Πέμπτη 5 Μαίου 2022 στις 15.00

Γενική Συνέλευση ΣΦ ΗΛ-ΜΗΧ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΦ ΗΛ-ΜΗΧ ΤΗΝ ΠΕΠΜΤΗ 5-5 ΣΤΙΣ 3ΜΜ ΣΤΗΝ Α5

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ

Από την Μ. Δευτέρα, είδαμε πάνοπλες αστυνομικές δυνάμεις να εισβάλλουν στο campus του ΑΠΘ με πρόφαση την περιφρούρηση των εργασιών στο κάποτε στέκι στο Βιολογικό. Ακολούθησαν 2 εβδομάδες με δυναμική και μαχητική παρουσία ενάντια στις αστυνομικές δυνάμεις, ενάντια στην προσπάθεια κατάργηση του ασύλου. Σίγουρα, μετά και τις ανακοινώσεις για την είσοδο της ΟΠΠΙ μετά τις 17 του Μάη οπότε και ολοκληρώνεται η εκπαίδευσή τους, βλέπουμε τον κρατικό μηχανισμό να επιτίθεται ξανά στοχοποιώντας τους μαχητικούς κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες μέσα στο ίδιο το άσυλο. Επιχειρείται λοιπόν ξεκάθαρα η καταστολή και των φοιτητικών διεκδικήσεων. Οι μπάτσοι έρχονται από την μία για να πατάξουν οποιαδήποτε κίνηση αντίστασης στην κρατική και καπιταλιστική κυριαρχία και συνάμα να περιφρουρήσουν την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση

Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΒΙΑ ΤΑΞΙΚΗ

Επιπλέον η κατάσταση στην φοιτητική μέριμνα και στην σίτιση είναι αισχρή. Κλειστή η πάνω λέσχη, κλείσιμο των διανομών, υποστελέχωση, μικρότερες μερίδες. Όλα αυτά σε συνθήκες γενικευμένης ακρίβειας όπου βλέπουμε την αύξηση των τιμών σε βασικά αγαθά από τον Νοέμβρη. Η εργολαβία λοιπόν αλλά και ο κρατικός μηχανισμός επιλέγει για ακόμη μία φορά να μετακυλήσει το κόστος και αυτής της κρίσης στις πλάτες της κοινωνικής βάσης. Την Δευτέρα 2/5, πρώτη μέρα λειτουργίας της Λέσχης μετά τις διακοπές του Πάσχα διαπιστώθηκε από φοιτητ(ρι)ες ότι ζητούνται κάρτες σίτισης για την διανομή φαγητού. Άμεσα φοιτητές κινητοποιήθηκαν και πραγματοποιήθηκε παρέμβαση για την ελεύθερη πρόσβαση στην λέσχη. Απάντηση της διοίκησης ήταν κλείσει τις διανομές σαν πάγια τακτική. Οι φοιτητ(ρι)ες άμεσα άνοιξαν τις διανομές και μόνοι τους συνεχίζουν κανονικά τις διανομές στους συμφοιτητές και τις συμφοιτήτριές τους.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ

Όλα τα παραπάνω αποτελούν βασικά κομμάτια της ίδιας της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης, συνάμα με την ένταση των ταξικών φραγμών στην εκπαίδευση. Από την ελάχιστη βάση εισαγωγής που άφησε 40.000 εκτός της τριτοβάθμιας, ως τις συγχωνεύσεις τμημάτων στο ΔΙΠΑΕ και το ΕΚΠΑ βλέπουμε καθαρά πώς μόνιμη στόχευση του κεφαλαίου είναι η περαιτέρω συρρίκνωση της εκπαίδευσης και η ενίσχυση του επιχειρηματικού ρόλου του πανεπιστημίου.

ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΣΤΙΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ
Απέναντι στα σχέδια καπιταλιστικής ολοκλήρωσης του πανεπιστημίου να αντισταθούμε με μαζικές γενικές συνελεύσεις, πορείες, καταλήψεις. Να αντισταθούμε στην αύξηση του κόστους σίτισης και στην είσοδο των μπάτσων στις σχολές.