Δευτέρα 16 Μαίου 2022 στις 18.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Μικροφωνική για τους συντρόφους Δ. Χατζηβασιλειάδη και Β. Σταθόπουλο

Στις 18 Μαϊου 2022 οι σύντροφοι Βαγγέλης Σταθόπουλος και Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης οδηγούνται σε δίκη σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση απαλλοτρίωσης ενός πρακτορείου ΟΠΑΠ και της οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα», ενώ έχουν καταδικαστεί πρωτόδικα σε 19 και 16 χρόνια κάθειρξης αντίστοιχα. Όλα ξεκινούν το Νοέμβρη του 2019, όταν συλλαμβάνονται 3 άτομα σε επιχείρηση της «αντι»τρομοκρατικής, έπειτα από μία ληστεία σε πρακτορείο ΟΠΑΠ (Οκτώβρης 2019), όπου τραυματίζεται ο ένας εκ των δύο που συμμετείχαν σε αυτήν. Στη συνέχεια βρίσκεται οπλισμός που αποδόθηκε, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, στην «Επαναστατική Αυτοάμυνα». Στις τρεις συλλήψεις προφυλακίζονται ο Βαγγέλης Σταθόπουλος και το τρίτο άτομο, ενώ η αναρχική Μ.Σ., που κατηγορήθηκε για πλημμελήματα, αφήνεται ελεύθερη. Ο Βαγγέλης Σταθόπουλος από τα κρατητήρια της ΓΑΔΑ αρνείται την οποιαδήποτε ανάμειξή του στην οργάνωση Επαναστατική Αυτοάμυνα, αλλά και στη ληστεία, ενώ στον ανακριτή αναλαμβάνει την ευθύνη της βοήθειας που προσέφερε στον τραυματισμένο αναρχικό Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη. Χωρίς καμία εμπλοκή στις πράξεις που του αποδίδουν οι κατασκευασμένες κατηγορίες της ασφάλειας και της «αντι»τρομοκρατικής οι διωκτικοί μηχανισμοί ενοχοποιούν και παγιδεύουν τον σύντροφό μας, επειδή έδειξε εμπράκτως την αλληλεγγύη του, βοηθώντας τον τραυματισμένο αναρχικό Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη. Έτσι οδηγείται στις φυλακές Λάρισας, όπου κρατείται μέχρι και σήμερα. Εν τω μεταξύ, ο Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης περνά στην παρανομία και συμμετέχει στον δημόσιο πολιτικό διάλογο, υπερασπιζόμενος την επαναστατική δράση. Στις 9 Αυγούστου 2021 συλλαμβάνεται έπειτα από ένοπλη απαλλοτρίωση τράπεζας στη Θεσσαλονίκη και σήμερα κρατείται στις φυλακές Δομοκού. Στις 9 Φλεβάρη δικάζονται σε δεύτερο βαθμό η έμπρακτη αλληλεγγύη στο πρόσωπο του Βαγγέλη Σταθόπουλου και η επαναστατική δράση στο πρόσωπο του Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη και παίρνουν αναβολή για της 18 Μαϊου.

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στις 16/5 στις 6μμ στην Καμάρα

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ Β. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ Δ. ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΚΑΝΕΝΑ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Ταμείο Αλληλεγγύης Φυλακισμένων και Διωκόμενων Αγωνιστ(ρι)ών


1 2 3

Στις 18 Μαΐου ξεκινάει η δίκη σε δεύτερο βαθμό των αναρχικών Δ. Χατζηβασιλειάδη και Β. Σταθόπουλου για την υπόθεση της "Επαναστατικής Αυτοάμυνας". Πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί σε 16 και 19 χρόνια κάθειρξης αντίστοιχα.

Τον Οκτώβριο του 2019, κατά τη διάρκεια απαλλοτρίωσης ενός καταστήματος ΟΠΑΠ Play στο Χαλάνδρι, ο Δ. Χατζηβασιλειάδης αυτοτραυματίστηκε και ζήτησε τη βοήθεια του Β. Σταθόπουλου, ο οποίος, τιμώντας την αξία της αλληλεγγύης, του την παρείχε. Έπειτα από έναν μήνα, μέσα από μια πολυδιαφημισμένη από τα ΜΜΕ επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής κατά την οποία αναγγελλόταν η εξάρθρωση της "Επαναστατικής Αυτοάμυνας", ο Β. Σταθόπουλος συνελήφθη, ενώ ο Δ. Χατζηβασιλειάδης κατάφερε να διαφύγει της σύλληψής του μέχρι τις 9 Αυγούστου 2021.

