Τρίτη 17 Μαίου 2022 στις 20.30

Προβολή ντοκιμαντέρ "οι Γάμοι της Τήλου" // Πανελλαδική Ημέρα για τον λοατκι γάμο

Το καλοκαίρι του 2008 τελέστηκαν στην Τήλο δύο ομόφυλοι γάμοι.
Ο σκηνοθέτης και συγγραφέας, Παναγιώτης Ευαγγελίδης, βρέθηκε τότε στο νησί και κατέγραψε με την κάμερά του όλη τη διαδικασία ως μέλος της Ομοφυλοφιλικής Λεσβιακής Κοινότητας Ελλάδας - ΟΛΚΕ. Αυτό το υλικό μαζί με υλικό από το Athens Pride της ίδιας χρονιάς, αλλά και μιας διαδήλωσης για την εγκυρότητα των γάμων και υλικό από την συνέντευξη τύπου για τον γάμο, έχει γίνει ένα ντοκιμαντέρ 72 λεπτών. Σας καλούμε να το παρακολουθήσετε στο "Πάρκο Τσέπης" στη Θεσσαλονίκη, στα πλαίσια της Πανελλαδικής Ημέρας Δράσης για τον λοατκι γάμο, της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Ομοφοβίας, Αμφιφοβίας, Τρανσφοβίας και Ιντερφοβίας και του 6ου Αυτοοργανωμένου Thessaloniki Pride. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη.

Οι γάμοι της Τήλου ακυρώθηκαν από τα δικαστήρια όλων των βαθμών. Στη δική μας συνείδηση, ωστόσο, ΟΙ ΓΑΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΥΡΟΙ!
Αυτό ήταν το σύνθημα πολλών κινηματικών και πολιτικών συλλογικοτήτων σε διαδήλωση το φθινόπωρο του ίδιου χρόνου στην Αθήνα, όταν θα εκδικαζόταν στο Πρωτοδικείο Ρόδου η εγκυρότητα των γάμων:
https://transs-transsexual.blogspot.com/.../b…

14 χρόνια μετά η πολιτεία ακόμα δεν αναγνωρίζει στα ομόφυλα ζευγάρια το δικαίωμα στον γάμο, την παιδοθεσία και γενικά τη γονεϊκότητα και στους δύο γονείς, παρά μόνο στον έναν, ακόμα και αν έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης. Ως πότε;

Πριν την προβολή της ταινίας, σας καλούμε σε συγκέντρωση στην Καμάρα στις 19:00 με αίτημα τη νομοθέτηση του λοατκι γάμου με πλήρη δικαιώματα γονεϊκότητας και στους δύο γονείς.
https://www.facebook.com/events/3410073381005…

Η προβολή θα γίνει στις 20:30 με ελεύθερη είσοδο (Πάρκο Τσέπης - γωνία Ιωάννου Μιχαήλ και Αγαπηνού)

Πανελλαδικό Δίκτυο Συντονισμού
για τον λοατκι γάμο

ομάδα Sylvia Rivera - για ένα κινηματικό Thessaloniki Pride

Συνέλευση Γυναικών 8 Μάρτη

REclaim Pride

πηγή : https://www.facebook.com/events/3942843925821…
πηγή : email που λάβαμε στις 15 Μαΐου 02h