Τρίτη 10 Μαίου 2022 στις 18.30

2 καλέσματα : 1 2

Διαδήλωση ενάντια στην αστυνομοκρατία στο ΑΠΘ

Αναδημοσίευση από τη σελίδα της Αναρχικής Συνέλευσης Φοιτητών/τριών Quieta Movere

ΜΠΑΤΣΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΣΑΣ

Άλλη μια δολοφονική επίθεση της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε σήμερα στο προαύλιο του ΑΠΘ. Κράτος και πρυτανεία παίρνουν την πολιτική απόφαση στρατοπέδευσης των ΜΑΤ στο άσυλο και χτύπημα των καλεσμένων συγκεντρώσεων, ενώ ταυτόχρονα μιλάνε για είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας σε λίγες μέρες.
Το άσυλο ήταν και θα παραμείνει στον κόσμο του αγώνα.


ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ


ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΗΜΕΡΑ 10/5
18:00 ΣΘΕ προσυγκέντρωση
18:30 ΚΑΜΑΡΑ συγκέντρωση

κάλεσμα : Αναρχική Συνέλευση Φοιτητών/τριών Quieta Movere

πηγή : https://landandfreedom.gr/el/agones/798-quiet…


Η εφαρμογή του αντικοινωνικού νόμου 4777 πλέον ξετυλίγεται με όλη την βαρβαρότητά της, καθώς για μία ακόμη φορά δυνάμεις καταστολής στρατοπέδευσαν περιμετρικά της Σχολής Θετικών Επιστημών. Η αντίσταση φοιτητών, φοιτητριών και αγωνιζόμενου κόσμου ήταν έντονη και δυναμική, όπως και η προσπάθεια του κόσμου να διώξει τους μπατσους από το ΑΠΘ.
Όσο και αν προσπαθεί το κράτος να ντύσει με φτιασιδώματα τους αντικοινωνικούς και ταξικούς του νόμους, οι επιπτώσεις του νόμου 4777 που αποκλείει δεκάδες χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες από την τριτοβάθμια εκπαίδευση, φέρνει διαγραφές και κατασταλτικούς στρατούς στο πανεπιστήμιο, είναι εμφανείς σε όλη την κοινωνία. Ο αγώνας για την υπεράσπιση του ασύλου, για την πρόσβαση στην παιδεία και για την αξιοπρέπεια και τις ελευθερίες της κοινωνικής βάσης, είναι δίκαιος και θα συνεχιστεί με μαζικούς αγώνες στους χώρους των σχολών και σε όλα τα κοινωνικά πεδία.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΑ ΤΗΣ 10/5
ΚΑΤΩ Ο ΝΟΜΟΣ 4777
ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ
ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

κάλεσμα : ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΣΧΗΜΑ ΦΥΣΙΚΟΥ