Ο ίδιος ο Δ. Χατζηβασιλειάδης σε επιστολή του κατά την περίοδο της φυγοδικίας του ξεκαθαρίζει πως η "Επαναστατική Αυτοάμυνα" ήταν ανενεργή, πως ο ίδιος είχε αναλάβει να διαφυλάξει την πολιτική κληρονομία της οργάνωσης και πως ο Β. Σταθόπουλος δεν είχε καμία σχέση με αυτή και το μοναδικό του έγκλημα είναι αυτό της αλληλεγγύης, γιατί προσφέρθηκε να τον βοηθήσει, όταν αυτός τραυματίστηκε.

Ο Β. Σταθόπουλος αντίστοιχα, από τη δική του μεριά, αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με την οργάνωση όπως και με την απαλλοτρίωση του καταστήματος ΟΠΑΠ Play. Υπερασπίστηκε, όμως, την έμπρακτη αλληλεγγύη του προς τον τραυματισμένο Δ. Χατζηβασιλειάδη.

Το κατηγορητήριο και οι τρόποι με τους οποίους αυτό στήθηκε αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα του εν γένει ρόλου και των πρακτικών της "Αντι"-τρομοκρατικής. Αρχικά στήνεται ένα κατηγορητήριο πάνω στις στημένες καταθέσεις του τρίτου συλληφθέντα για την ίδια υπόθεση, στο σπίτι του οποίου βρέθηκε και ο οπλισμός της οργάνωσης. Στη συνέχεια οι καταθέσεις αυτές αναιρούνται, καθώς λήφθηκαν με τις "γνωστές" πρακτικές της αντιτρομοκρατικής. Με (ακόμα) ένα φιάσκο να εκτυλίσσεται, η αντιτρομοκρατική σε αγαστή συνεργασία με τις δικαστικές αρχές προσπάθησαν να "εφεύρουν" άλλα "στοιχεία" και ξαφνικά ένα "μείγμα" dna εμφανίστηκε και χρησιμοποιήθηκε ως νέο στοιχείο για την ενοχή του Β. Σταθόπουλου.. H μέθοδος σύγκρισης DNA αποτελεί μία απολύτως αναξιόπιστη μέθοδος, λόγω μιας σειράς παραγόντων, όπως είναι η ποσότητα του δείγματος, που συχνότατα είναι πολύ μικρή, για να υπάρξει αξιόπιστη ταυτοποίηση, το είδος του δείγματος, διότι συχνά η αντιτρομοκρατική χρησιμοποιεί δείγματα DNA που δεν είναι αξιόπιστα (κύτταρα, σάλιο, ιδρώτας) και η πιθανότητα επιμόλυνσης. Δεν είναι τυχαίο που ο εισηγητής της μεθόδου δηλώνει πως αυτή η μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για τον αποκλεισμό υπόπτων και όχι για την ταυτοποίησή τους. Πέραν των παραπάνω επιστημονικών ελλείψεων αυτής της μεθόδου, ο κύριος λόγος που κανείς δεν μπορεί να θεωρεί έγκυρη της "ταυτοποίηση" DNA στην Ελλάδα είναι η εμπλοκή της Αντιτρομοκρατικής, η οποία, αφού πρώτα στήνει τις διώξεις, μας "διαβεβαιώνει" για το πού βρέθηκε το γενετικό υλικό που εξετάζει (αφενός θα μπορούσε να είχε βρεθεί οπουδήποτε αλλού, αφετέρου το DNA μπορεί πολύ εύκολα να αναπαραχθεί εργαστηριακά). Και φυσικά το εξετάζει η ίδια! Η μέθοδος αυτή, λοιπόν, αποτελεί έναν κλασικό "άσσο" στο μανίκι του κράτους, χωρίς καμία επιστημονική ισχύ, που παρόλα αυτά χρησιμοποιείται, όταν τα στημένα κατηγορητήρια τους φτάνουν σε αδιέξοδο.

