλευση της Φεμινιστικής Συλλογικότητας από τα κάτω:

Το Σπίτι των Γυναικών για την Ενδυνάμωση & τη Χειραφέτηση

πηγή : email που λάβαμε στις 3 Μαΐου 15h