Δευτέρα 16 Μαίου 2022 στις 18.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη δολοφονία της δημοσιογράφου Shireen Abu Akleh

Η Ένωση Παλαιστίνιων Εργαζομένων, μετά και την πρόσφατη δολοφονία της δημοσιογράφου Shireen Abu Akleh, καλεί σε παράσταση και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την ισραηλινή πρεσβεία. Διαμαρτύρεται για τη βία των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας, που κλιμακώθηκε κατά τον ιερό μήνα του Ραμαζανιού, με έμφαση στην περιοχή του ιστορικού τεμένους Αλ 'Ακσα. Την καταδικάζει συνολικά ως ένα ακόμα επεισόδιο στην απόπειρα «εθνοκάθαρσης που συντελείται αδιάκοπα εναντίον του λαού μας». Προκρίνει δε ως μοναδική λύση «την σύσταση αυτόνομου, ανεξάρτητου, κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους σύμφωνα με τις πρόνοιες και τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών».

Ολόκληρο το κάλεσμα έχει ως εξής:

»Την Δευτέρα 16 Μαΐου στις 6 μ.μ η Ένωση Παλαιστίνιων Εργαζομένων καλεί σε παράσταση/ συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την ισραηλινή πρεσβεία τον αλληλέγγυο ελληνικό λαό για την αδιάκοπη ΝΑΚΜΠΑ που αποσκοπεί στον αφανισμό του λαού μας από την πατρίδα μας.
»Όλο τον χρόνο αλλά ειδικότερα οι μέρες του Ραμαζανιού είναι οι μέρες που ωθούν τον Ισραηλινό κατακτητή να χτυπάει λυσσαλέα όχι μόνο στο Τέμενος Αλ Ακσα το σύμβολο της αντίστασης και της ίδιας της ύπαρξης μας ιστορικά αλλά σε κάθε γωνιά της γης μας .
»Τις τελευταίες μέρες στην Τζενίν πραγματοποιούνται οι φονικές επιθέσεις του στρατού κατοχής εναντίον των κατοίκων της ενώ με τη δολοφονία της δικής μας δημοσιογράφου της Shireen Abu Akleh, που για ολόκληρες δεκαετίες από το 1997 κάλυπτε τα απάνθρωπα εγκλήματα της ισραηλινής κατοχής εναντίον του λαού της , προκάλεσε ανείπωτη θλίψη και οργή στο λαό μας . Είχε στοχοποιηθεί γιατί ήταν η φωνή της αλήθειας για τις απάνθρωπες πολιτικές του "εβραϊκού" κράτους απαρτχάιντ εναντίον όλων ανεξαιρέτως των Παλαιστινίων. Οι Ισραηλινοί την δολοφόνησαν , όπως και στο παρελθόν δεκάδες άλλους συναδέλφους της. Από το 2000 55 δημοσιογράφοι εκτελέστηκαν από τον στρατό κατοχής.
»Από την έναρξη της ισραηλινής κατοχής έως τώρα, χιλιάδες Παλαιστίνιοι εξοντώθηκαν (συνεχώς αποκαλύπτονται οι ισραηλινές θηριωδίες εναντίον του λαού μας με την ανακάλυψη μαζικών τάφων) .
»Θα αγωνιστούμε ενάντια στην εθνοκάθαρση που συντελείται αδιάκοπα εναντίον του λαού μας. Στη γη μας, με αδιάλειπτη παρουσία τουλάχιστον 2500 χρόνων, ο λαός μας αγωνίζεται ενάντια στους μεθοδευμένους σιωνιστικούς σχεδιασμούς εξόντωσης του. Τουλάχιστον 9 εκ. Παλαιστίνιοι έχουν ξεριζωθεί από τις πατρογονικές τους εστίες.
»Είναι αδήριτη ανάγκη να επιτευχθεί η μοναδική πολιτική λύση: της σύστασης αυτόνομου, ανεξάρτητου, κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους σύμφωνα με τις πρόνοιες και τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών.
»Από την έναρξη της ΝΑΚΜΠΑ (15 Μαΐου του 1948) , με την ένοχη σιωπή της Δύσης, οι ηγέτες του Ισραήλ προσπαθούν να σβήσουν το όνομα της πατρίδας μας από τον πανανθρώπινο χάρτη της Ιστορίας.
»Ο θάνατος παραμονεύει κάθε στιγμή για τον λαό μας .
»Μας απαγορεύουν να θρηνούμε ακόμα και τους νεκρούς μας.
»Δεν μπορούν να σβήσουν τη μνήμη μας .
»Τη γη μας, τη λέγανε , τη λένε και πάντα θα την λένε Παλαιστίνη.
»Την Δευτέρα (16/5/2022) στις 6 μ.μ μπροστά από την ισραηλινή πρεσβεία μαζί με τους Έλληνες φίλους και συντρόφους μας θα σηκώσουμε την παλαιστινιακή σημαία».

πηγή : https://thepressproject.gr/i-enosi-palaistini…


1 2 3

Συγκέντρωση στην Ισραηλινή Πρεσβεία Δευτέρα 16 Μαΐου, στις 18.00

Συγκέντρωση στην Ισραηλινή Πρεσβεία
74 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΑΚΜΠΑ
Δευτέρα 16 Μαΐου, στις 18.00
………………………

"Όταν σε πολιορκούν
Η ζωή είναι μια στιγμή
Ανάμεσα στην ανάμνηση
Της πρώτης στιγμής
Και στη λήθη
Της τελευταίας

Οι στρατιώτες μετρούν την απόσταση
Ανάμεσα στο είναι και το μηδέν με κιάλια
Κρυμμένοι πίσω απ' τα τανκς

Εμείς μετράμε την απόσταση
Ανάμεσα στο σώμα μας και τις ρουκέτες
Μονάχα με τις έξι μας αισθήσεις"
Μαχμούντ Νταρουίς

…………………..