Αυτές οι "λεπτομέρειες" δεν ήταν ικανές να κάμψουν την εκδικητικότητα του κράτους προς έναν συνεπή αναρχικό αγωνιστή και έτσι ο σύντροφος Β. Σταθόπουλος καταδικάστηκε σε 19 χρόνια κάθειρξης. Η εξαντλητική αυτή ποινή είναι αποτέλεσμα αφενός της αποτυχίας της αντιτρομοκρατικής, η οποία παρά τις δημοσιογραφικές φανφάρες σκύλιασε από την αποτυχία της να εξαρθρώσει την οργάνωση "Επαναστατική Αυτοάμυνα", καθώς το μόνο σχετικό που είχε όντως στα χέρια της ήταν ο οπλισμός της. Η ποινή που επιβλήθηκε στον σύντροφο Β. Σταθόπουλο είναι αποτέλεσμα του συμβολισμού που έχει μια τέτοια κίνηση έμπρακτης αλληλεγγύης. Αυτόν τον συμβολισμό επέλεξε να χτυπήσει το κράτος, προκειμένου να υπερασπίσει τον πολιτισμό, την ιδεολογία και τις αρχές της εξουσίας. Η κίνηση του συντρόφου να δείξει έμπρακτη αλληλεγγύη σε έναν τραυματισμένο σύντροφο, παρά το ενδεχόμενο προσωπικό κόστος, προκαλεί βαθιά ρωγμή στον κόσμο του ατομικισμού και του κοινωνικού κανιβαλισμού που προωθείται και αναιρεί στην πράξη ένα από τα βασικότερα θεωρητικά κατασκευάσματα πάνω στο οποίο στηρίχτηκε το κράτος από τις απαρχές του, δηλαδή ότι ο άνθρωπος είναι λύκος για τον άνθρωπο.

Η επίθεση κράτους και του κεφαλαίου είναι συνολική, συνεχής και εντεινόμενη. Πλέον είναι εμφανής σε όλους και όλες. Η εγκληματική διαχείριση της πανδημίας με την πλήρη αδιαφορία για την κοινωνική βάση, με μοναδική πυξίδα το κέρδος τους και την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, η κατάργηση εργατικών δικαιωμάτων που κερδήθηκαν με αγώνες, η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος, η αδιανόητη αύξηση του κόστους ζωής, η εντεινόμενη υποτίμηση των ζωών μας με λίγα λόγια, δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών. Αλλά ούτε και περιθώρια εφησυχασμού ή παραίτησης και ανακωχής από μεριάς μας. Γνωρίζοντας, βέβαια, ότι το κράτος και οι κατασταλτικοί του μηχανισμοί χτυπούν όλο και πιο σκληρά όσους και όσες τολμούν να αντιστέκονται.

Ο αντιτρομοκρατικός νόμος, η στρατιωτικοποίηση της αστυνομίας, οι καταδικαστικές αποφάσεις χωρίς κανένα στοιχείο, η χρήση της απόλυτα αναξιόπιστης μεθόδου σύγκρισης DNA ή των δακτυλικών αποτυπωμάτων, οι όλο και πιο εκτεταμένες παρακολουθήσεις, η αδυναμία αναστολής της ποινής για πράξεις πλημμεληματικού χαρακτήρα, η ποινικοποίηση των φιλικών και συγγενικών σχέσεων: όλα τα μέσα θα χρησιμοποιηθούν από τη κυριαρχία, για να τσακίσει αυτούς και αυτές που συνεχίζουν να αντιστέκονται στην εξαθλίωση των από τα κάτω.

Απέναντι στα χίλια πρόσωπα της "δημοκρατίας" τους, κανένας σύντροφος δεν είναι μόνος. Γιατί για εμάς η αλληλεγγύη στους πολιτικούς κρατούμενους είναι αδιαπραγμάτευτη και ένα βασικό θεμέλιο κάθε απελευθερωτικής δράσης.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ Β. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ Δ. ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ / ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

| ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ Β. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ Δ. ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ:

ΔΕΥΤΕΡΑ 16/5, 18:00, ΚΑΜΑΡΑ

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης (μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας)

blog: libertasalonica.wordpress.com

mail: lib_exthess@hoextmail.coexm

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα


1 2 3

Μικροφωνική αλληλεγγύης στους συντρόφους Β.Σταθόπουλο και Δ. Χατζηβασιλειάδη

Στις 18 Μαϊου οι σύντροφοι Δ. Χατζηβασιλειάδης και Β. Σταθόπουλος δικάζονται σε δεύτερο βαθμό για την απαλλοτρίωση ενός πρακτορείου ΟΠΑΠ και για την Οργάνωση "Επαναστατική Αυτοάμυνα". Είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα σε 16 και 19 χρόνια αντίστοιχα.

