Τρίτη 17 Μαίου 2022 στις 10.30 πμ

5 καλέσματα : 1 2 3 4 5

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της πορείας αλληλεγγύης στους Β.Σ. και Δ.Χ.

Ενημέρωση και κάλεσμα στα δικαστήρια για τους συλληφθέντες της πορείας αλληλεγγύης στους αναρχικούς Β.Σ. και Δ.Χ.

Χθες 15/5 το πρωί πραγματοποιηθηκε συγκεντρωση έξω από τα δικαστήρια Ευελπίδων σε αλληλεγγύη με τα πέντε συντρόφια που συνελήφθησαν προχθες 14/5 στην πορεία αλληλεγγύης στους Δ.Χατζηβασιλειάδη και Β.Σταθόπουλο. Τα συντρόφια πέρασαν από εισαγγελέα και ανακριτή και σχηματίστηκε κοινή δικογραφία. Τα 4 συντρόφια κατηγορούνται για πληθος πλημμελημάτων (διατάραξη κοινής ειρήνης, βία κατά υπαλλήλων, εξύβριση, απόπειρα σωματικής βλάβης σε αστυνομικό, απείθεια κ.α ), ενώ η 1 συντρόφισσα κατηγορείται για το κακούργημα της κατοχής εκρηκτικών.

Στο τέλος της συγκέντρωσης υπήρξε ένταση μεταξύ των αλληλέγγυων και της διμοιρίας ΜΑΤ.

Καλούμε αύριο Τρίτη 17/5, 10.30πμ στα δικαστήρια Ευελπίδων συγκέντρωση αλληλεγγύης στα 5 συντρόφια.

Τα συντρόφια εκφράζουν τη στήριξη και την αλληλεγγύη τους στη σημερινή πορεία ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ / ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ / ΚΑΝΕΝΑ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ Δ.ΧΑΤΖΙΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΚΑΙ Β.ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ

Συνέλευση αναρχικών ενάντια στα αυτονόητα του κόσμου της εξουσίας

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1618612/


1 2 3 4 5

Ενημέρωση απο την Πορεία Αλληλεγγύης στους Βαγγέλη Σταθόπουλο και Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη

Ενημέρωση απο την Πορεία Αλληλεγγύης στους Βαγγήλη Σταθόπουλο και Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη στις 14 Μαιου στο Μοναστηράκι:

post image

Ενημέρωση απο την Πορεία Αλληλεγγύης στους Βαγγήλη Σταθόπουλο και Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη στις 14 Μαιου στο Μοναστηράκι:

Κατά την διάρκεια της προγραμματισμένης πορείας αλληλεγγύης του Σαββάτου , στην οδό Σταδίου κοντά στην συμβολή με την οδό Μπενάκη , κατασταλτικές δυνάμεις επιτέθηκαν το σώμα της πορείας ρίχνοντας χημικά, και τραυματίζοντας πλήθος κόσμου.

Ο κόσμος ανασυντάχθηκε στην οδό Χαριλάου τρικούπη και συνέχισε με πορεία εως την πλατεία Εξαρχείων.

Υπήρξαν αρκετές προσαγωγές που στην συνέχεια 5 εξ αυτών μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Οι 4 συλληφθέντες αντιμετωπίζουν σωρεία πλημμελημάτων (απείθεια , διατάραξη κοινής ειρήνης,εξύβριση, απόπειρα σωματικής βλάβης σε αστυνομικό, κ.α ) και μια εξ αυτών αντιμετωπίζει κατηγορίες για κακούργημα (κατοχή εκρηκτικών).

Οι σύντροφοι , χτές το πρωι 15 Μαιού πέρασαν απο ανακριτή και σχηματίστηκε δικογραφία , με κόσμο απέξω να στέκεται στο πλευρό τους , με τους μπάτσους παλι να προκαλούν και να δημιουεργείτε ένταση.