74 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΑΚΜΠΑ
15 Μαΐου 1948-2022

74 χρόνια καταστροφής, κατοχής, ξεριζωμού, σφαγών, βασανιστηρίων, φυλακίσεων…
74 χρόνια ο λαός της Παλαιστίνης δεν έσκυψε το κεφάλι. Πότισε με το αίμα του τις ελιές της γης του, έγραψε με τα όπλα του τα ονόματα των νεκρών του. Δε λύγισε απέναντι στον κατακτητή, μα φώτισε με ελπίδα και δύναμη για τους λαούς του κόσμου.

Η φετινή επέτειος της Νάκμπα σημαδεύεται από την εν ψυχρό εκτέλεση της δημοσιογράφου του Αλ Τζαζίρα, Σιρίν Αμπου Άκλε και τον σοβαρό τραυματισμό του Παλαιστίνιου δημοσιογράφου Αλί αλ-Σαμούντι στις 11 Μαΐου. Κατά την κηδεία της δημοσιογράφου οι δυνάμεις του κράτους-Απαρτχάιντ του Ισραήλ επιδόθηκαν σε μία χυδαία επίδειξη δύναμης με ωμή βία στην νεκρώσιμη πομπή, θυμίζοντάς μας, πως "μας φοβούνται κι όταν μας σκοτώνουν, νεκρούς, μας φοβούνται πιο πολύ". Την ίδια μέρα, το Ισραηλινό Συμβούλιο Σχεδιασμού ανακοίνωσε την ανέγερση 4.500 κατοικιών σε εποικισμούς στη Δυτική Όχθη.

Καλούμε το κίνημα στην Ελλάδα να στοχοποίησει το ελληνικό κράτος-σύμμαχο του ιμπεριαλισμού και του σιωνισμού και το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, υψώνοντας τις γροθιές του μαζί με τους Παλαιστίνιους έξω από την Ισραηλινή Πρεσβεία τη Δευτέρα 16 Μαΐου, στις 18.00.

Πόλεμος στο Σιωνισμό και τον Ιμπεριαλισμό
Αντίσταση μέχρι την οριστική Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

ΟΙ ΛΑΟΙ ΝΙΚΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΟΠΛΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ!
ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ!

Συγκέντρωση στην Ισραηλινή Πρεσβεία
Δευτέρα 16 Μαΐου, 18.00

Ταξική Αντεπίθεση, Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστ(-ρι)ών


1 2 3

74 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑΚΜΠΑ Καταστροφή-Αντίσταση-Επιστροφή

74 Χρόνια οι επιθέσεις, οι βομβαρδισμοί, οι σφαγές εναντίον του ηρωικού Παλαιστινιακού λαού συνεχίζονται. Τα πρόσφατα γεγονότα των συνεχόμενων επιθέσεων στο Αλ Ακσα, οι συλλήψεις εκατοντάδων Παλαιστινίων, οι επεμβάσεις του ισραηλινού στρατού στην Κατεχόμενη Δυτική Όχθη, η δολοφονία της δημοσιογράφου Shireen Abu Aqleh με πυροβολισμό στο κεφάλι και η βεβήλωση της κηδείας της με εκ νέου επίθεση, από τους φονιάδες του Ισραηλινού στρατού, αναδεικνύουν ξεκάθαρα ποιος είναι αυτός που τρομοκρατεί τους λαούς της περιοχής.

Η στήριξη στον ηρωικό αγωνα τον Παλαιστινίων αποτελεί καθήκον, σε μια περίοδο που ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ- ΙΣΡΑΗΛ, επιδιώκουν τον αφανισμό της Παλαιστίνης. Οι κινήσεις και οι συμφωνίες ιμπεριαλισμού και σιωνισμού, το πρότερο χρονικό διάστημα το αναδεικνύουν ξεκάθαρα αυτή τη συνθήκη. Αναγνώριση Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, άξονας Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, "Συμφωνία του Αιώνα" υπό τις ΗΠΑ, προσάρτηση με επίσημη αναγνώριση στο Ισραηλινό κοινοβούλιο μεγάλων κομματιών της Κατεχόμενης δυτικής όχθης, ειρηνευτική συμφωνία με Μπαχρέιν και Αραβικά Εμιράτα, λυσσαλέους βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας.

Αλλά η Παλαιστίνη συνεχίζει και αντιστέκεται ηρωικά, παρά το εμπάργκο, τους βομβαρδισμούς, τις σφαγες, τους χιλιάδες κρατούμενους και ξεριζωμένους. Αποτελεί φωτεινό σηματοδοτεί για όλα τα κινήματα διεθνως, να οργανώσουμε την πάλη μας, τη διεθνιστική αλληλεγγύη, να αντισταθούμε φωνάζοντας ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

Καλούμε ως Αντιιμπεριαλιστικό Μέτωπο και Samidoun δίκτυο αλληλεγγύης για τους Παλαιστίνιους κρατούμενους σε συγκέντρωση στην Πρεσβεία του Ισραήλ, 16 Μάη, στις 18:00.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!

ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

Αντιιμπεριαλιστικό Μέτωπο

Samidoun Δίκτυο αλληλεγγύης για τους Παλαιστίνιους κρατούμενους

πηγή : email που λάβαμε στις 16 Μαΐου 13h