Τον Οκτώβρη του 2019 κατά τη διάρκεια μιας ληστείας σε ΟΠΑΠ στο Χαλάνδρι, αυτοτραυματίζεται στο πόδι ο σύντροφος Δ. Χατζηβασιλειάδης. Ζητάει την έμπρακτη βοήθεια από τον σύντροφο Β. Σταθόπουλο, ο οποίος του την παρείχε άμεσα, αποδεικνύοντας ότι η αλληλεγγύη μεταξύ των αγωνιζομένων είναι δεδομένη και δεν τρομοκρατείται. Για αυτή του λοιπόν την πράξη Β. Σταθόπουλος συλλαμβάνεται και προφυλακίζεται στις φυλακές Λάρισας ενώ ο Δ. Χατζηβασιλειάδης επέλεξε το δρόμο της παρανομίας. Ο Β. Σταθόπουλος δικάστηκε πρωτόδικα σε 19 χρόνια κάθειρξης απλά και μόνο για την έμπρακτη αλληλεγγύη του παρέχοντας βοήθεια σε έναν τραυματισμένο σύντροφο, κάτι που ανέλαβε και υπερασπίστηκε από την αρχή ενώ αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με την οργάνωση όπως και με την απαλλοτρίωση του καταστήματος ΟΠΑΠ. Ο Δ. Χατζηβασιλειάδης καταδικάστηκε σε 16 χρόνια ερήμην, ο οποίος με επιστολή του κατά τη διάρκεια της φυγοδικίας του ανέλαβε την ευθύνη για τη φύλαξη του όπλου-σφραγίδα της Οργάνωσης Επαναστατική Αυτοάμυνα, η οποία έχει παύσει τη δράση της από το 2017, υπερασπίστηκε δηλαδή τη διαφύλαξη της επαναστατικής κληρονομιάς.

Έπειτα από δύο χρόνια φυγοδικίας ο Δ. Χατζηβασιλειάδης συλλαμβάνεται τον Αύγουστο του 2021 στη Θεσσαλονίκη, έπειτα από απαλλοτρίωση μιας τράπεζας και βρίσκεται και αυτός αιχμάλωτος στις φυλακές Δομοκού.

Για τη δεξιά αποτελεί ανοιχτό στοίχημα το μεγάλο ξεκαθάρισμα με την ένοπλη επαναστατική πάλη, έτσι ώστε να διατηρήσει το μονοπώλιο της νόμιμης βίας μέσα από τους πολέμους που γεννά, στηρίζει και συμμετέχει. Σε αυτήν την κατεύθυνση και όχι μόνο, κινούνται όλες οι στρατηγικές πρόληψης και καταστολής που έχει εξαπολύσει το τελευταίο διάστημα: οι τροποποιήσεις του Νέου Ποινικού Κώδικα με βάση τον οποίο πλέον, τρομοκρατική στην ουσία, βαφτίζεται κάθε πράξη που εναντιώνεται στην κρατική και καπιταλιστική σταθερότητα, οι νέες διατάξεις που εντείνουν την φυλάκιση των πολιτικών κρατουμένων (όπως η παράταση της φυλάκισης του επαναστάτη Δ. Κουφοντίνα και του αναρχικού Γ. Μιχαηλίδη) και τη στέρηση των ευεργετικών διατάξεων, οι εξοντωτικές ποινές που ακούνε οι αντίπαλοι του κράτους και του κεφαλαίου.

Οι σύντροφοι Β. Σταθόπουλος και Δ. Χατζηβασιλειάδης βρίσκονται αιχμάλωτοι του κράτους για τις επιλογές αγώνα που έχουν κάνει όλα αυτά τα χρόνια. Για όλες αυτές τις επιλογές που αποτελούν το σύνολο των εργαλείων αντιπαράθεσης και αγώνα με το κράτος και το κεφάλαιο. Απέναντι και σε αυτό το κατασταλτικό χτύπημα, θα βρεθούμε όλοι και όλες μαζί περήφανα δίπλα στους συντρόφους μας. Γιατί το χτύπημα σε έναν/μία από εμάς, είναι αιτία αναζωπύρωσης του συλλογικού αγώνα για την οργάνωση της αντεπίθεσης.

Τρομοκράτες και ληστές είναι τα κράτη και οι καπιταλιστές
Να στήσουμε αναχώματα αλληλεγγύης ενάντια στις κατασταλτικές μεθοδεύσεις
Λευτεριά στους αναρχικούς Β. Σταθόπουλο και Δ. Χατζηβασιλειάδη

Μικροφωνική-συγκέντρωση αλληλεγγύης Δευτέρα 16/5, 18:00 Καμάρα

κατάληψη Terra Incognita