Συγκέντρωση στα δικαστήρια Ευελπίδων 15/05 :

https://athens.indymedia.org/event/87607/

Καλούμε την Τρίτη εκ νέου στα δικαστήρια Ευελπίδων στις 10: 30 για την στήριξη τους αλλα και σήμερα στην πλατεία Συντάγματος - στην μικροφωνική για τους Σταθόπουλο - Χατζηβασιλειάδη που θα πραγματοποιηθεί στις 18:00, καθως και την Τετάρτη 18 Μαίου στο Εφετείο στην οδό Λουκάρεως.

16/05 Πλατεία Συντάγματος :

https://athens.indymedia.org/event/87529/

17/05 Δικαστήρια Ευελπέιδων:

https://athens.indymedia.org/event/87627/

18/05 Συγκέντρωση στο Εφετείο για Σταθόπουλο - Χαζτηβασιλειάδη :

https://athens.indymedia.org/event/87583/

Συνέλευση αλληλεγγύης στον αναρχικό Βαγγέλη Σταθόπουλο

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1618621/


1 2 3 4 5

Τρίτη 17/5 στις 10:30 δικαστήρια Ευελπίδων - Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες και τις συλληφθείσες από τις 14/5

Η προγραμματισμένη πορεία αλληλεγγύης στους έγκλειστους αναρχικούς Β. Σταθόπουλο και Δ. Χατζηβασιλειάδη το Σάββατο 14/05 χτυπήθηκε από τους μπάτσους ώστε να περιοριστεί σε λιγότερες λωρίδες της Σταδίου. Τα ΜΑΤ, στο ύψος της Εμμανουήλ Μπενάκη, επιτέθηκαν στο σώμα της πορείας, κάνοντας και εκτεταμένη χρήση χημικών. Στη συνέχεια, προέβησαν σε προσαγωγές 14 ατόμων, εκ των οποίων οι 5 μετατράπηκαν σε συλλήψεις, ενώ σε μία εκ των συλληφθεισών έχει αποδοθεί κακουργηματικού τύπου κατηγορία. Οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες που συνελήφθησαν περνούν αύριο από εισαγγελέα.

Το κράτος δείχνει τις διαθέσεις του προς το κίνημα. Από την μία, στα πλαίσια του καθεστώτος εξαίρεσης των πολιτικών κρατουμένων, έχει επιβάλει εξοντωτικές ποινές φυλάκισης σε δύο αναρχικούς αγωνιστές και χτυπάει άγρια το κίνημα αλληλεγγύης προς αυτούς. Από την άλλη, προσπαθεί να δημιουργήσει μια νέα πραγματικότητα στον δρόμο, με ασφυκτικά επιτηρούμενες διαδηλώσεις, περιορισμένες χωρικά, που θα διαταράσσουν όσο το δυνατόν λιγότερο την ομαλή λειτουργία της πόλης.

Στηρίζουμε την συγκέντρωση αλληλεγγύης για τους συλληφθέντες και τις συλληφθείσες της πορείας του Σαββάτου 14/05, στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, την Τρίτη 17/05 στις 10:30

Κανένας μόνος, καμία μόνη στα χέρια του κράτους

Αλληλεγγύη στους αναρχικούς Β. Σταθόπουλο και Δ. Χατζηβασιλειάδη

κάλεσμα : Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές


1 2 3 4 5

κάλεσμα στα δικαστήρια

από Συνέλευση Κατειλημμένων Προσφυγικών(ΣΥ.ΚΑ.ΠΡΟ)

Καλούμε στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων σε αλληλεγγύη με τις συντρόφισσες και τους συντρόφους που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της πορείας αλληλεγγύης στους συντρόφους Β. Σταθόπουλο και Δ. Χατζηβασιλειάδη. Η πορεία αλληλεγγύης προς τους έγκλειστους συντρόφους ενώ κατευθυνόταν από το Μοναστηράκι προς το Σύνταγμα διαμέσου των οδών Αθηνάς και κατόπιν της Σταδίου, χτυπήθηκε βάναυσα και χωρίς καμία αφορμή.

