Κυριακή 8 Μαίου 2022 στις 12.00

Αντιιμπεριαλιστικό-Αντιπολεμικό-Αντιφασιστικό κάλεσμα

Για την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών

Σήμερα, που κυριαρχεί ο αντικομμουνισμός και η παραχάραξη του αντιφασιστικού αγώνα που έληξε νικηφόρα πριν εβδομήντα εφτά χρόνια· σήμερα που δυτικοί και ανατολικοί ιμπεριαλιστές προσπαθούν να βρωμίσουν την κόκκινη σημαία και να διαστρεβλώσουν το περιεχόμενό της· σήμερα που ο μεγαλορωσισμός και ο εθνικισμός του Πούτιν κατακρεουργεί την Ουκρανία, στα εδάφη που κάποτε άνθιζε η αδελφοσύνη των λαών υπό την Σοβιετική Ένωση των Λένιν-Στάλιν, δικό μας χρέος να κρατάμε ψηλά τη σημαία της μνήμης.

Όσο κι αν προσπαθούν να λερώσουν με αναθεωρητισμό και αντικομμουνισμό την ιστορία, αυτή γράφτηκε με αίμα και δεν ξεγράφεται. Η Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, που κατοχύρωσε τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου η 9η Μάη του 1945, ποτίστηκε με το αίμα των εκατομμυρίων αντιφασιστών-στριών, κομμουνιστών/-στριών, των προοδευτικών και δημοκρατικών ανθρώπων που έπεσαν μαχόμενοι για να συντριβεί ο ναζιφασισμός.

Το βάρος που πέφτει σήμερα στους ώμους μας είναι να μην αφήσουμε να περάσει ο αντικομμουνισμός, να μη σβηστεί το περιεχόμενο του Μεγάλου Αντιφασιστικού Πατριωτικού Πολέμου, να μην αφήσουμε να περάσει η καπηλεία των κατορθωμάτων και των θυσιών του Σοβιετικού Λαού, που υπό την καθοδήγηση του Στάλιν, τσάκισε τον χιτλερισμό.

Πιο επίκαιρο από ποτέ φέτος το να τιμήσουμε την 9η Μάη, συσπειρωμένοι όλοι κάτω από την κόκκινη σημαία του προλεταριακού διεθνισμού και της υπεράσπισης της ΕΣΣΔ και όχι των απογόνων των χρουστσοφικών και μπρεζνιεφικών παλινορθωτών.

Ενάντια στην αντικομμουνιστική υστερία, ενάντια στον αναθεωρητισμό απ' όπου κι αν προέρχεται, ό,τι μάσκα και αν φορέσει. Ενάντια στο ιμπεριαλιστικό σύστημα και την καταστροφή λαών και χωρών. Οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από προστάτες.

Η κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο συμβόλισε την ειρήνη, την ισότητα, την αδελφοσύνη μεταξύ των λαών. Συμβόλισε την επαναστατική ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος. Αυτό οι σημερινοί ιμπεριαλιστές και οι αστικές τάξεις το θυμούνται καλά και τρέμουν - γιατί ξέρουν ότι οι κρίσεις γεννούν πολέμους αλλά γεννούν και ανατροπές.

Στη μεγάλη υπόθεση της Αντιφασιστικής Νίκης, τα καλύτερα παιδιά του λαού μας και της εργατικής τάξης έδωσαν το ΠΑΡΩΝ και χτύπησαν τον ναζιφασίστα κατακτητή και τους ντόπιους συνεργούς του σε μια άνιση πάλη και έναν τιτάνιο αγώνα. Να διδασκόμαστε. Να προχωράμε.

Τιμή στον Κόκκινο Στρατό και στην ΕΣΣΔ

Τιμή στους παρτιζάνους που έπεσαν για να μην περάσει ο φασισμός

Τιμή στο ηρωικό ΚΚΕ και τον ΕΑΜ-ΕΛΑΣ

Τιμή στην παγκόσμια εργατική τάξη που αγωνίστηκε για να σώσει την ανθρωπότητα

Κυριακή 8 Μάη, 12μμ: συγκέντρωση στον Άγιο Νικόλαο Καισαριανής (Εθν. Αντιστάσεως και Υμηττού) και πορεία στο Θυσιαστήριο της Λευτεριάς.

Ταξική Πολιτική Οργάνωση (Βίδα- Prolet connect)

Διεθνιστική Αντιιμπεριαλιστική Πρωτοβουλία

πηγή : http://proletconnect.blogspot.com/
πηγή : email που λάβαμε στις 4 Μαΐου 20h