Καλούμε στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων σε αλληλεγγύη με τις συντρόφισσες και τους συντρόφους που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της πορείας αλληλεγγύης στους συντρόφους Β. Σταθόπουλο και Δ. Χατζηβασιλειάδη. Η πορεία αλληλεγγύης προς τους έγκλειστους συντρόφους ενώ κατευθυνόταν από το Μοναστηράκι προς το Σύνταγμα διαμέσου των οδών Αθηνάς και κατόπιν της Σταδίου, χτυπήθηκε βάναυσα και χωρίς καμία αφορμή.

Η μετατροπή των πέντε εκ' των δεκατεσσάρων προσαγωγών σε συλλήψεις, και η κακουργηματικού τύπου κατηγορία σε μια εκ των συλληφθεισών χωρίς να έχει γνωστοποιηθεί κανένα εύρημα, είναι ενδεικτικά για τον χειρισμό του κράτους σε αυτήν την υπόθεση αλλά και για το πως θα αντιμετωπίζει από εδώ και πέρα κινήσεις αλληλεγγύης προς τους αιχμάλωτους αγωνιστές και οποιαδήποτε κίνηση θα δοκιμάζει να παρεμβαίνει και να διαδηλώνει εντός του κέντρου της Αθήνας χωρίς να πληροί το αριθμητικό όριο που έχει ορίσει το νομικό οπλοστάσιο του κράτους. Είναι πάγια τακτική των κατασταλτικών δυνάμεων να μετατρέπουν προσαγωγές σε συλλήψεις με βαρύ κατηγορητήριο ώστε να δικαιολογήσουν τη χρήση αλόγιστης βίας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση για άλλη μία φορά στο σύγχρονο ιστορικό του ελλαδικού κινήματος, το κράτος φορτώνει μολότοφ σε συλληφθέντα χωρίς καν να υπάρχει εύρημα.

Η ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Δικαστήρια πρώην σχολής Ευελπίδων

Τρίτη 17/5

10:30πμ

ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΜΑΣ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ!

ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ!

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1618634/


1 2 3 4 5

Κάλεσμα σε συγκέντρωση στα δικαστήρια για τα συλληφθέντα στην πορεία αλληλεγγύης στους αναρχικούς Χατζηβασιλειάδη & Σταθόπουλο

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης με τους συλληφθέντες-τις συλληφθείσες-τα συλληφθέντα, στα δικαστήρια της Ευελπίδων, την Τρίτη 17 Μάη, στις 10.30.

Τα σύντροφα συνελήφθησαν στην πορεία αλληλεγγύης στους αναρχικούς Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη και Βαγγέλη Σταθόπουλο, καλεσμένη για το Σάββατο 14 Μάη στο Μοναστηράκι. Η πορεία χτυπήθηκε στην οδό Σταδίου, περίπου στο ύψος της Μπενάκη, με σκοπό τη μη ολοκληρωσή της και την αποδυνάμωση της αγωνιστικής έκφρασης και της αλληλέγγυας παρουσίας σε αναρχικούς αιχμαλώτους, στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας. Παρ' όλ' αυτά, κομμάτι της ανασυντάχθηκε ανεβαίνοντας με συνθήματα και παλμό προς την πλατεία Εξαρχείων. Έγιναν 14 προσαγωγές από τις οποίες οι 5 μετατράπηκαν σε συλλήψεις, στη μια περίπτωση, κακουργηματικού χαρακτήρα (τα υπόλοιπα 9 άτομα αφέθηκαν χωρίς κατηγορίες).

Ενημέρωση: την Κυριακή 15 Μάη, πραγματοποιήθηκε στην είσοδο της Ευελπίδων, συγκέντρωση αλληλεγγύης στα συλληφθέντα σύντροφα που πέρασαν εισαγγελέα κι ανακριτή και κρατούνται ακόμη στη ΓΑΔΑ.

Η κρατική τρομοκρατία είναι ένας χάρτινος πύργος μπροστά στην ορμή της αλληλεγγύης

Όλοι-ες στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στο εφετείο (Λουκάρεως),

την Τετάρτη 18 Μάη στις 9.00

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ

ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΚΑΙ ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Πρωτοβουλία αλληλέγγυων

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/87632/